NOTÍCIES


31/03/2017

Cineclub Vic comença un nou cicle marcat pel cinema català, la música i els festivals

Dimarts 4 d’abril Cineclub Vic comença un nou cicle de cinema amb les millors propostes del cinema actual i sessions de cinema clàssic. El tret de sortida el donarà Hirozaku Kore-eda, un habitual de Cineclub Vic, amb la seva última pel·lícula: Después de la tormenta.

Aquest cicle està marcat per tres grans eixos. El cinema català hi serà molt present amb les projeccions de Callback, de Carles Torras; La mort de Lluis XIV, que comptarà amb la presència del seu director, Albert Serra; i La pols en sessió de dijous, que comptarà amb la presència de tot l’equip tècnic. D’altra banda, als voltants de Sant Jordi, s’ha programat una sessió especial de cinema català amb La plaça del diamant, amb presentació a càrrec de la Filmoteca de Catalunya.

Durant aquest cicle s’han programat tres clàssics del cinema musical dins de les sessions de Filmoteca de Catalunya: All That Jazz, Brigadoon i West Side Story.

Cineclub segueix col·laborant amb diversos festivals d’arreu del territori durant els propers mesos. Una setmana abans que comenci el Voll Damm Festival de Jazz de Vic es projectarà Born to Be Blue; es projectarà un dels films guanyadors del Festival Nits de cinema oriental: Old Stone i aquest any, com a novetat, Cineclub forma part del D’A Tour 2017, les sessions itinerants del Festival de cinema d’autor de Barcelona. Es projectaran dos films del festival: Harmonium i In Bed With Victoria, aquesta última en dijous i amb entrada gratuïta.

Altres pel·lícules del cicle seran Captain Fantastic, dins de les activitas de la Universitat d’estiu; El dia més feliç a la vida d’Olli Mäki; i una sessió sobre el poble Sahrauí a Gurba, la condena. El 28 de maig tindrà lloc una sessió especial de Cineclub Xic en motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural. Tal com es va fer l’any passat, es farà una jornada de portes obertes on es podrà visitar la cabina i conèixer quines accions porta a terme Cineclub Vic i es farà la projecció gratuïta en 35mm d’un clàssic dels 80: Juegos de guerra.

5.600 espectadors

A la última assemblea de socis, Cineclub Vic va presentar el balanç de les activitats del 2016. Durant l’any de VICCC2016 es van programar 62 sessions de cinema, on hi van assitir 5.068 espectadors. El Festival Julius, dedicat a Vic, va aplegar gairebé 600 persones. A més de les projeccions, Cineclub va realitzar també tallers formatius i altres activitats dins de la programació de VICCC 2016. Un any amb molta activitat i amb unes xifres d’assistència que demostren la bona salut que viu l’entitat.

 

 

 

 

Programació abril-juny 2017

+ info: www.cineclubvic.com


         31/03/2017

Les peticions de gratuïtat a l’Atlàntida per part d’entitats sense ànim de lucre es podran sol·licitar a partir de l’1 de setembre

L’acceptació d’aquesta gratuïtat serà en funció del sistema d’assignació que la comissió de seguiment del contracte programa estableixi abans de l’estiu

El passat dimarts, 28 de març, es va aprovar la pròrroga de la gestió de l’Atlàntida amb un ampli consens en què només Capgirem Vic hi va votar en contra i que s’aplicarà a partir del proper 1 d’agost.
 
Durant el ple, regidors de l’oposició van fer esment sobre la sessió gratuïta dels espais de l’Atlàntida que podrien generar confusió. Per aquest motiu, tant la regidora de Cultura, Susagna Roura, com la directora de l’Atlàntida, Montse Catllà, volen remarcar que “les peticions de gratuïtat per part d’entitats sense ànim de lucre es podran sol·licitar a partir de l’1 de setembre”. A més, “l’acceptació d’aquesta gratuïtat serà en funció del sistema d’assignació que la comissió de seguiment del contracte programa estableixi –tenint en compte que la comissió de seguiment del contracte programa ha de definir-ho abans de l’estiu- i el límit pressupostari que el contracte programa preveu referent a aquests capítols de despesa”.
 
Per a més informació consulteu el contracte programa i el seu pressupost

 

+ info: http://www.vic.cat/news/les-peticions-de-gratuitat-a-l2019atlantida-per-part-d2019entitats-sense-anim-de-lucre-es-podran-solb7licitar-a-partir-de-l20191-de-setembre


         29/03/2017

ACVic posa en funcionament la maleta pedagògica ART + ESCOLA + BUIT

En el marc del programa Art i Escola, ACVic Centre d’Arts Contemporànies posa en funcionament la maleta pedagògica ART + ESCOLA + BUIT, un element més per promoure la presència de l’art a l’escola i fomentar la col·laboració entre els diferents agents implicats.

Després de l’èxit de la primera edició, dedicada a la LLUM, ara es posa en funcionament aquesta nova maleta pedagògica amb el BUIT com a protagonista. Tots aquells centres educatius, centres d’art, entitats o agents que vulguin utilitzar aquest nou recurs per desenvolupar activitats educatives, artístiques o lúdiques entorn al BUIT, poden sol·licitar-ho gratuïtament a través del correu educacio@acvic.org o trucant al 93 885 37 04.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de facilitar als educadors uns materials senzills i lleugers per poder dur a terme a l’aula algunes de les experiències més significatives que han desenvolupat les 28 escoles implicades en l’edició ART I ESCOLA 05.

La Maleta ART + ESCOLA + BUIT és un projecte d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies. Els continguts són de Toni Cirera i Bruna Dinarès i el disseny i construcció de la maleta són de l’empresa Materials Educatius.  

 

MALETA ART + ESCOLA + BUIT from ACVic Centre d'Arts on Vimeo.

+ info: https://www.acvic.org/es/arte-y-escuela/2258-presentaci%C3%B3n-de-la-maleta-arte-escuela-vac%C3%ADo


         23/03/2017

Pilarín Bayés exposarà a la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya la seva “Catalunya il·lustrada”

Pilarín Bayés exposarà a la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya la seva “Catalunya il·lustrada”

L’exposició organitzada per l’Ajuntament de Vic, l’Institut Ramon Llull i l’Estudi Pilarín, mostra obra original i objectes personals de la il·lustradora vigatana

L’exposició “Catalunya Il·lustrada” de Pilarín Bayés, produïda per l’Ajuntament de Vic i l’Estudi Pilarín, formarà part de la “Bologna Children’s Book Fair” (Fira del Llibre Infantil de Bolonya), l’any en què la literatura catalana és la convidada d’honor.

Aquesta és la fira pofessional més important del món dedicada al llibre infantil i juvenil, que tindrà lloc del 3 al 6 d’abril, que comptarà amb més de 1.200 expositors de 74 països i més de 800 periodistes acreditats. En la darrera edició es van vendre més de 15.000 títols i entre professionals i públic va rebre més de 60.000 visitants.

Catalunya, com a convidada d’honor, tindrà una exposició col·lectiva de 400 metres quadrats dedicada a la il·lustració catalana, en què també s’ha previst un programa d’activitats professionals i accions amb el sector editorial, amb biblioteques i amb escoles.

La vigatana Pilarín Bayés serà la única il·lustradora catalana present a la fira que comptarà amb un espai per exposar de forma individual. La seva exposició també serà la única que es mantindrà oberta després de la fira i que es podrà veure fins el 30 d’abril amb l’objectiu que la visitin les escoles i els habitants de Bolonya i coneguin d’aquesta manera la nostra identitat com a societat i com a cultura forjada al llarg dels segles.

L’exposició Catalunya il·lustrada és una síntesi dels 6 volums de “la Història de Catalunya”  il·lustrada per Pilarín Bayés l’any 2014. Una col·lecció que va ser escrita per una quinzena d’historiadors reconeguts catalans, cadascun va treballar una part de la història i van ser dirigits i coordinats per Josep M. Solé i Sabaté i Queralt Solé.

L’objectiu  de l’exposició és donar una visió ràpida, entenedora i rigorosa dels fets i gents que han passat per Catalunya durant els últims 450.000 anys. Els dibuixos que s’exposen són originals, dibuixats a partir de la tècnica mixta: tinta xinesa, llapis de colors i aquarel·les sobre cartolina i els objectes pertanyen a l’autora i formen part de la seva manera de treballar.

L’exposició “Catalunya il·lustrada”, comissariada per Maria Sala, compta amb el suport de la Bologna Children’s Book Fair, l’Ajuntament de Bolonya i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Institució Puig Porret ,CaixaBank i el Grup Bonpreu Esclat i es podrà veure a la sala Manica Lunga del Palazzo d’Accursio del 31 de març al 30 d’abril.

Després de Bolonya, Catalunya il·lustrada itinerarà per diferents biblioteques de la Diputació de Barcelona.

 


         23/03/2017

S’escull l’avantprojecte finalista que determina com serà la nova Biblioteca de Vic

L’autor de l’avantprojecte es coneixerà el proper 5 d’abril

Un jurat presidit per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va decidir ahir l’avantprojecte que determina com serà la nova Biblioteca de la ciutat. A hores d’ara, el jurat ha escollit el projecte guanyador tot i que encara no en coneix l’autor.

No serà fins el proper dimecres, 5 d’abril, quan s’obri el sobre que conté el nom d’un d’aquests aspirants finalistes: Baena Casamor Arquitectes BCQ, Josep Ferrando Baramona, Enrique Fernández-Vivancos González Arquitecte, Javier De las Heras Sole i Heres Arquitectura SLP i La Boqueria Taller d’Arquitectura. Així, en un acte obert al públic a les 10 del matí se sabrà qui executarà el projecte del nou equipament cultural de la ciutat.

Els avantprojectes valorats ahir van ser seleccionats el passat 26 d’octubre i els responsables han tingut dos mesos per desenvolupar-lo amb més profunditat. És per això que cadascun d’ells ha rebut 15.000 euros per poder-lo desenvolupar, tal com s’especificava en les bases reguladores d’aquest procés.

Tot i que tots els grups municipals estaven convocats a la reunió, finalment el jurat presidit per l’alcaldesa va quedar format per tècnics i arquitectes de l’Ajuntament, les regidores de l’equip de govern, Fabiana Palmero i Susagna Roura; el regidor d’ERC-SOM Vic, Josep-Lluís Garcia; el regidor de Vic per a tots, Arnau Martí;  la directora de la Biblioteca municipal, Ester Farrés; l’arquitecte de la Gerència de servei de Biblioteques, de l’àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Ignasi Bonet; arquitectes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Enric Massip i Miquel Espinet.


         21/03/2017

Descobriu els TALLERS i PROPOSTES de primavera dels Centres Cívics

Aquest dilluns es van presentar les programacions dels Tallers i Propostes dels Centres Cívics (CCVIC) pel trimestre de primavera 2017.

PROPOSTES

Per 3r trimestre consecutiu, les Propostes CCVIC oferten masterclass, experiències, converses, actuacions inèdites, sortides i activitats lúdiques. Entre d'altres activitats, aquesta primavera destaca la conversa amb Josep Maria Mainat, que donarà el tret de sortida de la programació el 24 d’abril, un xou científic amb Dani Jiménez, una actuació inèdita de Roger Usart amb Guillem Ramisa i la 5a Cursa d'orientació de la Guixa.

Consulteu totes les propostes.

TALLERS

Aquesta primavera trobareu una oferta renovada de tallers i monogràfics amb activitats a tots els CCVIC. Des d'activitats clàssiques d'aquesta programació a novetats refrescants com aiguagim, gelats i granissats o imatge personal, cinema americà...

Consulteu la programació de tallers

INSCRIPCIONS

El període d'inscripció als tallers i a les propostes s'obre el dia 3 d'abril a les 16:00h tan en línia com de forma presencial. Del 3 al 13 d'abril ens trobareu als CCVIC de dilluns a divendres, matí (9:00h a 13:00h) i tarda (16:00h a 20:00h).

+ info: http://www.vic.cat/ccvic


         17/03/2017

Els principals premis literaris del país seran a Vic presentant les seves darreres obres literàries

Els principals premis literaris del país seran a Vic presentant les seves darreres obres literàries

Jenn Díaz, Xavier Theros, David Cirici i Pilar Rahola seran al Temple Romà el proper 25 de març a les 12 del migdia

Jenn Diaz, Xavier Theros, David Cirici i Pilar Rahola presentaran les seves obres a la ciutat de Vic després d’haver estat guardonats amb els principals premis literaris del país. D’aquesta manera, tal com exposa la regidora de Cultura, Susagna Roura, es repeteix l’acte que es va organitzar l’any passat dins de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Vic (VICCC) amb el Grup 62 i que va portar a la ciutat Empar Moliner, Pep Puig, Víctor Amela i Lluís Foix.

 

L’acte, en forma de taula rodona, servirà per conèixer i endinsar-nos en les histories més captivadores del moment. La taula rodona comptarà amb la presència de Jenn Díaz, Premi Mercè Rodoreda, que presentarà l’obra Vida familiar, un recull d’històries a través de personatges familiars on l’escriptora capta els instants on es produeix una ruptura, una ferida, una il·luminació i la inseguretat davant d’una vida que de vegades ofereix massa camins. També hi participarà Xavier Theros, Premi Josep Pla, presentant La fada negra, una novel·la que explora una sèrie de crims ocorreguts a Barcelona durant la revolta de la Jamància. David Cirici, Premi Sant Jordi, també formarà part de la taula rodona amb El setè àngel, una història commovedora sobre la fragilitat de la vida i el lligam entre pares i fills. Pilar Rahola, guanyadora del Premi Ramon Llull també participarà de la taula rodona parlant de la seva obra Rosa de cendra, la història d’una família que lluita pels seus ideals, una societat plena d’esperança i una Barcelona a punt d’esclatar.


         16/03/2017

Torna el "Cicle Diumenge Coral a l'Orfeó"

El proper diumenge dia 19 de març l’Orfeó acollirà un nou concert dins del marc “Cicle Diumenge Coral a l’Orfeó”. Aquesta vegada l’oferirà el Cor d’Homes d’Igualada.

El Cor d'Homes d'Igualada és una agrupació vocal masculina creada a l'octubre de l'any 2011. Els integrants són una quinzena de persones provinents d'Igualada i rodalies, la major part dels quals amb una sòlida formació musical i fins i tot dedicació professional en l'àmbit de la música.

Aquesta formació coral treballa un ampli repertori, ha realitzat concerts a Igualada, Vilafranca, Granollers, Lleida i Barcelona i ha col·laborat amb orquestres com la Simfònica del Vallès o l'Orquestra Terres de Marca. Ha actuat al Cicle de Música Sacra de Granollers i també ha dut a terme col·laboracions amb el Cor de Noies Exaudio, Cor de Noies Cromàtica de Sant Celoni, la formació mixta ARSinNova de Barcelona i el Cor de Cambra de Granollers. Ha actuat sota la batuta de Daniel Mestre, Josep Vila Jover, Rubén Gimeno, i Pere Lluís Biosca que en fou el director des del principi de la formació del Cor d’Homes d’Igualada fins mitjans de l'any 2016. Des de llavors i fins avui, Esteve Costa n'és el director.

En aquesta ocasió, ens oferiran un variat programa d’obres que van des de l’Edat Mitjana fins al segle XX. Així, el concert es divideix en dues parts clarament diferenciades. En la primera part ens interpretaran un seguit de cançons de música sacra d’autors com F. Mendelssohn i P. Cornelius i en la segona cantaran peces de música profana. Aquí, els autors més destacats són F. Schubert, W. A. Mozart i H. Purcell entre d’altres. També ens cantaran un parell de cançons tradicionals alemanyes i d’altres d’autors anònims.

 

El Cicle Coral organitzat per l'Orfeó Vigatà pretén oferir mostres musicals diverses i també brinda l’oportunitat a les formacions corals de presentar les seves propostes. En els darrers dos mesos i per causes alienes a l’organització, aquest programa de concerts s’ha vist alterat i es preveu encara que hi puguin haver més canvis. Caldrà doncs que estiguin atents a properes comunicacions.

 

Preu de les entrades:

- Entrada ordinària: 8 €

- Entrada reduïda (jubilats, carnet jove): 5 €

- Entrada pels socis: 3 €

Contacte per als mitjans de comunicació: 659 91 09 72

Correu: orfeovigata1902@gmail.com

 

+ info: http://orfeovigata.wordpress.com/


         09/03/2017

Vic i Folgueroles uneixen esforços per impulsar la recerca sobre Verdaguer

El premi Verdaguer de Recerca està convocat pel patronat de la Fundació Jacint Verdaguer, l'Ajuntament de Vic i la UVic-UCC

El patronat de la Fundació Jacint Verdaguer, amb l’Ajuntament de Vic i la de UVic-UCC, convoca el Premi Verdaguer de Recerca per tal de fomentar la investigació sobre la figura i l’obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del nostre país, amb l’objectiu d’incentivar la tasca d’investigadors que puguin aportar noves mirades sobre el poeta i la seva obra.

Destinat a aquells investigadors que vulguin preparar l’edició crítica d’una obra de Jacint Verdaguer segons els criteris lingüístics, metodològics, analítics i formals establerts per la Societat Verdaguer. L’obra i el seu estudi seran publicats dins la col·lecció d’Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer (OCEC) per Verdaguer Edicions.

 

Podeu consultar les bases aquí.

 

+ info: http://www.verdaguer.cat/cms_verdaguer/app/webroot/uploads/1488893641.pdf


         09/03/2017

S’obre el període per presentar propostes pel VicSona 2017

Des de Vicjove es vol continuar contribuint a la promoció i creació musical emergent local i per això s’obre una nova convocatòria de la Mostra de Música Jove VicSona 2017, que organitza l’Ajuntament de Vic.

Aquest any la semifinal serà en el marc de la inauguració de l’ArtdePas que tindrà lloc el 28 de maig a prop de les adoberies, al costat del Mèder. La final serà a l’escenari VicSona de Música Viva per votació popular i els grups seran inclosos al catàleg MMVV17 amb l’efecte promocional que això suposa). El premi guanyador serà la gravació de quatre temes en un estudi durant els mesos d’octubre i novembre de 2017.

No hi ha requisits previs i la presentació de propostes és oberta, però es valoraran positivament els següents aspectes:

Que els músics siguin residents a la comarca d’Osona o que hi tinguin alguna vinculació.

Que el grup (o solistes) siguin menors de 30 anys (nascuts l’any 1987 o posteriors).

La mostra està oberta a qualsevol forma de creació, interpretació i estil musical, dins d’un concepte ampli de música moderna.

No poden participar al VicSona 2017 els grups finalistes d’altres edicions

 

Consulteu les bases a l’enllaç que trobareu a continuació

+ info: http://www.vicjove.cat/atencio-obert-el-termini-del-vicsona-2017/


         
S'estan mostrant 10 notícies (321-330) de 686
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.