NOTÍCIES


18/06/2018

Festa Major de Vic 2018. Del 23 de juny al 8 de juliol

Tot està a punt perquè les Festes de Sant Miquel de Vic comencin el proper 23 de juny. La programació pensada per a totes les edats s’allargarà fins el proper 8 de juliol tal com va anunciar ahir a la tarda la regidora de Cultura, Susagna Roura. “La inclusió d’espais del barri del Remei per a la celebració d’actes de Festa Major, la inauguració d’una escultura del Nen a La Pista, un torneig de petanca consensuat entre els dos casals d’avis de la ciutat, la segona edició de La Platgeta i el retorn de l’Orquestra Maravella després de diversos anys de no actuar-hi”, són algunes de les principals novetats segons remarcava Roura.

Nou espai de la FM a El Remei
 
Aquest any, per primera vegada, el barri del Remei acollirà tres dels actes programats: un per a nens petits —Tututs!, el proper 2 de juliol a la plaça de la Noguera—, un per a joves —la festa Holi, també a la plaça de la Noguera, el 29 de juny—i un per a gent gran—el ball de Tornaboda, al carrer Bisbe Strauch, el 7 de juliol—. En el cas del ball de Tornaboda, l’elecció del grup musical ha anat a càrrec dels mateixos avis, aficionats al ball, especificava Roura.

 
 
L’escultura del Nen

 
El proper 25 de juny, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, inaugurarà l’escultura del Nen que s’ubicarà a La Pista. Així, es completarà la presència d’una escultura per a cadascun dels caps de llúpia emblemàtics de Vic: el Merma, la Vella i El Nen.

 El representant de la Comissió de la Festa Major, Roger Albert, posava en relleu el valor dels caps de llúpia vigatans, tant per antiguitat com per caràcter: “El trio de caps de llúpia de Vic conformen l’única comparsa de Catalunya que encara manté l’essència d’encapçalar la comitiva del seguici i obrir pas a cops de fuet o xurriaca, i amb la celebració de la Crida els darrers anys s’han fet encara més populars”.

 
Una festa popular i tradicional
 
La programació de les Festes de Sant Miquel no oblida tampoc els actes més tradicionals, com la Diada de Sant Miquel, el 5 de juliol, amb el seguici de la Festa Major i les danses tradicionals, com són el ball de l’Àliga, la Dansa Vigatana de l’Espígol i el ball de gegants, acompanyats dels Grallers i dels Sagals d’Osona.

Per segon any consecutiu, també se celebrarà l’Acte de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants, fundada l’any passat, i “que vetlla per la part més històrica de la Festa Major”, recordava Albert.

En aquesta ocasió, la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants homenatjarà Miquela Costa i Manel Alier, dues persones que han jugat un paper rellevant en la història del seguici de la Festa Major i de la collida de l’espígol, i durant l’acte també es donarà a conèixer qui serà l’encarregat de portar el penó de Sant Miquel dels Sants durant el seguici.

Per altra banda, la regidora de Cultura, Susagna Roura, va revelar que l’autora del vers de l’espígol d’aquest 2018 ha estat Marta Salvans, “una gran rapsoda i treballadora de la regidoria de Cultura”.

 
Xevi Esclusa, autor del cartell
 
El dissenyador Xevi Esclusa ha estat qui ha realitzat el cartell de la Festa Major de Vic. En una situació atípica, la regidora de Cultura > va explicar que a diferència d’altres anys, aquest any s’havia hagut d’encarregar l’elaboració del cartell al finalista del concurs de l’any anterior, ja que la convocatòria es va declarar deserta. En aquest sentit, i de cara el proper any, es treballarà perquè l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic fomenti la participació al seu alumnat.

 
L’autor del cartell assenyalava que havia volgut fugir de la línia dels darrers anys, marcada pels colors de les tres colles de la ciutat i els seus corresponents caps de llúpia: “Per això vaig pensar que seria bona idea incloure un altre personatge vigatà, l’Estudiant. L’elecció del groc de fons no és casual, tampoc: per mi significa ‘Llibertat Presos Polítics’.

 
La Festa Major Infantil
 
Prèvia a la presentació dels actes de la Festa Major, Carla Roqueta i Michael Enok, membres del Consistori Infantil de Vic, van presentar els actes de la Festa Major Infantil.

Carla Roqueta va repassar el programa d’actes i la tasca feta aquest any des del Consistori Infantil en matèria de sensibilització ambiental, mentre que Michael Enok va explicar que el Consistori Infantil havia estat el jurat del concurs de cartells per la Festa Major Infantil, i va revelar-ne el nom de la guanyadora: Laia Puntí.

Puntí va detallar que “com que he participat en muntatge de gegants i capgrossos, he volgut que sortissin al cartell, i els focs artificials també, perquè és una de les activitats que més m’agrada de la Festa Major”.

A la roda de premsa també van participar-hi els representants del seguici infantil de la Festa Major, Mar Albert, Emma Albert i Gerard Barniol.

 

Un juliol ple d’activitats
 
Susagna Roura, va afirmar que “aquest mes de juliol, Vic serà una festa”, ja que als actes de la Festa Major i de la Festa Major Infantil, s’hi sumen la celebració de l’ArtdePas, la Clàssica Jove, la 15a edició del Festival Nits de Cinema Oriental, les festes dels barris i les activitats organitzades per les entitats culturals de la ciutat.

 Consulta el programa de Festa Major de Vic  2018 aquí

Consulta el programa de la Festa Major Infantil de Vic 2018 aquí

Consulta el programa de la Festa Major Jove de Vic 2018 aquí

 

Programa de la Festa Major de Vic 2018


         12/06/2018

L’Espai Habitatges Montseny s’estrena en l’ArtdePas

Aquest cicle cultural, que se segueix expandint per la ciutat, inclou per primer cop disciplines artístiques com la dansa, la màgia, titelles o actuacions de caire més familiar per fomentar la cultura a peu de carrer

El Pot Petit va estrenar diumenge amb èxit el nou escenari de l’Espai Habitatges Montseny, al barri del Remei, en una actuació inclosa en el cicle cultural ArtDePas. D’aquesta manera, la programació de la setena edició de l’ArtdePas segueix ampliant la seva presència al sud de la ciutat, després que l’any passat s’hi inclogués l’escenari de la plaça de la Noguera.

 L’actuació d‘El Pot Petit ha estat la primera programada en l’Espai Habitatges Montseny en el marc de l’ArtdePas. La següent arribarà el 29 de juliol amb els Brodas Bros, que narraran la història del hip hop amb l’espectacle ‘Hipstory’.


Foment de la cultura a peu de carrer
 
Per primera vegada, l’ArtdePas inclou altres disciplines artístiques a part de la música, com ara dansa, màgia o titelles i pensades també per a públic familiar. El cicle cultural, del que es pot consultar la programació aquí, té lloc tots els diumenges d’estiu a les 7 de la tarda, als escenaris de la plaça del Carbó, de la plaça de la Noguera o de l’Espai Habitatges Montseny.

 ArtdePas és un projecte de l’Ajuntament de Vic que “fomenta viure la cultura a peu de carrer” i que s’emmarca en el programa d’arts escèniques i música amb una “clara voluntat d’oferir propostes artístiques d’estiu que puguin resultar atractives al conjunt de la ciutadania”, exposa la regidora de Cultura, Susagna Roura.

 La programació de l’ArtdePas 2018, compta amb la col·laboració de laJazz Cava i amb la participació d’agents culturals de la ciutat, veïns i veïnes del barri del Remei i dels Habitatges Montseny.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1005852_arxiu1_29-05-2018_14-30-09.pdf


         12/06/2018

3a edició del programa Més Nits! De l'1 al 15 de juliol

Arriba la tercera edició de la programació Més Nits!, una col·laboració entre els Centre Cívics de l'Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic (Horitzó Àsia) i el Festival Nits de cinema oriental.

De l'1 al 15 de juliol, setmanes prèvies al festival, es portaran a terme divuit activitats de temàtica oriental, acollides pels centres cívics i altres espais de la ciutat, com la Universitat de Vic, el Museu de l'Art de la Pell, la Biblioteca Joan Triadú o el Seminari de Vic. Moltes d'elles a l'aire lliure.

Entre les propostes, n'hi ha per a tots els públics i gustos. Des de tallers de cuina i gastronomia, com el de cuina nepalesa o el tast de sake, fins a tallers artístics, com el de sumi-e, de pintura. També xerrades i conferències: 'Campions!', sobre manga i anime esportiu, Pintura i cal·ligrafia xineses i sobre l'Estudi Ghibli, o activitats a l'aire lliure, com criquet al parc de la Serra-de-senferm, taitxí al Parc del Maset de La Guixa o el concert al Pati de l'Ós del Seminari, amb Charleen Cheng, JinJin Chen i la banda Zao.

Com a activitats per als més petits, el taller 'Fem teatre d'ombres!' al Museu de l'art de la Pell, un taller de tiny amb batik inspirat en les banderoles tibetanes o Kungfu en família, impartit aquest últim per la Fundació Institut Confuci de Barcelona. També podran gaudir de la pel·lícula Monster Hunt, d'animació fantàstica, apte per a tota la família.

Com a novetat d'aquest any destaca la instal·lació d'una gran pantalla al jardí de Can Pau Raba, on es projectaran diversos films a la fresca.

Durant els dies de festival es podran visitar dues exposicions: una a la Universitat de Vic, amb les obres d'inspiració oriental de Josep Maria Roma, i una altra que commemora els 30 anys de la pel·lícula japonesa El meu veí Totoro, amb il·lustracions de diversos artistes, a l'espai Romeu (Biblioteca Joan Triadú).

 Com a concurs, s'estrena el Vicsudon. El concurs s’inspira en les produccions japoneses Tetsudon, uns reculls anuals de curtmetratges realitzats per directors de cinema fantàstic i de culte del Japó, que el Festival Nits ha programat en les dues darreres edicions. L’objectiu és que l’originalitat del Tetsudon, la llibertat de les seves propostes i la interacció que es crea amb el públic, es reprodueixin en la seva versió vigatana.

Per a les activitats que ho requereixen, les inscripcions s'obren el dia 25 de juny a partir de les 16h. Es pot fer a través del web dels CCVIC o presencialment a qualsevol Centre Cívic en horari de 16h a 20h (excepte el de Santa Anna, que s'hi estan fent obres!).

 

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/mes-nits/mes-nits-2018/mes-nits-2018


         07/06/2018

Vic aprova el nou Pla d’Acció Cultural

El divendres 15 de juny es presentarà públicament en un espectacle a l'exterior del Centre d'Arts Contemporànies (ACVic). L'accés és lliure però s'agrairà confirmar l'assistència a l'adreça cultura@vic.cat

El PAC, que marcarà les polítiques culturals dels propers anys, s’ha elaborat en un ampli procés participatiu amb la implicació del sector cultural, representants polítics i la ciutadania. Tots els grups polítics hi voten a favor a excepció de Capgirem Vic que hi ha votat en contra

Vic compta amb un nou Pla d’Acció Cultural (PAC) que servirà de guia per a les polítiques culturals a la ciutat en un horitzó de 7 anys. El PAC, tot i no ser vinculant, neix després d’un procés participatiu amb una diagnosi reflexiva, participada i transversal entre els diversos agents culturals, grups polítics i la mateixa ciutadania. El nou Pla no només serveix de diagnosi –com l’anterior elaborat el 2003- sinó que planteja mesures per aplicar fins el 2025 i ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Capgirem Vic, que hi va votar en contra.

 La regidora de Cultura, Susagna Roura, va explicar que “el PAC reflecteix tres paradigmes: el mecenatge, la democratització de la cultura i la democràcia cultural”, i que s’havia treballat “a partir de 10 grups de treball en un procés participatiu en què s’hi ha involucrat més d’un centenar de persones” .

 Des d’ERC-Som Vic, el regidor Josep Maria Diéguez, va exposar que la principal mancança era “la no inclusió de la cultura popular per garantir l’accés universal a la cultura i fomentar la cohesió social a través d’espais als barris on poder gaudir-ne des de la proximitat”.

 La regidora de Capgirem Vic, Sara Blázquez, va argumentar el vot desfavorable del seu grup per “la no realització d’un estudi de públics a què s’havien compromès des de l’equip de govern” i “la poca voluntat de fer canvis profunds”, pel fet “d’entendre la cultura com un producte de consum”.

 El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va indicar que “el nou pla ha de servir com a eina per orientar les polítiques culturals com a element estratègic”.

 Arnau Martí, regidor de Vic per a Tots, va posar en relleu la bona feina portada a terme, a més de fer palesa la necessitat de renovar el Pla d’Acció Cultural: “Feia 15 anys que estàvem orfes d'un full de ruta per definir l'horitzó cultural que ha de tenir la ciutat”. Martí va subratllar que “calia posar en comú les necessitats, suggeriments i propostes de la cultura a Vic” i que “s’havia fet un bon treball en xarxa gràcies al procés de participació ciutadana”.

 En el torn de rèpliques, la regidora Susagna Roura va mostrar la seva sorpresa pel vot desfavorable de Capgirem Vic, ja que des d’aquest grup municipal s’havia adquirit el compromís d’aportar una alternativa d’una empresa o entitat que realitzés l’estudi i que no ho havien complert.

 Per la seva banda, Diéguez, d’ERC-Som Vic, va exposar que “aquest tipus d’estudis sociològics que s’han dut a terme a altres ciutats no tan diferents de Vic i han demostrat que tenen una utilitat limitada perquè parla de capes socials i sectors concrets de la ciutat. En canvi, trobem molt més interessant l’opció de funcionar a base d'observatoris culturals i valorar-ho en cada moment”.

 Per altra banda, la regidora de Cultura va convidar a la ciutadania a participar a l’acte de presentació del PAC el proper divendres 15 de juny a dos quarts de nou del vespre davant de l’ACVic, al voltant del riu Mèder, que “ha de servir d’eix vertebrador cultural de la ciutat”.
 
Podeu consultar el Pla d’Acció Cultural aprovat en aquest enllaç.

Lliurament de la Medalla d’or de la Ciutat a Lluís Solà i Sala
 
En el ple celebrat ahir es va anunciar que el proper 19 de juliol a les 8 del vespre s’entregarà la Medalla d’Or de la Ciutat al poeta, dramaturg, assagista, traductor i activista cultural vigatà Lluís Solà i Sala.

 La regidora de Cultura, Susagna Roura, va explicar que l’acte tindrà lloc a l’Atlàntida i que diferents autors s’ocuparan de glossar la figura de Solà. Un lliurament que va ser aprovat unànimement per tots els grups amb representació al ple.

 
 Protocol per a les figures oficials festives de la ciutat de Vic

Susagna Roura també va exposar que des de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants s’havia proposat l’elaboració d’un protocol per a les figures oficials festives de la ciutat de Vic, “que recollís per escrit i no es perdi la tradició, a fi de fomentar i protegir la cultura popular”.

 Des d’ERC-Som Vic, el regidor Josep Maria Diéguez va celebrar la iniciativa de crear el protocol, “que protegeix la cultura popular i fomenta les tradicions i que les dignifica”.

 La regidora de Capgirem Vic, Sara Blázquez, va destacar que des del seu grup municipal “veiem bé el protocol perquè les colles segueixin els mateixos criteris, però ens fa por a que es perdi la pèrdua del sentit popular d'aquestes figures i reclamem que no surtin només els actes confessionals”. Blázquez va aprofitar per sol·licitar que “no es convidi el bisbe a la Festa Major de Vic”.

En el torn de rèpliques, Roura va detallar que” dins del seguici de la Festa Major de Vic el bisbe hi ha estat sempre i s'ha de tenir en compte que també és un ciutadà”. “De totes les sortides que fan, només se'n contemplen dues de religioses”, va puntualitzar.

Per al regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, “seria una aberració que el Bisbe de Vic no fos a la Festa Major de la Ciutat”, i es va estranyar que “el grup de Capgirem Vic participi al seguici de Sant Miquel dels Sants”.

 
Aquest protocol va ser aprovat per unanimimat.

+ info: http://www.vic.cat/news/vic-aprova-el-nou-pla-d2019accio-cultural


         07/06/2018

El barri de l’Horta Vermella celebra les seves festes del 2 al 10 de juny.

Aquest cap de setmana passat van començar les festes del barri de l’Horta Vermella. Dissabte es va celebrar el campionat de petanca, un taller de manualitats i el pregó, a càrrec de Joan Coma. També es va inaugurar una exposició d’artistes del barri al local social de l’associació. 

Divendres continuen les festes amb una botifarrada i la primera nit de l’HortaMusik. Aquest popular festival de música del sud de la ciutat celebra el seu desé aniversari amb les actuacions de Pasquines, FP, Eina i PD Barni el divendres a la nit, i H.I.T.S, Ezetaerre i PD Zhenotdel el dissabte. 

Les activitats familiars tindran un paper destacat durant aquest segon cap de setmana de festes. El dissabte a la tarda hi haurà jocs de cucanya i cercavila amb en Sibiu, gegants del carrer de la Riera, els nans, la batucada Tucantam Drums i l’Hereu i la Pubilla. L’endemà al matí, després d’una xocolatada popular se celebrarà a la pista un espectacle infantil i festa de l’escuma amb Gil Animació. 

Les festes del 2018 s’acomiadaran el diumenge a la tarda amb dinar de germanor i concurs de postres,  cafè concert amb Laura Centellas, ball d’orquestra amb el grup "Orgue de gats" i fi de festa amb traca final. 

 

+ info: https://www.facebook.com/festeshortavermella/


         05/06/2018

Festes del barri del Sucre. 9 i 10 de juny.

Un taller de capgrossos va donar aquest dissabte el tret de sortida a les festes del barri del Sucre 2018.

El gruix de les activitats se celebraren els dies 9 i 10 de juny. La festa començarà a les 10 del matí amb un cercavila pel barri amb els capgrossos Sucre i Sacarina i el grup de batucada Batuka l’Olla. Tot seguit se celebrarà la Mini Crida de la Festa Major al Parc de l’Occitània. Després de l’èxit de l’any passat, l'Associació de Veïns ha decidit organitzar un any més aquesta Crida pels pels més petits. Una batalla d’aigua i color entre les diferents colles que acabarà amb una Festa d’Escuma i l’actuació de Gil Rataplam. A la tarda continuaran les activitats amb un exhibició canina i la projecció, al vespre, del film francès “L’intocable”.

El diumenge al matí se celebrarà el ja tradicional Mercat del Trasto. Durant tot el matí també hi haurà jocs, tallers, xocolatada i classes de zumba.  Un dinar popular i el concert de Pelat i Pelut posaran el punt i final al cap de setmana de festes. 

Totes les activitats es faran al parc d'Occitània En cas de pluja, les activitats que sigui possible es traslladaran al local de l'AAVV

 

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1005762_arxiu1_18-05-2018_11-51-24.pdf


         29/05/2018

L’ArtdePas creix amb noves disciplines artístiques i un nou escenari als Habitatges Montseny

L’ArtdePas creix amb noves disciplines artístiques i un nou escenari als Habitatges Montseny

El projecte suma en aquesta edició un nou escenari a l’Espai Habitatges Montseny que s’afegeix als de la plaça Carbó i plaça de la Noguera, ampliant la programació a diverses disciplines i unificant els horaris als diumenges d’estiu a les 7 de la tarda

El programa ArtdePas dona el tret de sortida a la seva setena edició aquest proper diumenge, 3 de juny, en una edició marcada pel creixement en nombre d’escenaris i de disciplines artístiques, a més de la unificació horària dels concerts els diumenges d’estiu a les 7 de la tarda. El nou escenari estarà ubicat a l’Espai Habitatges Montseny, i se suma als de la plaça del Carbó i a la plaça de la Noguera.  

 Una altra de les novetats destacades d’aquesta edició és la inclusió de diferents disciplines artístiques, pensades per a un públic familiar i que se sumen a la música, com són activitats de dansa, circ, acrobàcia, màgia o titelles.

 La primera actuació del cicle d’activitats de l’ArtdePas serà aquest diumenge 3 de juny a la plaça del Carbó amb Octopussy Cats (jazz) i Alidé Sans (rumba-reggae-soul) tancarà la programació el dia 26 d’agost també a la plaça del Carbó.

L’ArtdePas 2018 és un projecte que s’emmarca en el programa d’arts escèniques i música, i que té una clara voluntat d’oferir propostes artístiques d’estiu que puguin resultar atractives al conjunt de la ciutadania. 

Es pot consultar el programa complet en el PDF que trobareu a continuació

PROGRAMA ARTDEPAS 18


         23/05/2018

La tercera edició de ‘El So de les Cases’ allarga l’horari i incorpora set nous espais

23 propostes musicals, que es podran escoltar en 12 espais diferents, formen part d’aquest projecte que combina el patrimoni i la música i que homenatjarà els 20 anys del Festival de Jazz i els 30 del Mercat de Música Viva  

Vic torna a obrir les portes del seu patrimoni perquè la música acompanyi i ajudi a descobrir els diversos espais a la ciutadania en la tercera edició d’El So de les Cases que tindrà lloc l’1, 2 i 3 de juny. Una dotzena d’espais de la ciutat, la majoria de propietat privada o poc accessibles al gran públic, acolliran 23 concerts de vint minuts de durada.

Enguany, 7 dels espais són pràcticament desconeguts i participen per primer cop en aquest projecte, que permet conèixer millor la ciutat per dins. Són la Sala de Plens de l'Ajuntament, la Tribuna de la casa Masferrer, el jardí de la Casa Dou de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic, el cor de l'església de l'Escorial, la cripta de la Catedral, el jardí de la Casa Bayés i un jardí particular del carrer Sant Miquel dels Sants.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha explicat que es tracta d’una iniciativa que va néixer amb molta il·lusió, que cada cop té més èxit i que permet “descobrir l’espai patrimonial amb música de qualitat”, espais que són de titularitat municipal i d’altres, de propietat privada. Erra ha agraït als propietaris privats que han permès estendre i enriquir el projecte per donar a conèixer nous espais pràcticament desconeguts.

El So de les Cases és possible gràcies a la suma de les regidories de Cultura, de Fires i Mercats, de Turisme i d’Urbanisme amb l’objectiu que la ciutadania se senti orgullosa i s’estimi aquesta ciutat que és de tots. L’any passat més de 7.000 persones van gaudir d’aquesta inicativa.


30 anys del MMVV i 20 del Festival de Jazz

Enguany, com a novetat, ‘El so de les cases celebrarà l'aniversari dels 30 anys del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i els 20 anys del Festival de Jazz de Vic amb un concert. Serà diumenge a dos quarts d'1 del migdia amb Flamingo Tours al jardí de la Casa Ricart, un espai que també acollirà concerts durant la nit de divendres i dissabte nit amb Mazoni i Pau Vallvé. En aquestes tres propostes a Casa Ricart es comptarà amb la col·laboració de La Vermuteria del Clot.

 

Repartiment de tiquets 

Seguint l’èxit de l’anterior edició, i per seguir avançant i millorant la proposta, mitja hora abans de l’inici dels concerts es repartiran tiquets pels assistents a fi d’agilitzar les cues i evitar que se sobrepassi l’aforament, especialment en aquells espais de dimensions més reduïdes. Les propostes són variades ja que s’han buscat formats acústics perquè la música ajudi a crear un clímax important entre arquitectura i música.

El programa, que es pot consultar aquí, inclou noms com Ernest Crusats, Matthew McDaid, Alessio Arena, Edna Sey, Gemma Humet, Estel Soler, Changuí Duet o Jorge Da Rocha i l’alumnat de l'Escola de Música de Vic –el cor tradicional, el laboratori de vent, les audicions amb públic del Conservatori i la Jazzband-.

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/


         16/05/2018

Vic celebra la Nit dels Museus

El Museu Episcopal de Vic i el Museu de l’Art de la Pell se sumen un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus i a “La nit dels Museus."

Museu Episcopal de Vic

El divendres 18 de maig, el MEV celebra el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes que començarà a les 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

La nit del dissabte 19 de maig celebrà la Nit dels Museus. Enguany proposen descobrir el museu com un punt d’encontre entre diferents cultures. De nit, faran un viatge per les diferents sales que permetrà anar des de l'antic Egipte fins al món medieval, on cristianisme, món musulmà i judaisme convivien en una mateixa societat. Una nit màgica en la qual l’art, la dansa i la música entraran en diàleg per mostrar als visitants la riquesa del nostre llegat. 

De 20:30h a 23:00h. Entrada gratuïta.

Més informació

Museu de l’Art de la Pell

En motiu del Dia Internacional dels Museus que cada any se celebra el 18 de maig, el museu obrirà les portes gratuïtament durant tot el dia.

El dissabte s’unirà també a la festa dels museus amb portes obertes durant la nit, i amb un recorregut comentat de 20 minuts, a les 20h i a les 21h on es parlarà d’art i literatura. De 20:00 a 22:00h. Entrada gratuïta

Més informació

 


         15/05/2018

Festes del carrer de la Riera i adjacents. Del 18 al 27 de maig

El carrer de la Riera comença aquest divendres unes festes que giraran entorn de l’art i el món geganter. 

El carrer de la Riera s’ha caracteritzat des de ja fa uns anys per ser l’epicentre del món geganter a la ciutat. La seva colla és una de les més nombroses del país i sens dubte, la més activa de la comarca. Com no podia ser de cap altre manera, els gegants, les cercaviles i la xerinola tindran un fort protagonisme durant les festes. El tret de sortida serà el divendres 18 de maig amb una cercavila amb els gegants del barri pel carrer de la Ramada, carrer Sant Miquel, plaça Major i carrer de la Riera. El plat fort però arribarà el dia 26 de maig amb la 25a Trobada de Gegants que, enguany, comptarà amb la participació de les colles d'Avinyó, Campdevànol, Navàs, Prats de Lluçanès, Ribes de Freser, Sant Vicenç de Torelló, Santa Coloma de Farners, Verdú, Vilassar de dalt i del Carrer de la Riera de Vic.

Aquests darrer anys el carrer de la Riera s’ha omplert també de nous projectes artístics i culturals que han transformat el barri en un referent creatiu de la ciutat. El dissabte 20 de maig, els artistes i comerciants del barri es donaran a conèixer amb el Riearart, un seguit d’accions artístiques i creatives que s’aniran succeint durant tot el dia per visualitzar la feina que fan aquells qui donen vida, dia a dia, al barri del Seminari Vell. La jornada comptarà també amb un dinar popular a càrrec del Casal Claret, un altre dels referents del barri, i les actuacions musicals que han preparat  els Geganters i Grallera del Carrer de la Riera a la plaça Gaudí.

Pots consultar la programació en el següent enllaç

 

Programa Festes del carrer de la Riera 2018


         
S'estan mostrant 10 notícies (171-180) de 637
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.