NOTÍCIES


07/06/2018

Vic aprova el nou Pla d’Acció Cultural

El divendres 15 de juny es presentarà públicament en un espectacle a l'exterior del Centre d'Arts Contemporànies (ACVic). L'accés és lliure però s'agrairà confirmar l'assistència a l'adreça cultura@vic.cat

El PAC, que marcarà les polítiques culturals dels propers anys, s’ha elaborat en un ampli procés participatiu amb la implicació del sector cultural, representants polítics i la ciutadania. Tots els grups polítics hi voten a favor a excepció de Capgirem Vic que hi ha votat en contra

Vic compta amb un nou Pla d’Acció Cultural (PAC) que servirà de guia per a les polítiques culturals a la ciutat en un horitzó de 7 anys. El PAC, tot i no ser vinculant, neix després d’un procés participatiu amb una diagnosi reflexiva, participada i transversal entre els diversos agents culturals, grups polítics i la mateixa ciutadania. El nou Pla no només serveix de diagnosi –com l’anterior elaborat el 2003- sinó que planteja mesures per aplicar fins el 2025 i ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Capgirem Vic, que hi va votar en contra.

 La regidora de Cultura, Susagna Roura, va explicar que “el PAC reflecteix tres paradigmes: el mecenatge, la democratització de la cultura i la democràcia cultural”, i que s’havia treballat “a partir de 10 grups de treball en un procés participatiu en què s’hi ha involucrat més d’un centenar de persones” .

 Des d’ERC-Som Vic, el regidor Josep Maria Diéguez, va exposar que la principal mancança era “la no inclusió de la cultura popular per garantir l’accés universal a la cultura i fomentar la cohesió social a través d’espais als barris on poder gaudir-ne des de la proximitat”.

 La regidora de Capgirem Vic, Sara Blázquez, va argumentar el vot desfavorable del seu grup per “la no realització d’un estudi de públics a què s’havien compromès des de l’equip de govern” i “la poca voluntat de fer canvis profunds”, pel fet “d’entendre la cultura com un producte de consum”.

 El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va indicar que “el nou pla ha de servir com a eina per orientar les polítiques culturals com a element estratègic”.

 Arnau Martí, regidor de Vic per a Tots, va posar en relleu la bona feina portada a terme, a més de fer palesa la necessitat de renovar el Pla d’Acció Cultural: “Feia 15 anys que estàvem orfes d'un full de ruta per definir l'horitzó cultural que ha de tenir la ciutat”. Martí va subratllar que “calia posar en comú les necessitats, suggeriments i propostes de la cultura a Vic” i que “s’havia fet un bon treball en xarxa gràcies al procés de participació ciutadana”.

 En el torn de rèpliques, la regidora Susagna Roura va mostrar la seva sorpresa pel vot desfavorable de Capgirem Vic, ja que des d’aquest grup municipal s’havia adquirit el compromís d’aportar una alternativa d’una empresa o entitat que realitzés l’estudi i que no ho havien complert.

 Per la seva banda, Diéguez, d’ERC-Som Vic, va exposar que “aquest tipus d’estudis sociològics que s’han dut a terme a altres ciutats no tan diferents de Vic i han demostrat que tenen una utilitat limitada perquè parla de capes socials i sectors concrets de la ciutat. En canvi, trobem molt més interessant l’opció de funcionar a base d'observatoris culturals i valorar-ho en cada moment”.

 Per altra banda, la regidora de Cultura va convidar a la ciutadania a participar a l’acte de presentació del PAC el proper divendres 15 de juny a dos quarts de nou del vespre davant de l’ACVic, al voltant del riu Mèder, que “ha de servir d’eix vertebrador cultural de la ciutat”.
 
Podeu consultar el Pla d’Acció Cultural aprovat en aquest enllaç.

Lliurament de la Medalla d’or de la Ciutat a Lluís Solà i Sala
 
En el ple celebrat ahir es va anunciar que el proper 19 de juliol a les 8 del vespre s’entregarà la Medalla d’Or de la Ciutat al poeta, dramaturg, assagista, traductor i activista cultural vigatà Lluís Solà i Sala.

 La regidora de Cultura, Susagna Roura, va explicar que l’acte tindrà lloc a l’Atlàntida i que diferents autors s’ocuparan de glossar la figura de Solà. Un lliurament que va ser aprovat unànimement per tots els grups amb representació al ple.

 
 Protocol per a les figures oficials festives de la ciutat de Vic

Susagna Roura també va exposar que des de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants s’havia proposat l’elaboració d’un protocol per a les figures oficials festives de la ciutat de Vic, “que recollís per escrit i no es perdi la tradició, a fi de fomentar i protegir la cultura popular”.

 Des d’ERC-Som Vic, el regidor Josep Maria Diéguez va celebrar la iniciativa de crear el protocol, “que protegeix la cultura popular i fomenta les tradicions i que les dignifica”.

 La regidora de Capgirem Vic, Sara Blázquez, va destacar que des del seu grup municipal “veiem bé el protocol perquè les colles segueixin els mateixos criteris, però ens fa por a que es perdi la pèrdua del sentit popular d'aquestes figures i reclamem que no surtin només els actes confessionals”. Blázquez va aprofitar per sol·licitar que “no es convidi el bisbe a la Festa Major de Vic”.

En el torn de rèpliques, Roura va detallar que” dins del seguici de la Festa Major de Vic el bisbe hi ha estat sempre i s'ha de tenir en compte que també és un ciutadà”. “De totes les sortides que fan, només se'n contemplen dues de religioses”, va puntualitzar.

Per al regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, “seria una aberració que el Bisbe de Vic no fos a la Festa Major de la Ciutat”, i es va estranyar que “el grup de Capgirem Vic participi al seguici de Sant Miquel dels Sants”.

 
Aquest protocol va ser aprovat per unanimimat.

+ info: http://www.vic.cat/news/vic-aprova-el-nou-pla-d2019accio-cultural


         05/06/2018

Festes del barri del Sucre. 9 i 10 de juny.

Un taller de capgrossos va donar aquest dissabte el tret de sortida a les festes del barri del Sucre 2018.

El gruix de les activitats se celebraren els dies 9 i 10 de juny. La festa començarà a les 10 del matí amb un cercavila pel barri amb els capgrossos Sucre i Sacarina i el grup de batucada Batuka l’Olla. Tot seguit se celebrarà la Mini Crida de la Festa Major al Parc de l’Occitània. Després de l’èxit de l’any passat, l'Associació de Veïns ha decidit organitzar un any més aquesta Crida pels pels més petits. Una batalla d’aigua i color entre les diferents colles que acabarà amb una Festa d’Escuma i l’actuació de Gil Rataplam. A la tarda continuaran les activitats amb un exhibició canina i la projecció, al vespre, del film francès “L’intocable”.

El diumenge al matí se celebrarà el ja tradicional Mercat del Trasto. Durant tot el matí també hi haurà jocs, tallers, xocolatada i classes de zumba.  Un dinar popular i el concert de Pelat i Pelut posaran el punt i final al cap de setmana de festes. 

Totes les activitats es faran al parc d'Occitània En cas de pluja, les activitats que sigui possible es traslladaran al local de l'AAVV

 

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1005762_arxiu1_18-05-2018_11-51-24.pdf


         29/05/2018

L’ArtdePas creix amb noves disciplines artístiques i un nou escenari als Habitatges Montseny

L’ArtdePas creix amb noves disciplines artístiques i un nou escenari als Habitatges Montseny

El projecte suma en aquesta edició un nou escenari a l’Espai Habitatges Montseny que s’afegeix als de la plaça Carbó i plaça de la Noguera, ampliant la programació a diverses disciplines i unificant els horaris als diumenges d’estiu a les 7 de la tarda

El programa ArtdePas dona el tret de sortida a la seva setena edició aquest proper diumenge, 3 de juny, en una edició marcada pel creixement en nombre d’escenaris i de disciplines artístiques, a més de la unificació horària dels concerts els diumenges d’estiu a les 7 de la tarda. El nou escenari estarà ubicat a l’Espai Habitatges Montseny, i se suma als de la plaça del Carbó i a la plaça de la Noguera.  

 Una altra de les novetats destacades d’aquesta edició és la inclusió de diferents disciplines artístiques, pensades per a un públic familiar i que se sumen a la música, com són activitats de dansa, circ, acrobàcia, màgia o titelles.

 La primera actuació del cicle d’activitats de l’ArtdePas serà aquest diumenge 3 de juny a la plaça del Carbó amb Octopussy Cats (jazz) i Alidé Sans (rumba-reggae-soul) tancarà la programació el dia 26 d’agost també a la plaça del Carbó.

L’ArtdePas 2018 és un projecte que s’emmarca en el programa d’arts escèniques i música, i que té una clara voluntat d’oferir propostes artístiques d’estiu que puguin resultar atractives al conjunt de la ciutadania. 

Es pot consultar el programa complet en el PDF que trobareu a continuació

PROGRAMA ARTDEPAS 18


         23/05/2018

La tercera edició de ‘El So de les Cases’ allarga l’horari i incorpora set nous espais

23 propostes musicals, que es podran escoltar en 12 espais diferents, formen part d’aquest projecte que combina el patrimoni i la música i que homenatjarà els 20 anys del Festival de Jazz i els 30 del Mercat de Música Viva  

Vic torna a obrir les portes del seu patrimoni perquè la música acompanyi i ajudi a descobrir els diversos espais a la ciutadania en la tercera edició d’El So de les Cases que tindrà lloc l’1, 2 i 3 de juny. Una dotzena d’espais de la ciutat, la majoria de propietat privada o poc accessibles al gran públic, acolliran 23 concerts de vint minuts de durada.

Enguany, 7 dels espais són pràcticament desconeguts i participen per primer cop en aquest projecte, que permet conèixer millor la ciutat per dins. Són la Sala de Plens de l'Ajuntament, la Tribuna de la casa Masferrer, el jardí de la Casa Dou de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic, el cor de l'església de l'Escorial, la cripta de la Catedral, el jardí de la Casa Bayés i un jardí particular del carrer Sant Miquel dels Sants.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha explicat que es tracta d’una iniciativa que va néixer amb molta il·lusió, que cada cop té més èxit i que permet “descobrir l’espai patrimonial amb música de qualitat”, espais que són de titularitat municipal i d’altres, de propietat privada. Erra ha agraït als propietaris privats que han permès estendre i enriquir el projecte per donar a conèixer nous espais pràcticament desconeguts.

El So de les Cases és possible gràcies a la suma de les regidories de Cultura, de Fires i Mercats, de Turisme i d’Urbanisme amb l’objectiu que la ciutadania se senti orgullosa i s’estimi aquesta ciutat que és de tots. L’any passat més de 7.000 persones van gaudir d’aquesta inicativa.


30 anys del MMVV i 20 del Festival de Jazz

Enguany, com a novetat, ‘El so de les cases celebrarà l'aniversari dels 30 anys del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i els 20 anys del Festival de Jazz de Vic amb un concert. Serà diumenge a dos quarts d'1 del migdia amb Flamingo Tours al jardí de la Casa Ricart, un espai que també acollirà concerts durant la nit de divendres i dissabte nit amb Mazoni i Pau Vallvé. En aquestes tres propostes a Casa Ricart es comptarà amb la col·laboració de La Vermuteria del Clot.

 

Repartiment de tiquets 

Seguint l’èxit de l’anterior edició, i per seguir avançant i millorant la proposta, mitja hora abans de l’inici dels concerts es repartiran tiquets pels assistents a fi d’agilitzar les cues i evitar que se sobrepassi l’aforament, especialment en aquells espais de dimensions més reduïdes. Les propostes són variades ja que s’han buscat formats acústics perquè la música ajudi a crear un clímax important entre arquitectura i música.

El programa, que es pot consultar aquí, inclou noms com Ernest Crusats, Matthew McDaid, Alessio Arena, Edna Sey, Gemma Humet, Estel Soler, Changuí Duet o Jorge Da Rocha i l’alumnat de l'Escola de Música de Vic –el cor tradicional, el laboratori de vent, les audicions amb públic del Conservatori i la Jazzband-.

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/


         16/05/2018

Vic celebra la Nit dels Museus

El Museu Episcopal de Vic i el Museu de l’Art de la Pell se sumen un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus i a “La nit dels Museus."

Museu Episcopal de Vic

El divendres 18 de maig, el MEV celebra el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes que començarà a les 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

La nit del dissabte 19 de maig celebrà la Nit dels Museus. Enguany proposen descobrir el museu com un punt d’encontre entre diferents cultures. De nit, faran un viatge per les diferents sales que permetrà anar des de l'antic Egipte fins al món medieval, on cristianisme, món musulmà i judaisme convivien en una mateixa societat. Una nit màgica en la qual l’art, la dansa i la música entraran en diàleg per mostrar als visitants la riquesa del nostre llegat. 

De 20:30h a 23:00h. Entrada gratuïta.

Més informació

Museu de l’Art de la Pell

En motiu del Dia Internacional dels Museus que cada any se celebra el 18 de maig, el museu obrirà les portes gratuïtament durant tot el dia.

El dissabte s’unirà també a la festa dels museus amb portes obertes durant la nit, i amb un recorregut comentat de 20 minuts, a les 20h i a les 21h on es parlarà d’art i literatura. De 20:00 a 22:00h. Entrada gratuïta

Més informació

 


         15/05/2018

Festes del carrer de la Riera i adjacents. Del 18 al 27 de maig

El carrer de la Riera comença aquest divendres unes festes que giraran entorn de l’art i el món geganter. 

El carrer de la Riera s’ha caracteritzat des de ja fa uns anys per ser l’epicentre del món geganter a la ciutat. La seva colla és una de les més nombroses del país i sens dubte, la més activa de la comarca. Com no podia ser de cap altre manera, els gegants, les cercaviles i la xerinola tindran un fort protagonisme durant les festes. El tret de sortida serà el divendres 18 de maig amb una cercavila amb els gegants del barri pel carrer de la Ramada, carrer Sant Miquel, plaça Major i carrer de la Riera. El plat fort però arribarà el dia 26 de maig amb la 25a Trobada de Gegants que, enguany, comptarà amb la participació de les colles d'Avinyó, Campdevànol, Navàs, Prats de Lluçanès, Ribes de Freser, Sant Vicenç de Torelló, Santa Coloma de Farners, Verdú, Vilassar de dalt i del Carrer de la Riera de Vic.

Aquests darrer anys el carrer de la Riera s’ha omplert també de nous projectes artístics i culturals que han transformat el barri en un referent creatiu de la ciutat. El dissabte 20 de maig, els artistes i comerciants del barri es donaran a conèixer amb el Riearart, un seguit d’accions artístiques i creatives que s’aniran succeint durant tot el dia per visualitzar la feina que fan aquells qui donen vida, dia a dia, al barri del Seminari Vell. La jornada comptarà també amb un dinar popular a càrrec del Casal Claret, un altre dels referents del barri, i les actuacions musicals que han preparat  els Geganters i Grallera del Carrer de la Riera a la plaça Gaudí.

Pots consultar la programació en el següent enllaç

 

Programa Festes del carrer de la Riera 2018


         08/05/2018

Vic torna a participar del Tour D’A 2018 amb la projecció del film “A Ciambra”

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, va participar aquest divendres a la roda de premsa de presentació del Tour D’A, celebrada al Cinema Prado de Sitges. La presentació va comptar amb la presència de Carlos R. Ríos, director del D'A Film Festival Barcelona,  Juanjo Puigcorbè, Diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona i els regidors i regidores de Cultura de les diferents poblacions participants.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona i per tercer any, una selecció de pel·lícules del D'A 2018 es podrà veure a d'altres poblacions catalanes. El Tour D'A 2018 viatjarà uns dies després de l'edició celebrada a Barcelona a Vilafranca, Vic, Berga, El Prat de Llobregat, Figueres, Igualada, Sitges, Sabadell i Manresa

El D'A Film Festival Barcelona va presentar una selecció del millor cinema del moment, amb una combinació de noms novells i directors consolidats, pel·lícules que han triomfat en festivals internacionals i apuntant el radar cap a les noves tendències de la creació cinematogràfica, incloent el més nou que està passant en el cinema espanyol.

L'espai ETC de Vic acollirà el dimarts 15 de maig (21:30h), en el marc de Cineclub Vic, la projecció del film “A Ciambra”, de Jonas Carpignano.

A CIAMBRA

Com ja va fer en el seu debut en el llargmetratge, Mediterranea (2015), Jonas Carpignano torna a bussejar en la realitat de les ètnies que habiten en els límits d’Occident. Si en la seva òpera prima aprofundia en el drama de dos immigrants burkinesos i el seu trànsit cap a un “món millor”, a A Ciambra posa el focus sobre un context estanc i estàtic, ancorat en la tradició i incapaç d’evolucionar. El realitzador italià ens proposa un viatge per la comunitat gitana que dona títol al film a través del Pio, un nano de catorze anys que sempre ha estat a l’ombra del seu germà Cosimo, un gàngster de baixa estofa de la zona que sembla que té el destí marcat. En absència de la figura fraternal, d’un referent, el Pio intentarà demostrar la seva homenia i la seva capacitat de lideratge en un món on les jerarquies tenen una entitat granítica. El segon treball de Carpignano —molt més que un simple coming of age— és un retrat fascinant de l’adolescència que subratlla la sensibilitat d’un director que és capaç de transformar l’observació en una obra d’art. Martin Scorsese n’és un dels productors executius.

+ info: https://dafilmfestival.com/tour-da/


         02/05/2018

Nova convocatòria del concurs de cartells per la Festa Major de Vic

L’obra guanyadora s’emportarà un premi de 800€. Totes les propostes seran exposades a l’espai Romeu de la Biblioteca Joan Triadú del 25 de juny al 7 de juliol.

L’Ajuntament de Vic convoca un any més el concurs de cartells de la Festa Major.  La convocatòria té per finalitat potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com donar difusió a la Festa Major de Vic. Les obres o cartells concursants hauran de ser originals i inèdits i el tema haurà d’estar relacionat amb la ciutat de Vic i la Festa Major.
Pot participar en aquest concurs qualsevol persona interessada. Si es vol presentar un cartell en representació d’un grup, escola o entitat sense ànim de lucre, ha de designar una persona representant de l’entitat, i, en el moment de la inscripció, s’han de facilitar les dades que identifiquin l’entitat.
Les obres es poden presentar fins el 11 de maig, a l’Àrea de Cultura i Museus, ubicada a la Casa Serratosa (C. Torras i Bages, 6, 2n pis) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.
El jurat encarregat de decidir el cartell guanyador donarà a conèixer el veredicte el dia 17 d’abril, a les 19.00 h, a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic.

Podeu consultar les bases del concurs a l'enllaç de sota.

Bases concurs de cartells Festa Major de Vic 2018


         02/05/2018

15a Mostra d'Entitats i Músiques de Vic

El dissabte 5 de maig de 2018 tindrà lloc la 15a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, en horari de 5 a 9 de la tarda a la rambla Passeig de Vic. Una trobada anual que té per objectiu que el teixit associatiu de la ciutat mostri la tasca que es realitza des de la seva entitat a la resta d’associacions i al conjunt de la ciutadania.

Una norantena d’associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans es trobaran per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any. Com ja és habitual, a més dels estands de les entitats, també trobareu tallers, exposicions, actuacions musicals, dansa, cinema, poesia, xerrades…

Consulteu la programació aquí

Us hi esperem!

+ info: http://www.vicentitats.cat/wp-content/uploads/2018/02/Flyer_memvic18.pdf


         27/04/2018

La tradició industrial i artística de la ciutat representades en una escultura al jardí de l’Atlàntida

L’obra ‘Elogi del Pensament Creador’ del vigatà Josep Ricart ha estat cedida a la ciutat per la família de Josep Costa i es troba instal·lada a la zona verda de davant de l’Atlàntida

La ciutat de Vic va presentar oficialment l’escultura ‘Elogi al pensament creador’, de l’escultor vigatà Josep Ricart, que es troba situada des de la passada tardor a la zona verda de l’Atlàntida. L’obra, que originalment era una tanca per a l’entrada d’una fàbrica adobera de pell de conill de Vic, ha estat cedida a la ciutat per Josep Costa, de la família propietària de la fàbrica.
La regidora de Cultura, Susagna Roura, va destacar que l’escultura uneix la tradició industrial i artística de la ciutat: “L’escultura de Josep Ricart demostra que Vic té grans valors industrials i artístics, i que, a l’igual que el nostre país, és una ciutat culturalment rica i plena”.
 
Una inspiració matemàtica, bíblica i artística
L’autor de l’obra, Josep Ricart, va desvetllar que l’encàrrec va condicionar la forma lineal que havia de tenir l’escultura, ja que havia de complir la funció de tanca i seguir la forma de la vorera, però que també va trobar un insòlit fil inspirador que relacionava els conills amb el matemàtic Fibonacci.
L’escultor vigatà va voler homenatjar el procés creatiu en general, també present en els artesans que treballaven a la fàbrica adobera, així “l’obra vol retre homenatge a aquelles persones amb mentalitat creadora”.
‘Elogi al pensament creador’ també inclou referències bíbliques al Gènesi, i artístiques a pintors que van viure l’època posterior al Renaixement, que van tenir la pressió d’intentar acostar-se al que havien creat els seus predecessors.

Un llegat familiar cedit a la ciutat

El propietari de l’escultura, Josep Costa, va recordar la vinculació de la seva família amb la ciutat: “Aquesta escultura recull la tradició innovadora, creadora, original i honesta dels nostres pares i avis. La nostra família n’ha pogut gaudir durant molt anys, però ara hem volgut que fos per a Vic”. Costa es va mostrar convençut que obres com aquesta “reflecteixen una ciutat viva i sensible a l’art” i que l’oferien a Vic “perquè els seus relleus puguin seguir encoratjant el coneixement i la cultura”.

Exposició de Ricart a París

L’acte de presentació de l’escultura ha coincidit amb la propera instal·lació a París de l’exposició ‘Esbós d’un serpent/Ébauche d’un serpent’, també de l’artista vigatà Josep Ricart. La mostra es podrà veure al Centre d’Estudis Catalans de la Facultat de Lletres de la Universitat de la Sorbonne entre el 3 de maig i el 26 de juny.

L’exposició està organitzada pel Centre d’Études Catalans, Faculté des Lettres de la Sorbonne Université, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i l’Association pour la promotion de la Culture Catalane a París, i compta amb el suport l’Ajuntament de Vic, l’Institució Puig Porret, el Museu de l’Art de la Pell i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.
Miquel Desclot, el comissari de l’exposició va explicar com Ricart prenia la literatura “com a punt de partida per al desenvolupament d’idees plàstiques” i que en aquest cas, les escultures de l’exposició partien del poema de Paul Válery ‘Ébauche d’un Serpent’. La versió traduïda del poema en català va ser obra del periodista i escriptor Agustí Calvet, més conegut com a Gaziel, que “es publicarà com a primícia literària mundial al catàleg de l’exposició”. Ricart va trobar el poema en el fons que la família de Gaziel havia llegat a la Biblioteca de Catalunya. 
L’any que ve, l’exposició ‘Esbós d’un Serpent/Ébauche d’un Serpent” de Josep Ricart es podrà veure al Museu de l’Art de la Pell de Vic.

+ info: http://www.vic.cat/news/la-tradicio-industrial-i-artistica-de-la-ciutat-representades-en-una-escultura-al-jardi-de-l2019atlantida


         
S'estan mostrant 10 notícies (201-210) de 663
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.