NOTÍCIES


29/03/2019

Tallers i Propostes de primavera dels CCVIC!

Inici de les inscripcions el dia 1 d'abril a les 16h

Els Centres Cívics de Vic han presentat la programació d'activitats del període abril-juny: 36 TALLERS i 10 PROPOSTES que us ofereixen la possibilitat de tastar disciplines i experiències culturals i lúdiques ben diverses.

PROPOSTES
Les PROPOSTES culturals presenten l'abast 10 activitats culturals: Matinal amb bicicleta, Formatges de premi, Art i moda, Canoteràpia, 7a Cursa d'orientació de La Guixa, Habitar el mur, Pepa Plana, Fotografia de flors al Cabrerès, Booty dance i Turisme solidari.

Descarregueu la programació Propostes (pdf).

TALLERS
Ofereixen 36 activitats trimestrals renovades organitzades per temàtiques: música i tecnologia al CCVIC Santa Anna, salut i benestar al CCVIC Serra-de-senferm, artesania i manualitats al CCVIC Plaça d'Osona, dansa i natura al CCVIC La Guixa, cuina al CCVIC El Montseny i teatre, llengua i comunicació al CCVIC Can Pau Raba.

De dilluns a dijous, activitats trimestrals. Els divendres, dues activitats monogràfiques a cadascun dels CCVIC al llarg del trimestre.

Descarregueu la programació Tallers (pdf).

INSCRIPCIONS I ENTRADES
Disponibles a www.vic.cat/ccvic a partir del dilluns dia 1 d'abril a les 16h:

El període d'inscripció pels TALLERS serà del 1 al 12 d'abril (inici de les activitats la setmana del 23 al 26 d'abril).
Per a les PROPOSTES les entrades i inscripcions estaran disponibles fins a portar a terme cadascuna de les activitats. Consulteu la informació detallada de cada activitat


En cas de diversitat funcional demaneu informació ampliada a cada Centre Cívic.

 

+ info: www.vic.cat/ccvic


         14/03/2019

Es descobreix un dibuix del segle XVII del lleó del seguici popular de Vic

La recuperació d’aquesta documentació del 1664 permetrà la creació de la figura del lleó perquè formi part del seguici de les festes de Sant Miquel dels Sants i tota la investigació es plasmarà en la publicació d’un llibre

Des de principis del segle XVI les processons i seguicis populars de la ciutat de Vic estaven formades per tot tipus d'entitats. Les confraries dels gremis de treballadors de la ciutat eren les encarregades de portar els gegants i les bèsties, però l'Ajuntament disposava d’aquestes figures.

Ahir, a l’arxiu municipal, es va presentar la descoberta del disseny que va servir de guia per construir la figura del lleó del seguici popular. Una peça que l’any 1664 la confraria de pellaires blanquers va encarregar amb motiu del trasllat de les relíquies dels antics patrons de la ciutat, els Sants Màrtirs, Llucià i Marcià.

El disseny trobat a l’arxiu episcopal per Rogeret Albert, membre de la Comissió de Procuradors de Sant Miquels dels Sants i dels Geganters de Vic, és l’esbós més antic d’una peça del seguici descobert fins ara. El dibuix del lleó va acompanyat d’una descripció de com és aquest element del bestiari i el nom i cognom de la persona que l’havia de construir.

Dibuix i informació inèdita del projecte del lleó 

El lleó es recuperarà de forma fidedigne per sumar-se al bestiari ja existent de Vic: els cavalls cotoners, la mulassa, el bou o l’àliga.

Els investigadors Joan Miquel Merino i Francesc Rocafiguera seran els encarregats de plasmar en un llibre tota aquesta investigació tal com van explicar ahir, acompanyats de la regidora de Cultura, Susagna Roura.

El llibre del bestiari plasmarà la història sobre els elements festius de la ciutat, i està previst que estigui llest per les Festes de Sant Miquel dels Sants d’enguany.

 Per altra banda, la figura del lleó tornarà a dansar pels carrers de la ciutat en un seguici popular més complet, tal com ja s’havia fet entre els segle XVII i XIX per la diada de Sant Miquel dels Sants, el 5 de juliol. 

+ info: https://www.vic.cat/news/es-descobreix-un-dibuix-del-segle-xvii-del-lleo-del-seguici-popular-de-vic


         11/03/2019

S’allarga el procés participatiu per escollir el nom de la nova Biblioteca de Vic

La ciutadania empadronada a Vic i major de 16 anys podrà donar suport a la seva opció preferida entrant a decidim.vic.cat, o presencialment a la Biblioteca Joan Triadú o els Centres Cívics fins el diumenge 14 d’abril.

El procés participatiu per escollir el nom de la Nova Biblioteca de Vic s’allarga un mes. Així, fins el diumenge 14 d’abril, les persones majors de 16 anys i empadronades a Vic poden escollir entres els 5 noms finalistes: Anna Dodas, Ausa, M. Àngels Anglada, Pilarín Bayés i U d’Octubre, les cinc opcions més proposades en una primera fase amb unes 1.000 persones participants.

Tothom qui hi vulgui escollir el nom del nou equipament cultural pot fer-ho on line a decidim.vic.cat, o bé presencialment, a la Biblioteca Joan Triadú o en els Centres Cívics de Vic. 

El nom de la nova Biblioteca de Vic es donarà a conèixer el dilluns 15 d’abril.
Els 5 noms proposats per la nova Biblioteca

Biblioteca Anna Dodas
Filòloga i poetessa nascuda a Folgueroles (1962-1986). A més de treballs assagístics, va crear obres breus de prosa, però sobretot va destacar per la seva poesia. Va compaginar la creació literària amb l'activitat de concertista i professora de guitarra. El 1986, amb una amiga, va realitzar un viatge de vacances cap a l'Alguer (Sardenya). Ambdues van ser assassinades a prop de Montpeller. Tenia 23 anys.

Biblioteca Ausa
Ausa és el nom romà que se li va donar a la ciutat de Vic el segle I aC, com en testimonien les monedes romanes i ibèriques que s'han conservat. El seu nom prové de la tribu ibera dels ausetans, tot i que també s'hi barregen hipòtesis sobre un origen cèltic o gàl·lic. Més tard el poble romà va traduir el nom per Vicus, que significa poble.

Biblioteca Maria Àngels Anglada
Poeta, novel·lista, crítica i assagista literària nascuda a Vic (1930-1999). Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Li van atorgar premis com el Josep Pla i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, va conrear la crítica literària, amb atenció especial als poetes catalans i italians, la poesia, la narrativa i els estudis clàssics.

Biblioteca Pilarín Bayés
Reconeguda dibuixant i ninotaire vigatana nascuda el 1941, que ha publicat més de nou-cents llibres, alguns traduïts a diferents idiomes. Ha treballat amb infinitat de formats: cartells, escultures, murals... Ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi, premi Serra d'Or i la medalla d'Or de la ciutat de Vic. És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, el qual es veu reflectit en les seves obres.

Biblioteca U d’Octubre
L’1 d’octubre de 2017 va suposar un punt d’inflexió nacional a nivell polític i social, i va comportar unes conseqüències repressives de primer ordre. L’1 d’octubre va posar en primer pla la voluntat determinada, pacífica i democràtica de tot un poble, però també un teixit de complicitats sorgit des del carrer i que va culminar en un referèndum d’autodeterminació.

+ info: https://decidim-vic.diba.cat/processes


         08/03/2019

‘Llegim més...per començar’, la primera setmana de foment de lectura a Vic

Del 25 al 31 de març, la ciutat acollirà aquesta iniciativa, inclosa dins del Pla d’Acció Cultural, i que compta amb la col·laboració d’entitats, col·lectius i agents culturals

Vic acollirà entre el 25 i el 31 de març la primera setmana de foment de la lectura sota el títol ‘Llegim més...per començar’. La iniciativa, que està inclosa dins del Pla d’Acció Cultural (2018-2025) i que coordina la directora de la Biblioteca Joan Triadú, Esther Farrés, pretén fomentar l’hàbit de la lectura entre la ciutadania i convertir Vic en una ciutat lectora, on la lectura estigui present en diversos espais de la ciutat, es donin a conèixer els equipaments de la ciutat vinculats amb la lectura, i s’estableixi una xarxa de col·laboració i sinèrgies entre agents públics i privats d’aquest àmbit.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha destacat que ‘Llegim més...per començar’ recull el fruit del treball conjunt entre el sector privat i el públic, que fa créixer tant el sector editorial com les persones. Roura ha recordat també que “és necessari llegir per esdevenir una societat més sàvia i humana”, i ha remarcat que des de l’Ajuntament s’aposta per aquest projecte i tots aquells que ajudin a potenciar la lectura i el coneixement.

La coordinadora de l’àmbit de Lectura del Pla d’Acció Cultural i directora de la Biblioteca Joan Triadú, Esther Farrés, ha destacat que cadascun dels agents que participa en el programa ha plantejat i assumit el cost d’una activitat al voltant del foment de la lectura. Farrés ha animat a la ciutadania a obrir-se i  conèixer nous espais. En aquesta línia, les persones que participin en tres o més activitats dins de la programació proposada optaran a guanyar un lot de llibres cedits per les editorials a les llibreries participants en el projecte. El sorteig del lot tindrà lloc el diumenge 31 de març.

La directora d’Eumo Editorial, Montse Ayats, ha subratllat que “la lectura és la porta d’entrada a altres arts i disciplines, i com a agents del sector som conscients del paper que tenim com a prescriptors”. Així, Ayats ha assenyalat que “estem contents amb el treball que hem realitzat conjuntament i volem que s’allargui en el temps per poder esdevenir una activitat de ciutat que doni visibilitat al sector i vinculi l’activitat econòmica amb l’activitat cultural”.

Un projecte amb perspectives de consolidació
 
El públic al qual s’adreça aquest programa, que té voluntat d’esdevenir una activitat anual, serà diferent cada any. Enguany, per començar el programa, s’adreça a un públic comprès entre els 6 i els 12 anys, tenint en compte també les famílies d’aquests nens i nenes.

El projecte parteix del Mapa de les lletres de Vic, creat en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016 (VICCC 2016), i que es va considerar que podia actuar com a fil conductor d’unes activitats que permetrien als nens i les nenes de primària i a les seves famílies visitar els espais de la ciutat vinculades amb les lletres i la literatura.

‘Llegim més... per començar’ ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració de l’Associació Espais Escrits, el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, la Biblioteca Joan Triadú, la Biblioteca del Seminari, la Biblioteca de la UVic-UCC, El cafè de les lletres, Costa Llibreter, Eumo Editorial, Gràfiques Diac, Llibreria Abacus, Llibreria Anglada, Llibreria Foster & Wallace, Llibreria Martina, Llibreria Mater, Muntanya de Llibres i El Petit Tresor.

Trobaràs tota la programació en el següent enllaç

+ info: https://bibliotecadevic.files.wordpress.com/2019/03/llegim-mc3a9s-programacic3b3.pdf


         06/03/2019

Vic promou diferents actes entorn el Dia Internacional de les Dones

L’Oficina VicDones-SIAD Osona ha preparat conjuntament amb diverses entitats una programació al voltant del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, per seguir sensibilitzant sobre les desigualtats, violències i discriminacions de gènere 

L’Ajuntament de Vic, a través de l’Oficina VicDones-SIAD Osona, organitza com cada any una sèrie d’activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. La programació recull des de tallers, teatre, conferències, cinema, entre moltes d’altres. El regidor d’Igualtat, Josep-Ramon Soldevila, explica que la programació no se centra en un únic dia ja que és té “l’objectiu de sensibilitzar al màxim la ciutadania entorn les desigualtats, violències i discriminacions de gènere”.

Soldevila exposa que el 8 de març és un dia de vaga i de reivindicació dels drets de les dones, ja que les dones segueixen estant exposades a viure desigualtats, violències i discriminacions en diversos àmbits de la vida.

Enguany, s’ha volgut reflectir, especialment, la desigualtat que les dones pateixen per la doble jornada laboral amb una manca de coresponsabilitat de la feina de cures de la llar i la precarietat laboral, que limita el temps d’oci on malauradament hi ha assetjaments i agressions. Així mateix, s’ha volgut donar a conèixer el concepte sororitat, que reflecteix un lligam de germanor entre totes les dones, compartint els feminismes i l’apoderament vital, entre d’altres.

Sensibilització per la igualtat efectiva de dones i homes

La imatge de la campanya d’enguany és la de la Wilma Rudolph, una atleta afro-americana, guanyadora de quatre medalles olímpiques i considerada una de les millors velocistes de la dècada del 1960. De gran fortalesa, va seguir el seu somni tot i que de petita li havien dit que no podria tornar a caminar. Des de Vic Dones-SIAD Osona es creu que les dones en l’esport i la seva fortalesa sempre han estat invisibilitzades i, com es va observar en les darreres olimpíades, també van ser jutjades per la seva imatge enlloc per la seva destresa en l’esport.

La llei d’igualtat efectiva de dones i homes, aprovada el 21 de juliol de 2015 al Parlament de Catalunya, estableix i regula els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits i etapes de la vida. Per això, el programa d’activitats destaca per ser fruit del grup de diades, on hi participen diverses entitats, departaments i institucions de la ciutat de Vic.

Segona edició del concurs de microrelats ‘Dones amb veu i lletra’

Aquest any es presenta la segona edició del concurs de microrelats ‘Dones amb veu i lletra’ sobre els drets de les dones i la lluita per erradicar les desigualtats socials, econòmiques i les violències masclistes.

El concurs esta organitzat per l’oficina VicDones-SIAD Osona, amb la col·laboració de SIAD Manlleu, Mancomunitat La Plana i Ajuntament de Torelló. La data límit de presentació és l’1 d’abril i la resolució del jurat es donarà a conèixer el 9 d’abril a les 21.30 hores a l’Espai ETC. Posteriorment es projectarà 20th Century Women, pel·lícula en el context de finals dels 70, on tres dones exploren l’amor i la llibertat a Califòrnia, activitat organitzada Cineclub.

Visibilitat de les dones en activitats variades

La programa s’inicia amb ‘Memòries de Vic en femení’, visites guiades dels diumenges de a càrrec de Mercè Puntí, historiadora i catedràtica, en què se seguiran les petjades més rellevants de diverses dones en la història de Vic i que s’ha organitzat conjuntament amb l’oficina de Turisme de Vic.

Sota el títol de ‘Dona i empresa’, que tindrà lloc el 7 de març, se celebrarà la primera trobada per parlar de l’emprenedoria femenina amb taules rodones de carrer i amb la participació de diverses referents en el món empresarial.

'Les dones del vi’ és un tast de vins que tindrà lloc el 16 de març a càrrec de la sommelier Núria Febrer, pel que ja s’han exhaurit les places; i també es repetirà el 17 de març el taller d’autodefensa feminista com a eina d’apoderament a càrrec de l’educadora social i especialista en arts marcials, Mireia Muñoz Miquel.

Durant el mes de març la Bilbioteca exposarà una selecció de llibres escrits per dones o sobre el moviment feminista amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions de les dones a la societat.

Trobareu tots els detalls i la programació completa aquí.


         26/02/2019

Dissabte se celebra el Carnaval Vic - Barris 2019

Els amants de la festa i la disbauxa tenen una cita aquest dissabte amb el Carnaval Vic barris. 

Un any més les Associacions de Veïns i Veïnes del Remei, Serra de Senferm, la Calla, l’Horta Vermella i el Sucre, organitzen un carnaval popular i familar pels barris del sud de la ciutat. 

Les comparses sortiran a les 10:30h des del carrer Manel Carrasco i Formiguera, on es llegirà el pregó del gran rei Carnestoltes. La cercavila, que enguany comptarà amb un grup de Batucada per amenitzar la festa, recorrerà els carrers de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei, fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls i entrega de premis a la millor comparsa i a les millors disfreses. 

 

+ info: https://www.elremei.org/


         08/02/2019

Engega la programació del primer trimestre de ‘Cultura i Alzheimer’

La primera activitat és el 12 de febrer, i consisteix en una visita-concert al Museu de l’Art de la Pell amb l’actuació de Marta Roma
 

La cultura és un dret humà i un poderós instrument al servei de les persones que millora el seu benestar i participació social. Per això, l'Ajuntament de Vic, en col·laboració amb la UVic-UCC i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), impulsa el projecte 'Cultura i Alzheimer', amb el qual es vol garantir a les persones pateixen una demència o una malaltia degenerativa el dret a gaudir de la vida cultural a la ciutat, juntament amb els seus familiars o cuidadors. 

Aquest trimestre, dins el marc d'aquest projecte, s'han programat dues activitats. La primera és una visita-concert que tindrà lloc al Museu de l'Art de la Pell el dia 12 de febrer, comptant amb la participació de l'artista Marta Roma. La segona tindrà lloc al Museu Episcopal de Vic al mes de març. En aquest ocasió comptarem amb la Paula Bru com a artista convidada.

Cal reserva prèvia per tal de participar en aquestes activitats, i l’aforament és limitat. Per a més informació us podeu adreçar a penelope.aguilera@uvic.cat.  

Activitats febrer-març del programa "Cultura i Alzheimer"


         01/02/2019

La Guerra Civil, protagonista del cap de setmana a Vic

Amb motiu dels 80 anys del darrer bombardeig aeri a la ciutat durant la Guerra Civil, aquest diumenge s’ofereixen dues propostes culturals relacionades amb aquest succés

Aquest diumenge, la ciutat de Vic acull dues propostes culturals amb el rerefons de la Guerra Civil. La primera d’elles és una visita especial i única conduïda per l’historiador i professor de la UVic-UCC Josep Casanovas, sota el títol ‘Bombardejos de Vic’, en què es farà un recorregut pels llocs on hi havia hagut refugis antiaeris i també les ubicacions més afectades pels bombardejos. 

La visita continuarà amb una projecció al Temple Romà del film ‘Catalunya Màrtir 1938’, produït per Laya Films l’any 1938, i que servirà d’homenatge a les víctimes. Es tracta d’un film propagandístic, destinat a sensibilitzar la població internacional pels efectes dels bombardejos sobre Catalunya. Un retrat excepcional entorn la crueltat dels bombardejos sobre població civil, amb imatges de Barcelona, Granollers i Lleida.

L’activitat comença a les 11 del matí al Molí del Blanqueig amb la visita guiada a peu i a dos quarts d’1 del migdia tindrà lloc la projecció del film. “Bombardejos de Vic” està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vic i és una activitat gratuïta, però cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Vic (telèfon: 93 886 20 91).

80è aniversari del final de la Guerra Civil a Vic

La coincidència amb el 80è aniversari del final de la Guerra Civil a Vic aquest febrer ha fet que les visites guiades dels diumenges d’aquest mes versin sobre aquesta efemèride. La visita ha estat creada per l’empresa de turisme cultural Cooltur, que ja va oferir una exitosa visita guiada sobre la Guerra Civil el mes de febrer de l’any passat. De fet, aquesta va ser la segona visita en nombre d’assistents de l’any 2018, amb 119 persones.

’80è aniversari del final de la Guerra Civil a Vic’ tindrà lloc els diumenges 3, 10, 17 i 24 de febrer, a les 12 del migdia. El preu de la inscripció és de 4 € per als majors de 12 anys, mentre que pels menors de 12 anys és gratuïta. Per assistir-hi , cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic (telèfon: 93 886 20 91). 


         31/01/2019

Has vist ja la programació de febrer a maig de Cineclub Vic?

Cineclub Vic enceta aquest dimarts un nou cicle de febrer a maig pensat pels amants del bon cinema.  La primera cita serà el dia 5 de febrer a les 21:30h amb la projecció de “El reverendo", de Paul Shrader.

L’espai ETC tancarà per obres a partir del mes de juny i per aquest motiu des de Cineclub han volgut ampliar la programació amb 4 sessions en dijous: Food Coop, Black is Beltza, Essential Killing i Katalin Varga.

Una de les novetats d’aquest cicle és la incorporació de Cineclub a un nou projecte de la Filmoteca de Catalunya, la Filmoxarxa. Una iniciativa que vol ajudar a distribuir per tota la geografia catalana films subtitulats en català que fins ara no havien trobat acollida dins dels circuits comercials habituals. Les sessions Filmoxarxa del cicle seran Turneja - The Tour, Helen i les abans esmentades Essential Killing i Katalin Varga

Les sessions de dimarts començaran amb El reverendo, de Paul Schrader. Li seguirà la tendra La balada de Cable Hogue, de Pekinpah; Alguien voló sobre el nido del cuco, en motiu de la presentació del còmic Manicomio; el drama animat El pan de la guerra, la màgica Lazzaro Felice, la inquietant Quién te cantará; El cazador, un film enorme en tots els sentits; cinema català amb Hayati (mi vida); les femenines Mujeres del Siglo XX i Support the Girls; Happy End, el nou film de Haneke; i Bad Genius, el film guanyador del passat Fesnits. Hi haurà un díptic amb dos films de i sobre Buster Keaton, en col·laboració amb el Sant Jordi BCN Film Festival: El maquinista de la general, que comptarà amb acompanyament musical en directe gràcies al Festival de Jazz de Vic, i The Great Buster, un documental sobre Keaton dirigit pel mestre Bogdanovich.

Les sessions de Cineclub Xic començaran el diumenge 10 de febrer amb “Clàssics de l’animació xinesa” per celebrar l’Any Nou Xinés. El cicle infantil continuarà amb una marcada mirada japonesa: La princesa Mononoke i El viatge de Chihiro del mestre Miyazki, Mary y la flor de la bruja, Mirai, mi hermana pequeña. Les sessions de Cineclub Xic posaran el seu punt i final el 21 d’abril amb Llegir cinema, una sessió centrada en l´amor pels llibres i el cinema en motiu del Festival Flic de Vic.

Consulteu la programació completa a l'enllaç que trobareu a continuació. 

+ info: http://www.cineclubvic.com/descarregues/9bf31c7ff062936a96d3c8bd1f8f2ff3.pdf


         22/01/2019

El Museu de l'Art de la Pell acull fins el 28 d'abril l'exposició "Josep Maria Perica i Morros. 1881-1966. Arquitecte"

Del 24 de gener al 28 d’abril, el Museu de l’Art de la Pell acull l’exposició “Josep Maria Pericas i  Morros. 1881-1966. Arquitecte”, organitzada per la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

L'acte d'inauguració serà el dijous 24 de gener a 2/4 de 8 del vespre al Museu de l'Art de la Pell (Carrer de l'Arquebisbe Alemany, 5, 08500 Vic)

Josep M. Pericas (Vic, 1881 - Barcelona 1966) forma part de la primera generació d’arquitectes noucentistes, conjuntament amb el seus amics i companys Masó i Jujol, i assenyala l’expressió més clara i evolutiva del noucentisme.

En els inicis, sempre des de les directrius artístiques del bisbe Torras i Bages que proposen un clar enfrontament amb el modernisme imperant, és la figura d’Antoni Gaudí qui orienta el seu primer discurs plàstic. De forma gairebé immediata, d’acord amb una valoració personal de l’arquitectura popular, del medievalisme, en concret de l’esquematització de l’art romànic per un cantó; i per altra, de la voluntat de modernització, entesa com una aproximació al moviment arquitectònic centreeuropeu, dirigit des del moviment de la sezecion vienesa, la seva arquitectura evoluciona cap a un estil propi.

La segona dècada del segle XX, és la plenitud d’aquesta voluntat d’evolució i creació de l’arquitectura de Pericas, que corre paral·lela als corrents europeus més avançats. Els nous camins que seguirà l’arquitectura catalana al final d’aquest període de caràcter més conservador, classicista i acadèmic, incideix de forma subtil en la seva obra que assimila poc a poc aquests conceptes, sense perdre en cap moment la força del seu estil personal totalment consolidat.

Josep M. Pericas, conjuntament amb Rafael Masó representen la vàlua de l’arquitectura catalana en aquest període postmodernista i fins a l’entroncament als principis racionalistes, que a Catalunya va significar el moviment del G.A.T.P.A.C.

L’exposició repassa l’obra de Josep Maria Pericas i Morros (Vic 1881- Barcelona 1966) un dels arquitectes catalans més importants del segle XX. Molt vinculat a Osona, la seva figura és encara avui desconeguda tot i haver projectat obres de gran interès com les cases Bayés, Colomer i la Font de Sant Pere a Vic; l’església de Rocaprevera a Torelló o les restauracions de les esglésies de Santa Maria de Manlleu o Sant Andreu de Tona, entre moltes altres. A Barcelona va ser autor també del Monument a Mossèn Cinto Verdaguer. La mostra és el resultat d’anys de recerca al què s’ha de sumar l’esforç per reunir plànols, objectes i mobles de diferents col·leccions privades. L’objectiu és donar a conèixer una visió àmplia de la seva arquitectura i també dels elements decoratius i dissenys que ajuden a copsar el seu ric univers creatiu.

Organitza: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de les Comarques Centrals
Col·labora: Ajuntament de Vic, Museu de l'Art de la Pell, Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura, La Caixa, Institut Puig-Porret

+ info: https://www.arquitectes.cat/ca/cultura/exposicio/Pericas


         
S'estan mostrant 10 notícies (171-180) de 686
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.