NOTÍCIES


27/04/2017

XIII Premis literaris Pacte de Sant Sebastià

Els Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià o dels Vigatans, han estat convocats en la seva 13ª edició, on es suma la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona. En aquesta ocasió, el jurat està format pels mateixos membres que les darreres edicions, el presideix Víctor Pallàs, filòleg i poeta, el secretari és Txevi Rovira, humanista i Tinent d’alcalde de cultura de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, i també en forma part Biel Barnils, poeta i rapsode. El termini de lliurament de les obres finalitza el 2 de maig.

Sempre han constat de premis de prosa i poesia en categoria infantil, juvenil i per adults, i ha destacat el Premi Especial Llorenç Tomàs, el Mossèn de Santa Eulàlia de Riuprimer el 1705 que va convocar la reunió secreta a l’ermita de Sant Sebastià per preparar el Pacte dels Vigatans. Aquest premi de recerca i/o investigació  centrat en el període de la Guerra de Successió, també pot ser poesia, prosa, assaig, teatre o còmic, basat en els fets històrics o amb una intencionalitat més lliure de ficció històrica.

Pel què fa la dotació econòmica, s’ha aconseguit mantenir la dotació de l’any del Tricentenari, la més alta fins ara. Així, destaquen els 500€ del Premi Especial, que ha de girar entorn la temàtica de la Guerra de Successió. Pel què fa a la resta de les categories, els premis infantils es doten amb 150€, els juvenils amb 200€ i els d’adults amb 300€. Tant de prosa com de poesia.

El veredicte i lliurament de premis serà el dissabte 13 de maig de 2017 a la tarda, a l'ermita de Sant Sebastià, en el marc de la Commemoració del Pacte dels Vigatans. (Properament informarem de més detalls sobre els actes del 13 de maig).

 

Els premis estan organitzats pels Ajuntaments de Santa Eulàlia de Riuprimer i Vic, i també per Òmnium Cultural d’Osona, i compten amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona.

 

Vegeu les bases als documents adjunts.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1004291_arxiu1_21-04-2017_12-08-49.pdf


         24/04/2017

Nova convocatòria del concurs de cartells per la Festa Major de Vic

Enguany el premi per el guanyador o guanyadora serà de 800€.

L’Ajuntament de Vic, convoca un any més el concurs de cartells de la Festa Major 2017.  La convocatòria té per finalitat potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com donar difusió a la Festa Major de Vic. Les obres o cartells concursants hauran de ser originals i inèdits i el tema haurà d’estar relacionat amb la ciutat de Vic i la Festa Major.

Pot participar en aquest concurs qualsevol persona interessada. Si es vol presentar un cartell en representació d’un grup, escola o entitat sense ànim de lucre, ha de designar una persona representant de l’entitat, i, en el moment de la inscripció, s’han de facilitar les dades que identifiquin l’entitat.

Les obres es poden presentar fins el 12 de maig, a l’Àrea de Cultura i Museus, ubicada a la Casa Serratos (C. Torras i Bages, 6, 2n pis) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

El jurat encarregat de decidir el cartell guanyador donarà a conèixer el veredicte el dia 17 d’abril, a les 19.00 h, a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic.

Podeu consultar les bases del concurs a l'enllaç de sota.

Bases del concurs de cartells de Festa Major 2017


         21/04/2017

Vic celebra el Dia Internacional de la Dansa a la plaça dels Màrtirs

La jornada torna a la plaça dels Màrtirs el proper dissabte, 22 d’abril, de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda

Més d’un miler de nens i nenes participaran a les exhibicions de dansa per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, que Vic celebrarà el proper dissabte 22 d’abril. Una jornada que se celebra anualment entorn del 29 d’abril, dia establert per la Unesco per commemorar aquesta disciplina artística, i que torna a la plaça dels Màrtirs amb exhibicions de hip hop, contemporani, clàssic i jazz, entre d’altres.

Al llarg del matí hi haurà actuacions dels alumnes de dansa de 3 a 13 anys i a la tarda serà el torn dels més grans, on es podrà gaudir també dels grups que es presenten a les competicions de hip hop.

 

La iniciativa està promoguda per l’Associació d’Osona en Dansa que aglutina escoles de dansa de Vic i la comarca i té com objectiu compartir i mostrar aquest art a tota la ciutadania.

 

El Dia Internacional de la Dansa, una activitat oberta a tothom i d’accés gratuït, compta amb la participació de les següents escoles de dansa: Ariadna Busquets; Aula de Dansa,Escola de Ballet Maria Cinta; DanceStudio Vic; Escola de ball Neus Gaja; Act’in, estudi de dansa; Estudi de Dansa Thaïs; Escola de dansa TLS; Escola de Dansa Laia Baulenas; Gimnàs Bisaura; Gimnàs Actiu; Estudi 67, escola de dansa; Nou Estil i Samdance Calldetenes.


         18/04/2017

Tot a punt per la diada de Sant Jordi

La ciutat de Vic celebra un any més la diada de Sant Jordi amb parades de llibres, roses i activitats familiars durant tot el dia.

L’Ajuntament de Vic obrirà les seves portes amb visites guiades per l’edifici i visita a l’exposició de rams i roses, obsequi de les floristeries de Vic, d’11 a 13h. i de 17 a 19h.

A partir de la es 17:00h la ludoteca mòbil La Xarranca s’instal·larà a la plaça Major de Vic amb els seus Jocs Gegants, tallers de clauers màgics, espai bebès i El Poblet.  A les 18.30h. arribarà un dels moments més esperats del dia, la representació de la llegenda de Sant Jordi. Enguany la llegenda de Sant Jordi anirà a càrrec de la companyia còmica L’Ou Cost i comptarà amb la participació dels Geganters i Grallers del carrer de la Riera i la Guàrdia Urbana de Vic, que aquest any celebra el seu 150è aniversari.

 

Programa de Sant Jordi 2017


         12/04/2017

Les noves tendències del jazz es troben de nou al 19 Voll-Damm Jazz Festival de Vic

Del 4 al 14 de maig se celebra el 19 Voll-Damm Jazz Festival de Vic

Les noves tendències del jazz i la música improvisada es tornen a donar la mà al Voll-Damm Jazz Festival Vic. Un punt de trobada marcat a l’agenda dels apassionats del jazz més experimental que pretén impulsar noves formacions, ser un punt de descoberta de noves sonoritats i oferir al públic una experiència jazzística d’alta volada.

Aquesta dinovena edició portarà artistes capdavanters internacionals com el trompetista noruec Arve Henriksen, amb un concert únic a l’Estat espanyol; noves formacions fruit de la fusió de bandes de diversos països, com l’estrena de l’Agustí Fernández Liquid Quintet, i treballs inèdits de grups del país i de l’escena internacional. Com cada any, també tindrem representant de les noves generacions jazzístiques, necessàries per al manteniment del bon futur de la creació de casa nostra.

L’emblemàtic local de la Jazz Cava és, sens dubte, un espai idoni per escoltar amb intensitat i proximitat els artistes que passaran per Vic del 4 al 14 de maig. I a fora, l’escenari Voll-Damm de la plaça del Carbó tornarà a esdevenir un aparador i un altaveu per a tothom que, de manera gratuïta, vulgui descobrir les propostes musicals més innovadores.

+ info: http://www.festivaljazzvic.cat/benvinguda.php


         06/04/2017

Es presenta el projecte guanyador que determina com serà la nova Biblioteca de Vic

Anna Erra: “La nova Biblioteca, un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”

“Arbre, llibres, boira i record” és el projecte guanyador de l’estudi barceloní BCQ, amb els arquitectes David Baena i Toni Casamor, que determina com serà la nova Biblioteca de la ciutat. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha remarcat que el nou equipament és “un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”. El nou equipament triplicarà la superfície de l’actual biblioteca Joan Triadú, ja que es passarà de 1.200 a 4.000 metres quadrats, i comptarà amb un restaurant i una sala d’actes amb accés independent.

 

El nou equipament s’ubicarà al solar de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, “en el lloc on es va manifestar la violència fa 25 anys, ara hi plantarem la llavor de la nova biblioteca per a la ciutat de Vic”, ha recordat Erra. D’aquesta manera, “amb el record del passat fem créixer un futur amb accés lliure a la lectura i a la cultura.”

 

Fa gairebé un any, el passat 29 de maig, es commemorava del 25è aniversari de l’atemptat d’ETA, l’inici del procés de la gestació de la nova Biblioteca. Onze mesos després, encara que no es vegi moviment, Anna Erra ha remarcat que “la llavor està ben plantada i segueix creixent, fent molt bona feina”.

 

 

El guanyador de 56 idees presentades

 

Durant els darrers 11 mesos, s’han aprovat les bases per fer un concurs arquitectònic a dues fases. A la primera fase, es van presentar 56 idees arquitectòniques; d’aquestes, un jurat format per totes les forces polítiques del consistori, arquitectes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), de l’Ajuntament de Vic i de la Diputació, van seleccionar cinc idees.

 

En la segona fase, les cinc idees seleccionades es van convertir en cinc avantprojectes finalistes que després de dos mesos de feina, i el passat 20 de març, el jurat va decidir el projecte guanyador del qual avui se n’ha conegut l’autoria.

 

Ara, cal esperar que s’aprovi la modificació puntual del POUM per part de la Direcció General d’Urbanisme ja que fins que no ho faci l’estudi BCQ no podrà avançar amb el projecte executiu. Això és degut a que el solar de l’antiga caserna no consta com un espai per construir-hi cap equipament. Un cop s’hagi aprovat la modificació puntual, l’estudi guanyador tindrà mig any per redactar el projecte executiu i se seguiria amb el procés de licitació de les obres.

 

Si no hi ha cap contratemps, l’alcaldessa calcula que la primera pedra de la nova Biblioteca, que tindrà un cost aproximat de 7 milions d’euros, es podria posar la tardor-hivern de l’any 2018.

 

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Susagna Roura, ha dit que s’allarga el temps del procés participatiu per proposar el nom del nou equipament a www.novabibliotecavic.cat.

 

 

Un edifici amable al voltant d’un jardí obert a la ciutat

 

La nova Biblioteca serà un edifici amable, que es desplega entorn a un jardí obert a la ciutat, i en què totes les sales de lectura s’orientaran cap al jardí que retrà homenatge amb una desena d’arbres, un per cadascuna de les víctimes de l’atemptat viscut el 1991.

Amb el nou equipament cultural es diferenciaran els espais, així ja no hauran de conviure en una mateixa zona adults, usuaris de revistes i diaris o d’àrea de música i ordinadors amb accés a internet, i es guanyaran espais per estudiar en silenci, per fer treballs en grup, zones de formació, una sala polivalent o un espai lab per a la innovació i experimentació, entre d’altres.


         06/04/2017

Del 8 al 15 d'abril se celebra el XIII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

Aquest dissabte arriba la  XIII edició del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. Una Fanfàrria de campanes a la Catedral de Vic a càrrec d’alumnes i professors de l’EMVIC donarà aquest dissabte el tret de sortida al Festival. El concert inaugural anirà a càrrec de l'Orquestra Barroca Catalana, que portarà els seus “Sons de passió i glòria” a l’esglèsia de la Pietat el mateix dissabte a les 20:30h.

Durant els 7 dies de festival també es podrà gaudí de la Coral de Sant Jordi, que presenta Rejoice in the lamb (diumenge 9 d'abril); The Sey Sisters amb Let freedom ring (dijous 13); o els Caramellaires del Roser de Sant Julià de Vilatorta (dissabte 15).

El Festival està organitzat per la  Comissió de les Parròquies de la Pietat, el Carme i Sant Domènec, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa) i l’Ajuntament de Vic.

Trobareu tota la programació en el següent enllaç

+ info: http://musicareligiosavic.cat/


         31/03/2017

Cineclub Vic comença un nou cicle marcat pel cinema català, la música i els festivals

Dimarts 4 d’abril Cineclub Vic comença un nou cicle de cinema amb les millors propostes del cinema actual i sessions de cinema clàssic. El tret de sortida el donarà Hirozaku Kore-eda, un habitual de Cineclub Vic, amb la seva última pel·lícula: Después de la tormenta.

Aquest cicle està marcat per tres grans eixos. El cinema català hi serà molt present amb les projeccions de Callback, de Carles Torras; La mort de Lluis XIV, que comptarà amb la presència del seu director, Albert Serra; i La pols en sessió de dijous, que comptarà amb la presència de tot l’equip tècnic. D’altra banda, als voltants de Sant Jordi, s’ha programat una sessió especial de cinema català amb La plaça del diamant, amb presentació a càrrec de la Filmoteca de Catalunya.

Durant aquest cicle s’han programat tres clàssics del cinema musical dins de les sessions de Filmoteca de Catalunya: All That Jazz, Brigadoon i West Side Story.

Cineclub segueix col·laborant amb diversos festivals d’arreu del territori durant els propers mesos. Una setmana abans que comenci el Voll Damm Festival de Jazz de Vic es projectarà Born to Be Blue; es projectarà un dels films guanyadors del Festival Nits de cinema oriental: Old Stone i aquest any, com a novetat, Cineclub forma part del D’A Tour 2017, les sessions itinerants del Festival de cinema d’autor de Barcelona. Es projectaran dos films del festival: Harmonium i In Bed With Victoria, aquesta última en dijous i amb entrada gratuïta.

Altres pel·lícules del cicle seran Captain Fantastic, dins de les activitas de la Universitat d’estiu; El dia més feliç a la vida d’Olli Mäki; i una sessió sobre el poble Sahrauí a Gurba, la condena. El 28 de maig tindrà lloc una sessió especial de Cineclub Xic en motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural. Tal com es va fer l’any passat, es farà una jornada de portes obertes on es podrà visitar la cabina i conèixer quines accions porta a terme Cineclub Vic i es farà la projecció gratuïta en 35mm d’un clàssic dels 80: Juegos de guerra.

5.600 espectadors

A la última assemblea de socis, Cineclub Vic va presentar el balanç de les activitats del 2016. Durant l’any de VICCC2016 es van programar 62 sessions de cinema, on hi van assitir 5.068 espectadors. El Festival Julius, dedicat a Vic, va aplegar gairebé 600 persones. A més de les projeccions, Cineclub va realitzar també tallers formatius i altres activitats dins de la programació de VICCC 2016. Un any amb molta activitat i amb unes xifres d’assistència que demostren la bona salut que viu l’entitat.

 

 

 

 

Programació abril-juny 2017

+ info: www.cineclubvic.com


         31/03/2017

Les peticions de gratuïtat a l’Atlàntida per part d’entitats sense ànim de lucre es podran sol·licitar a partir de l’1 de setembre

L’acceptació d’aquesta gratuïtat serà en funció del sistema d’assignació que la comissió de seguiment del contracte programa estableixi abans de l’estiu

El passat dimarts, 28 de març, es va aprovar la pròrroga de la gestió de l’Atlàntida amb un ampli consens en què només Capgirem Vic hi va votar en contra i que s’aplicarà a partir del proper 1 d’agost.
 
Durant el ple, regidors de l’oposició van fer esment sobre la sessió gratuïta dels espais de l’Atlàntida que podrien generar confusió. Per aquest motiu, tant la regidora de Cultura, Susagna Roura, com la directora de l’Atlàntida, Montse Catllà, volen remarcar que “les peticions de gratuïtat per part d’entitats sense ànim de lucre es podran sol·licitar a partir de l’1 de setembre”. A més, “l’acceptació d’aquesta gratuïtat serà en funció del sistema d’assignació que la comissió de seguiment del contracte programa estableixi –tenint en compte que la comissió de seguiment del contracte programa ha de definir-ho abans de l’estiu- i el límit pressupostari que el contracte programa preveu referent a aquests capítols de despesa”.
 
Per a més informació consulteu el contracte programa i el seu pressupost

 

+ info: http://www.vic.cat/news/les-peticions-de-gratuitat-a-l2019atlantida-per-part-d2019entitats-sense-anim-de-lucre-es-podran-solb7licitar-a-partir-de-l20191-de-setembre


         29/03/2017

ACVic posa en funcionament la maleta pedagògica ART + ESCOLA + BUIT

En el marc del programa Art i Escola, ACVic Centre d’Arts Contemporànies posa en funcionament la maleta pedagògica ART + ESCOLA + BUIT, un element més per promoure la presència de l’art a l’escola i fomentar la col·laboració entre els diferents agents implicats.

Després de l’èxit de la primera edició, dedicada a la LLUM, ara es posa en funcionament aquesta nova maleta pedagògica amb el BUIT com a protagonista. Tots aquells centres educatius, centres d’art, entitats o agents que vulguin utilitzar aquest nou recurs per desenvolupar activitats educatives, artístiques o lúdiques entorn al BUIT, poden sol·licitar-ho gratuïtament a través del correu educacio@acvic.org o trucant al 93 885 37 04.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de facilitar als educadors uns materials senzills i lleugers per poder dur a terme a l’aula algunes de les experiències més significatives que han desenvolupat les 28 escoles implicades en l’edició ART I ESCOLA 05.

La Maleta ART + ESCOLA + BUIT és un projecte d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies. Els continguts són de Toni Cirera i Bruna Dinarès i el disseny i construcció de la maleta són de l’empresa Materials Educatius.  

 

MALETA ART + ESCOLA + BUIT from ACVic Centre d'Arts on Vimeo.

+ info: https://www.acvic.org/es/arte-y-escuela/2258-presentaci%C3%B3n-de-la-maleta-arte-escuela-vac%C3%ADo


         
S'estan mostrant 10 notícies (291-300) de 663
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.