NOTÍCIES


04/09/2018

Nova temporada de Cineclub Vic a l’espai ETC

Cineclub Vic inicia aquest dimarts la programació de setembre a gener de 2019

Els amants del bon cinema tenen una cita cada dimarts a les 21:30h a l’Espai ETC de Vic. La junta de Cineclub Vic ha dissenyat un cicle amb una vintena de propostes diverses i de qualitat.

Seguint amb la seva filosofia, la programació d’aquesta temporada estarà marcada per les col·laboracions amb entitats, col·lectius i altres festivals. Sense anar més lluny, la primera sessió “Ciudadano Fernando Gallego: Baila o muere” es projectarà aquest dimarts 4 de setembre en col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic, que enguany celebra el seu trentè aniversari. Cineclub projectarà també durant aquests mesos Punch-Drunk Love conjuntament amb Osonament, Metropolis, dins la programació del Festival Protesta, o la Tortuga Roja en el marc de la XV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya.

Cineclub Xic

Amb el fred arriba també una nova edició de Cineclub Xic, que enguany comptarà amb una desena de projeccions pensades per a un públic familiar. El meu “Veí Totoro” donarà el tret de sortida el diumenge 23 a un cicle quinzenal que s’allargarà fins el 27 de gener amb el passi de la “La malvada guineu ferotge!


Podeu consultar la programació completa a la pàgina web que trobareu a continuació. 

 

+ info: http://cineclubvic.com/programacio.php


         03/09/2018

ACVic acull aquest setembre una exposició sobre la llibertat d'expressió i una altra en motiu del 30è Mercat de Música Viva.

ACVic acull aquest mes de setembre una exposició sobre la llibertat d’expressió i una altra en motiu del 30è aniversari del Mercat de Música Viva. 
L’exposició sobre la llibertat d’expressió consta de 3 instal·lacions: Presos polítics a l’Espanya Contemporània, de Santiago Sierra; Des del Groc, de Marià Dinarès; i Mantra del record, de Quim Moya. 
Totes les exposicions es podran veure fins el 16 de setembre, diumenges inclosos, en l’horari habitual del centre. 

PRESOS POLÍTICS A L’ESPANYA CONTEMPORÀNIA / Santiago Sierra
La instal·lació Presos polítics a l’Espanya Contemporània consta de 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats que fan referència a 74 presos polítics de col·lectius i posicions molt diversos. L’obra de Sierra, retirada de la fira ARCO 2018 va ser adquirida per l'empresari Tatxo Benet, qui la cedeix per a la seva itinerància. Prèviament s'ha exhibit al Museu Morera de Lleida i al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
Segons explica Santiago Sierra “El que proposem a través d’aquesta sèrie que vam anar publicant durant l’any passat és fer visible l’existència d’aquests presos polítics a l’Estat espanyol, malgrat el que se sosté institucionalment. No es focalitza cap ideologia en concret, ja que es tracta de demostrar que els presos polítics a l’Espanya contemporània inclouen un ampli ventall de posicions polítiques, especialment d’esquerres; però se segueix un criteri de selecció molt clar: persones empresonades per intentar fer públiques i efectives les seves idees sense recórrer a cap tipus de violència. Segurament no hi són tots els que hi ha, però a través d’aquesta selecció d’exemples molt clars volem deixar constància que existeixen i denunciar no només les lleis caduques i la seva aplicació esbiaixada, sinó sobretot l’alienació social que permet i justifica aquesta realitat i mira cap a una altra banda”.

DES DEL GROC / Marià Dinarès
És evident que el color porta una càrrega de significats i de simbologia, però també apel·la a les emocions i sensacions, i als records. Sobretot quan és saturat, la connotació simbòlica i la direcció comunicativa són més clares. Quan està matisat, quan conté els grisos, les barreges, les connexions i interaccions entre ells interpel·len a les emocions i els sentiments.

El llenguatge del color forma part de sistemes de comunicació i de significats que han anat arrelant o variant en el temps. I així, a vegades esdevé seducció o rebuig. I és clar que pot arribar a ser entès com una arma, així ho ha estat moltes vegades; el color s’ha codificat en molts llenguatges i senyals com en les banderes, que en defenses i atacs ha provocat reivindicacions i provocacions, però també camuflatges i salvaments. Els animals reaccionen de manera diferent amb determinats colors, nosaltres també. La utilització del color com a informació és utilitzat com a alerta, ja sigui per seducció, perill o atac. Però el color no va mai sol, sempre interacciona amb l’entorn, on acaba un color en comença un altre, i si el volem tapar o amagar el contrast l’evidenciarà encara més.

MANTRA DEL RECORD / Quim Moya
Mantra del record és un projecte on, des del dia 3 de novembre del 2017 i fins avui, Quim Moya dibuixa el retrat diari d'un dels polítics i líders socials catalans empresonats. L'obra neix amb l’objectiu de no oblidar i de compartir, des de la disciplina diària, la denuncia d'una injustícia.

 També és converteix en un diari gràfic que, des del present, passa a ser inevitablement la narració històrica d'un conflicte i d'un procés que es va mantenint en el temps. Aquest projecte utilitza el dibuix com a mitjà expressió però també un compte específic d'Instagram com a mitjà expositiu (@mantradelrecord). Una xarxa social que valora la quotidianitat, el dia a dia i la proximitat del missatge, que es converteix en un calendari i arxiu visual.

ECHO / Exposició de Vicens Vacca
Inauguració, dissabte 1 de setembre a les 19 h
Exposició en el marc de la programació del 30è Mercat de Música Viva de Vic.
Assemblatge acústic en marc daurat que reprodueix cíclicament una pista síncrona doble de so, composta amb peces originals alterades de Bob Dylan, Chuck Berry, Elvis Presley, James Brown, Jimmy Hendrix, Little Richard, Stevie Wonder, The Beach Boys i The Who en presència d’un reproductor mut de cinta magnètica i un rellotge de polsera.
ECHO de “echarse al monte, de echarse al suelo, de echar por la borda” i, en anglès, d’eco com a retard acústic.

+ info: http://acvic.org/


         30/07/2018

Descobriu les PROPOSTES i TALLERS dels Centres Cívics pel trimestre que ve

Abans de les vacances d'agost els Centres Cívics han desvetllat les noves programacions que tindran lloc als 6 Centres Cívics de Vic durant el període setembre-desembre.

PROPOSTES

Presenten protagonistes com el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, el cantant Pau Alabajos o el xef vigatà Toni Clusella.
Descobriu el total d'onze PROPOSTES culturals que podreu gaudir als CCVIC:

Propostes Tardor 2018

TALLERS

Ofereixen 30 activitats trimestrals renovades organitzades per temàtiques: música i tecnologia al CCVIC Santa Anna, salut i benestar al CCVIC Serra-de-senferm, artesania i manualitats al CCVIC Plaça d'Osona, dansa i natura al CCVIC La Guixa, cuina al CCVIC El Montseny i teatre, llengua i comunicació al CCVIC Can Pau Raba.

A l’enllaç que trobareu a continuació podreu veure la informació detallada dels tallers: horaris, temari, tallerista...

Tallers CCVIC

INSCRIPCIONS I ENTRADES

Estaran disponibles a www.vic.cat/ccvic a partir del dilluns dia 10 de setembre a les 16h:
El període d'inscripció pels TALLERS serà del 10 al 21 de setembre (inici de les activitats del 24 al 28 de setembre).
Per a les PROPOSTES les entrades i inscripcions estaran disponibles fins a portar a terme cadascuna de les activitats. Consulteu la informació detallada de cada activitat

+ info: www.vic.cat/ccvic


         27/07/2018

El carrer de Gurb celebra les festes de Sant Albert del 29 de juliol al 9 d'agost

El Karquinyoli Festival, els dies 30 i 31 de juliol i 1 d’agost, serà la principal novetat de les festes d’enguany.

Els veïns del carrer de Gurb ja ho tenen tot apunt per celebrar les esperades Festes de Sant Albert. El tret de sortida el donarà El Karqunyoli Festival. La Bassa dels Germans Maristes acollirà la primera edició d’aquest original concurs musical en el que durant tres dies hi competiran cantautors i cantautores, bandes de versions i bandes de creacions. 

Dimarts serà el torn també de la Capta General, una divertida cercavila pels carrers del barri per recaptar fons per les festes. El pregó de les festes, el dijous, 2 d’agost, es portarà a terme al Museu de l’Art de la Pell i anirà a càrrec de la il·lustre il·lustradora vigatana Pilarin Bayés.

L'esperada arribada del Carquinyoli serà el divendres, 3 d'agost. Durant tota la tarda la bassa dels Germans Maristes acollirà diferents activitats familiars tot fent temps per l’arribada del Carquinyoli que tindrà lloc al mateix parc a les 10 de la nit. La festa acabarà amb el concert de Pirats Sound Sistema.

El dissabte, el presentador del popular programa de TV3 el Foraster, Quim Masferrer, oferirà el seu divertit espectacle BONA GENT, al Teatre del Pare Coll. L’endemà tot el veïnat està convocat a la tradicional arrossada que enguany es trasllada a la zona esportiva de Vic.

L’última setmana de festes estarà marcada per les activitats familiars i els àpats populars. Dilluns s’instal·larà un tobogan gegant al parc dels Germans Maristes i tot seguit hi haurà el sopar de revetlla i el cabaret-concert amb Fausto Gramola i Amelita Bukowski. Dimarts, festivitat de Sant Albert de Sicília, hi haurà xocolatada, concurs de dibuix i farcell de jocs gegants i festa de l’escuma. Al vespre, al Teatre Pare Coll, Meugenio farà riure tot aquell que s’hi acosti amb els acudits del gran Eugenio. 

Les festes posaran el seu punt i final el dijous 9 d’agost amb l’espectacle COLORS de Gil Rataplam, coca i embotits a la plaça Andreu Colomer i la tradicional passada dels feixets i comiat del Carquinyoli.  

 

+ info: http://carquinyoli.cat/


         26/07/2018

Horaris dels equipaments culturals de la ciutat durant aquest estiu

BIBLIOTECA JOAN TRIADÚ

Del 2 de juliol al 2 de setembre de 2018 (ambdós inclosos)
Dilluns: De 15.00 a 20.00 h
Dimarts: De 10:00 a 13:30   i   de 15.00 a 20.00 h
Dimecres: De 15.00 a 20.00 h
Dijous: De 10:00 a 13:30   i   de 15.00 a 20.00 h
Divendres: De 15.00 a 20.00 h
Dissabte: Tancat (del 24 de juny fins l’11 de setembre del 2018)


Més informació: https://bibliotecadevic.com/


MUSEU EPISCOPAL DE VIC
De dimarts a dissabte de 10 a 19 h (d'abril a setembre) 
Diumenges i festius de 10 a 14h

Més informació: https://www.museuepiscopalvic.com/


MUSEU DE L’ART DE LA PELL
De dimarts a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h
Dissabtes d’11h a 14h i de 16h a 19h. Diumenges i festius d’11h a 14h.

Més informaicó: http://www.museuartpellvic.cat/


CCVIC
Tancats de l’1 d'agost al 3 de setembre de 2018

Consulta els cursos i tallers de tardor a www.vic.cat/ccvic


ETC
Tancat de l’1 al 31 d’agost de 2018

Consulta la programació del segon semestre a http://www.etcteatre.cat/ i http://cineclubvic.com/programacio.php


L’ATLÀNTIDA
Tancat de l’1 al 31 d’agost de 2018

Consulta la programació del segon semestre a http://latlantidavic.cat


ACVIC
Tancat de l’1 al 31 d'agost de 2018

Consulta les exposicions que t'esperen a partir de l'1 de setembre a www.acvic.org


L’ORFEÓ
Tancat del 5 al 31 d’agost de 2018


LA CENTRAL
Tancat del 5 al 31 d’agot de 2018

 


         20/07/2018

El president de la Generalitat i l’alcaldessa de Vic lliuren la Medalla d’Or de la ciutat a Lluís Solà i Sala

El poeta, dramaturg, traductor, assagista, pensador i activista cultural vigatà va rebre aquest dijous a l’Atlàntida la màxima condecoració que lliura l’Ajuntament de Vic

El poeta, dramaturg, traductor, assagista, pensador i activista cultural Lluís Solà i Sala ja té la màxima distinció de l’Ajuntament de Vic: la Medalla d’or de la ciutat de Vic. La sala Joaquim Maideu de l’Atlàntida es va omplir ahir de gom a gom per presenciar el reconeixement a “un home ple de vida, saviesa i un lluitador incansable”, segons l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. “És un dels grans valors universals de Vic i lliurem la merescuda Medalla d’or per tot el llegat social i cultural que has donat i deixes a la ciutat, al territori i al país”, va afegir Erra.

En un acte ple d’emotivitat i afecte pel vigatà, l’alcaldessa va tenir un record per la vigatana Marta Rovira de qui va afirmar que “de ben segur ens hagués acompanyat en aquest acte”. Un moment molt aplaudit pel públic assistent, que per primer cop en el lliurament d’aquesta distinció, va estar presidit per un president de la Generalitat. 

El president Quim Torra, acompanyat també de la consellera de Cultura, Laura Borràs, va remarcar que el millor homenatge que se li pot fer al vigatà Lluís Solà “és llegir-lo”. Torra també va celebrar la revocació de les euroordres dels exiliats polítics recordant que “som ciutadans lliures en una Europa lliure”.

Per la seva banda, la consellera Borràs va remarcar la implicació del poeta amb la llibertat del país amb la llengua.

Solà, visiblement commocionat, va expressar que “la llibertat és vida i la vida necessita diversitat per desplegar-se”. En aquest sentit, va pregar que “no deixem la llengua de la mà de Déu, defensem-la perquè defensant-la, defensem el nostre país”.

Durant l’acte van intervenir-hi el dramaturg Pep Paré; el president d’Òmnium Osona (1982-1990), Jaume Ortiz; la directora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona, Dolors Solà; el lingüista i escriptor, Manel Riera-Eures; i el professor de llengua i literatura de la UVic-UCC, Francesc Codina. Tots ells van glossar l’homenatjat parlant de l’amistat, la seva lluita per la llengua i la llibertat, la creació, el servei i el pensament.

L’actor Carles Sales i les actrius Rosa Cadafach i Dolors Bonay van recitar diversos poemes i el pianista Hug Vilamala i la soprano Judit Muñoz van interpretar dos poemes inèdits i musicats de Solà.

 
La Medalla d’Or de la ciutat
 
L’Ajuntament de Vic va decidir de recuperar la Medalla d’Or com a homenatge a personalitats que han fet una aportació social o cultural de gran nivell a la ciutat de Vic i que, alhora, ultrapassen l’àmbit local per projectar-se al país i al món.

La creació de la nova medalla l’any 2013 va anar a càrrec del pintor i escultor Josep Vernis i conté, a l’anvers, l’escut de la ciutat en baix relleu, amb els mots Ciutat de Vic. El revers mostra una branca d’olivera, símbol de la pau, amb uns arcs que esbossen els meridians d’un món possible —grafismes que aproxima al seu treball artístic—, amb el nom de l’homenatjat.

 
Darreres medalles d’or de la ciutat de Vic
 
3 d’octubre de 2008. A Ramon Montanyà, primer alcalde de Vic de la democràcia. A títol pòstum.
20 de març de 2009. A Ricard Torrents, primer rector de la Universitat de Vic.
19 de març de 2010. A Josep M. Guix, bisbe de Vic. A títol pòstum
8 d’abril de 2011. A Pilarín Bayés, ninotaire.
20 de setembre de 2013. A Montserrat Freixer, presidenta d’Osona contra el càncer.

+ info: http://www.vic.cat/news/el-president-de-la-generalitat-i-l2019alcaldessa-de-vic-lliuren-la-medalla-d2019or-de-la-ciutat-a-lluis-sola-i-sala-1


         19/07/2018

Festa Major de Santa Anna. Del 20 al 26 de juliol

El pregó i el sopar de germanor donaran el tret de sortida aquest divendres a una setmana de festes al barri de Santa Anna.

El gruix de les activitats es concentraran el cap de setmana del 21 i 22 de juliol. Les propostes familiars hi tindran un paper destacat. El matí se celebrarà la 4a Cursa Popular Infantil i a continuació festa de l'escuma i vermut popular. A la tarda els geganters del barri faran ballar gegants i mainada amb una cercavila que sortirà del parc de l'avinguda Països Catalans i recorrerarà els principals carrers de Santa Anna. La jornada colminarà amb el gran ball de Festa Major a carrec del grup MÚSICA 3. Les activitats dels diumenge començaran a 2/4 de 10 del matí amb xocolatada, campionat de bitlles catalanes i concurs de dibuix. A la tarda, gran quina de Santa Anna i balls tradicionals amb Pep Lizandra. 

Les festes s’allargaran encara fins el dijous amb caminada popular el dimarts 24, campionat de petanca el dimecres 25 i sopar informal i cinema a la fresca el dijous 26 de juliol.

Podeu consultar el programa en l’enllaç que trobareu a continuació. 

 

+ info: https://drive.google.com/file/d/0B35_esBcBUhWSGFTT1MzdlFtTnlmRC1mamVTT3JwLVdBQ19v/view


         13/07/2018

Lliurament de la medalla d'or a Lluís Solà. Dijous, 19 de juliol a les 20h

El proper 19 de juliol a les 8 del vespre s’entregarà la Medalla d’Or de la Ciutat al poeta, dramaturg, assagista, traductor i activista cultural vigatà Lluís Solà i Sala. Durant l'acte, diferents autors s'ocuparan de glossar la figura de Solà.

Aquest lliurament va ser aprovat unànimement per tots els grups municipals en la sessió plenària del 6 de juny de 2018. 

Per assistir a l'acte cal reservar prèviament trucant a protocol al 938862100 o escrivint a protocol@vic.cat. L'aforament és limitat.


         13/07/2018

Festa Major del barri Osona. 13, 14 i 15 de juliol

Aquest cap de setmana se celebren les festes del barri Osona. Les activitats començaan el divendres amb una caminada amb refrigeri i cinema a la fresca a la plaça petita.

L’endemà al matí es disputarà el torneig de petanca i hi haurà activitats familiars durant tot el dia. Al vespre serà el torn del sopar veïnal, amanitzat, enguany, amb monòlegs i ball amb Aroma Flamenco.

Les festes acabaran el diumenge al matí amb xocolata, inflables i festa de l’espuma.  

+ info: http://culturavic.cat/main.asp?opc=3&ctg=1000006


         12/07/2018

L’Atlàntida presenta la nova temporada amb grans propostes musicals i alta intensitat escènica

En homenatge al poeta Lluís Solà i Sala, L’Atlàntida estrenarà Els caminis invisibles, una coproducció amb Teatres d’Osona i Teatre ESseLa. L’acte inaugural d’enguany presentarà la temporada escènica de tots els equipaments municipals de Vic: L’Atlàntida, ETC i L’Institut del Teatre

Avui, dimecres 11 de juliol, a les 11 del matí s’ha presentat en roda de premsa la programació de la novena temporada de L’Atlàntida (setembre 2018 - gener 2019) amb la participació de:

Susagna Roura, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic

Montse Catllà, directora general de la Fundació L’Atlàntida

Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona

 
FILA O: Jordi Lafon, artista visual convidat i autor de la imatge que encapçala la programació de L’Atlàntida del proper semestre.

 
Amb la presentació de la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida consolida i amplia un projecte cultural i educatiu de gran ambició artística amb l’objectiu de compartir-lo amb tota la ciutadania i de seguir sumant complicitats amb altres entitats culturals. Tal com recull el Pla d’Acció Cultural de Vic, durant els propers mesos L’Atlàntida exercirà funcions de coordinació de l’activitat escènica i musical de la ciutat. En aquesta línia d’acció s’emmarca la presentació de la temporada escènica que s’ha previst realitzar a L’Atlàntida el 29 de setembre com a acte inaugural.

 Una altra de les cites imprescindibles d’aquest semestre serà l’estrena d’Els Camins invisibles, una producció pròpia de L’Atlàntida a partir dels poemes en prosa de Lluís Solà i Sala.

Pel que fa al conjunt de programació destaca la presència d’artistes o entitats osonenques com Núria Graham, l’Orquestra de Cambra de Vic, Sau, l’Orfeó Vigatà, el Casino de Vic, o els Pastorets, entre d’altres. Respecte la programació teatral de gran format, gaudirem de grans èxits barcelonins com Èdip de Sòfocles, Un cop l’any, dirigida per Àngel Llàcer o Les noies de Mossbank Road, entre d’altres. També s’oferiran activitats complementàries de L’Atlàntida Educa amb conferències a l’entorn de textos teatrals, diàlegs amb els equips artístics després de les funcions o xerrades prèvies abans dels concerts. L’espectacle benèfic d’enguany serà a càrrec de Quim Masferrer i anirà en benefici de L’Hospital de la Santa Creu de Vic. I l’inici de la programació teatral serà a càrrec de Ventura, de Cristina Clemente, una proposta diferent que es realitzarà en un espai insòlit, la Casa Bojons i que encapçala el cicle de teatre multidisciplinari ESCENARIS. I la música clàssica seguirà exercint com a segell d’identitat a partir d’una programació d’àmbit internacional que enguany arriba a la vuitena edició dels Grans Concerts de Vic.

 
En aquesta ocasió, la imatge de L’Atlàntida serà encapçalada per una peça artística creada per l’artista visual Jordi Lafon proposat des de l’H. Associació per a les Arts Contemporànies. La peça ens presenta un clar caràcter escenogràfic on podem copsar una tranquil·la escena rural pertorbada per uns esbornacs produïts per projectils de fulles disparats per darrera de la peça.  Groc temptativa és el títol de l’obra artística que acompanyarà les publicacions del primer semestre de programació de L’Atlàntida.

 
Amb l’objectiu de facilitar l’accés a un nombre més gran de persones, se seguiran proposant diferents tipus d’abonaments: tastet de teatre, Grans concerts, abonament lliure i abonament jove. A més a més, tots els espectacles disposen d’un màxim de 10 entrades amb un preu especial de 10 € cada una. Aquestes entrades s’ubiquen a l’última fila i es poden adquirir a partir del 25 de juliol i fins a 48 hores abans de cada espectacle.

 
Des d’avui, 11 de juliol, els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments. A partir del 16 de juliol ho podran fer els Amics de L’Atlàntida i, a partir del 20 de juliol, la resta del públic.

 
Per descarregar-vos la revista amb la nova programació feu clic aquí.

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/


         
S'estan mostrant 10 notícies (91-100) de 569
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.