NOTÍCIES


29/09/2016

L’Atlàntida aixeca el teló de la setena temporada

Una vegada més, l’Atlàntida de Vic inaugura la temporada amb un acte de presentació en el qual estan convidats tots els Padrins i Amics. L'acte inclourà intervencions d'alguns artistes que actuaran durant aquesta nova temporada, a banda d'altres sorpreses.

El cap de setmana continuarà amb “Al voltant de Nador” un acte participatiu en el qual es combinaran música, poesia i altres vessants culturals al voltant d'aquesta ciutat amazig. El diumenge se celebrarà els 10 anys dels Grallers i Timbalers de la ciutat de Vic, amb el concert “Un projecte que suma”.

La nova temporada de música i arts escèniques de L’Atlàntida continuarà oferint una programació plural i diversa, amb una gran ambició artística a fi d’arribar a un major nombre de persones.

Pel que fa a la programació teatral de gran format, destaca especialment L’Avar de Molière, amb Joan Pera com a protagonista; Caiguts del Cel, amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch i Dansa d’Agost, un dels grans èxits de l’actual temporada barcelonina, produït per Laperla29. En el cicle Grans Concerts Vic 2016,  també es podrà gaudir de músics de culte com la cantant alemanya Ute Lemper o Ton Koopman, director especialitzat en interpretacions amb criteris històrics.

D’altra banda, L’Atlàntida estrenarà i coproduirà, conjuntament amb VICCC 2016, dues noves propostes teatrals: “Nador”, un muntatge de CorCia Teatre inspirat en l’obra literària de Laila Karrouch i “Verdaguer, ombres i maduixes”, un musical sobre el Verdaguer jove i terrenal amb música del grup català Obeses.

Manel presentarà el seu darrer disc “Jo competeixo” el 4 de novembre i Adrià Puntí actuarà en el concert Benèfic del 3 de desembre organitzat per l’Associació Sant Tomàs.

Podeu veure tota la programació i adquirir les entrades en l’enllaç que trobareu a continuació.

 

+ info: + info: http://latlantidavic.cat/programacio/


         28/09/2016

Comença una nova temporada a l'ETC Teatre. Atreveix-te a creuar el riu!

Sota el lema “Atreveix-te a creuar el riu” la companyia ETC Teatre inicia una nova temporada marcada per l’estrena de la producció pròpia “Laura a la ciutat dels Sants”.

Una vetllada poetico-musical donarà el tret de sortida, aquest dissabte, a la tercera temporada de l’ETC Teatre. L’acte servirà també per presentar la nova companyia ETC Teatre, nascuda de la necessitat d’agrupar un conjunt de persones interessades amb les arts escèniques i amb l’objectiu de donar més visibilitat a totes aquelles activitats teatrals que es couen a la ciutat.

La programació de tardor de l’ETC continuarà apostant per companyies de proximitat i propostes innovadores per arribar a tots els públics. Coincidint amb el mes de les arts escèniques de VICCC 2016, la companyia ETC Teatre estrenarà els dies 21 i 22 d’octubre una adaptació teatral de la novel•la “Laura a la ciutat del Sants”, de Miquel Llor. Durant aquest mes d’octubre també es podrà gaudir de nou de les divertides històries de la companyia Loropardos, que tornen a l’espai ETC el dia 15 d’octubre amb l’obra “4 barres”.

Les propostes per aquesta  temporada abracen diferents camps de les arts escèniques. A la programació habitual de teatre s'hi sumen espectacles de dansa contemporània, com "Homo Tecnolgicus", de la cia Psicoproject en moviment, i el recital poetico musical “El Nus la flor”. Durant el mesos de novembre i desembre es podran veure també altres obres de teatre com la comèdia “Pareja Abierta, de la cia. Cámera de Teatre, “Plastilina” de la cia. M’agrada Que M’ho Diguis o “Ens ha caigut la sogra” del Grup de Teatre Arrels de l’Associació Casal de la Rambla.

Les masterclass d’aquest trimestre comptaran amb professors de luxe. El dissabte 8 d’octubre, Ernest Villegas portarà a terme la masterclass d’interpretació “Veritat, joc i compromís”, i el 19 de novembre Santi Serratosa ens introduirà al món de la percussió corporal.

+ info: http://www.etcteatre.cat/


         27/09/2016

Es presenta “Vivace – Beca d’estudis musicals ciutat de Vic”, una de les més ben dotades del país

Els joves que ja estiguin cursant estudis de música en qualsevol escola de música poden optar a aquesta beca

“Vivace” és, en vocabulari musical, una indicació de tempo per referir-se a una velocitat ràpida. Correspon a un adjectiu que en italià significa Viu. Podem, doncs, associar “Vivace” a idees com vida, vitalitat i energia, que són alhora conceptes indissolubles d’aquesta nova beca que neix a Vic en el marc de la capital cultural.

Així doncs, “Vivace - Beca d’estudis musicals ciutat de Vic” està adreçada a joves músics que volen ampliar, aprofundir i perfeccionar els seus estudis en algun centre europeu d’ensenyament superior de música. En una comarca com Osona, on la formació musical té una gran força –existeixen una quinzena d’escoles de música i en el cas de Vic es tracta d’un dels centres catalans amb més projecció i alumnes matriculats– aquesta beca esdevé una nova eina, una nova possibilitat i un nou projecte de futur.

Neix amb una important aportació econòmica, fet que la converteix en una de les beques més ben dotades que s’atorguen al país. Té també la voluntat de continuïtat, està destinada a projectes d'estudis musicals i s’adreça específicament al sector de la música clàssica amb l’objectiu de posar en relleu la seva vitalitat i contribuir a la seva visibilitat.

A la presentació de “Vivace - Beca d’estudis musicals ciutat de Vic”, a banda de donar a conèixer el contingut de les bases, es podrà gaudir de les interpretacions de la soprano osonenca Susanna Puig que precisament ha perfeccionat els seus estudis musicals a l’estranger. La soprano, acompanyada per la pianista Viviana Salisi,  interpretarà temes de compositors  catalans com Toldrà, Morera o Granados.

Data la presentació: 29 de setembre a les 20h a la Sala 3. Joan Anglada de L'Atlàntida (Centre d'Arts Escèniques d'Osona)

+ info: http://www.viccc2016.cat/setembre/vivace-beca-destudis-musicals-ciutat-de-vic


         27/09/2016

T'agrada llegir? Consulta els diferents clubs de lectura que ofereix la Biblioteca Joan Triadú

Si sou dels que us agrada llegir i compartir-ho amb altres lectors us interessarà conèixer els diferents clubs de lectura que ofereix la Biblioteca Joan Triadú de Vic per aquest nou curs.

Club de lectura per adults de la Biblioteca Joan Triadú

L’últim dimarts de cada mes és el torn del “Club de Lectura” de la Biblioteca Joan Triadú. A la tertúlia del mes de setembre es comentarà el llibre “Lila” de Marilynne Robinson. Trobareu el llibre a la biblioteca. Sessions conduïdes per Rosa M. López
27 de setembre I 20h.

Més informació

 

Club de lectura de novel·la històrica

Comença el proper 6 d’octubre amb el comentari del llibre “L’últim jueu” de  Noah Gordon. Els interessats en participar en aquest club de lectura poden passar a recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú. Club conduit per Pasqual Bernat
11 d’octubre I 18:30h

Més informació

                                

Club de lectura Dones i literatura

Aquesta tardor s’incorpora un nou club de lectura en què només es llegiran llibres escrits per dones.  A la tertúlia del mes d’octubre es comentarà el llibre “La ridícula idea de no volver a verte”, de  Rosa Montero.
6 d’octubre I 18:30h

Més informació

 

Club de lectura en anglès

Un altre novetat d’aquesta tardor és el club de lectura en anglès, conduït per la Laura Arumí. A la trobada del mes de setembre es presentarà aquest nou club de lectura i es repartirà el primer llibre que es llegirà. Es recomana tenir un nivell mitjà equivalent al First Certificate.
28 de setembre I 20h

Més informació

 

Club de lectura en francès

El Club de lectura en francès es va iniciar el passat 7 de setembre amb el comentari del llibre “De la part de la princesse morte, de Kenizé Mourad.

Més informació

 

Club de lectura infantil

Aquest club de lectura es planteja com un jurat per atorgar el 12è Premi de literatura Infantil Atrapallibres. L’últim divendres de cada mes, els membres del jurat es reuniran per parlar de cada un dels llibres, però sobretot, per passar-ho bé. Adreçat a infants de 10 a 12 anys.
28 d’octubre I 17:30h

Més informació

 

Club de lectura en veu alta

Des de l’any 2009 la Biblioteca Joan Triadú col·labora amb l’Associació Sant Tomàs amb els Clubs de Lectura en veu alta. Els participants del Club provenen dels diferents serveis que proporciona aquesta Associació (Escola Estel, Eina, Tac Osona) i ho fan d’una forma voluntària.

Més informació

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         26/09/2016

Continuen les inscripcions als MONOGRÀFICS i PROPOSTES dels CCVIC

Acabat el període d'inscripció als TALLERS trimestrals, segueixen obertes les inscripcions a la nova programació PROPOSTES i als MONOGRÀFICS que es portaran a terme durant el trimestre de tardor.

Una master class amb la popular actriu Sílvia Bel sobre els secrets per comunicar, un concert inèdit amb en Joan Colomo i en Guillem Roma junts o una conferència de Sergi Pèrez sobre “10 idees que transformen una vida” són algunes de les Propostes, la gran novetat en la programació d’aquesta tardor als Centres Cívics (CCVIC) de la ciutat de Vic .

També segueixen obertes les inscripcions als sis tallers monogràfics que s’ofereixen des dels CCVIC en diferents caps de setmana.

Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a qualsevol CCVIC, de dilluns a divendres, en horari de 4 a 8 de la tarda.

Consulteu la programació sobre PROPOSTES i MONOGRÀFICS

+ info: www.vic.cat/ccvic


         21/09/2016

El so de les cases: Pedra vestida de música com a aparador cultural de la ciutat de Vic

Un projecte forjat a tres bandes, entre tres departaments municipals, que vertebra a la perfecció patrimoni i música, dos trets específics de la ciutat

La ciutat de Vic s’engalana per fora i per dins i obre les portes perquè els ciutadans puguin gaudir d’uns interiors de cases i d’espais rics en patrimoni amb ‘El so de les cases’, un projecte en què la ciutadania podrà veure per primer cop l’interior de Casa Cortada, una casa privada de les més grans de la ciutat, o la renovada Casa Ricart, un exponent modernista de primer nivell; podrà visitar la sala de Sínodes, l’espai on rep les visites el Sr. Bisbe; o podrà entrar en un jardí penjant de la ciutat com el que té l’església de Sant Felip.

A la presentació que ha tingut lloc aquesta tarda a Casa Ricart, la regidora de Cultura, Susagna Roura, ha explicat que “aquest embrió és un projecte cultural que compta amb totes les potencialitats de créixer i fer-se gran, on la música pren protagonisme, i va de bracet amb el patrimoni de la ciutat de Vic que com és sabut n’hi ha molt i de molt variat”.

Així, des de l’Ajuntament s’ha treballat per posar en valor el patrimoni de 2000 anys d’història de la ciutat, on s’hi troba des d’una època romana ben representada per un temple romà únic al país, passant pel llegat medieval i una època barroca que està molt ben exposada en forma d’unes cases senyorials singulars.

Benjamí Dòniga, regidor de Fires i Mercat, ha exposat que “després d’un Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) on Vic apareix al mapa, amb un nivell cultural i artístic que cada any sorprèn i se supera, és bo que la música segueixi donant altres fruits perquè és sens dubte un pal de paller en les accions de ciutat, també en les fires i mercats i en la promoció econòmica de Vic”.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Carme Bover, creu que ‘El so de les cases’ té tots els ingredients per portar turisme i nous visitants a la ciutat. “Aquest és el primer any, un any de prova, però pensant en el futur pot ser un atractiu pels qui ens visiten poder gaudir d’experiències com aquesta ja que es podrà entrar en espais insòlits i de difícil accés amenitzat amb música de nivell i qualitat”, ha manifestat.

Els concerts, que podeu consultar aquí, són tots gratuïts i tindran una durada de 10 minuts els que tenen lloc al carrer i 20 minuts els que se celebren a l’interior de les cases.

Programa "El so de les cases"


         19/09/2016

6 propostes per gaudir del barri del Remei aquesta setmana

1. Dia Mundial de l'Alzheimer a Cineclub Vic

Cineclub Vic i  l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Osona (AFMADO) programen aquest dimarts (22h), dins dels actes del Dia Mundial de l’Alzheimer, el film coreà “Poesia”. Aquest drama sobre el pas del temps és també una metàfora sobre la vida moderna, sobre el cinema del passat i sobre el gènere literari de la poesia.

Més informació

 

2. Activitat per la gent gran en motiu de la Setmana de la Mobilitat

Del 19 de setembre el 3 d’octubre Vic celebra la Setmana de la Mobilitat. El dimarts 20 de setembre, de 10 a 11h, la plaça de la Noguera acollirà una classe oberta d’activitat física per a gent gran.

Més informació

 

3. Teatre amb l’obra 180º

Divendres (21:30h) es podrà veure, a l’espai ETC, l’obra de teatre 180º, escrita i dirigida per Xevi Font i interpretada per la  Companyia Calleu! Teatre. Podeu comprar les vostres entrades a partir de les 20:30 a la taquilla de l’ETC al preu de 2 €

Més informació

 

4. Festivalet La Remei

Aquest proper dissabte 24 de setembre Vic Comerç ha preparat un menú d'activitats a la Ramba Tarradellas de Vic! Concerts dels Men in Swing i dels Boys Damm, una desfilada de moda, una arrossada a ritme de swing, l'elecció de l'hereu i la pubilla dels barris del Remei i Estadi, una trobada de knitting, una mostra comercial, i molt més! 

Més informació

 

5. Mercat del diumenge

Tots els diumenges, de 9 a 14h, el Passeig de la Generalitat acull el Mercat del diumenge. El principal protagonista del mercat és la fruita, la verdura i el producte fresc tot i que s'hi pot trobar una oferta àmplia i vardiada.

Més informació

 

6. Trànsit en suspensió

El Centre Comercial VIC 2 acull, fins el mes de desembre, la instal·lació aèria “Trànsit en suspensió”, de l’artista Evalí Adam. Aquesta acció artística simbolitza el trànsit de persones de totes les edats, cultures i classes socials anant d’un lloc a l’altre.

Més informació

 

 


         15/09/2016

Jornades Europees del Patrimoni a Vic

"Del Molí del Graell al Molí d'en Saborit". Una caminada arqueològica

Els amants de l’arqueologia i el patrimoni històric tenen una cita aquest diumenge. Una ruta arqueològica donarà a conèixer  alguns dels jaciments arqueològics de la perifèria sud de la ciutat.  Una ruta que recorrerà jaciments com els del Graell, la Muralla del Morbo, les adoberies, el Baluard de Sant Bartomeu i el Molí d’en Saborit en un intent de fer-nos conscients del llegat patrimonial que ens ha pervingut i que si no el coneixem,  el respectem i el conservem no el podrem  transmetre a les futures generacions.

Diumenge 18 de setembre. 10h
Punt de trobada: Al molí del Graell (Crta de la Guixa a tocar de la N152a, antiga N152)
Reserves: casasbj@vic.cat

Més informació

 

Arquitectura, societat i cultura. Ruta noucentista pel centre de Vic

L'arquitectura es reflex d'una societat. En un itinerari pels elements noucentistes de la ciutat apareixen elements diversos: canonge Collell, festes de Balmes, sala Bigas/llibreria Costa, Temple Romà, carrer Verdaguer, monument l Blat... I l'arquitecte Josep M. Pericas com a agent del noucentisme.

Dissabte 17 de setembre. 18h
Diumenge 18 de setembre. 11h
Punt de trobada: Temple Romà
Reserves: Oficina de Turisme

Més informació

 

Els secrets del romànic

Una visita guiada exclusiva que inclou un recorregut per la magnífica col·lecció d’art romànic del Museu Episcopal de Vic i pujar al campanar romànic més alt de Catalunya per contemplar la ciutat de Vic des d'un alt mirador de 46m. Amb aquesta visita descobrirem que l’art romànic no era un art auster i simple, ja que malgrat les esglésies avui se’ns mostren amb les parets nues, el cert és que a l’època romànica els colors vius i brillants n’envaïen tots els racons. Descobriu el ric patrimoni romànic d’Osona, patrimoni de tots.

Horari: Primera visita d'11 a 12h Segona visita de 17 a 18h
Museu Episcopal de Vic
Visita gratuïta. S’aconsella fer reserva prèvia. 

Més informació

+ info: http://patrimoni.gencat.cat/ca/agenda?field_audience_tid=85&tid=All&field_event_date_value2[value][date]=01/09/2016&field_event_date_value_2[value][date]=01/10/2016&term_node_tid_depth=All&field_municipi_tid=All&field_esdeveniment_global_tid=2328


         15/09/2016

Teatre, arts plàstiques i visuals, música, llengua... Un recull de l'oferta cultural formativa que ofereix la ciutat

Cursos ESCÈNIC de teatre

El teatre és una eina idònia per a l’eduació que reforça les possibilitats d’autoconeixement, d’aprendre a treballar en equip, de saber canalitzar a l’exterior les pròpies inquietuds mitjançant l’expressió oral i física, de desenvolupar l’afectivitat, la imaginació i de potenciar la concentració i l’atenció.

ESCÈCNIC té una àmplia oferta de cursos vinculats amb el món del teatre i els musicals.

Matriculació del 12 al 23 de setembre. Sistema de bonificacions i descomptes.

Més informació www.escenicvic.cat

 

Cursos d’arts plàstiques i visuals a La Farinera

La Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic, ofereix diversos cursos  a l’entorn de les arts plàstiques i visuals per a totes les edats. Podeu fer la matrícula presencialment o online a través de la pàgina web  www.lafarinera.cat/escola.html.

Durant la setmana del 19 al 23 de setembre es farà l’anomenada “Setmana de prova”, que serà gratuïta tant per infants, joves i adults.

Més informació: www.lafarinera.cat/escola.html

 

Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic

Ara pots matricular-te a l'Escola encara que no hagis fet la prova d'accés. Més enllà del cicle formatiu propi del centre, l’EASD ofereix ara la possibilitat de fer assignatures de ceràmica, escultura, disseny gràfic, d’interiors dibuix, pintura i gravat.

Inscripcions a partir del 12 de setembre a les Oficines de l’Escola.

Més informació:  http://www.eartvic.net/monografics/monografics.html               

 

Escola de Música de Vic

Les escoles de música imparteixen ensenyaments no reglats, que aporten a l’alumnat una formació teòrica i pràctica que permet gaudir de la pràctica individual i de conjunt.

L’oferta formativa és oberta i flexible; es poden impartir programes de diferents intensitats i per alumnat de totes les edats.

Més informació: http://blocs.xtec.cat/emvic/

 

Tallers dels CCVIC.

Aquesta tardor els CCVIC amplien l’oferta d’activitats. A la programació trimestral de TALLERS hi sumen les PROPOSTES CCVIC, una nova línia de programació amb actuacions, sortides, masterclass, experiències, converses i activitats lúdiques

Inscripcions fins el 23 de setembre.

Més informació: http://www.vic.cat/ccvic/inscripcions                  

 

Cursos de català

Amb el lema Connecta't al català, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix un ampli ventall de cursos per tal de cobrir totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar en català a la feina, fins a cursos per millorar l'escriptura en contextos formals.

 Aquest curs 2016/17, les classes al CPNL d’Osona començaran la setmana del 26 de setembre, i les matrícules es podran tramitar fins el dia 23 de setembre al mateix centre (C/ del Pla de Balenyà, 30-32 | Tel. 93 886 65 88

Més informació: http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlosona/cursos/

Oferta educativa de la ciutat de Vic


         09/09/2016

“Propostes”, la novetat que s’afegeix a la consolidada oferta de tallers als CCVIC

Una master class amb la popular actriu Sílvia Bel sobre els secrets per comunicar, un concert inèdit amb en Joan Colomo i en Guillem Roma junts o la construcció d’un poble en família amb 40.000 peces de Lego són algunes de les Propostes, la gran novetat en la programació d’aquesta tardor als Centres Cívics (CCVIC) de la ciutat de Vic que complementaran l’oferta consolidada dels tallers.

 La programació presentada aquest dimecres 7 de setembre per la regidora de Cultura, Susagna Roura, i el tècnic responsable dels CCVIC, Joan Carles Aumatell, pretén ser regular com la dels tallers amb aquest nou format que cada trimestre portarà un conjunt d’actes puntuals en format variat i que podeu consultar aquí.

 Tant Roura com Aumatell van destacar l’èxit i la continuïtat de la programació als CCVIC que compta amb un pas aproximat d’un miler de ciutadans cada trimestre. Així, des de la posada en marxa l’any 2008 dels CCVIC s’han realitzat un total de 35.732 inscripcions.

 Entre les 18h i les 20h, unes 150 persones van assistir al CCVIC Can Pau Raba on van tenir l’oportunitat de fer un tastet d’alguns dels tallers amb contacte directe amb el professor o la persona encarregada d’impartir el taller. Una experiència que va servir perquè els dubtosos o les persones interessades en inscriure’s poguessin tenir informació de primera mà i més enllà d’un tríptic informatiu que podeu consultar en aquest enllaç.

D’aquesta manera es van poder realitzar una mostra de chalk paint, aquarel·la i interiorisme, microgimnàstica amb Marta Torras, ioga amb Marta Vila, sumi-e amb Josep Maria Roma, shiatsu amb Montse Damian o balls llatins amb Pep Hidalgo i Sandra Ribas i com a fi de festa es va comptar amb l’actuació de Santi i Mariona Duet.

+ info: www.vic.cat/ccvic


         
S'estan mostrant 10 notícies (401-410) de 686
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.