NOTÍCIES


24/02/2017

La tipografia VICCC, creada per 43 persones del món de l’art i la cultura, ja es pot descarregar de forma gratuïta

La proposta tipogràfica inclou per primera vegada la “l·l” com a caràcter únic i substitueix la “ñ” dels teclats convencionals

La nova tipografia VICCC ha estat originada per 43 persones del món de l’art i la cultura, que han participat al llarg de la programació de VICCC 2016, i cadascuna ha creat un caràcter que posteriorment s’ha digitalitzat en un arxiu true type per poder-lo fer servir en un dispositiu digital.

Aquesta tipografia és genuïnament catalana ja que per primera vegada la ela geminada està dissenyada com a un sol caràcter i no com la suma de tres. Així, a tecla dels ordinadors i dispositius que correspon a la lletra “ñ” passa a ser automàticament una “l·l· sense haver-la d’escriure en tres passos.

A l’exposició “VICCC – Panoràmica” que es pot veure al Museu de l’Art de la Pell de la ciutat fins el proper 26 de març, s’exposa aquesta nou tipus de lletra i algunes de les peces originals que han creat escultors, pintors, grafiters, escriptors, poetes, actors, dissenyadors, artistes visuals, músics, arquitectes, fotògrafs i il·lustradors.

És en aquesta mateixa mostra on tots els visitants poden escriure els seus comentaris amb la nova tipografia VICCC al llibre de visites digital. Tothom qui ho vulgui es pot descarregar aquesta proposta tipogràfica aquí.

+ info: www.viccc2016.cat


         



21/02/2017

Aquest dissabte arriba el Carnestoltes de Vic

Aquest dissabte al matí se celebra una nova edició del Carnestoltes de Vic. Els participants i les comparses estan convocades a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el manifest que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic va néixer ja fa uns anys de la mà del Mijac de la Serra de Sanferm i poc a poc s’ha anat consolidant com una festa popular adreçada a tots els públics. Actualment el Carnestoltes l’organitzen les Associacions de Veïns i Veïnes del Pla del Remei, la Serra de Sanferm, Plaça Moragas – Estadi, la Calla i l’Horta Vermella, amb la col·laboració de diferents AMPA’s i entitats del lleure de la ciutat.

 


         



20/02/2017

Obertes les inscripcions a la cinquena edició del Festival Protesta

Els curtmetratges es poden presentar fins el 15 de maig a través de la pàgina web del festival.

El Protesta ha obert la convocatòria per participar a la cinquena edició del festival de curtmetratges de crítica social que se celebrarà a Vic del 20 al 29 d’octubre de 2017. El Protesta té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions d’autors a nivell nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social.

La novetat principal d’aquesta edició és que per primera vegada es faran projeccions a altres ciutats, tot i que Vic continuarà sent la seu del festival.

Els curtmetratges es poden inscriure a través del formulari d’inscripcions de la web amb l’enllaç de descàrrega del curtmetratge o bé a través de les dues plataformes online de curtmetratges que hi ha a la web del festival. La durada dels treballs no podrà superarà els 30 minuts i es poden presentar en qualsevol idioma, tot i que aquells que no siguin en català o castellà hauran de subtitular-ho a un d’aquests dos idiomes.

El festival Protesta repartirà 3 premis. El premi del jurat al millor curtmetratge documental i el premi al millor curtmetratge de ficció, dotats en 1000€ i el premi del públic, de 500€.  El 25% del premi econòmic anirà destinat a l’associació o entitat sense ànim de lucre que escullin les persones guanyadores

 

+ info: http://www.festivalprotesta.cat/


         



16/02/2017

S’inicien els grups de debat i discussió del Pla d’Acció Cultural (PAC) a Vic

Més de 100 persones s’han inscrit a la desena de grups de debat i discussió que tindran lloc a diferents equipaments culturals de la ciutat

La Central i l’espai ETC van acollir dimarts les dues primeres sessions emmarcades dins del Pla Cultural de la Ciutat (PAC) en què s’hi ha inscrit més d’un centenar de persones, algunes d’elles participants en més d’un grup de debat i discussió.

Els agents culturals i la programació cultural de la ciutat van ser la temàtica d’aquestes primeres jornades acollides amb èxit i moderades per Jaume Colomer, assessor del PAC de Vic encarregat i finançat pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC).

Les sessions es faran cada dimarts de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda i de 7 a 9 del vespre, del 14 de febrer al 25 d’abril. En total se’n faran una vintena a deus espais diferents: La Central, Espai ETC, Museu Episcopal, Teatre L’Atlàntida, Centre d’Arts Contemporànies, L’Ateneu, Biblioteca Joan Triadú, Institut del Teatre, La Farinera i la regidoria de Cultura.

Joan López, Just Palma, Jaume Puig i Xavier Solà, quatre ex regidors de cultura de l’Ajuntament, també participen en aquestes reunions juntament amb la regidora de Cultura i Museus, Susagna Roura.

Roura ha explicat que l’Ajuntament de Vic farà alguna sessió més a altres sectors poblacionals amb la idea d’eixamplar la mirada cultural a través de les regidories de Participació ciutadana, Educació, Joves i Cultura.

Per fer-ho el més participatiu possible, si algú té interès i encara no s’ha apuntat en aquestes jornades pot participar-hi enviant un correu electrònic a cultura@vic.cat recordant que es faran sessions sobre agents culturals; programació cultural; infraestructures culturals; projecció comarcal, nacional i internacional de l’oferta cultural; formació i creació com a bases del sistema; àmbits d’acció cultural; els serveis de lectura pública; les arts en viu; cultura i educació; i governança i política cultural de l’Ajuntament.

Què és el PAC?

El Pla d’Acció Cultural (PAC) serà el document marc i el full de ruta pels propers anys en relació a la cultura a la ciutat de Vic. Després de VICCC i de la reflexió al voltant del model de gestió de l’Atlàntida es fa necessari generar una reflexió i prioritzar unes línies estratègiques compartides entre el govern de la ciutat, els agents culturals i la ciutadania.

Per aquest motiu, entre els mesos de febrer, març i abril es fan grups de diverses temàtiques de treball per definir prioritats, potencialitats i dificultats en relació a deu línies definides.

D’aquest treball en sortirà la radiografia cultural de la ciutat que definirà la voluntat de la ciutadania. A partir d’aquí, s’elaboraran les línies estratègiques que es desplegaran en accions concretes.


         



03/02/2017

L’exposició "VICCC 2016 - Panoràmica" mostrarà la producció cultural i artística del 2016

L’exposició, que s’inaugurarà el proper 10 de febrer, ocuparà les tres plantes del Museu de l’Art de la Pell, la façana i els espais exteriors del recinte.

Més d’un centenar d’intervencions i micro escenografies ompliran el museu per mostrar tota la producció de la capitalitat de la cultura catalana de Vic. D’aquesta manera les peces, objectes i obres exposades establiran diferents diàlegs, relacions i interaccions amb la col·lecció permanent del Museu de l’Art de la Pell.

A banda de mostrar bona part dels projectes que s’han desenvolupat al llarg de l’any 2016, l’exposició exposa elements, objectes, peces, imatges i materials que fins avui el públic no havia tingut ocasió de veure.

L’exposició també presentarà per primera vegada la tipografia Vic acabada i sencera, i els visitants ja podran escriure amb aquesta tipografia dissenyada i creada per diferents autors i artistes que han intervingut a la programació d’aquest any passat.

Una altra de les novetats de l’exposició serà que, per primera vegada, es mostraran les més de mil imatges recollides al projecte d’Arxiu de la memòria fotogràfica.

+ info: www.viccc2016.cat


         



31/01/2017

Engeguen les PROPOSTES d’hivern dels CCVIC

Una conversa amb Antoni Bassas donarà el tret de sortida aquest divendres a les PROPOSTES d’hivern dels CCVIC

Les PROPOSTES dels CCVIC obriran el trimestre amb “Una mirada a l'actualitat”. Antoni Basas, un dels referents del periodisme del nostre país conversarà amb Agustí Danès, director del 9nou, sobre sobre l'actualitat social, política i comunicativa. La conversa es portarà a terme aquest divendres a les 19h al CCVIC Can Pau Raba. Entrada lliure i gratuïta.

“El plaer de la lectura" és una altra de les PROPOSTES d’aquest primer cap de setmana. Un col·loqui per parlar de d’autors, històries, clàssics i contemporanis amb persones que han fet dels llibres una part bàsica de la seva vida. El debat és obert a la participació de tothom comptarà amb la presència de Roser Capdevila, Albert Canadell, Josep Costa, Ester Farrés i Gemma Gil. Desprès de la xerrada hi haurà vermut per tothom i un espai d’intercanvi.

Durant aquest trimestre es podrà gaudir d’onze activitats culturals variades amb protagonistes tan destacats com: Antoni Bassas, Xevi Verdaguer, Anna Serra, Marta Vila i Arnau Tordera.

Trobareu tota la informació sobre les PROPOSTES dels CCVIC a l’enllaç d’aquí sota.

+ info: www.vic.cat/ccvic


         



31/01/2017

Vic s’estrena com a subseu del Barnasants amb èxit de convocatòria

La 22a edició d’aquest festival ha engegat amb una inauguració col·lectiva a Altafulla, Barcelona, Gelida, L’Hospitalet, Terrassa, Barcelona i Vic

El Casino de Vic es va omplir ahir per la inauguració del Barnasants, en què Vic s’inicia com a subseu, i amb ganes de convertir-se en un punt de referència musical de la cançó d’autor a la Catalunya Central.

El concert inaugural va anar a càrrec de les cantautores Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal agrupades sota el nom de “Les Kol·lontai”, amb cançons feministes per la llibertat i la igualtat, commemorant el centenari de la revolució bolxevic i honorant la figura d’Alexandra Kol·lontai, la primera dona ambaixadora de la història.

Amb aquesta obertura, Vic continuarà participant del festival del Barnasants amb altres actuacions ben diferents però amb el segell de la cançó d’autor que a la capital d’Osona acabarà el 26 de març.

+ info: http://barnasants.com/wp/index.php/les-kollontai/


         



30/01/2017

Xina serà el país convidat de la 14a edició del Festival Nits de cinema oriental

Enguany el Festival Nits de cinema oriental de Vic, emulant en YouYou, ha matinat i ha arrencat aquest dissabte 28 de gener coincidint amb l’arribada de l’Any Nou xinès, l’any del Gall. Una vetllada cinematogràfica i musical ha servit per donar el tret de sortida a les activitats al voltant del certamen i per donar a conèixer la imatge de la 14a edició i algunes de les novetats amb què arribarà. Durant aquest Festival Nits 2017 es dedicarà un llibre i una retrospectiva al paper protagonista de les dones en el cinema d’acció i d’arts marcials de Xina i Hong Kong i es potenciarà el programa Més Nits d’activitats relacionades amb l’Àsia als Centres Cívics de Vic.

Novetats a banda, la nit de dissabte va servir per presentar en primícia a Europa un dels films xinesos més espectaculars de la temporada, Call of Heroes.  Després de la pel·lícula, el Casino de Vic va acollir l’estrena del el grup Zao, format per la cantant osonenca d’origen xinès JinJin Chen i els músics Marc Vernis al piano, Franco Molinari, al baix i Joan Carles Aguerri a la bateria. Per a la seva primera actuació en directe, la banda va escollir una selecció de cançons tradicionals xineses per donar la benvinguda al nou any.

Més “Més nits”

L’any passat l’Ajuntament de Vic va fer una aposta clara pel Festival Nits com una iniciativa cultural i integradora destacada a la ciutat. Això es va traduir, entre d’altres propostes, en el programa Més Nits: un conjunt d’activitats relacionades amb l’Àsia que es van fer als Centres Cívics de la ciutat. La bona acceptació de la primera edició, amb places exhaurides en moltes de les activitats, garanteix la seva continuïtat i no només això, aquest any es potenciarà amb més dies i més activitats.

En el programa Més Nits 2017 hi haurà una forta presència xinesa gràcies a la implicació de la Fundació Institut Confuci de Barcelona que, a través de la Universitat de Vic, s’ha convertit en un dels patrocinadors del Festival Nits.

El gall més noctàmbul

YouYou és el nom del protagonista de la imatge del Festival Nits de cinema oriental de Vic 2017. El Gall simbolitza l’esforç. L’èxit només es pot aconseguir a base de molt treball i paciència i això és el que es farà des de l’organització del festival i demés institucions, patrocinadors i col·laboradors  que el fan possible: treballar molt per oferir-vos una bona 14a edició. Una edició que tindrà lloc del 18 al 23 de juliol.

I per què un gall? 2017 és l’any d’aquest animal en el calendari xinès, país que obrirà el certamen i comptarà amb molta presència dins la seva programació.  Els anys del Gall són temps de justícia, de dedicació i logística eficient. El Gall és segur de sí mateix i li agrada ser obert i sincer, és un xic orgullós (clar, és l’amo del corral), però té un cor gran i generós. Cerca el respecte i l’admiració i és un animal romàntic i somiador. Adjectius que van molt bé al festival.

+ info: http://cinemaoriental.com/category/noticies/


         



19/01/2017

Vic comença a treballar en el Pla d'Acció Cultural. Apunta't als grups de treball!

Un centenar de persones vinculades a diferents aspectes de la cultura de Vic van assistir ahir, dia 18 de gener, a la presentació del PAC (Pla d’acció cultural de Vic) que es desenvoluparà al llarg d’aquest any 2017.

La presentació va anar a càrrec de la regidora de cultura Susagna Roura, el regidor de participació ciutadana Josep Ramon Soldevila i del consultor cultural Jaume Colomer, responsable de l’elaboració del PAC.

El Pla d’acció cultural de Vic serà el document marc i el full de ruta per els propers anys en relació a la Cultura a la ciutat. Després de VICCC i de la reflexió entorn al model de gestió de l’Atlàntica es fa necessari generar una reflexió i prioritzar unes línies estratègiques compartides entre el govern de la ciutat, els agents culturals i la ciutadania. En aquest sentit entre els mesos de febrer, març i abril es faran grups temàtiques de treballar per tal de definir prioritats, potencialitats i dificultats en relació a deu línies predefinides. D’aquests focus grups en sortirà la diagnosi que serà la radiografia cultural de la ciutat i que definirà la voluntat de la ciutadania per, posteriorment, elaborar les línies estratègiques que es desplegaran en accions concretes.

En el cas de Vic, els eixos de debat incorporen aspectes concrets i propis com són la Lectura Pública, les Arts en Viu, a més de l’Educació i la Governança.

Tothom que vulgui es podrà inscriure en un d’aquest eixos per debatre’ls al llarg de dues sessions de treball de dues hores a diferents equipaments de la ciutat. 

Podeu trobar més informació sobre el Pla d'Acció Cultural, així com dels espais, dates i horaris dels diferents grups de debat en el pdf adjunt.

ENLLAÇ PER LA INSCRIPCIÓ

Presentació del PAC i informació sobre els grups de debat


         



19/01/2017

“Vivace – Beca d’estudis musicals ciutat de Vic”

El termini per presentar les candidatures s’acaba el 31 de gener

Els joves que ja estiguin cursant estudis de música en qualsevol escola de música poden optar a aquesta beca

“Vivace” és, en vocabulari musical, una indicació de tempo per referir-se a una velocitat ràpida. Correspon a un adjectiu que en italià significa Viu. Podem, doncs, associar “Vivace” a idees com vida, vitalitat i energia, que són alhora conceptes indissolubles d’aquesta nova beca que neix a Vic en el marc de la capital cultural.

Així doncs, “Vivace - Beca d’estudis musicals ciutat de Vic” està adreçada a joves músics que volen ampliar, aprofundir i perfeccionar els seus estudis en algun centre europeu d’ensenyament superior de música. En una comarca com Osona, on la formació musical té una gran força –existeixen una quinzena d’escoles de música i en el cas de Vic es tracta d’un dels centres catalans amb més projecció i alumnes matriculats– aquesta beca esdevé una nova eina, una nova possibilitat i un nou projecte de futur.

Neix amb una important aportació econòmica, fet que la converteix en una de les beques més ben dotades que s’atorguen al país. Té també la voluntat de continuïtat, està destinada a projectes d'estudis musicals i s’adreça específicament al sector de la música clàssica amb l’objectiu de posar en relleu la seva vitalitat i contribuir a la seva visibilitat.

Consulta les bases en l'enllaç que trobaràs aquí sota.

 

+ info: http://www.viccc2016.cat/material-premsa/1477302007-Vivace%20beca%20d'estudis%20musicals%20Ciutat%20de%20Vic.pdf


         




S'estan mostrant 10 notícies (341-350) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970



Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.