NOTÍCIES


11/05/2017

Ariadna Seuba guanya la 8a edició de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística

Aquesta beca de l’Ajuntament de Vic està dotada amb 6.000 euros i permetrà que l’adjudicatària pugui desenvolupar el projecte guanyador en el transcurs d’un any

Ariadna Seuba és la guanyadora de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística 2016/17 amb el projecte Operació Globus, el documental. Susagna Roura, regidora de Cultura; Anna Palomo i Quim Crusellas, representants del jurat, van entregar la meitat del premi a Íngrid Seuba, germana de la guanyadora,  que va excusar l’assistència de la premiada.

Per la seva banda, Roura va remarcar que “aquesta beca de l’Ajuntament té la finalitat de promoure, estimular i difondre la creació artística en qualsevol camp”. A més, va explicar que la comissió de selecció ha tingut en compte l’interès i la qualitat artística del projecte, la seva originalitat i singularitat, la viabilitat tècnica i econòmica i el grau de necessitat de l’ajuda econòmica de la beca per a la realització de la proposta.

La Beca a la Creació Artística Ciutat de Vic està dotada amb 6.000 euros. La meitat d’aquest import es va entregar ahir i la resta es farà efectiu en el moment que es lliuri la memòria final. Serà quan la comissió de seguiment hagi comprovat que el resultat s’ajusta al projecte.

 


         05/05/2017

Del 6 de Maig al 4 de Juny es celebren les festes del barri dels Caputxins

Un any més tornen les festes organitzades per l’Associació de Veïns del barri dels Caputxins, un mes ple d’activitats diverses per a tots els públics i obertes a la participació de tota la ciutat.

Com és habitual presenten un programa farcit de propostes interessants de les quals en destaquem la botifarrada popular, el campionat de parxís, el berenar espectacle infantil o el concert de festa major. Per a poder consultar la programació completa consultar el programa en pdf.

Us convidem a participar d’aquestes festes que, una vegada més, omplen de color, música i alegria els carrers del barri dels Caputxins.

Programa de festes del barri dels Caputxins 2017

+ info: http://barricaputxins.cat/


         03/05/2017

Els semifinalistes del VicSona donaran el tret de sortida a l’ArtdePas

Els semifinalistes del VicSona donaran el tret de sortida a l’ArtdePas

Els semifinalistes tocaran el 28 de maig a la inauguració de l’ArtdePas, on el jurat escollirà les quatre propostes finalistes

El passat divendres 28 de maig al vespre es van valorar les propostes que es van presentar al VicSona d’enguany. El jurat ho ha tingut més difícil respecte l’any passat, ja que s’han rebut quinze propostes de les quals n’havien de seleccionar sis. Es tracta del doble de propostes respecte l’any passat, majoritàriament de la comarca però també de la resta del territori.

El jurat ha estat format amb representació del Consell de Joves, les Taules d’Estudiants, la regidoria de Cultura i el Mercat de Música Viva. En la valoració ha tingut en compte elements com el directe, la originalitat dels temes i la diversitat d’estils i ha valorat positivament els grups o solistes de la comarca i menors de 30 anys.

Els sis semifinalistes han estat Bandboo, Impuls, Jazz on Mars, Mariona i Helena Trio, Rujé i K.OS, tots amb vinculació a Vic i comarca. Tots ells tocaran el proper 28 de maig al migdia a la inauguració de l’ArtdePas en un entorn especial i on el jurat seleccionarà els quatre finalistes que tocaran a l’escenari VicSona del Mercat de Música Viva. El guanyador serà escollit mitjançant votació popular.

Amb el nou format de semifinal a l’ArtdePas, la mostra de música jove s’obra i comparteix propostes juvenils en entorns culturals de ciutat. Aquest any, es recupera el premi en forma de gravació de quatre temes en estudi per fomentar el ressò dels grups locals joves.


         27/04/2017

XIII Premis literaris Pacte de Sant Sebastià

Els Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià o dels Vigatans, han estat convocats en la seva 13ª edició, on es suma la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona. En aquesta ocasió, el jurat està format pels mateixos membres que les darreres edicions, el presideix Víctor Pallàs, filòleg i poeta, el secretari és Txevi Rovira, humanista i Tinent d’alcalde de cultura de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, i també en forma part Biel Barnils, poeta i rapsode. El termini de lliurament de les obres finalitza el 2 de maig.

Sempre han constat de premis de prosa i poesia en categoria infantil, juvenil i per adults, i ha destacat el Premi Especial Llorenç Tomàs, el Mossèn de Santa Eulàlia de Riuprimer el 1705 que va convocar la reunió secreta a l’ermita de Sant Sebastià per preparar el Pacte dels Vigatans. Aquest premi de recerca i/o investigació  centrat en el període de la Guerra de Successió, també pot ser poesia, prosa, assaig, teatre o còmic, basat en els fets històrics o amb una intencionalitat més lliure de ficció històrica.

Pel què fa la dotació econòmica, s’ha aconseguit mantenir la dotació de l’any del Tricentenari, la més alta fins ara. Així, destaquen els 500€ del Premi Especial, que ha de girar entorn la temàtica de la Guerra de Successió. Pel què fa a la resta de les categories, els premis infantils es doten amb 150€, els juvenils amb 200€ i els d’adults amb 300€. Tant de prosa com de poesia.

El veredicte i lliurament de premis serà el dissabte 13 de maig de 2017 a la tarda, a l'ermita de Sant Sebastià, en el marc de la Commemoració del Pacte dels Vigatans. (Properament informarem de més detalls sobre els actes del 13 de maig).

 

Els premis estan organitzats pels Ajuntaments de Santa Eulàlia de Riuprimer i Vic, i també per Òmnium Cultural d’Osona, i compten amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona.

 

Vegeu les bases als documents adjunts.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1004291_arxiu1_21-04-2017_12-08-49.pdf


         24/04/2017

Nova convocatòria del concurs de cartells per la Festa Major de Vic

Enguany el premi per el guanyador o guanyadora serà de 800€.

L’Ajuntament de Vic, convoca un any més el concurs de cartells de la Festa Major 2017.  La convocatòria té per finalitat potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com donar difusió a la Festa Major de Vic. Les obres o cartells concursants hauran de ser originals i inèdits i el tema haurà d’estar relacionat amb la ciutat de Vic i la Festa Major.

Pot participar en aquest concurs qualsevol persona interessada. Si es vol presentar un cartell en representació d’un grup, escola o entitat sense ànim de lucre, ha de designar una persona representant de l’entitat, i, en el moment de la inscripció, s’han de facilitar les dades que identifiquin l’entitat.

Les obres es poden presentar fins el 12 de maig, a l’Àrea de Cultura i Museus, ubicada a la Casa Serratos (C. Torras i Bages, 6, 2n pis) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

El jurat encarregat de decidir el cartell guanyador donarà a conèixer el veredicte el dia 17 d’abril, a les 19.00 h, a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic.

Podeu consultar les bases del concurs a l'enllaç de sota.

Bases del concurs de cartells de Festa Major 2017


         21/04/2017

Vic celebra el Dia Internacional de la Dansa a la plaça dels Màrtirs

La jornada torna a la plaça dels Màrtirs el proper dissabte, 22 d’abril, de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda

Més d’un miler de nens i nenes participaran a les exhibicions de dansa per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, que Vic celebrarà el proper dissabte 22 d’abril. Una jornada que se celebra anualment entorn del 29 d’abril, dia establert per la Unesco per commemorar aquesta disciplina artística, i que torna a la plaça dels Màrtirs amb exhibicions de hip hop, contemporani, clàssic i jazz, entre d’altres.

Al llarg del matí hi haurà actuacions dels alumnes de dansa de 3 a 13 anys i a la tarda serà el torn dels més grans, on es podrà gaudir també dels grups que es presenten a les competicions de hip hop.

 

La iniciativa està promoguda per l’Associació d’Osona en Dansa que aglutina escoles de dansa de Vic i la comarca i té com objectiu compartir i mostrar aquest art a tota la ciutadania.

 

El Dia Internacional de la Dansa, una activitat oberta a tothom i d’accés gratuït, compta amb la participació de les següents escoles de dansa: Ariadna Busquets; Aula de Dansa,Escola de Ballet Maria Cinta; DanceStudio Vic; Escola de ball Neus Gaja; Act’in, estudi de dansa; Estudi de Dansa Thaïs; Escola de dansa TLS; Escola de Dansa Laia Baulenas; Gimnàs Bisaura; Gimnàs Actiu; Estudi 67, escola de dansa; Nou Estil i Samdance Calldetenes.


         18/04/2017

Tot a punt per la diada de Sant Jordi

La ciutat de Vic celebra un any més la diada de Sant Jordi amb parades de llibres, roses i activitats familiars durant tot el dia.

L’Ajuntament de Vic obrirà les seves portes amb visites guiades per l’edifici i visita a l’exposició de rams i roses, obsequi de les floristeries de Vic, d’11 a 13h. i de 17 a 19h.

A partir de la es 17:00h la ludoteca mòbil La Xarranca s’instal·larà a la plaça Major de Vic amb els seus Jocs Gegants, tallers de clauers màgics, espai bebès i El Poblet.  A les 18.30h. arribarà un dels moments més esperats del dia, la representació de la llegenda de Sant Jordi. Enguany la llegenda de Sant Jordi anirà a càrrec de la companyia còmica L’Ou Cost i comptarà amb la participació dels Geganters i Grallers del carrer de la Riera i la Guàrdia Urbana de Vic, que aquest any celebra el seu 150è aniversari.

 

Programa de Sant Jordi 2017


         12/04/2017

Les noves tendències del jazz es troben de nou al 19 Voll-Damm Jazz Festival de Vic

Del 4 al 14 de maig se celebra el 19 Voll-Damm Jazz Festival de Vic

Les noves tendències del jazz i la música improvisada es tornen a donar la mà al Voll-Damm Jazz Festival Vic. Un punt de trobada marcat a l’agenda dels apassionats del jazz més experimental que pretén impulsar noves formacions, ser un punt de descoberta de noves sonoritats i oferir al públic una experiència jazzística d’alta volada.

Aquesta dinovena edició portarà artistes capdavanters internacionals com el trompetista noruec Arve Henriksen, amb un concert únic a l’Estat espanyol; noves formacions fruit de la fusió de bandes de diversos països, com l’estrena de l’Agustí Fernández Liquid Quintet, i treballs inèdits de grups del país i de l’escena internacional. Com cada any, també tindrem representant de les noves generacions jazzístiques, necessàries per al manteniment del bon futur de la creació de casa nostra.

L’emblemàtic local de la Jazz Cava és, sens dubte, un espai idoni per escoltar amb intensitat i proximitat els artistes que passaran per Vic del 4 al 14 de maig. I a fora, l’escenari Voll-Damm de la plaça del Carbó tornarà a esdevenir un aparador i un altaveu per a tothom que, de manera gratuïta, vulgui descobrir les propostes musicals més innovadores.

+ info: http://www.festivaljazzvic.cat/benvinguda.php


         06/04/2017

Es presenta el projecte guanyador que determina com serà la nova Biblioteca de Vic

Anna Erra: “La nova Biblioteca, un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”

“Arbre, llibres, boira i record” és el projecte guanyador de l’estudi barceloní BCQ, amb els arquitectes David Baena i Toni Casamor, que determina com serà la nova Biblioteca de la ciutat. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha remarcat que el nou equipament és “un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”. El nou equipament triplicarà la superfície de l’actual biblioteca Joan Triadú, ja que es passarà de 1.200 a 4.000 metres quadrats, i comptarà amb un restaurant i una sala d’actes amb accés independent.

 

El nou equipament s’ubicarà al solar de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, “en el lloc on es va manifestar la violència fa 25 anys, ara hi plantarem la llavor de la nova biblioteca per a la ciutat de Vic”, ha recordat Erra. D’aquesta manera, “amb el record del passat fem créixer un futur amb accés lliure a la lectura i a la cultura.”

 

Fa gairebé un any, el passat 29 de maig, es commemorava del 25è aniversari de l’atemptat d’ETA, l’inici del procés de la gestació de la nova Biblioteca. Onze mesos després, encara que no es vegi moviment, Anna Erra ha remarcat que “la llavor està ben plantada i segueix creixent, fent molt bona feina”.

 

 

El guanyador de 56 idees presentades

 

Durant els darrers 11 mesos, s’han aprovat les bases per fer un concurs arquitectònic a dues fases. A la primera fase, es van presentar 56 idees arquitectòniques; d’aquestes, un jurat format per totes les forces polítiques del consistori, arquitectes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), de l’Ajuntament de Vic i de la Diputació, van seleccionar cinc idees.

 

En la segona fase, les cinc idees seleccionades es van convertir en cinc avantprojectes finalistes que després de dos mesos de feina, i el passat 20 de març, el jurat va decidir el projecte guanyador del qual avui se n’ha conegut l’autoria.

 

Ara, cal esperar que s’aprovi la modificació puntual del POUM per part de la Direcció General d’Urbanisme ja que fins que no ho faci l’estudi BCQ no podrà avançar amb el projecte executiu. Això és degut a que el solar de l’antiga caserna no consta com un espai per construir-hi cap equipament. Un cop s’hagi aprovat la modificació puntual, l’estudi guanyador tindrà mig any per redactar el projecte executiu i se seguiria amb el procés de licitació de les obres.

 

Si no hi ha cap contratemps, l’alcaldessa calcula que la primera pedra de la nova Biblioteca, que tindrà un cost aproximat de 7 milions d’euros, es podria posar la tardor-hivern de l’any 2018.

 

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Susagna Roura, ha dit que s’allarga el temps del procés participatiu per proposar el nom del nou equipament a www.novabibliotecavic.cat.

 

 

Un edifici amable al voltant d’un jardí obert a la ciutat

 

La nova Biblioteca serà un edifici amable, que es desplega entorn a un jardí obert a la ciutat, i en què totes les sales de lectura s’orientaran cap al jardí que retrà homenatge amb una desena d’arbres, un per cadascuna de les víctimes de l’atemptat viscut el 1991.

Amb el nou equipament cultural es diferenciaran els espais, així ja no hauran de conviure en una mateixa zona adults, usuaris de revistes i diaris o d’àrea de música i ordinadors amb accés a internet, i es guanyaran espais per estudiar en silenci, per fer treballs en grup, zones de formació, una sala polivalent o un espai lab per a la innovació i experimentació, entre d’altres.


         06/04/2017

Del 8 al 15 d'abril se celebra el XIII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

Aquest dissabte arriba la  XIII edició del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. Una Fanfàrria de campanes a la Catedral de Vic a càrrec d’alumnes i professors de l’EMVIC donarà aquest dissabte el tret de sortida al Festival. El concert inaugural anirà a càrrec de l'Orquestra Barroca Catalana, que portarà els seus “Sons de passió i glòria” a l’esglèsia de la Pietat el mateix dissabte a les 20:30h.

Durant els 7 dies de festival també es podrà gaudí de la Coral de Sant Jordi, que presenta Rejoice in the lamb (diumenge 9 d'abril); The Sey Sisters amb Let freedom ring (dijous 13); o els Caramellaires del Roser de Sant Julià de Vilatorta (dissabte 15).

El Festival està organitzat per la  Comissió de les Parròquies de la Pietat, el Carme i Sant Domènec, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa) i l’Ajuntament de Vic.

Trobareu tota la programació en el següent enllaç

+ info: http://musicareligiosavic.cat/


         
S'estan mostrant 10 notícies (311-320) de 686
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.