NOTÍCIES


29/05/2017

Participa a la Festa Major Infantil

Per segon any consequtiu els geganters del carrer de la Riera organitzen el seguici infantil.

Els geganters i grallers del carrer de la Riera continuen apostant per apropar la cultura popular d’arrel tradicional a les noves generacions. El juny del 2013 incorporaven a la imatgeria festiva de la ciutat una parella de gegants petits a imatge dels comtes d’Osona. Des de llavors han construït la mulassa, l’àliga, el bou i els tres caps de llúpia en format infantil. Fins i tot han reproduït les vestimentes dels trompeters, macers i banderers, completant així la comitiva de Festa Major.

Tots aquells infants i joves de 3 a 16 any que estiguin interessats en participar de la Festa Major Infantil portan algun dels elements festius infantils de la ciutat poden inscriure’s aquest dimarts 30 de maig i el dijous 1 de juny de les 18:30h a les 19:30h i el dissabte 3 de juny de les 11:00h a les 12:00h al local dels geganters del Carrer de la Riera (Carrer de les Basses, 3).

 

+ info: http://webs2.xadica.cat/gegantsriera/index.php/articles/227-seguici-infantil-al-9-tv


         29/05/2017

VicSona i ArtdePas per primer cop a la llera del Mèder

Bandboo, Jazz on Mars, K.OS i Impuls són les quatre formacions finalistes del VicSona

Inauguració de l’ArtdePas

El riu Mèder va ser el protagonista de l’activitat musical d’aquest diumenge. Sis espais al llarg de la llera, des del pont gòtic del Remei fins el pont romànic, van omplir de música aquest indret amb els semifinalistes del Vicsona i els encarregats d’encetar l’ArtdePas en una aposta per “apropar la música a la ciutadania”, segons la regidora de Cultura, Susagna Roura.

El jurat i el públic van gaudir d’una matinal musical ben variada mentre passejava, tant per la llera des del Remei fins l’Atlàntida com pels diferents ponts d’aquest tram. Bandboo, Jazz on Mars, K.OS i Impuls són els quatre grups semifinalistes del VicSona segons el jurat format per representants de l’àmbit musical i juvenil del Consell de Joves i les Taules d’Estudiants. Tots ells actuaran a l’escenari VicSona del Mercat de Música Viva, quan es coneixerà el nom de la formació guanyadora que serà premiada amb la gravació d’una maqueta. D’aquesta manera, es recupera aquest premi després d’haver-se celebrat uns quants anys com a mostra i no en format concurs, remarca Titi Roca, regidor de Joventut.

Música maridada amb pícnic i vermut

Als voltants del migdia, la zona verda propera a les Adoberies i l’Atlàntida es va convertir en escenari i platea d’un públic que compartia vermuts i pícnics mentre escoltaven Men in Black i Matthew McDaid, encarregats d’engegar la sisena edició de l’ArtdePas.

Així, amb aquesta acció musical es dona el tret de sortida a la mostra que omplirà de música tots els caps de setmana de juny, juliol i agost la plaça de la Noguera, els dissabtes a les 7 de la tarda, i la plaça del Carbó, els diumenges a la mateixa hora.

Nou escenari a la plaça de la Noguera

Nascut l’any 2012, ArtdePas torna amb un nou escenari que s’està construint a la plaça de la Noguera fruit de la petició del regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, i que ajudarà a dinamitzar aquesta zona.

XY, Mazoni, Guillem Ramisa o Roger Usart són algunes de les propostes d’aquesta programació musical variada que combina artistes de la ciutat i comarca amb d’altres de la resta de Catalunya i propostes internacionals des d’Austràlia, Canadà o Argentina.

Els bars de la Reciclària i la Jazz Cava col·laboraran respectivament a cada espai durant els tres mesos d’estiu.

 

 

Programació ArtdePas 17


         26/05/2017

Arrenca l’ArtdePas amb els semifinalistes del VicSona

26 actuacions, de les més de 40 sol·licituds inscrites, ompliran de música la plaça de la Noguera i del Carbó durant els caps de setmana de juny, juliol i agost

La sisena edició de l’ArtdePas engega motors el proper diumenge 28 de maig. Per primer cop els semifinalistes del Vicsona seran els protagonistes de la inauguració d’un renovat ArtdePas que s’inaugura a la llera del riu Mèder, unint el Remei i el centre de la ciutat, en una aposta per “apropar la música a la ciutadania”, ha explicat la regidora de Cultura, Susagna Roura.

Titi Roca, regidor de Joventut, ha explicat que la idea “singular i innovadora” se centra en un recorregut itinerant i musical per la llera del riu Mèder, des del pont del Remei fins al pont de Queralt, on des de les 11 del matí fins a dos quarts d’1 del migdia se succeiran les actuacions de les sis formacions semifinalistes de la 17a. edició del Vicsona: Jazz on Mars, K.OS, Rujé, Mariona i Helena Trio, BandBoo i Impuls.

Al final d’aquest recorregut, al davant de les Adoberies i l’Atlàntida, engegarà la nova edició de l’ArtdePas. Serà a dos quarts d’1 fins a les 2 del migdia amb les actuacions de Men in Black i Matthew McDaid a mode de “pícnic musical”, en un espai per a poder fer el vermut i estirar-se a la gespa. “Un indret únic que uneix dos barris de la ciutat amb un conductor musical”, afegeix Roca.

La plaça de la Noguera nou escenari de l’ArtdePas

Nascut l’any 2012, ArtdePas torna amb un nou escenari que s’està construint a la plaça de la Noguera fruit de la petició del regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, i que ajudarà a dinamitzar aquesta zona. Aquí, com ha detallat Susagna Roura, s’hi oferiran propostes musicals variades tots els dissabtes d’estiu a les 7 de la tarda, i els diumenges a la mateixa hora, la música arribarà al consolidat escenari de la plaça del Carbó, al costat de la Jazz Cava.

El projecte vol ser una plataforma per aquells artistes amateurs, especialment els joves, per donar-se a conèixer i promocionar les seves obres. Així, s’incentiva i es promou l’expressió musical, especialment del jovent que s’inicia, i en general dels artistes de la ciutat de Vic. Roura ha remarcat que se segueix treballant per “fer del carrer un espai de desenvolupament cultural on les persones puguin interactuar i conviure en comunitat”.

XY, Mazoni, Guillem Ramisa o Roger Usart són algunes de les propostes d’aquesta programació musical variada que combina artistes de la ciutat i comarca amb d’altres de la resta de Catalunya i propostes internacionals des d’Austràlia, Canadà o Argentina.

Els bars de la Reciclària i la Jazz Cava col·laboraran respectivament a cada espai durant els tres mesos d’estiu i el Clot dels Romans, el dia de la inauguració.

Vicsona

15 grups s’han presentat a l’edició d’enguany del Vicsona, que té com a objectiu el d’incentivar la creació musical jove. En aquest sentit, es recupera el premi per la formació guanyadora que gravarà una maqueta. Un guanyador que serà escollit per un jurat format per representants de l’àmbit musical i juvenil del Consell de Joves i les Taules d’Estudiants.

Titi Roca ha valorat positivament la participació, que ha augmentat significativament respecte l’any passat, i ha remarcat la rebuda de propostes de totes el territori i, en especial, les d’agrupacions formades per joves de la ciutat i comarca.

La novetat d’aquesta 17a. edició és que la inauguració de l’ArtdePas és la semifinal del certamen i que els finalistes actuaran a l’Escenari VicSona del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), quan es coneixerà el guanyador.

 

RECORDEM

Motiu: Semifinals del VicSona + Inauguració Art de Pas

Dia: Diumenge, 28 de maig de 2017

Hora: 11 del matí – 2 del migdia

Lloc: Llera del riu Mèder

Programa ArtdePas 17

+ info: http://www.culturavic.cat/main.asp?opc=2&codi=1004406


         24/05/2017

Semifinals dels Vicsona + Inauguració ArtdePas

El Vicsona i l'ArtdePas es troben el diumenge 28 de maig al migdia a través d'un recorregut itinerant per la llera del riu Mèder on s’hi aniran desenvolupant simultàniament actuacions musicals des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia. Els 6 grups finalistes del Vicsona, Men in Black, Matthew McDaid i picnic musical amb la La Vermuteria del CLOT

Els sis semifinalistes del VicSona tocaran de les 11h a les 12:45h del matí en diferents espais habilitats al llarg del riu Mèder. Jazz on Mars actuarà sota el pont gòtic del Remei; K.OS sota la passera que comunica el passeig Pep Ventura i la rambla Tarradellas; Rujé sota el pont del passeig de la Generalitat, Mariona i Helena Trio al pont de l’antiga pista; Banboo sota el pont romànic de Queralt i Impuls a l’espai del col·lectiu la Clota, a les adoberies.

A partir de les 12:45 l’esplanada ubicada just desprès de la nova passarel·la de les adoberies acollirà l’inauguració de l’ArtdePas, amb les actuacions de Men in Black i Mathew Mcdaid. Un “pícnic musical” que comptarà amb zona de vermut.

+ info: https://www.facebook.com/events/266589543805566/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22108%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D


         18/05/2017

El carrer de la Riera celebra les seves festes

La Comissió de Festes del carrer de la Riera i adjacents ha preparat un programa carregat de propostes variades per celebrar les festes del barri.

Els actes començaran aquest divendres 19 de maig amb una cercavila amb els gegants del barri, la lectura del pregó a càrrec del president de la Comissió de festes del carrer de la Riera, el sr. Manel Alier, i fi de festa amb el grup Switzerland Conection.

El programa de les festes, que s’allarguen enguany fins el 28 de maig, ha estat elaborat conjuntament amb entitats, col·lectius i comerciants del barri. N’és un exemple el Rieart, que se celebrarà a la plaça Guadí el 20 de maig i comptarà amb diferents accions artístiques i creatives a càrrec de l’Associació de Sords, Casa d’Oficis, Kiwe Studio, NQAR, Oikia, Retorna, Casal Claret i bbintervencions. La jornada acabarà amb el concert de Hits, Llull i Eskerda a la mateixa plaça.

Els geganters i grallers del carrer de la Riera organitzen el dissabte 27 de maig a la tarda la 24a Trobada de Gegants, amb la participació de les colles d’Amer, l’Espluga de Francolí, l’Esquirol, La Mulassa de Falset, Navàs, Prats de Lluçanès, Ribes de Freser, Sant Vicenç de Torelló, Santa Coloma de Farners, Torelló, Verdú, Barri de Santa Anna, Cavallets de Vic i els del carrer de la Riera.

Altres propostes destacades són la representació de “El Criat de dos amos”, a càrrec del grup La Trebinella de Perafita,  i la interpretació musical de “Maria Rosa, la Pel·lícula” a l’Institut del Teatre de Vic.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1004385_arxiu1_16-05-2017_14-23-22.pdf


         17/05/2017

Dia Internacional dels Museus

Aquesta setmana se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Museu Episcopal i el Museu de l’Art de la Pell han organitzat diverses activitats per apropar l’art i la cultura de manera festiva.

El dijous 18 de maig, el MEV i el MAP celebran el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes que començarà a les 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

El dissabte 20 de maig tots dos museus se sumaran a la Nit dels Museus amb diverses activitats. El Museu Episcopal obrirà per donar a conèixer les seves col·leccions de nit. Una manera diferent de descobrir el museu tot gaudint d’interpretacions musicals dels joves músics de l’Escola de Música de Vic i d’explicacions guiades de les obres.

El Museu de l’Art de la Pell per la seva banda obrirà de 20 a 22h i oferirà un passeig per la història del guadamassil així com l’activitat “Amb els ulls tancats”. Àlvar Calvet, autor de l’actual exposició temporal “Nix: d’artistes com a cecs i de cecs com a artistes”, amb els ulls tapats i valent-se només del tacte i la intuïció, realitzarà retrats a tots aquells que vinguin a la nit dels museus.

Totes les activitats seran gratuïtes.

 

 

+ info: http://museuepiscopalvic.com/


         11/05/2017

Ariadna Seuba guanya la 8a edició de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística

Aquesta beca de l’Ajuntament de Vic està dotada amb 6.000 euros i permetrà que l’adjudicatària pugui desenvolupar el projecte guanyador en el transcurs d’un any

Ariadna Seuba és la guanyadora de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística 2016/17 amb el projecte Operació Globus, el documental. Susagna Roura, regidora de Cultura; Anna Palomo i Quim Crusellas, representants del jurat, van entregar la meitat del premi a Íngrid Seuba, germana de la guanyadora,  que va excusar l’assistència de la premiada.

Per la seva banda, Roura va remarcar que “aquesta beca de l’Ajuntament té la finalitat de promoure, estimular i difondre la creació artística en qualsevol camp”. A més, va explicar que la comissió de selecció ha tingut en compte l’interès i la qualitat artística del projecte, la seva originalitat i singularitat, la viabilitat tècnica i econòmica i el grau de necessitat de l’ajuda econòmica de la beca per a la realització de la proposta.

La Beca a la Creació Artística Ciutat de Vic està dotada amb 6.000 euros. La meitat d’aquest import es va entregar ahir i la resta es farà efectiu en el moment que es lliuri la memòria final. Serà quan la comissió de seguiment hagi comprovat que el resultat s’ajusta al projecte.

 


         05/05/2017

Del 6 de Maig al 4 de Juny es celebren les festes del barri dels Caputxins

Un any més tornen les festes organitzades per l’Associació de Veïns del barri dels Caputxins, un mes ple d’activitats diverses per a tots els públics i obertes a la participació de tota la ciutat.

Com és habitual presenten un programa farcit de propostes interessants de les quals en destaquem la botifarrada popular, el campionat de parxís, el berenar espectacle infantil o el concert de festa major. Per a poder consultar la programació completa consultar el programa en pdf.

Us convidem a participar d’aquestes festes que, una vegada més, omplen de color, música i alegria els carrers del barri dels Caputxins.

Programa de festes del barri dels Caputxins 2017

+ info: http://barricaputxins.cat/


         03/05/2017

Els semifinalistes del VicSona donaran el tret de sortida a l’ArtdePas

Els semifinalistes del VicSona donaran el tret de sortida a l’ArtdePas

Els semifinalistes tocaran el 28 de maig a la inauguració de l’ArtdePas, on el jurat escollirà les quatre propostes finalistes

El passat divendres 28 de maig al vespre es van valorar les propostes que es van presentar al VicSona d’enguany. El jurat ho ha tingut més difícil respecte l’any passat, ja que s’han rebut quinze propostes de les quals n’havien de seleccionar sis. Es tracta del doble de propostes respecte l’any passat, majoritàriament de la comarca però també de la resta del territori.

El jurat ha estat format amb representació del Consell de Joves, les Taules d’Estudiants, la regidoria de Cultura i el Mercat de Música Viva. En la valoració ha tingut en compte elements com el directe, la originalitat dels temes i la diversitat d’estils i ha valorat positivament els grups o solistes de la comarca i menors de 30 anys.

Els sis semifinalistes han estat Bandboo, Impuls, Jazz on Mars, Mariona i Helena Trio, Rujé i K.OS, tots amb vinculació a Vic i comarca. Tots ells tocaran el proper 28 de maig al migdia a la inauguració de l’ArtdePas en un entorn especial i on el jurat seleccionarà els quatre finalistes que tocaran a l’escenari VicSona del Mercat de Música Viva. El guanyador serà escollit mitjançant votació popular.

Amb el nou format de semifinal a l’ArtdePas, la mostra de música jove s’obra i comparteix propostes juvenils en entorns culturals de ciutat. Aquest any, es recupera el premi en forma de gravació de quatre temes en estudi per fomentar el ressò dels grups locals joves.


         27/04/2017

XIII Premis literaris Pacte de Sant Sebastià

Els Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià o dels Vigatans, han estat convocats en la seva 13ª edició, on es suma la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona. En aquesta ocasió, el jurat està format pels mateixos membres que les darreres edicions, el presideix Víctor Pallàs, filòleg i poeta, el secretari és Txevi Rovira, humanista i Tinent d’alcalde de cultura de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, i també en forma part Biel Barnils, poeta i rapsode. El termini de lliurament de les obres finalitza el 2 de maig.

Sempre han constat de premis de prosa i poesia en categoria infantil, juvenil i per adults, i ha destacat el Premi Especial Llorenç Tomàs, el Mossèn de Santa Eulàlia de Riuprimer el 1705 que va convocar la reunió secreta a l’ermita de Sant Sebastià per preparar el Pacte dels Vigatans. Aquest premi de recerca i/o investigació  centrat en el període de la Guerra de Successió, també pot ser poesia, prosa, assaig, teatre o còmic, basat en els fets històrics o amb una intencionalitat més lliure de ficció històrica.

Pel què fa la dotació econòmica, s’ha aconseguit mantenir la dotació de l’any del Tricentenari, la més alta fins ara. Així, destaquen els 500€ del Premi Especial, que ha de girar entorn la temàtica de la Guerra de Successió. Pel què fa a la resta de les categories, els premis infantils es doten amb 150€, els juvenils amb 200€ i els d’adults amb 300€. Tant de prosa com de poesia.

El veredicte i lliurament de premis serà el dissabte 13 de maig de 2017 a la tarda, a l'ermita de Sant Sebastià, en el marc de la Commemoració del Pacte dels Vigatans. (Properament informarem de més detalls sobre els actes del 13 de maig).

 

Els premis estan organitzats pels Ajuntaments de Santa Eulàlia de Riuprimer i Vic, i també per Òmnium Cultural d’Osona, i compten amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona.

 

Vegeu les bases als documents adjunts.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1004291_arxiu1_21-04-2017_12-08-49.pdf


         
S'estan mostrant 10 notícies (311-320) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.