NOTÍCIES


20/07/2016

L’Atlàntida presenta la programació de la setena temporada

La nova temporada de música i arts escèniques de L’Atlàntida continuarà oferint una programació plural i diversa, amb una gran ambició artística a fi d’arribar a un major nombre de persones.

Pel que fa a la programació teatral de gran format, destaca especialment L’Avar de Molière, amb Joan Pera com a protagonista; Caiguts del Cel, amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch i Dansa d’Agost, un dels grans èxits de l’actual temporada barcelonina, produït per Laperla29. En el cicle Grans Concerts Vic 2016,  també es podrà gaudir de músics de culte com la cantant alemanya Ute Lemper o Ton Koopman, director especialitzat en interpretacions amb criteris històrics.

D’altra banda, L’Atlàntida estrenarà i coproduirà, conjuntament amb VICCC 2016, dues noves propostes teatrals: “Nador”, un muntatge de CorCia Teatre inspirat en l’obra literària de Laila Karrouch i “Verdaguer, ombres i maduixes”, un musical sobre el Verdaguer jove i terrenal amb música del grup català Obeses.

Manel presentarà el seu darrer disc “Jo competeixo” el 4 de novembre i Adrià Puntí actuarà en el concert Benèfic del 3 de desembre organitzat per l’Associació Sant Tomàs.

Els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments des del passat 13 de juliol i els Amics de l’Atlàntida des del 18 de juliol. A partir del 21 de juliol, s’obrirà la venda d’entrades per a la resta del públic.

+ info: http://latlantidavic.cat/programacio/


         



19/07/2016

El barri de Santa Anna comença 10 dies de Festa Major

El torneig de bitlles catalanes va donar, aquest passat diumenge, el tret de sortida a 10 dies de Festa Major al barri de Santa Anna.

L’Associació de Veïns i Veïnes ha preparat un programa ple d’actes divertits i familiars amb l’objectiu de reforçar la identitat com a barri i enfortir els lligams entre els veïns i veïnes que hi conviuen.

La novetat més destacada de la Festa Major d’enguany és el Concert Jove, organitzat per joves del barri. El concert, amb Greska i el grup de hip-hop en català Pirat’s Sound Sistema, serà aquest dimecres, a partir de les 22h, a la pista de Santa Anna.

El dijous començaran les activitats típiques de les últimes festes, amb el pregó i una caminada nocturna. Divendres al vespre tot el veïnat està convocat a la pista de Santa Anna per sopar i passar una bona estona amb l’espectacle  “Poca Vergonya Show”.

El cap de setmana arrencarà amb la 3a cursa popular infantil i la 2a cursa l’esbojarrada (10h). A partir de les 12 hi haurà festa de l’escuma i a la tarda serà el torn de la cercavila i ball de gegants. El dissabte acabarà amb el ball de Festa Major amb l’orquestra “Boogie Woogie”

El diumenge al matí l’AVV ha organitzat una jornada familiar amb xocolatada, concurs de dibuix i gimcana amb jocs d’aigua. A la tarda se celebrarà la quina i balls tradicionals amb “Pep Lizandra”

Les festes del barri de Santa Anna acabaran el dimarts 26 de juliol amb sopar i cinema a la fresca.  

+ info: https://drive.google.com/file/d/0B4Jd9Os13C6-Y3AtWFI0ZGQ4dFU/view


         



18/07/2016

The Mohican Comes Home , Old Stone i Ip Man 3 triomfen al Festival Nits

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha tancat aquest diumenge la seva edició número 13 donant a conèixer el palmarès, que enguany passava d'un a tres premis. Al guardó Gat de la Sort per votació popular s'hi han sumat els premis del Jurat i el de la Crítica. Les triomfadores han estat l'agredolça comèdia generacional japonesa The Mohican Comes Home, Premi del Jurat, el drama social xinès que s'acaba transformant en thriller psicològic Old Stone, Premi de la Crítica, i la tercera entrega de la història del mestre de Bruce Lee, Ip Man 3, que ha seduït al públic del certamen.

El podi és un reflex del leitmotiv de la programació: acostar produccions cinematogràfiques de diferents països asiàtics en un ventall de gèneres i estils que combina les estrenes més sonades de l'últim any amb cintes independents, d'autor i sovint més compromeses com pot ser Old Stone, una crítica als serveis públics xinesos que va ser prohibida al Festival de cinema de Hong Kong.

Les xifres de públic són molt similars a les de l'any passat, arribant als 9.000 espectadors en els diferents espais i accions del certamen. Malgrat les baixes temperatures nocturnes, més pròpies de la tardor que d'una nit d'estiu, la Bassa ha tornat a convertir-se en l'epicentre del festival, un punt de trobada on el cinema, la gastronomia i la cultura asiàtiques aconsegueixen reunir públics de totes les procedències i edats.

A banda del cinema al Vigatà i a la Bassa dels Hermanos, aquest any s'han incorporat espais de projecció com l'Espai Josep Romeu de la Biblioteca Joan Triadú, on s'hi han fet sessions a mitja tarda. Aquest recinte ha acollit també d'altres activitats relacionades amb el festival, com la presentació dels llibres Kaijû! Quadern de camp i Les aventures d'en Maneki-Neko; l'hora del conte asiàtic o l'exposició Do Da Cat, que es podrà veure fins a final d'estiu. La Casa de la Convalescència és un dels altres espais que durant aquests dies s'han sumat a l'oferta asiàtica. A l'actual seu de Creacció s'hi ha realitzat un taller de cal·ligrafia i hi ha exposada la mostra Papers i Lletres, de l'artista Mihoko Ono. Aquestes activitats artístiques han acompanyat les III Jornades Empreserials d'Horitzó Àsia.

A la xifra d’espectadors del Festival Nits cal afegir-hi els participants als tallers, cursos i xerrades dedicats a l'Àsia que els Centres Cívics de Vic han acollit durant els 15 dies previs al seu inici. Una vintena d'activitats que han tingut molt bona rebuda i que tindran continuïtat de cara al 2017. També s'han de tenir en compte les col·laboracions amb altres festivals i mostres que inclouen una sessió Nits dins les seves graelles, com el Minipop de Tarragona, el Phenomena o el Cryptshow de Badalona. Enguany, a més, la retrospectiva dedicada al gènere Kaijû eiga viatjarà a la Setmana de Terror de Donosti en una col·laboració entre aquesta mostra, Japan Foundation i el Festival Nits.

+ info: http://cinemaoriental.com/


         



14/07/2016

El barri Osona celebra aquest cap de setmana les seves festes.

L'Associació de Veïns i Veïnes del barri Osona ha tornat a organitzar un cap de setmana ple d'activitats per celebrar les festes del barri. Els actes començaran aquest divendres, 15 de juliol,  amb una caminada vespertina per la via verda.

Dissabte serà el dia central de les festes del barri Osona amb activitats per a tots els públics durant tot el dia. La jornada començarà a les 9:30h amb el torneig de petanca i l’activitat familiar “Munyim la vaca”. Durant tota la tarda hi haurà jocs per la mainada a la mateixa plaça. A partir  de les 21:00h se celebrarà el tradicional sopar veïnal i seguidament cafè concert i ball amb el grup Latin Swing.

Les festes del barri Osona acabaran el diumenge 17 de juliol amb una matinal amb xocolatda, exhibició i màsterclass de zumba i festa de l’escuma.

+ info: http://aavvbarriosona.vicentitats.cat/


         



13/07/2016

30 grups i més d'un miler de participants en el 34è Festival Internacional de Música de Cantongròs a Vic

Per cinquè any consecutiu la ciutat de Vic acollirà el Festival Internacional de Música de Cantonigròs, amb 30 grups i més d’un miler de participants.

El Quartet Mèlt, guanyadors de la tercera edició del concurs Oh Happy Day de TV3, seran el encarregats de donar el tret de sortida al festival, amb un concert el dia 14 de juliol (19h). Les competicions se celebraran el divendres i el dissabte de 10 a 15h amb propostes procedents de països tan diversos com Brasil, Irlanda del Nord, Xina, Nepal o Montenegro. Diumenge a les 11h serà el torn de la competició de cors infantils. Totes les actuacions es portaran a terme al Teatre l’Àtlantida.

Aquest any el festival, amb un pressupost de 233.000 euros, està dedicat a un dels membres fundadors més rellevants, el mestre Àngel Colomer i del Romero, director artístic del festival des de la fundació, l'any 1983, fins a la seva mort, l'any 2001. Enguany també es commemora el 125è aniversari de la fundació de l'Orfeó Català, que va promoure i va dur a terme, amb el suport popular de l'època, la construcció del Palau de la Música Catalana, una de les obres cabdals del modernisme de Lluís Domènech i Montaner. Per aquest motiu la imatge que identifica el festival d'aquest any reprodueix un dels fragments que coronen l'edifici del Palau de la Música i que representa un cor amb els seus cantaires.

El jurat del Festival està format per 17 membres de diverses nacionalitats i de prestigiós reconeixement internacional com Lluís Vila, Christopher Horner, Marina Makarova, Andrea Angelini, Xavier Solà, Anna Romaní o Francesc Casadesús.

Al Festival hi col·laboren més de 400 voluntaris, alguns tot l'any i d'altres només durant la celebració del Festival. A més d'aquests voluntaris, s'han d'afegir també les 800 famílies dels diferents pobles que faciliten els allotjaments de forma desinteressada.

Les entrades pels 4 dies de concert ja es poden comprar a les taquilles del Teatre l'Atlàntida de Vic o bé, a través de la pàgina web www.latlantidavic.cat.

 

+ info: www.fimc.es/inici.htm


         



07/07/2016

El mercat japonès serà el protagonista de les terceres jornades empresarials Horitzó Àsia

El mercat japonès serà el protagonista de les terceres jornades empresarials Horitzó Àsia, que tindran lloc els propers 13 i 14 de juliol en el marc de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, coincidint amb la celebració del tretzè festival Nits de Cinema Oriental. Les jornades s’organitzen amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats comercials del continent asiàtic, i cada any giren a l’entorn d’un país concret. En aquesta edició, se centren en Japó i es duran a terme dues taules rodones a més d’una exposició temporal i un taller de cal·ligrafia, que tindran lloc a Casa Convalescència de Vic.

La primera sessió, el 13 de juliol (de 10 a 12h), portarà per títol Artistes osonencs al Japó, i  se centrarà en l’experiència de dos artistes de la comarca que treballen al mercat japonès o que hi han vist exportada o editada la seva obra. Es tracta de la ninotaire Pilarín Bayés i del músic i membre del grup de J-Rock White Noise Quico Solà. Tots dos parlaran de la seva experiència en una taula que estarà moderada per Susagna Roura, segona tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic.

L’endemà, en la mateixa franja horària, la sessió Japó, una nova oportunitat per a les empreses catalanes abordarà la realitat d’aquest mercat emergent. La taula rodona comptarà amb les aportacions i l’experiència de Jordi Figueras, sales manager de l’empresa Cacao Sampaka de Vic, i d’Antoni Puntí, enginyer industrial, empresari i president de Pioner Electronics Iberica de 1986 a 2005. Moderats pel president del Círculo Empresarial Japón-España, Jorge Lasheras, reflexionaran sobre un mercat considerat dels més exigents però alhora més prestigiosos de l’Àsia.

+ info: http://www.horitzoasia.cat/


         



07/07/2016

Vic inicia una pluja d’idees per a la construcció de la nova biblioteca de Vic

Consisteix en tres sessions obertes amb l’objectiu de recollir propostes ciutadanes que es traslladaran als cinc arquitectes seleccionats aquest mes de juliol per elaborar un avantprojecte finalista

Aquest mes de juliol es decidiran quines cinc idees arquitectòniques han quedat seleccionades de les cinquanta-set que s’han presentat. Les cinc propostes finalistes que en breu decidirà un jurat format per representants tècnics i polítics de l’Ajuntament, personal tècnic de la Diputació de Barcelona i membres del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), tindran un parell de mesos per definir l’avantprojecte. D’aquests cinc, el mateix jurat decidirà l’opció guanyadora i per tant qui realitzarà el projecte executiu definitiu. Paral·lelament a aquest pla de treball d’elaboració dels avantprojectes, l’Ajuntament de Vic inicia una pluja d’idees amb la finalitat de poder recollir opinions per poder-les plasmar dins el projecte executiu definitiu.

 Els dies 11, 12 i 13 de juliol es faran tres sessions obertes a la ciutadania. La setmana entrant es farà una primera pluja d’ideesdel que es vol, del que es somia i del que no hi hauria de faltar a la nova biblioteca de la ciutat. Totes les intervencions es gravaran en vídeo i se’n farà un informe per poder-los fer arribar als cinc arquitectes seleccionats perquè les puguin tenir en compte a l’hora de presentar la seva proposta d’avantprojecte.

 Destacar que es podrà seguir tota l’actualitat de com avança el projecte del nou equipament de la ciutat des de la pàgina web www.novabibliotecavic.cat

+ info: www.novabibliotecavic.cat


         



04/07/2016

El Museu Episcopal de Vic celebra 125 anys.

El proper 9 de juliol tindrà lloc una jornada festiva plena d'activitats

El Museu Episcopal de Vic celebra aquest any el seu 125è aniversari. El 7 de juliol de 1891, el bisbe Josep Morgades va inaugurar el Museu Arqueològic Artístic Episcopal de Vic, resultat dels esforços realitzat per un grup d’intel·lectuals i clergues de Vic de la Renaixença per recuperar el patrimoni artístic català.

 Des dels seus inicis, la missió del Museu sempre ha estat conservar, exhibir, investigar i difondre el patrimoni que conserva. Ho demostren les tretze exposicions temporals que ha acollit des de la seva reobertura, la col·laboració en projectes de recerca amb universitats i institucions científiques, l’organització de jornades dedicades a aspectes científics, educatius i de difusió cultural, la integració en col·lectius com la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya o la Xarxa de Museus d'Art Medieval d'Europa o la seva variada oferta d'activitats per a tots els públics.

 A més d’estrenar nou web, el MEV vol celebrar el seu 125è aniversari amb una jornada festiva de portes obertes plena de sorpreses i activitats per a tots els públics el proper 9 de juliol. Des de les 11:30h fins les 19h i haurà demostracions de combats medievals, el ball de l’Àliga i l’aligueta, activitats familiars, música medieval, Secrets del museu... No t’ho perdis!

+ info: http://www.museuepiscopalvic.com/


         



04/07/2016

Vic acull una nova edició de Molta Merda, Mostra de Teatre Jove

Serà del 4 al 10 de juliol a l’Institut del Teatre – Centre de Vic amb 6 propostes

Vic acull  una nova edició Molta Merda!, la Mostra de Teatre Jove, organitzada per l’Ajuntament de Vic a partir de la regidoria del Vicjove i amb la col•laboració de l’Institut del Teatre - Centre de Vic i l’Escènic Vic. L’edició d’enguany es desenvolupa del 4 al 10 de juliol, coincidint amb la Festa Major, a l’Institut del Teatre del carrer Sant Miquel.

La programació abasta gèneres i espectacles molt diversos:

Avenue Q / Dilluns, 4 i dimarts, 5 de juliol / 22.00 h / Institut del Teatre / Entrada: 2 €/ Venda anticipada: Vicjove / Taller musical Escènic Vic

1984 / Dimecres, 6 de juliol / 22.00 h / Institut del Teatre / Entrada: 2 €/ Venda anticipada: Vicjove / Teatre. Curs d’entrenament actoral Escènic Vic

Potser no hi ha res... / Dijous, 7 de juliol / 22.00 h / Institut del Teatre / Entrada: 2 € / Venda anticipada: Vicjove / Teatre i Espurna – dansa contemporània. Batxillerat escènic EART VIC i Índigo Companyia de Dansa

180º / Divendres, 8 de juliol / 22.00 h / Institut del Teatre / Entrada: 2 € / Venda anticipada: Vicjove / Teatre tragicomèdia. Calleu! Teatre

In-Mòbils / Dissabte, 9 de juliol / 22.00 h / Institut del Teatre / Entrada: 2 € / Venda anticipada: Vicjove / Teatre humor. Companyia Paupèrrima

A porta tancada / Diumenge, 10 de juliol / 22.00 h / Institut del Teatre / Entrada: 2 € / Venda anticipada: Vicjove / Teatre drama. Companyia FifiComSom

Molta Merda manté, doncs, els seus objectius principals: d’una banda, mostrar el treball escènic de joves, tant en la part formativa, com la creativa o la lúdica i, d’una altra, conformar una oferta popular i molt assequible. En efecte, tots els espectacles tenen un preu simbòlic de 2 euros.

Destacar que pel que fa a la imatge gràfica, s’ha estrenat la borsa de dissenyadors joves creada per Vicjove, i el disseny d’aquesta edició l’ha realitzat Alba Font. Amb l’objectiu de promocionar els joves de la ciutat, el Vicjove de l’Ajuntament de Vic disposa d’un registre de dissenyadors de la ciutat, on encarrega les imatges dels diferents projectes.

+ info: http://www.vicjove.cat/ja-tenim-aqui-el-molta-merda/#prettyPhoto/1/


         



01/07/2016

El mes de juliol de VICCC està dedicat a la Festa Popular

La programació d’aquest mes estival s’inicia amb la inauguració de dues exposicions i una visita guiada sobre la cultura popular

‘Mirada jove de la cultura popular’ Exposició fotogràfica

L’exposició que es podrà veure al Mur durant el mes de juliol és diferent, en aquesta ocasió es tracta d'un Mur col·laboratiu entre dos joves: la Marta Matas i en Marc Escarrabill. No es coneixen entre ells però tenen una cosa en comú i és que tots dos fan fotografies de la cultura popular.

La Marta Matas té 22 anys i sempre he viscut a Aiguafreda. Amb les seves fotos vol mostrar que en una colla castellera no només s’hi va a fer castells; s’aprenen a compartir els èxits, a ajudar-se, a escoltar i a donar consells, s’aprèn que quan hi són tots, a part de ser invencibles esdevenen una gran família.

Marc Escarrabill va néixer a Roda de Ter. Amb les imatges vol mostrar com un fet cultural, com els gegants, que implica a petits i grans, pot arribar a ser una activitat familiar més i de pas. Es vol reconèixer la tasca d’aquelles persones que voluntàriament ajuden a fer perviure les tradicions a la nostra ciutat.

Inauguració: Divendres 1 de juliol a les 19h al VicJove

‘Gegants i +...’. De David Sunyer’ Exposició pictòrica

GEGANTS I +... és una sèrie d'una desena de quadres fets per l'artista plàstic vigatà, David Sunyer on treballant amb l'aquarel·la i la tinta xina, podrem veure diferents elements de la cultura popular vigatana, com per exemple, els gegants de la ciutat, la família Llúpia, els gegants pubills o els gegants del barri de Santa Anna. Molts d'aquests dibuixos han servit per confeccionar els records que s'entreguen a les colles que han participat a les diferents trobades de gegants realitzades a la ciutat.

El mateix artista, reserva un espai on tothom qui ho desitgi, podrà dibuixar i pintar els gegants i la cultura a la seva manera; ell diu que “la cultura la fem entre tots”.

Inauguració: Dissabte 2 de juliol a les 12h. Al Centre Cívic Santa Anna

‘La cultura popular a Vic’. Visita guiada gratuïta

Inscripcions: Oficina de Turisme de Vic del 27 de juny al 2 de juliol

Durant la Baixa edat mitjana, en les festes cortesanes de diferents països de l'Europa occidental es començà a adoptar el costum d'incorporar ninots antropomorfs fets de fusta i cartró de grans proporcions dissenyats per amagar un home al seu interior que, els feia dansar al so d'una melodia. Més endavant, es van incorporar a la processó del Corpus Christi per fer-los més rellevants. Els gegants tenen un caràcter fantàstic i personifiquen l'home col·lectiu, és el protector del poble o ciutat contra els seus enemics i el defensor de les seves tradicions i llibertats. La tradició apareix documentada ja el 1424 a Barcelona. En el cas de Vic, trobem gegants documentats des de fa més de cinc-cents anys. El recorregut que es proposa en aquesta visita guiada permetrà conèixer aquesta tradició tan arrelada al país i a la ciutat de Vic

Visita guiada: Dissabte 2 de juliol a les 18h. Sortida a l’Oficina de turisme

+ info: http://www.viccc2016.cat/juliol


         




S'estan mostrant 10 notícies (431-440) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970



Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.