NOTÍCIES


06/02/2018

Aquest dissabte se celebra el Carnaval de Vic

Vic s’omplirà un any més de festa i disbauxa amb l’arribada del Carnestoltes aquest dissabte. Els participants i les comparses estan convocades a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el pregó que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic s’ha convertit amb els anys amb una festa popular adreçada a tots els públics. Actualment el Carnestoltes l’organitzen les Associacions de Veïns i Veïnes del Remei, la Serra de Sanferm, la Calla i l’Horta Vermella i el Sucre amb la col·laboració de diferents AMPA’s i entitats del lleure de la ciutat.

Com diu el rei Carnestoltes en el seu pregó d’enguany, aquest dissabte “sortim a festejar el carnaval, SENSE ORDRE NI CAP LLEI, per places, avingudes, rambles  i carrers, que som  milers i milions que volem per un dia, deixar de banda tanta tonteria!”. 

+ info: https://www.elremei.org/


         02/02/2018

Vic recorda els bombardeigs franquistes amb les visites guiades de febrer i 'El refugi per a la memòria'

L’empremta de la Guerra Civil, protagonista de les visites temàtiques dels diumenges de febrer

‘Refugi per a la memòria’, una exposició gratuïta i oberta al pública amb accions teatralitzades el cap de setmana del 10 i 11 de febrer, és l’acte commemoratiu per les víctimes dels quatre bombardejos de l’aviació franquista durant la Guerra Civil a Vic

Les visites monogràfiques dels diumenges, que s’organitzen des de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic, repassaran aquest mes de febrer la història de la Guerra Civil a la ciutat. La ruta ha estat creada per l’empresa Cooltur, especialitzada en confeccionar recorreguts de turisme cultural, i serà oferta en versió reduïda per les visites dels diumenges de febrer. La ruta completa té un recorregut de cinc quilòmetres i està pensada per ser coberta en unes tres hores i mitja. Jordi Plans i Ricard Jiménez, de Cooltur, han realitzat un exhaustiu treball de documentació en arxius i hemeroteques per donar cos a aquesta ruta.


En l’acte de presentació de la ruta, celebrat al Temple Romà de Vic, la regidora de Turisme, M. Carme Bover, va agrair als responsables de l’empresa, “l’oportunitat de reviure, vuitanta anys després, aquests fets tan dramàtics des d’una perspectiva històrica i objectiva”. Bover va destacar, també, que “propostes com aquestes refermen l’aposta professional pel turisme de la ciutat”.

 
La ruta inclou diversos punts d’interès com ara la Catedral  que va ser incendiada; el Casino de Vic, seu d’associacions i partits polítics; el Convent de Santa Teresa que va acollir refugiats i soldats; el Teatre Vigatà on es van celebrar dues assemblees que van marcar l’inici de la Guerra Civil i on va néixer el comitè d’enllaç; el Sucre que va acollir una fàbrica de construcció i muntatge d’avions de guerra; o el Sagrat Cor, utilitzat per les Milícies de Vic i on es va instal·lar el cos dels Guàrdies d’Assalt.


La visita guiada ‘La Guerra Civil a Vic (1936-1939). La vida i la transformació de la ciutat durant els anys de la Guerra’, tindrà lloc tots els diumenges de febrer a les 12 del migdia, i el punt de trobada és l’Oficina de Turisme de la ciutat. El preu de la visita guiada és de 4 euros per adults i majors de 12 anys, mentre que pels nens menors de 12 anys és gratuït.

 
Refugi per a la memòria
 
L’empremta de la Guerra Civil a la cuitat es complementarà amb l’exposició ‘Refugi per a la memòria’, una exposició gratuïta i oberta al públic que inclourà accions teatralitzades a càrrec d’Escènic Vic el cap de setmana del 10 i 11 de febrer. Aquesta exposició es presentarà al públic en un espai singular del Col·legi d’Advocats, amb aforament limitat i no accessible per a persones amb mobilitat reduïda, per la qual cosa s’han programat diversos passis, tant al matí com a la tarda, i s’haurà de reservar entrada a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic, de forma presencial o al telèfon 938862091. Les reserves es podran efectuar des d’aquest dissabte, 3 de febrer, i fins a exhaurir entrades.

 L'Exposició, sense accions teatralitzades, s'obrirà al públic del 13 al 18 de febrer en els següents horaris:

Dia 13 de 18h a 20h
Dia 14 de 18h a 20h
Dia 15 de 18h a 20h
Dia 16 de 18h a 20h 
Dia 17 de 11 a 14h i de 18h a 20h 
Dia 18 de 11h a 14h i de 18h a 20h 

 
Aquesta acció dona continuïtat a la iniciativa endegada l’any passat quan l’Ajuntament va retre un homenatge institucional a les víctimes dels quatre bombardejos de l’aviació franquista durant la Guerra Civil. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, subratlla que “recuperar la història ha de servir per no repetir errors”.


         31/01/2018

El teatre i la dansa, més a prop dels centres educatius de Vic

Més de tres-cents alumnes de 14 centres educatius de la ciutat participen en una prova pilot que acosta les arts escèniques a l’alumnat gràcies a la proposta promoguda per l’Ajuntament de Vic en col·laboració amb l’Institut del Teatre

Al llarg d’aquest curs escolar, l’Ajuntament de Vic i l’Institut del Teatre de Vic porten a terme una prova pilot perquè l’alumnat dels 14 centres educatius de la ciutat puguin practicar el teatre i la dansa dins l’horari lectiu i els consti al currículum escolar. Cadascun dels centres participants ha escollit quin curs participaria en aquest projecte, durant tot un trimestre i un cop a la setmana, a les instal·lacions de l’Institut del Teatre. Aquí hi reben classes d’arts escèniques per part de professionals docents i pedagogs, i a hores d’ara ja hi han passat més de 300 alumnes en total.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha expressat que “es tracta d’un primer tast i que si les escoles en fan una valoració positiva es té la intenció que el projecte creixi, a l’estil del que ja es realitza amb l’Escola de Música.”

Des de l’Institut del Teatre, el seu director, Carles Salas, ha detallat que aquest tipus de tallers “afavoreixen una millora a nivell acadèmic i personal en quant a seguretat i percepcions, cosa que no es treballa tant directament en la resta d’assignatures, i al mateix temps s’aconsegueix que el grup es torni més compacte. Veient el resultat del que estem observant, intentarem que aquesta activitat es pugui revertir també com a activitat extraescolar en franges d’edat d’entre 3 i 20 anys”. Salas ha posat en relleu que l’Institut del Teatre ha esdevingut a referent en l’ensenyament de pedagogia dels professionals de les arts escèniques a nivell estatal i fins i tot a l’estranger, ja “que és un tipus de formació poc habitual i específica”, i que el següent pas seria poder marcar “una manera d’ensenyar les arts escèniques aprofitant aquest lideratge en pedagogia d’arts escèniques”.

La directora de l’escola FEDAC Vic-Pare Coll, Dolors López, ha explicat que aquest projecte encaixa amb la línia de treball “de molts talents” que es treballa des de l’escola i complementa el currículum escolar. “Ens agradaria poder fer-ho extensiu a més cursos i amb més durada, englobant més etapes educatives. Sortir de l’ambient de l’escola també és molt positiu, i es relacionen millor entre ells”, ha afegit.

Una de les professores del projecte, Anna Segalés, ha subratllat que “no treballem la dansa des d’un punt de vista estètic o elitista, sinó des del moviment lliure. La dansa pot ajudar a expressar-nos millor. Fomentem el treball en equip que es plasma en una creació pròpia final”.

 
Gran ventall de cursos participants

Durant el primer trimestre del curs, hi ha participat els alumnes de 6è de primària de l’escola Dr. Salarich, els de 3r de primària de l’escola Guillem de Mont-Rodon, els de 4t de primària de l’escola Santa Caterina de Siena, els de 5è de primària de l’escola Vic Centre, i els de 4t de primera de l’Escola de Sentfores.

Durant aquest segon trimestre, hi passaran alumnes de 4t de primària de La Sínia, de 3r d’ESO de l’escola FEDAC Vic-Pare Coll, de 3r d’ESO de l’Institut de Vic i de 2n d’ES0 del Col·legi l’Escorial de Vic.

Pel tercer trimestre, s’espera que hi participin alumnes del Sagrat Cor, de Sant Miquel dels Sants, de l’Institut La Plana, de l’Andersen i de l’escola Estel. 


         30/01/2018

PROPOSTES d'hivern dels CCVIC

Aquesta setmana comencen les PROPOSTES d’hivern dels CCVIC de l’Ajuntament de Vic. 12 experiències culturals encapçalades per l'espectacle poètic que oferiran Mercè Sampietro i el músic Eduard Iniesta el dia 9 de febrer al CCVIC de Can Pau Raba. La masterclass d’Astrofotografia, que obre el divendres 2 de febrer les PROPOSTES d’hivern, té ja les places exhaurides.

Les Propostes CCVIC arriben a la seva cinquena temporada amb una nova oferta de masterclass, converses, actuacions inèdites, sortides, activitats lúdiques, literàries i experiències culturals variades. Aquesta programació, iniciada la tardor de 2016, s’ha consolidat al costat dels Tallers i presenta, en aquesta edició, dotze propostes per a tots els públics, entre les quals destaquen l’espectacle poètic i musical ofert per Mercè Sampietro i Eduard Iniesta, les dues propostes amb motiu del dia de la dona (taller d’autodefensa feminista i taller de poesia d’autores), el concert inèdit de Mathew Mcdaid i Victor Partido i una conversa entre Josep M. Ganyet i la periodista Mercè Molist sobre tecnologia, informació i identitats, entre d’altres.
Consulteu totes les propostes.

 

+ info: http://www.vic.cat/ccvic


         26/01/2018

El MMVV obre el període de presentació de propostes artístiques per a la seva 30ª edició

La 30ª edició de MMVV se celebrarà del 12 al 16 de setembre de 2018

La programació s’estructura a partir de dues línies: la programació de l’MV, pensada pels professionals i amb l’objectiu de promoure la contractació, i la del Festival, pensada pel públic i amb un esperit més lúdic i festiu. Els concerts de la programació MV tenen lloc de dimecres a divendres i es concentren als escenaris de L’Atlàntida i la Jazz Cava, mentre que els del Festival s’ubiquen a la Plaça Major i El Sucre.

El període per presentar propostes per la 30a edició del MMVV finalitzarà el 31 de març de 2018. Es poden presentar propostes de tots els estils i gèneres musicals, a excepció de la música clàssica. La direcció artísitica escollirà una setentena de propostes basant-se en diferents criteris de selecció, com ara que es tracti d'una estrena d'espectacle o disc; la identitat pròpia, el risc artístic i la trajectòria de l'artista/banda; la solidesa de l'empresa de managament; el potencial de venda, viabilitat econòmica i tècnica; i l'explicació dels objectius del projecte i la importància del seu pas per MMVV per assolir-los.

Per presentar la vostra proposta cal que ompliu i envieu el formulari que trobareu en el següent enllaç

+ info: http://www.mmvv.cat/ca/propostes&posatext=1


         19/01/2018

Matrícula oberta als nous monogràfics per adults de la Farinera CAVV

La Farinera CAVV ha presentat les propostes de cursos monogràfics per adults d'aquest nou trimestre. Cursos de curta durada i especialitzats. Podeu fer la matrícula online o al centre de dilluns a divendres de 16 a 21 h. 
 

Introducció al dibuix artístic
Dilluns, 3 sessions
De 16.30 a 18.30 h
23€

Model al natural
Dimarts, 13, 20 i 27 de febrer
De 19 a 21 h
23€

L'aquarel·la. La tinta i l'aiguada
Dimecres, 14, 21 i 28 de febrer i 
7, 14 i 21 de març 
De 16 a 18 h
 45€

Col·lagraph
Dijous, 1, 8 i 15 de març
De 16.30 a 18.30 o de 19.00 a 21.00 h
53€

Crea el teu projecte fotogràfic d'autor
Dimarts, 6, 13 i 20 de març
De 18 a 20 h
 23€

+ info: http://www.lafarinera.cat/escola.html


         08/01/2018

Una quarantena de propostes a la nova programació d'hivern de Cineclub Vic i ETC Teatre

La poesia, la dansa i el teatre seran els fils conductors de la nova temporada d’hivern d’ETC Teatre que engega el proper 13 de gener amb la comèdia d’humor anti-intel·lectual "Mali Vainli, Lo nostre no funciona”.

Les propostes de proximitat tornaran a tenir un paper destacat en la programació d’arts escèniques de l’espai ETC. Destaca la nova producció de la companyia resident ETC Teatre dirigida per Joan Roura, Equus. Una reflexió sobre l’individu davant una societat “domesticada” que ens empeny a seguir el camí marcat per la societat.

Altres propostes locals i comarcals són “El Professor Ginestet”, que portarà el seu espectacle de màgia i humor a l’escenari de l’espai ETC el dissabte 27 de gener; “El Comte Arnau” recitat per Lluís Soler, el dia 3 de febrer; “Salvatge”, a càrrec de la companyia de Centelles  El Trinquet; Lélek, solo de dansa-teatre, lleugerament inspirat en diferents passatges de "Laura a la ciutat dels sants"; i “Quan els ànecs s’espolsen”, un espectacle de creació pròpia del vigatà Lluís Bover. 

Durant els mesos de gener a març ETC Teatre oferirà 4 masterclass obertes a tots els públics: “Escriure Teatre”, amb Josep Maria Miró; “Comèdia” amb Bruno Oro; “Teatre i vers” a càrrec de Lluís Soler; i “Interpretació” amb Marta Marcó. 

Cineclub Vic obrirà la temporada d’hivern aquest diumenge amb el Cineclub Xic, el cicle de cinema infantil que regularment programa l’entitat. Pel·lícules aptes per a tots els públics escollides meticulosament per fer gaudí grans i petits. 

Les sessions dels dimarts engegaran el 16 de gener amb “The Square” del director suec Ruben Östlund. El  film ens presenta un discurs moralista sobre la humanitat, acompanyat de bones dosis d’humor i surrealisme.  Altres propostes que es podran veure els dimarts a Cineclub són “Z, la Ciudad perdida”, en el marc de la 7a Mostra de Cinema Etnogràfic, El Dia de la Bèstia i Los Herederos de la Bèstia”, o “El piano”,  amb la col·laboració del Col·lectiu feminista Adona’t.


Trobareu la programació completa d’ETC Teatre a www.etcteatre.cat 
Trobareu la programació completa de Cineclub Vic a www.cineclubic.cat

 


         27/12/2017

On puc entregar la carta al patge reial a Vic?

El patge Berenguer recollirà les cartes dels nens i nenes a Casa Masferrer
Dilluns 1 de gener a les 18h I Casa Masferrer
El carter reial de Ses Majestats els Reis d’Orient arribarà a Vic el proper diumenge, 24 de desembre
El patge Berenguer arribarà a la ciutat de Vic aquest diumenge 24 per recollir les cartes dels nens i nenes adreçades als Reis d’Orient. Així, seran les 6 de la tarda quan el missatge reial s’instal·li als baixos de Casa Masferrer (Plaça Dom Miquel de Clariana, 5). Una acció que repetirà el dia de Nadal, el de Sant Esteve i el dia de Cap d’Any de 6 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre.
La recollida de la carta dels Reis d’Orient és el preludi de la Cavalcada Reial, la nit més màgica de l’any, que enguany arriba a la seva 74. edició a la ciutat de Vic

MÉS INFORMACIÓ


Visita del patge reial a la plaça Osona
Dissabte  30 de desembre a les 17h I CCVIC Plaça Osona


El proper dissabte dia 30 de desembre a la tarda, el patge reial visitarà el CCVIC de la Plaça Osona per recollir totes les cartes dels nens i nenes. Durant tota la tarda l’Associació de Veïns i Veïnes de la plaça Osona i l’Associació Festes Osona han organitzat activitats com jocs, danses i cançons.

MÉS INFORMACIÓEl patge reial a El 9 nou
Dissabte 30 de desembre de les 11 a la 1 del migdia I EL 9 NOU

A pocs dies de l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, un dels seus emissaris va visitar EL 9 NOU aquest dissabte per recollir les cartes, carregades d’il·lusió, dels nens i nenes d’Osona. Totes les fotografies sortiran publicades a l’edició en paper del periòdic del divendres 29 de desembre. Pels que no van poder venir, el patge tornarà a recollir cartes el dissabte, 30 de desembre, d’11 del matí a la 1 del migidia.

MÉS INFORMACIÓ


Arribada del patge reial a la Serra-de-senferm i cantada de Nadales
Dilluns, 1 de gener del 2018 a les 6 de la tarda I CCVIC de la Serra-de-senferm

El dilluns 1 de gener a les 6 de la tarda, al centre cívic de la Serra-de-senferm, el majestuós Patge Reial anunciarà la propera arribada de Ses Majestats IÓi recollirà les cartes amb els desitjos de petits i grans...! Seguidament es cantaran nadales.

MÉS INFORMACIÓ


Arribada del carter reial al barri del Remei.
Dimarts 2 de gener de 17 a 20h I Centre Comercial Vic 2
L’Associació de Veïns i Veïnes del Remei i la dels Habitatges Montseny han organitzat un munt d’activitats per aquestes festes. El dimarts 2 de gener el Centre Comercial Vic 2 acollirà un taller de percussió a càrrec de Jordi Vinyoles i, després, batucada de tots i totes les participants per rebre el Carter Reial. 

MÉS INFORMACIÓ


El carter reial a la rambla del Passeig
Dimecres 3 de gener de 17 a 20h

Els comerciants de la rambla del Passeig han organitzat un any més l'arribada del carter reial a l'entarimat de fusta del Passeig.

MÉS INFORMACIÓ


         19/12/2017

Inscripcions obertes als tallers i PROPOSTES d'hivern dels CCVIC

Els Centres Cívics de l’Ajuntament de Vic han presentat la nova programació de tallers pels mesos d’hivern del 2018.

Durant els mesos de gener, febrer i març de 2018 els CCVIC acolliran una trentena de tallers de temàtiques ben diverses: música, salut i benestar, artesania, dansa, natura i teatre. Les inscripcions s’obriran el dilluns 8 de gener a les 16:00h. Es podran fer de forma presencial o en línia a través del web www.vic.cat/ccvic. 

A més de la popular oferta de tallers trimestrals, els CCVIC han presentat el nou programa de PROPOSTES. 12 experiències culturals especials encapçalades per l'espectacle poètic que oferiran Mercè Sampietro i el músic Eduard Iniesta el dia 9 de febrer al CCVIC de Can Pau Raba.

Altres PROPOSTES destacades són el concert inèdit de Matthew MacDaid i Víctor Partido al CCVIC de la Guixa, una sortida per conèixer els boscos de la Plana de Vic, les masterclass de cuina de la tòfona, de primers auxilis veterinaris i d'astrofotografia o les converses sobre  com els avenços tecnològics afecten la gestió de la informació i de les identitats virtuals, a càrrec de Josep M. Ganyet i Mercè Molist; i una altra sobre els drets dels animals, a càrrec de Marta Tafalla i Miquel Àngel Núñez.

Una altra de les novetats és la col·laboració amb el VicDones-SIAD Osona en la organització de dues activitats en el marc del Dia de la Dona. 

Trobareu totes les PROPOSTES i tallers en el següent enllaç  http://www.vic.cat/ccvic/inscripcions

 


         19/12/2017

Un recull de les diferents mostres de pessebres que pots trobar a Vic durant aquestes festes

La ciutat de Vic té una llarga tradició pessebrista. Per Nadal diferents barris de la ciutat acullen mostres de pessebres i maquetes varies. Us deixem un recull de les diferents propostes que pots trobar a Vic durant aquestes festes.


Mostra de Pessebres
Fins el 14 de gener I De 18:00 a 20:00h I Capella Fonda (Carrer Cardona,10)

L'Associació de Veïns del barri Vic Nord organitzat una mostra de pessebres a l'Antiga Capella Fonda de la Pietat. Modalitat artística i popular

Més informació


Exposició de Pessebres Bagué Cambra
Fins el 28 de gener I Consultar horaris I Passatge Nostra Senyora de Lurdes, 2

Els pessebres del barri de Santa Anna. Tradicional exposició de pessebres de la família Bagué Cambra, amb diorames i pessebres de diferents tècniques i materials.

Més informació


Pessebre del barri dels Caputxins 
Fins el 12 de gener I Festius: 16:00 – 20:00h I CCVIC Can Pau Raba

En Ramon Dachs i l’Avel·lí Ruiz porten uns anys demostrant la seva destresa portant a terme el pessebre del barri dels Caputxins. Aquests dies Can Pau Raba acull l'exposició de la maqueta de la plaça Major de Vic que han elaborat de forma artesanal en Ramon i l'Avel·lí.

Més informació


Concurs familiar de pessebres
Fins el 24 de desembre I Club Montagut

El club Montagut organitza un any més el concurs familiar de pessebres. Podeu consultar les bases del concurs clicant aquí. Teniu temps fins el 24 de desembre!

Més informació


Pessebre del barri del Sucre
Obert les 24h I Parc Santi Ylla Ylla

L'AVV del Sucre ha organitzat diverses activitats per guarnir el barri aquest Nadal. Al Parc Ylla-Ylla hi trobareu l’orginal pessebre realitzat per infants del barri. A més, per 19é any consecutiu, també han pujat un pessebre a la Creu de Gurb.

Més informació


El pessebre de la Pilarin.
Consutar horaris I Centre Comercial Vic 2

Durant aquest Nadal el pessebre de la Pilarin Bayés s’instal·la al Centre Comercial Vic 2. 

Més informació

 


         
S'estan mostrant 10 notícies (261-270) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.