NOTÍCIES


18/04/2016

Continua la programació del VICCC dedicat a les lletres

Lluis Solà. La vida silenciosa. Documental – Col·lecció Docu VICCC.

Coincidint amb la publicació de l’obra completa de Lluís Solà, aquest documental pretén donar llum a la significació del seu art, de la seva figura i carnificar de manera pública la figura d’un poeta fort i fondo que el gran públic encara no coneix en tota la seva dimensió. Aquest documental, dirigit per Toni Casassas, forma part de la col·lecció de DocuVICC, una sèrie de documentals que s’estrenaran aquest any dedicats a figures, moviments i entitats culturals de Vic.

Dimecres 20 d’abril a les 20h a l’ETC (Espai de Teatre i Cinema). Passeig de la Generalitat, 46

 

Els nostres escriptors ens visiten. Diàleg amb escriptors.

Jornada de diàleg amb escriptors osonencs. Aquesta jornada és una cita anual organitzada per L'Institut de Vic, que ja ha esdevingut clàssica i que convoca una mostra variada dels escriptors de la comarca d’Osona que presenten una novetat literària pels volts de Sant Jordi.

Aquesta trobada amb autors, no només està obert a alumnes i a professors del centre, sinó que va adreçada a tota la ciutadania perquè els escriptors de la comarca entrin en diàleg i en contacte directe amb els seus lectors i amb tothom qui estigui interessat en la literatura.

Els autors que visitaran l’institut són: Albert Canadell: Terra d'esquelles. Novel·la (Emboscall), Carles Dachs: A dalt més alt. Poesia (Pagès Editors), Laila Karrouch: Quan a l'Isma se li van creuar els cables. Novel·la (Animallibres), Raquel Santanera: Teologia poètica d'un sol ús. Poesia (Viena), Lluís Solà: Poesia Completa. Poesia (Edicions de 1984).

Dijous 21 d’abril a les 12.30h a l’Institut de Vic

 

“Exiilis, fronteres i desarrelaments” de Carles Vergés i Víctor Sunyol. Exposició pictòrica i literària.

Aquesta exposició neix com a homenatge a totes aquelles persones que van fugir de la dictadura espanyola l'any 39 i que es van refugiar a les platges del sud de França. En el projecte, a banda de les obres pictòriques de Carles Vergés, s'hi ha implicat activament l'escriptor, professor i editor Víctor Sunyol creant els textos que acompanyen l'exposició.

Història i contemporaneïtat es troben representades en aquesta proposta pictòrica i literària.

Una part dels treballs ja s'han exposat a la Maison des Arts d'El Barcarès. Aquest projecte conjunt del pintor i l'escriptor preveu, després d'aquesta vila de la Catalunya Nord i de Vic, portar l'exposició al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, al Museu Marítim de Santa Pola i Alacant entre d'altres espais.

Inauguració: Divendres 22 d’abril a les 20h a la Sala d’exposicions de la Fundació Antiga Caixa Manlleu

Horari: De dimarts a divendres de 18 a 20h. Dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 20h. Diumenges de 10 a 14h.

+ info: www.viccc2016.cat


         15/04/2016

Comencen les festes del barri dels Caputxins

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri dels Caputxins ha tornat a organitzar un mes de festes amb activitats per a tots els públics.

Aquest cap de setmana comencen les festes del barri dels Caputxins. El Centre Cívic Can Pau Raba acollirà el pregó a càrrec de Mn Pere Oliva (CCVIC Can Pau Raba, dissabte 16, 22:00h) seguit d'un xeflis per a tothom. Diumenge tindrà lloc la missa solemne a la parròquia de la Divina Pastora (11:00h) i a continuació el vermut popular a la plaça de la Divina Pastora.

Les activitats lúdiques i esportives començaran el següent cap de setmana amb la caminada nocturna prevista pel divendres 21 i el campionat de bitlles catalanes, el diumenge 23.

El mes de maig engegarà amb un munt d’activitats àmplies i variades. El diumenge 1, es portarà a terme una caminada contra la diabetis, una gran xocolatada popular i jocs de cucanya. A la tarda serà el torn del ja consolidat  “Café d’Artistes”, amb petits xous a càrrec d’artistes del barri. Entre setmana se celebrarà el campionat de parxís i el dissabte 7 de maig grafiters del barri canviaran la imatge de la paret exterior del CCVIC de Can Pau Raba. Al vespre botifarrada popular i quina.

Les festes del barri dels Catpuxins posaran el seu punt i final el cap de setmana del 14 al 16 de maig amb l’espectacle infantil “La tortuga i el mico”, dinar de germanor i l’estrena de l’obra de teatre “Blanca: vídua del viu”, del grup de teatre del barri.  

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/can-pau-raba/fitxers/documents/festes-barri-caputxins-2016


         08/04/2016

VICCC 2016 inaugura tres exposicions i programa cinc actes entre el 6 i el 16 de d’abril

Tres exposicions i cinc actes s’inauguren i es realitzen en 10 dies, entre el 6 i el 16, emmarcats en la programació mes de les lletres, el mes d’abril de VICCC2016.

“Poesia completa de Lluís Solà”. Lluís Solà presenta el llibre Poesia Completa que publica Edicions de 1984. En aquesta obra s’aplega tota la poesia de l’autor osonenc, des de 1958 fins als darrers poemes escrits el 2015.  El llibre recull, no només obra que Lluís Solà ha publicat fins ara sinó també quaranta-dos poemaris inèdits.

A la presentació de Poesia Completa hi participaran Francesc Codina i Pep Paré, els quals comentaran l’obra, mentre que Lluís Solà recitarà alguns dels poemes que en formen part.

Dimecres, 6 d’abril a les 20h al Temple Romà

“Originals / Inèdits”.

L’ exposició d’il·lustradors Osonencs es presenta en dos espais diferents, tot mostrant dues cares de la pràctica professional de la il·lustració. Per una banda s’exposen els originals de les il·lustracions reproduïdes a llibres o revistes i que podran visitar-se a l’Espai Romeu. Per l’altra part es recullen il·lustracions que, per una raó o una altra no s’han publicat i que ara surten a la llum a l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies d’Osona.

L’exposició és un reflex de la gran efervescència que viu la comarca en el món de la il·lustració, on al costat de noms històrics i de referència s’hi sumen una gran quantitat de nous dibuixants que cobreixen una gran diversitat d’estils i de gèneres.

Inauguració: Divendres, 8 d’abril a les 19h. Espai Romeu i seguidament a ACVic Centre d’Arts Contemporànies d’Osona

 

“Grup Ubú”.

L’exposició que ocupa el Mur del Vicjove, durant el mes d’Abril no és ni de píxels ni de pintures, sinó de lletres. Durant un mes s’exposarà els microrrelats presentats a la segona edició del concurs “Ubú Poeta” organitzat pel Grup Ubú. D’aquesta manera tothom que passi per l’espai del VicJove podrà gaudir d’històries ben intenses, explicades amb menys de cent cinquanta caràcters.

Inauguració: Divendres, 8 d’abril ales 19h. Vicjove

 

“Amb veu pròpia”.

La poesia entra en acció els dies 11, 12 i 13 d’abril “Amb veu pròpia”. 9 joves poetes osonencs presentaran la seva obra d’una forma original i única en diferents espais emblemàtics de la ciutat.

El jardí del Temple Romà és l’espai escollit pels autors Núria Armengol, Anna Miralpeix i Ramon Boixeda per portar a terme, el dilluns 11 d’abril (20:30h), la seva acció poètica. Acompanyats per Santi Careta a la guitarra i amb col·laboració de l’escriptor vigatà Víctor Sunyol, faran ressonar les seves paraules per les mil·lenàries parets del Temple Romà.

Els poetes Jaume Coll, Montse Caralt i Carles Dachs seran els protagonistes la nit del dimarts 12 d’abril (20h). L’escenari triat és l’església de la Pietat. L’espectacle comptarà amb la col·laboració del pianista Marc Vernís i amb videoprojeccions a càrrec d’Arnau Mussach així com amb el mestratge de l’escriptor figuerenc Oriol Ponsatí-Murlà.

Amb veu pròpia posarà el seu punt i final el dimecres 13 d’abril (20h) al Palau Bojons.  Xevi Pujol, Irene Solà i Guillem Ramisa faran un recital itinerant per les diferents estances nobles de l’edifici. Estaran acompanyats pel guitarrista Pau Sitjà i la poeta Josefa Contijoch.

Dilluns, 11 d’abril a les 20:30h al jardí del Temple Romà

Dimarts, 12 d’abril a les 20h a l’Església de la Pietat

Dimecres, 13 d’abril a les 20h al Palau Bojons

 

“Presentació dels llibres de Lluís Foix, Víctor Amela, Empar Moliner i Pep Puig”.

Taula rodona, presentada per la periodista Laura Serra en la qual els guanyadors dels principals premis literaris del país presentaran les seves darreres obres i ens permetran conèixer i endinsar-nos en les històries més captivadores del moment.

Els autors i autores participants a l’acte seran: Empar Moliner, guanyadora del Premi Mercè Rodoreda 2015 amb l’obra “Tot això ho faig perquè tinc molta por”, Pep Puig, Premi Sant Jordi 2015, presentarà la seva última obra “La Vida sense la Sara Amat”, Victor Amela, Premi Ramon Llull 2016 gràcies a “La filla del capità groc", i Lluís Foix, guanyador del Premi Josep Pla 2016 per “Aquella porta giratòria”.

Dijous 14 d’abril a les 19h al Temple Romà

 

“Vic Llegeix Llull”.

Lectura popular de fragments de l’obra de Ramon Llull. Amb aquesta iniciativa escerca un retrobament amb els grans autors clàssics medievals catalans, i en concret amb un dels seus autors més prolífics i reconeguts, com és Ramon Llull.

En l’acte també s’aprofitarà l’ocasió per presentar la nova edició de l’obra Accidents d’amor adaptada al català modern i que anirà a càrrec de Pere Antoni Ponts, autor de l’adaptació, i de Carles Duarte, director de la Fundació Carulla i del CONCA.

Aquest acte s’emmarca en les activitats de la plataforma Amics dels Clàssics amb motiu de la celebració de l’Any Llull al nostre país.

Divendres 15 d’abril a les 20h a Jardins de Can Pau Raba

 

“Notes sobre París” de Joan Pujol-Creus.

L’exposició és una mostra de fotografia literària, coproduïda per la Fundació Josep Pla i la Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona que estableix un joc d’identificacions entre literatura i fotografia, una lectura visual ben particular que Joan Pujol-Creus ofereix honestament per fer-nos conèixer la ciutat que va descobrir acompanyat dels textos de Josep Pla durant la seva estada de quatre mesos a la capital francesa, l’any 2010.

Consultant la biblioteca del Colegio de España de la Cité Internationale Universitaire on residia, Pujol-Creus va trobar per casualitat el llibre de Josep Pla, Notes sobre París (1920-1921). Amb la lectura dels primers capítols va anar sabent on i com havia viscut l’escriptor noranta anys enrere. El va sorprendre que molts llocs dels que Pla descriu amb precisió fotogràfica, encara existeixen i són perfectament identificables. A poc a poc va anar reconstruint aquell any que l’escriptor va viure a París i en va elaborar un reportatge fotogràfic que copsa a la vegada la memòria literària i la distància temporal entre les dues experiències. Una distància que de vegades és ben evident i d’altres molt subtil.

El títol de l’exposició també fa referència al llibre Notes sobre París (1920-1921) que Pla publica per primera vegada dins el quart volum de la seva Obra completa titulat Sobre París i França, juntament amb Petits assaigs sobre França. Són dos llibres inèdits elaborats posteriorment a partir dels records i sobretot de les cròniques, algunes de les quals molt refetes, que l’escriptor enviava des de París a Barcelona quan feia de corresponsal del diari La Publicidad.

Inauguració: Divendres 15 d’abril a les 20h al Casino de Vic

 

“El joc de llegir a cegues”.

Taller en família al Miniespai de l’ ACVIC Centre d'Arts Contemporànies, és una proposta per a infants i famílies que permetrà descobrir, experimentar i crear a partir del llibre de Hervé Tullet.

Dissabte 16 d’abril d’11 a 13h a l’ACVIC

 

 

+ info: www.viccc2016.cat


         05/04/2016

Vic senyalitza tots els espais relacionats amb les lletres i la literatura en un mapa

La Biblioteca Joan Triadú va acollir la presentació del Mapa de les Lletres de Vic, una nova proposta emmarcada dins la programació de Vic, capital de la Cultura Catalana 2016 que es portarà a terme durant tot el mes d’abril. L’edició del Mapa de les Lletres de Vic neix amb la voluntat de senyalitzar tots aquells espais de la ciutat que tenen relació amb les lletres i la literatura. Es tracta d’un mapa on se situen des de llibreries, biblioteques públiques i privades, impremtes, arxius o col·leccions privades, fins a espais i rutes literàries.

 

Durant la roda de premsa, la regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura,  ha posat de relleu el fet que “el Mapa de les Lletres fa palès que Vic és una ciutat molt literària” i que la seva publicació “ens permetrà  visualitzar, no només, els espais literaris, sinó també 111 carrers d’autors que hi apareixen senyalitzats”. En aquest sentit, però la publicació d’aquest mapa vol anar més enllà, i tal i com ha assenyalat el coordinador de VICCC 2016, Marc Comas, “en el fons no estem presentant un document, una peça, un objecte; estem presentant diversos projectes, diversos conceptes, amb múltiples finalitats”. El Mapa de les Lletres va acompanyada d’una extensa programació de visites guiades a arxius, biblioteques i tallers que durant la resta de l’any només són accessibles a professionals i estudiosos. Alhora, tots els diumenges d’abril s’ofereixen rutes literàries que proposen un passeig per la ciutat amb l’objectiu d’aproximar espais i edificis de Vic des d’una perspectiva literària.

 

Marc Comas ha explicat que “el Mapa, a banda d’artístic té un valor documental perquè és una instantània, una radiografia exacte del Vic literari de l’any 2016”. Durant la presentació s’ha volgut destacar algunes d’aquestes visites guiades programades; com és el cas de la de l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic que permetrà fer un recorregut per les seves sales històriques: l'antiga sala de consulta, els arxius parroquials, l'Arxiu de la Cúria Fumada, i la part més singular així com l'Arxiu Capitular, amb les butlles papals en papir del segle X. També s’obrirà al públic la Impremta Anglada del 1870, de la qual en va sortir la primera edició del Canigó de Verdaguer, obres de Collell o de Serra i Campdelacreu, a més de nombroses capçaleres i revistes, com La Veu de Montserrat, La Pàtria o el Diari de Vich. El taller on treballa la il·lustradora vigatana Pilarín Bayés i la Biblioteca Joan Triadú es converteixen en espais on es podran veure racons que normalment no estan oberts al públic. En aquest sentit també es donarà la oportunitat de conèixer la Biblioteca privada de Miquel Ylla que està especialitzada en muntanya, geografia i viatges i que consta d’uns 10.000 volums.

 

Així, el Mapa de les Lletres esdevé una bona oportunitat per descobrir nous espais de la ciutat. 

 

Per a més informació: www.viccc2016.cat

+ info: www.viccc2016.cat


         01/04/2016

Nova programació de primavera de Cineclub Vic

Un fals documental sobre el dia a dia d’un grup de vampirs inaugura el proper cicle de primavera de Cineclub Vic. What We Do in The Shadows va guanyar el premi del públic al Festival de Sitges i és una de les millors comèdies dels últims anys. Aquest film obre un cicle eclèctic on hi trobem novetats, clàssics, rareses i col•laboracions amb tot tipus de col•lectius.

Cinema català

Per Sant Jordi es projectarà la pel•lícula El camí més llarg per tornar a casa, guanyadora dels últims premis Gaudí i que comptarà amb la presència del seu director. En col•laboració amb l’ Ateneu de Vic es podrà veure el documental d’Agustí Villaronga El testament de la Rosa, que retrata els assajos de l’actriu Rosa Novell per l’obra El testament de Maria quan li va ser diagnosticat el càncer que va acabar amb la seva vida. Una sessió gratuïta presentada per la productora del film, Isona Passola.

ETC, Espai de Teatre i Cinema

Durant aquest cicle, Cineclub Vic i ETC Teatre, els dos col•lectius que gestionen la programació del Espai ETC, han organitzat una vetllada conjunta amb Watching Peeping Tom, per dissabte 7 de maig. Una vetllada que consta de dues parts: primer un passi de la pel•lícula El fotógrafo del pánico, de Michael Powell, que es farà en una còpia en 35mm en VO subtitulada al català. A continuació, l’obra-assaig amb Àlex Gorina que pren com a punt de partida la crítica de la pel•lícula.

Noves col•laboracions i relacions consolidades

Durant aquest cicle encetem una nova col•laboració, amb la Delegació d’Osona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC Osona). Es projectaran les pel•lícules Edificio España i Techo y comida en motiu de les taules rodones del Debat Transversal d’Arquitectura - VICC Capital de Cultura Catalana 2016. Altres col•laboracions, ja consolidades, són les del Voll-Damm 18è Festival de Jazz de Vic, amb el passi de Whiplash; la Universitat de Vic dins de  les activitats de la Universitat d’Estiu, amb La academia de las musas, i el Festival Nits de cinema oriental de Vic, amb Lethal Hostage.

Still the Enemy Within, film Per Estrenar

Cineclub Vic projectarà durant aquest cicle Still the Enemy Within, un documental sobre la vaga de miners del Regne Unit durant el període de thatcherisme. Es tracta d’una proposta del cicle Per Estrenar, que permet acostar al nostre país films inèdits gràcies a la col•laboració de diversos cineclubs de Catalunya. Aquesta pel•lícula s’ha sumat al Per estrenar per una proposta de Cineclub Vic, fruit del contacte amb Steve Cedar, periodista britànic durant aquell període. Cedar va participar amb Cineclub al passi de Pride que relatava els mateixos fets però en clau de comèdia musical. La sessió comptarà amb la presència del seu director i del periodista.

Jornada de portes obertes i Sessió especial de Cineclub Xic

Cineclub Vic es suma a les activitats del Dia del associacionisme. Tots els cineclubs de Catalunya organitzen un passi d’una pel•lícula i ofereixen a més una activitat de portes obertes. Cineclub oferirà aquesta activitat el dia 5 de juny amb un passi gratuït especial de Cineclub Xic. Primer s’obrirà les portes de l’Espai ETC i explicarem com funciona per dins Cineclub, el públic podrà accedir a la cabina de projecció i després oferirem el passi de La princesa prometida, un film mític dels 80, en 35mm.

 

Altres pel•lícules d’aquest cicle seran Conexión Marsella, l’oscaritzada el Hijo de Saul, que es projectarà en 35mm, Ex Machina i les sessions de Filmoteca Major Dundee, El tiempo de los gitanos i Dos en la carretera.

Programació abril-juny


         31/03/2016

Vic Capital de la Cultura dedica el mes d’abril a les lletres

25 projectes i més de 70 accions, conformen la programació d’un mes dedicat a la literatura, la poesia, la il•lustració, el debat, l’anàlisi i la reflexió

La programació del VICCC 2016 es dedica durant el mes d’abril a les lletres i en aquest sentit ofereix 25 projectes que es despleguen amb més de 70 accions vinculades a la literatura, poesia, il·lustració, debat, anàlisi i reflexió. Així, la programació d’aquest mes d’abril compta amb un mapa que situa tots els punts de Vic relacionats amb les lletres i ofereix visites guiades a biblioteques i arxius públics i privats, estudis i impremtes; una exposició d’il·lustradors de la comarca; tres accions on els joves poetes osonencs presentaran les seves obres en espais inusuals acompanyats de poetes de llarga trajectòria; una lectura popular de textos de Llull; la presentació de les obres guanyadores dels principals premis literaris catalans, a càrrec dels propis autors; un cicle de debats i un simposi sobre la cultura catalana; unes jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana; un documental sobre Lluís Solà Sala; una exposició pictòrica i literària; i unes lectures dramatitzades al carrer. Aquestes són alguns dels projectes que es desplegaran al llarg del mes d’abril.

 Aquest més de les lletres arriba després dels mesos dedicats a la fotografia i al traç i abans del maig, que estarà dedicat al disseny.

 La programació completa la trobareu a www.viccc2016.cat

+ info: www.viccc2016.cat


         29/03/2016

Tornen un any més els tallers de sardanes No Giris Cua

Un any més el Grup Sardanista Riallera organitza els tallers de sardanes No Giris Cua. Els dies 2, 9 i 16 d’abril (18:30h) i el 30 d’abril i el 7 de maig (19:00h), totes aquelles persones que vulguin aprendre a ballar sardanes tenen una cita a la plaça Major de Vic. Amb aquest projecte, el Grup Sardanista Riallera vol apropar les sardanes a la ciutadania i fer més participatives les audicions.

D’acord amb l’Agrupació Sardanista i l'Ajuntament de Vic, les cinc sessions es faran coincidint amb les audicions de sardanes programades aquells dies, amb música en directe. En cas de pluja, els tallers es faran a l'ateneu La Central (plaça Vicenç Ballester, s/n). Seran tallers d’aproximadament una hora de durada, aprofitant la segona part de l’audició, en què es ballaran sardanes de set tirades. Durant les sessions, obertes a totes les edats, membres del Grup Sardanista Riallera ensenyaran a ballar segons el nivell i explicaran aspectes del món de la sardana, com ara fer un galop de sortida o distingir els instruments de cobla.

La inscripció es gratuïta durant tots els tallers. Inscripció del primer dia: un quart abans de l'inici del taller. També es pot fer per correu electrònic a gsriallera@gmail.com.

+ info: Facebook gsriallera / Twitter @griallera


         21/03/2016

Es presenta la programació de primavera dels CCVIC

El període d'inscripció anirà del 4 al 15 d'abril. Les activitats començaran la setmana del 18 al 22 d'abril.

Aquesta setmana passada es va presentar la programació dels Centres Cívics (CCVIC) de l'Ajuntament de Vic pel trimestre de primavera.

Aquest trimestre arriba amb moltes propostes renovades respecte al trimestre d’hivern amb formats trimestrals, monogràfics i de sessions múltiples de cap de setmana. Destaca una nova proposta vinculada al Vicjove, el  taller  "coaching: eines per augmentar el benestar i afrontar els teus reptes".

Del 4 al 15 d'abril es podran fer les inscripcions a les activitats trimestrals de forma presencial a qualsevol CCVIC o bé al web www.vic.cat/ccvic. Per a les activitats de cap de setmana repartides al llarg del trimestre, les inscripcions s'allarguen fins una setmana abans de l'inici de l'activitat.

Trobareu tota la informació fent clic a l’enllaç que trobareu aquí sota.

 

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/fitxers/documents/ccvic-primavera-2016


         17/03/2016

Arriba el XII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

El XII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic se celebra del 18 al 28 de març.

El Festival aposta enguany per un canvi de format amb el propòsit d’unir la música amb els conceptes de “proximitat, país, pedagogia i diversitat”. El Festival compte per primera vegada amb un director artístic, el músic sabadellenc Quim Térmens. Una de les principals novetats és que el festival s’obre a altres territoris i celebrarà un concert al Monestir de Sant Pere de Casserres així com una coproducció amb el Fetival de Pasqua de Cervera.

Una altra de les vessants del nou format del Festival de Música Religiosa és que no se centrarà exclusivament en la cultura cristiana, sinó que la programació dels concerts oferirà visions espirituals i religioses de diferents tipus. En aquesta edició el festival deixa l'Atlàntida com a escenari de concerts i els espais a Vic se centraran en l'església de la Pietat, Sant Domènec, el col·legi l'Escorial, el campanar de la Catedral de Vic i els carrers del casc antic. Per tal d’aproximar la cultura a totes les persones totes les entrades tindran preus populars.

Consulta tota la programació fent un clic a l'enllaç d'aquí sota

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1002862_arxiu1_18-03-2016_18-57-08.pdf


         09/03/2016

En acció - the Vic Jam

Vic s’endinsa al món del Graffiti i l’art urbà

Aquest cap de setmana, 11, 12 i 13 de març Vic serà la capital catalana del grafitti i l’art mural. Els principals autors d’aquest art urbà seran al pàrquing del passeig de la Generalitat, ubicació de la futura biblioteca, per mostrar no només les seves creacions i el seu talent, sinó també la seva manera de treballar. Els autors en acció, en estat pur, en directe: es podrà veure com les seves creacions evolucionen des de l’esbós inicial fins a l’obra mural final.

Els autors més destacats de la comarca, juntament amb els noms més rellevants del panorama català, donaran llum i color a 200 metres lineals de parets que envolten aquest espai i un mur de 14 metres d’alçada. També es podrà veure com transformen tres autocars i un tràiler en grans obres artístiques sobre rodes.

D’aquesta manera es podrà veure diferents estils i gèneres de l’art mural, des d’obres abstractes, iconogràfiques, pastel o de personatge, fins a noves tendències com el water painting.

Al llarg del cap de setmana la música també serà present en aquest espai amb les mescles de dj Enzo.

El públic infantil que assisteixi a aquestes jornades dedicades a la pintura urbana no només en serà espectador passiu, sinó que també podrà participar activament en els tallers infantils i familiars que s’han dissenyat per a l’ocasió. Mitjançant uns nous esprais, de la marca col•laboradora d’aquest esdeveniment Montana Colors, Water Based amb base aigua apte per nens, els més menuts podran deixar les seves primeres creacions als murs més petits d’aquest espai del passeig de la Generalitat.

Els autors participants en aquesta acció de gran format són: Bazak, Bisual, Caneda, Kazzius, Miles Elah, Morta, Degon, Hipno, Si3N, Snail, Lucas Milà, Kenor, Sixe Paredes, Inocuo, Chan, Aleix Gordo i Spogo.

 

Els horaris de “En acció – the Vic Jam” són:

Divendres 11 de març de 17h a 20h

Dissabte 12 de març de 10h a 20h

Diumenge 13 de març de 10h a 20h

 

L’acció de wàter painting de Lucas Milà es farà el diumenge 13 de març a les 12:30h. Aquesta acció es farà en un dels tres autocars.

+ info: www.viccc2016.cat


         
S'estan mostrant 10 notícies (351-360) de 569
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.