NOTÍCIES


14/06/2019

Comença una nova edició de l’ArtdePas.

L’ArtdePas oferirà, del 16 de juny al 25 d’agost, una programació d’estiu amb propostes musicals i d’arts escèniques pensades per a tots els públics. 

En aquesta edició les actuacions es concentrant en els escenaris de la plaça del Carbó i la plaça de la Noguera. 

La nova proposta musical de Guillem Soler donarà el tret de sortida aquest diumenge 16 de juny a l'ArtdePas de la plaça del Carbó. Els concerts a la plaça del Carbó continuaran a partir del 30 de juny amb actuacions tots els diumenges d'estiu a les19h. Propostes com el jazz-funk de Lajonkollective, la música mediterrània de Ortíz & Barenghi & Santana Trio o el pop d’Intanta ompliran de música eclèctica i de qualitat l’escenari ArtdePas de la plaça del Carbó.

La plaça de la Noguera acollirà durant tres diumenges de juliol propostes d’arts escèniques pensades per a tots els públics. La primera proposta serà el 14 de juliol amb el teatre gestual i acrobàtic de Trasla2. El diumenge 21 serà el torn de la cia del TeatreNu i el seu espectacle de titelles Mrs. Brownie. Per últim, el diumenge 28 de juliol l’escenari de la plaça de la Noguera acollirà la proposta Teatre Arrossegat de Catalunya, una companyia que desplega el seu escenari davant dels ulls del públic per oferir un teatre popular, que s’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants. Totes les actuacions a la plaça de la Noguera seran a les 20h


ARTDEPAS PLAÇA DE LA NOGUERA

14 de juliol

Cia. TRASLA2

Trasla2

Teatre gestual/acrobàcia/clown

Tots els públics

35 minuts

Dos personatges solitaris, una furgoneta blanca, un munt de caixes i una rentadora són la pista de ball perquè el públic entengui que traslladar-se és una necessitat bàsica, si més no per ells dos.

Immersos en aquest món absurd de constant moviment, els protagonistes es converteixen en objectes que es transporten l'un a l'altre. Els personatges s’adonaran s'han perdut. En la seva recerca per trobar-se descobriran l'amor, l'enyorança, el fracàs, la felicitat, el triomf, la decepció i finalment, la solitud, l'encarregada que els dos protagonistes es retrobin... Dos homes sols, una furgoneta i la carretera.

 

21 de juliol

Cia. del TeatreNu

Mrs. Brownie

Titelles, teatre musical

Tots els públics

55 minuts

Mrs. Brownie, Laura Guiteras i Abel Boquera ens presenten la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entrenyable pianista, i d’una jove cuidadora, missis Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.

 

28 de juliol

Cia. del Teatre Nu

Teatre Arrossegat de Catalunya

Tots els públics

30 minuts

Senyores i senyors, nens i nenes, us presentem el Teatre Arrossegat de Catalunya, una companyia que desplega el seu escenari davant dels ulls del públic per oferir un teatre popular, que s’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants. És un teatre de joc que fa partícip al públic de l’amor a l’art d’explicar històries.


ARTDEPAS PLAÇA DEL CARBÓ

DIUMENGE 16 JUNY

GUILLEM SOLER

Pop-rock, Vic

19:00h

 

DIUMENGE 30 JUNY

THE MIMMIGRESKA BAND

Ska-Reggae-Rocksteady

19:30h

 

DIUMENGE 07 JULIOL

LAJONKOLLECTIVE

Jazz-Funk, Bcn

19:00h

 

DIUMENGE 14 JULIOL

RYDER THE EAGLE

Crooner, França

19:00h

 

DIUMENGE 21 DE JULIOL

NACHO CASADO

Cantautor, Bcn

19:00h

 

DIUMENGE 28 DE JULIOL

ORTÍZ & BARENGHI & SANTANA TRIO

Música mediterrània, Cat-Brazil

19:00h

 

DIUMENGE 04 D’AGOST

EDUARD GENER

Cançó d'autor, Solsona

19:00h

 

DIUMENGE 11 D’AGOST

INTANA

Pop, Bcn

19:00h

 

DIUMENGE 18 D’AGOST

PAULA GRANDE

Jazz-Soul-Hip Hop, l'Escala

19:00h

 

DIUMENGE 25 D’AGOST

DJANGOLOGIE

Gyspy Jazz, Vic

19:00h

 

 

 

 

 

 

 


         07/06/2019

Es presenta una nova edició del cicle Clàssica Jove

L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic presenten la VI edició del cicle, que pretén convertir-se en una cita nacional ineludible per a tots els públics. Una vetllada de lieder, poesia i tapes d’autor en format Schubertíada inaugurarà el cicle aquest divendres 7 de juny.

Avui dimecres 5 de juny de 2019, s’ha presentat en roda de premsa la VI edició de Clàssica Jove amb el protagonisme de la música de Franz Peter Schubert, compositor i pianista austríac del primer romanticisme.

Amb la voluntat d’arribar a nous públics i fer que la música clàssica sigui més present a la vida de tots els ciutadans, del 7 de juny al 25 de juliol, la ciutat de Vic es convertirà en un epicentre en l’àmbit nacional de la música clàssica i de les joves promeses.

Montse Catllà, directora general de la Fundació L’Atlàntida ha remarcat la importància de facilitar l’accés universal a la música clàssica a partir d’una programació diversa i de qualitat amb més d’una vintena d’activitats musicals, majoritàriament d’accés gratuït. “Tenim la voluntat d’apropar la música clàssica des del coneixement i des de l’experiència lúdica, sense necessitat de distorsionar-la però sí relativitzant l’excés de protocol·lització i d’esnobisme”. Per exemple, el concert inaugural d'aquest divendres 7 de juny a dos quarts de nou del vespre a L'Atlàntida serà una coproducció amb l'Escola Superior de Música de Catalunya en què participaran més d'una quinzena de joves i on es recrearà l'ambient propi de les Schubertíades del segle xix. Amb aquest objectiu s'ha adaptat la Sala 2 Joaquim Maideu de L'Atlàntida amb taules, cadires, butaques i làmpades rústiques a fi de  propiciar una vetllada de música i gastronomia diferent i selecta. 

L'edició d'enguany inclou dos moments d'especial intensitat i rellevància: el cap de setmana del 14 al 16 de juny amb una proposta de cinema a la fresca Au revoir les enfants, dotze tallers musicals per a totes les edats, un concert de l’Orquestra de Cambra de Vic, la instal·lació de diferents pianos als carrers i places de Vic perquè la ciutadania els pugui tocar lliurement, teatralitzacions a les botigues i al mercat del dissabte. L’altre gran focus d'activitat serà del 25 al 27 de juny amb el Trio Fortuny, grup resident del Clàssica Jove 2019, que ens oferirà tres propostes singulars per aproximar-nos a l'obra de Schubert: inicialment un seminari dedicat al compositor romàntic conduït pel compositor Joan Magrané; un concert a l'aire lliure davant de la Catedral de Vic, que combinarà l'estètica i l’ambient d'un concert de pop amb l'energia i precisió d'un concert de música clàssica i, finalment, un concert a la Sala 2 Joaquim Maideu de L'Atlàntida en què interpretarà el quintet La Truita de Schubert acompanyat pel violinista Adam Newman i la contrabaixista Melda Umur. 

Susagna Roura, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic ha destacat que Clàssica Jove és un projecte fruit de la sinergia cultural i educativa entre L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d'Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic i també ha posat de manifest la transversalitat i el compromís social present en diverses activitats de la programació. Una mostra d'aquesta línia d'acció és el concert final del projecte Basket Beat, el 28 de juny a la Sala 1 de L'Atlàntida, en el qual participaran diversos joves en situació de vulnerabilitat.

I finalment Dolça Albert, directora de l'Escola de Música i Conservatori de Vic ha manifestat l'orgull i la il·lusió que aquest projecte suposa per l'EMVIC. D’una banda per la tasca educativa que de manera paral·lela es porta a terme amb el Curs de Piano Puig-Porret i la IV Acadèmia Internacional de Quartet i, de l’altra, per la l'oportunitat que suposa pel públic melòman i nous públics escoltar les noves generacions (alguns exalumnes del Conservatori de Vic) en un entorn d'alta qualitat i proximitat. 

Clàssica Jove compta amb el suport del Diari Ara, el mecenatge de la Institució Puig-Porret i de la Fundació Privada Girbau. Entre les entitats culturals col·laboradores destaca l’ESMUC, el Cine Club de Vic, la JONC i la complicitat de més d’una quinzena d’empreses com Goufone i Pianomet, entre d’altres.

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/tota-la-programacio


         07/06/2019

Dimecres que ve comencen les obres de construcció de la nova Biblioteca

Aquesta setmana acabaran els treballs de topografia per començar definitivament la fase de construcció del nou equipament

Després dels treballs topogràfics iniciats aquesta setmana al solar on s’hi ubicarà la nova Biblioteca Pilarín Bayés, i que són previs a la fase de construcció, el proper dimecres 12 de juny començaran definitivament les obres de construcció.

Aquestes obres comportaran canvis en la mobilitat i en l’estacionament proper al solar ja que s’haurà d’ocupar la vorera del passeig de la Generalitat i del carrer d’Andreu Febrer per a ubicar-hi les zones d’emmagatzematge de materials, les casetes d’obra, habilitar-hi l’entrada de camions i les zones de càrrega i descàrrega de  materials.

És per això que es modificaran els carrils del passeig de la Generalitat, no afectant els sentits de circulació, i s’anul·larà l’aparcament del carrer Andreu Febrer. Només quedarà afectada la mobilitat per a vianants que quedarà senyalitzada el proper dimarts per tal de minimitzar les molèsties. Per això es modificarà la senyalització horitzontal i s’instal·larà la nova senyalització vertical que serà vigent mentre durin les obres.

 Podeu consultar tots els detalls del projecte a www.novabibliotecavic.cat i el detall del plànol amb les afectacions de mobilitat aquí.

+ info: www.novabibliotecavic.cat


         04/06/2019

Festes "El Sucre" 2019. Del 8 al 16 de juny.

L’any 1891 els industrials Martí Miret i Albert Planas van construir la primera fàbrica de sucre elaborat amb bleda-rave de Catalunya en uns terrenys ubicats als afores de la ciutat de Vic. La idea va fracassar però d’aquella aventura ens n’ha quedat un dels edificis més emblamàtics de Vic, el qual avui dóna nom a un dels barris més nous i poblats de la ciutat.

El barri del Sucre compte amb una potent Associciació de Veïns i Veïnes que des de fa ja uns anys treballa per anar refinant un programa de festes que endolçeixi, durant uns dies, la vida al barri. Enguany les festes se celebren del 8 al 16 de juny i compten amb algunes novetats importants, com la passejada amb els avis del Nadal, l'exhibició de Rugby o la Trobada de cotxes clàssics.

De la quinzena de propostes que es podran gaudir durant les festes destaca un any més la Mini Crida, el dissabte 15 de juny, a partir de les 10 del matí. Una prèvia de la Crida de la Festa Major adreçada als més petits de la casa.  

Consulta la programació en l'enllaç que trobaràs a continuació

 

Programa de les festes


         04/06/2019

Per la Crida #menysbombamésconga

Les tres colles de la Festa Major estan treballan ja en la preparació de la Crida.  Per començar a escalfar motors i conscièncar de la importància d'una Crida festiva, alegre i respectuosa, s'ha elaborat aquest divertit vídeo protagonitzat per membres dels verds, vermells i negres. 

Per la Crida #menysbombamésconga

 


         30/05/2019

Viu les festes del barri de l'Horta Vermella 2019

En Sibu, el carismàtic hortolà de l’Horta Vermella immortalitzat pels veïns en el gegant -assegut-  del barri, tenia una dita que deia que “pagès lluner no omple graner”. Sabedors que les coses no surten per casualitat, la Comissió de Festes de l’Horta Vermella porta anys sembrant a consciència per recollir el fruit d’unes festes cada cop més participatives i participades. 


Enguany les festes se celebraran d l’1 al 9 de juny. 10 dies de  trobar-se amb el veïnat, compartir taula i sobretaules, deixar-se portar per la música i el bon humor, compatir per qui afina mes la punteria en els ja tradicionals tornejos de petanca i bitlles catalanes i, en definitiva, recuperar per uns dies la vida al carrer gaudint d’una programació pensada per a tots els públics.  

 


PROGRAMACIÓ

Dissabte, 1 de juny
16 h: campionat de petanca trofeo Joan Bigas (inscripcions mitja hora abans a les pistes)
16.30 h: taller de Manualitats: vine a fabricar el teu Sonall
19 : inauguració de l'exposició d’obres d'artistes del barri
19.30 h: pregó de les festes, a càrrec de Gràcia Ferrer

Diumenge, 2 de juny
8.30 h: caminada popular a la Guixa
11 h: campionat de bitlles catalanes (inscripcions mitja hora abans a les pistes)

Divendres, 7 de juny
21 h: botifarrada popular (al porxo de l'INS la Plana)
22 h: quina popular
23 h: concert amb Blú Versions, Glaç i PD Ruïnoses

Dissabte, 8 de juny
17 h: jocs de cucanya
19 h: cercavila pel barri
21 h: sopar de carmanyola i concurs de postres (davant local social del barri)
22.30 h: monòleg Fota-li H amb Xevi Font (davant local social del barri)

Diumenge, 9 de juny
9 h: xocolatada
11.30 h: espectacle infantil i festa de l'escuma (a la pista)
14 h: dinar de germanor
16 h: cafè-concert amb Lia Sampai
19 h: orquestra Duet Stylette
22.15 h: traca final

+ info: http://hortavermella.vicentitats.cat/


         22/05/2019

Més de 10.000 persones escolten ‘El so de les cases’ a Vic

Per quart any consecutiu la música ha tornat a sonar en 14 espais del patrimoni de la ciutat, on s’hi van poder escoltar 16 artistes d’estils diferents

Vic va tornar a obrir el passat cap de setmana les portes del seu patrimoni a la ciutadania en la quarta edició d’El So de les Cases. La música ha servit de fil conductor perquè més de 10.000 persones, dues mil més que l’any passat, descobrissin catorze espais de la ciutat, la majoria de propietat privada o poc accessibles al gran públic, que han acollit 123 concerts de vint minuts de durada.

Enguany, nou dels espais han participat per primer cop en aquest projecte, que permet conèixer millor la ciutat per dins: la planta noble i la balcona de l'Ajuntament, el jardí i la biblioteca de l’hotel Les Clarisses, Casa Pratdesaba, Casa Fontcoberta, L’Albergueria, Casa Vilarrúbia i l’assecador de Can Riera. A aquests espais nous s’hi sumen altres que ja havien format part del So de les Cases en edicions anteriors: el cor de l'església de l'Escorial, la cripta de la Catedral, l’església de Sant Felip i el jardí i el menjador de Casa Ricart.


Un projecte transversal
 
‘El So de les Cases’ és possible gràcies a la suma de les regidories de Cultura, de Fires i Mercats, de Turisme i d’Urbanisme. Així, la programació artística s’ha treballat amb el personal tècnic del Mercat de Música Viva, l’Escola de Música i la regidoria de Turisme; la selecció dels espais, ha anat a càrrec de la regidoria d’Urbanisme amb el Patronat de la Ciutat Antiga, i la coordinació i el muntatge tècnic, per part de la regidoria de Cultura.

Amb la inclusió de nous espais i formats musicals, i amb la intenció de continuar mantenint l’equilibri entre la música clàssica i la moderna dins de la programació d’aquest projecte, es pretén seguir la doble línia de descoberta patrimonial i musical.

Concerts nocturns i aposta per les joves promeses
 
Els concerts de The Black Barbies, divendres a la nit a Casa Ricart, i el de David Carabén, el dissabte a la nit al jardí de l’hotel Les Clarisses, van tancar les dues primeres jornades de l’esdeveniment, amb molt bones xifres de públic.

La quarta edició de ‘El So de les Cases’ ha apostat fort per la visualització de les joves promeses musicals, i també per l’Escola municipal de música i Conservatori.

Repartiment de tiquets
 
Per seguir millorant la proposta, mitja hora abans de l’inici dels concerts es van repartir tiquets pels assistents a fi d’agilitzar les cues i evitar que se sobrepassés l’aforament, especialment en aquells espais de dimensions més reduïdes.


         17/05/2019

Juan Diego Ingelmo Benavente és l’artista guanyador del concurs de cartells de la Festa Major de Vic 2019.

L’Ajuntament de Vic ha convocat un any més un concurs de cartells obert a tota la ciutadania per escollir la imatge de la Festa Major d’enguany. El nombre de cartells presentats ha augmentat notablament respecte d'edicions anteriors. El jurat, format per membres de la Comissió de la Festa Major amb l’assessorament de dissenyadors grafics de la ciutat, ha hagut de triar d'entre 47 propostes artítstiques. El cartell guanyador ha sigut “L’àliga”, de l’artista Juan Diego Ingelmo Benavent.


La imatge es donarà a conèixer el mes de juny durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major de Vic, que enguany se celebra del 27 de juny al 7 de juliol. 

 


         16/05/2019

Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus al MEV i al MAP - 18 de maig

El dissabte 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu Episcopal de Vic i el Museu de l’Art de la Pell han organitzat una jornada de portes obertes per veure les exposicions temporals, les col·leccions permanents i participar en tota mena d'activitats. 

Museu Episcopal

Durant el dia el MEV obrirà les seves portes per veure la col·lecció permanent i l’exposició temporal "El luxe dels ivoris romànics. Ivoris del Museu de Cluny al MEV". 

De les 20 a les 23h el Museu prendrà una altra dimensió amb una nova edició de la Nit dels Museus. Concerts, espectacles, jocs, disfresses... i un munt de sorpreses. Una nit màgica on l’art, la dansa, els jocs i la música seran els protagonistes per mostrar la riquesa del nostre llegat. L’entrada al Museu serà gratuïta durant tot el dia. 

Museu de l'Art de la Pell

El Museu de l’Art de la Pell celebra també el dia Internacional dels Museus amb visites gratuïtes a la col·lecció d’arts decoratives aplegada per Andreu Colomer Munmany, que reuneix objectes elaborats amb pell d’una gran riquesa artística, així com a les exposicions temporals que acull durant aquests dies, “Teatre cremat, teatre oblidat” i “La Farinera, art a la fàbrica.

A la nit el Museu oferirà una visita teatralitzat amb el nom de  “Viatge al món de les ombres”. Guiats per un treballador de la fàbrica de pells Colomer Munmany - poc abans de la seva deslocalització a la Xina – els visitants podran descobrir  les peces més destacades de la col·lecció de figures del teatre d’ombres xinès i d’altres. Recorreguts de 20 minuts a les 20h i a les 21h.

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/ca


         09/05/2019

El carrer de la Riera celebra les seves festes del 10 de maig al 8 de juny.

La celebració dels 25 anys dels gegants del barri marcaran el programa d’enguany.

Divendres 10 de maig començaran les Festes del carrer de la Riera i adjacents amb una cercavila de gegants pel barri, el pregó, a càrrec de Laia Andreu, i el posterior concert de Catfolkin a la plaça Gaudí.

L’endemà arribarà el torn del Rierart. Durant tota la tarda, els artesans del barri faran demostracions de les seves activitats. S’hi podrà trobar forja, ceràmica, pell, henna i trenes africanes. El col·lectiu Rierart realitzarà accions creatives. El mestre cisteller Joan Farrés serà el convidat especial d’aquesta edició. El diumenge es portarà a terme la primera activitat de celebració dels 25 anys dels Gegants del carrer de la Riera amb una original ascensió a Sant Sebastià amb els gegants del barri. 

Les activitats continuaran el cap de setmana següent amb un dissabte ple d’activitats familiars. El matí hi haurà xocolatada, concurs de dibuix, inflables i tobogans gegants i actuació del pallaso David Piaff. A la tarda l’animador infantil Jaume Barris donarà pas a la cercavila infantil pel barri, que acabarà enguany amb una disco mòbil a l’Orfeó. La jornada posarà el seu punt i final amb un sopar-cinema a la fresca a la plaça Gaudí.

L’endemà diumenge es farà la 9a passejada per la Calla i el Centre Històric amb la visita a ACVIC i Casa Galadies i el torneig de bitlles catalanes.
El dissabte 25 de maig hi haurà la tradicional cercavila de gegants amb les colles d’Ontinyent i Irun com a convidades d’honor. El cap de setmana acabarà amb un concurs de botifarra i un dinar popular a la plaça Gaudí. El dissabte 8 de juny es portarà a terme un altre àpat popular, en aquest cas el dinar de final de curs del Casal Claret. 


Podeu consultar la programació completa en el següent enllaç

 

+ info: https://gallery.mailchimp.com/e51f3f937e/files/fe8ef791-d09f-4906-a44e-913f3a3ccd35/Programa_publicar.pdf


         
S'estan mostrant 10 notícies (31-40) de 569
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.