NOTÍCIES


08/01/2016

Aquest dissabte torna a arrencar la temporada teatral a l’Espai ETC.

'Tot és blanc' es podrà veure per primer cop a Osona aquest dissabte a l'ETC Teatre

 L’ETC Teatre reprèn la seva temporada aquest dissabte amb presència osonenca i ho fa després d’uns primers mesos amb una mitjana de 140 espectadors per funció i d’haver abaratit preus, introduït la compra d’entrades online i estrenat un servei de missatgeria per WhatsApp.

El guitarrista i cantant Adrià Plana, el poeta i baixista d’Obeses, Jaume Coll, Galdric Plana com a actor i Gabriel Amargant al saxo i al clarinet arriben aquest dissabte 9 de gener a l’ETC Teatre a les 21.30h. Hi porten l’espectacle musical Tot és Blanc, del qual Coll ha escrit els textos i Plana ha compost la música.

La proposta, que es podrà veure per primer cop a Osona, explica a través de la música i el teatre l’última expedició polar del llegendari Sir Ernest Shackleton l’any 1914. L’Endurance, el seu vaixell, es va quedar atrapat al gel i Shackleton va salvar heroicament la tripulació.

Durant els propers mesos arribarant a l'ETC també altres produccions osonenques, com  “Mirandolina” de la Cia. Gottic Teatre de Taradell, “TOP MODEL” de la Cia. Set i Mig de Gurb i “Guixagags” de l’Agrupació Teatral Sentfores. Destaca també l’espectacle còmic “El Pla”, de la Cia. Loropardos, formada principalment per actors de companyies amateurs de la Catalunya Interior. Les masterclass també tornen amb força en aquest inici de 2016 a l'Espai ETC de Vic. El 30 de gener hi haurà la masterclass “Comunicació i Venda d’espectacles a l’espectador final” a càrrec de David Costa, i el 13 de gener. "Música i Escena" amb el cantant del grup Obeses, Arnau Tordera

+ info: http://www.etcteatre.cat/


         17/12/2015

Presentació de la programació de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016

A l’espera d’un mes exacte de l’espectacle inaugural “Engeguem” de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, s’ha presentat una programació de més de 80 activitats de diferents disciplines artístiques que el púbic podrà gaudir al llarg de tot l’any vinent. La presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; la regidora de Cultura, Susagna Roura i el coordinador de VICCC 2016, Marc Comas.

Vic agafa el relleu de Vilafranca del Penedès com a Capital de Cultura Catalana que al llarg d’aquest any 2015 ho ha estat. Tal i com ha explicat el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela aquesta iniciativa s’ha portat a terme a ciutats com Banyoles en el seu inici (2004), Lleida, Tarragona, Principat d’Andorra, Perpinyà i aquest any vinent 2016 la ciutat de Vic és l’encarregada de posar de relleu el seu actiu cultural. En aquest sentit Tudela ha exposat que “aquesta distinció donarà a la ciutat una repercussió mediàtica arreu del món”.

Marc Comas, coordinador del VICCC 2016 ha explicat a grans trets algunes de les activitats que es podran veure al llarg de tot l’any vinent a la ciutat de Vic i que a partir d’avui dia 16 de desembre a les 16.00 h es podrà consultar de forma acurada al nou web que s’ha creat www.viccc2016.cat.

Comas ha explicat que a dia d’avui hi ha un total de 82 activitats programades però que està previst que es complementin fins arribar al centenar abans d’acabar l’any. L’Ajuntament de Vic, a través de la seva àrea de Cultura porta m és d’un any i mig treballant amb el projecte i ha buscat la complicitat amb col·laboració de les diferents disciplines artístiques (més de 150 persones implicades) amb l’objectiu de conèixer les seves inquietuds i sensibilitats per tal de configurar la programació complerta i que avui s’ha presentat.

L’oferta cultural s’estableix a partir d’un codi de temporalitat i temàtica i d’aquesta manera cada mes de l’any 2016 se centra en una disciplina artística. En aquesta sentit, el mes de gener es concentra tot en l’espectacle inaugural que tindrà lloc el 16 de gener a la plaça Major de Vic, on la dansa aèria, el vídeo mapping i la música prendran protagonisme. El mes de febrer tindrà com a fil conductor la fotografia, omplint d’imatges a espais emblemàtics de la ciutat. El març està dedicat al traç, i on exposicions d’obres de primer nivell es podran visitar a la ciutat de Vic. El mes de abril, les lletres prendran importància i es podran fer visites guiades a espais literaris de la ciutat que normalment no s’hi pot accedir. El mes de maig és el torn del disseny amb un ampli ventall d’exposicions on es mostrarà una radiografia d’aquesta disciplina artística de la ciutat i comarca. Les formes seran les protagonistes del mes de juny donant rellevància a l’escultura i l’arquitectura. El juliol i amb la festa major de la ciutat de fons es dedica a la cultura tradicional i popular. L’agost serà el mes de descans per tornar agafar forces pel mes de setembre que es dedica a la música. En aquest cas es destaca una cantata de 200 alumnes de les escoles de música d’Osona que seran els encarregats de fer el concert de clausura del Mercat de Música de Vic a la plaça Major. El mes d’octubre serà el mes de l’escena, fent una crida als teatres de la ciutat amb l’estrena de produccions pròpies. La part visual serà la protagonista del mes de novembre amb projeccions de documentals, pel·lícules i creacions digitals. I, finalment, el dia 17 de desembre tindrà lloc “apaguem” que comptarà amb un musical de Verdaguer a càrrec d’Obeses. De totes formes la programació tota detallada es podrà consultar a www.viccc2016.cat

 

Durant les intervencions, la regidora de Cultura, Susagna Roura ha manifestat que “VICCC 2016 ha de servir per fer arribar a la cultura a tothom, superant les barreres econòmiques i socials”. Roura també ha posat de relleu que enguany Donostia és capital europea de la Cultura i precisament i dins el marc de VICCC 2016 hi hauran accions d’interrelació entre les dues ciutats.

Finalment Anna Erra ha afirmat que com alcaldessa és un orgull que la ciutat esdevingui aquesta capitalitat, ja que compta amb un patrimoni i atributs culturals molt importants. En aquest sentit ha acabat la seva intervenció dedicant unes paraules d’agraïment a tot l’equip de cultura que ha fet i fa possible aquesta iniciativa, així com també de forma especial l’exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López i Carol qui va ser el primer que va apostar per aquesta acció.

 

 

+ info: http://www.viccc2016.cat


         15/12/2015

Programació d'hivern dels Centres Cívics

Us presentem la programació del trimestre d'hivern dels Centres Cívics (CCVIC) de l'Ajuntament de Vic: 35 activitats trimestrals i 12 activitats de caps de setmana en diversos formats.

També acolliran activitats de la programació d'hivern La Central, el VIT i La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic.

El període d'inscripció s'obrirà el dia 7 de gener a les 16:00 h i es tancarà el dia 15 de gener pels tallers trimestrals. Pel què fa a les activitats de cap de setmana, es mantindran obertes les inscripcions fins una setmana abans de portar-se a terme.

Les activitats començaran la setmana del 18 al 22 de gener.

Vitrofusió, fleca natural, xinès, sortides amb bugui, carns exòtiques, ortofonia, shogi, infinity scarf, teatre... Feu-hi un cop d'ull per descobrir totes les propostes!

Programació dels tallers

+ info: http://www.vic.cat/ccvic


         10/12/2015

L'Atlàntida presenta la nova programació (gener-juliol 2016)

L’Atlàntida consolida un projecte singular i presenta la nova programació
amb l’objectiu d’arribar a una gran diversitat de públics

 

Un trimestre amb una forta presència d’artistes de la comarca al costat de grans intèrprets internacionals

La soprano Anna Prohaska oferirà un recital exclusiu a Vic que després es podrà escoltar a les millors sales de concerts d’Europa

Josep Maria Flotats, Mercè Arànega, Eduard Fernández, Pere Arquillué, Àgata Roca, Eduard Farelo i Míriam Iscla, entre d’altres, són alguns dels grans noms que podrem veure a L’Atlàntida durant els propers mesos

Dimecres 9 de desembre a les 11 h s’ha presentat en roda de premsa la programació del nou semestre (gener- juliol 2016) amb la participació de:

Susagna Roura, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic
Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida
Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona

Amb la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida consolida un projecte de gran ambició artística i presenta alhora diversos projectes de proximitat amb la ciutadania de Vic i de la comarca.

Tal com ha comentat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, durant els propers mesos L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, acollirà tot tipus d’activitats amb una forta presència d’artistes de la comarca al costat de grans intèrprets internacionals com la soprano Anna Prohaska, una de les cantats més rellevants de l’actualitat que, després d’oferir el recital a Vic, recorrerà les millors sales de concerts d’Europa com el Concertgebouw d’Amsterdam, el Wigmore Hall de Londres, el Konzerthaus de Dortmund i Zurich entre d’altres.

Entre la programació teatral destaquen especialment Marits i mullers de Woody Allen, Els veïns de dalt amb Pere Arquillué i Àgata Roca, Neus Català, un cel de plom, entre d’altres; totes aclamades pel públic i per la crítica. També tindrem l’oportunitat de gaudir d’actors de culte com Eduard Fernández, Julio Manrique, Eduard Farelo o Josep Maria Flotats. I, com a proposta per a tots els públics, el Mag Lari ens presentarà el seu nou xou Ozom.

Roger Mas presentarà el seu darrer disc Irredempt el 27 de febrer, i el grup infantil Macedònia realitzaran el concert de tancament de gira el 13 de febrer. D’altra banda, la banda osonenca Obeses ens oferiran un concert participatiu juntament amb la banda de l’EMVIC (Escola de Música i Conservatori de Vic).

Per primera vegada s’iniciarà el projecte participatiu Canta gran! integrat per més d’un centenar de persones grans que, a títol individual, vulguin aprofundir en els valors de la música preparant un concert amb fragments de cors d’òpera i sarsuela. Com cada any, també podrem gaudir de diversos concerts de música de cambra amb el cicle Música d’aprop i a partir del 22 de maig s’iniciarà Clàssica Jove 2016.

Amb l’objectiu de facilitar el contacte d’un major nombre de persones amb la música i les arts escèniques, aquest semestre presentem nous abonaments: abonament tastet de teatre, una nova modalitat d’itinerari guiat que inclou 4 propostes teatrals molt contrastades i l’abonament tastet veu clàssica, que inclourà 4 concerts extraordinaris. Dos tastets irresistibles per assaborir un mateix o per regalar a familiars i amics.

D’altra banda, durant aquest semestre tots els espectacles disposaran d’un màxim de 10 entrades amb un preu especial de 10€ cada entrada. Aquestes entrades s’ubicaran a la última de fila i es podran adquirir a partir del 18 de desembre i fins a 48 hores abans de cada espectacle.

Des d’avui 9 de desembre els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments, a partir del 14 de desembre ho podran fer els Amics de L’Altàntida i a partir del 18 de desembre la resta del públic. Serà també a partir del 18 de desembre que, com cada any per Nadal, s’instal·larà un nou punt de venda d’entrades al Passeig de Vic.

 

+ info: http://www.latlantidavic.cat


         04/12/2015

Arriba una nova edició del Festival Julius

El Festival de Curtmetratges Julius 2015 tindrà lloc del 10 al 13 de desembre a Vic. Enguany, 16 curts competiran per emportar-se algun dels premis. Els participants han basat els seus curts en la novel∙la Orlando , de Virginia Woolf. 12 dels curts també competiran pel premi al millor cartell.

En aquesta edició s’ha augmentat la dotació de premis, que arriba als 5.800 €, gràcies al suport de l’Ajuntament de Vic per tal de potenciar el Festival.

Un any més, el jurat està format per diversos artífexs de la producció, distribució, exhibició i divulgació del cinema al nostre país: el director Jordi Cadena; Olga Iglesias, gestora de programació de la Federació catalana de Cineclubs; el periodista cultural Xavier Roca i dos osonencs: Víctor Quintero, guanyador en diverses ocasions del Julius, i Sergi Prat, director del Festival de Curtmetratges de Manlleu.

El plat fort de la festa serà dissabte a la tarda, amb la projecció de tots els curts i la cloenda amb lliurament de premis. Després de l’èxit de l’any passat, enguany també s'ha volgut concentrar en un sol dia els passis i la cloenda. No obstant això, s'han programat tres passis dels curts entre divendres i dissabte, en horari de matí, tarda i vespre. 

Més que curts

Al Julius 2015 hi trobarem el concurs de curtmetratges, però també altres activitats paral∙leles. El Festival començarà amb una masterclass sobre vestuari cinematogràfic que es realitzarà dijous al matí en col∙laboració amb l’Escola Superior i de Disseny de Vic.

El mateix dijous, al vespre, l’ETC acollirà la inauguració dels Cartells Julius, tret de sortida oficial del Festival. A continuació, tindrem una sessió especial de Cineclub Vic amb Orlando , l’adaptació que Sally Potter va fer del tema d’aquest Julius 2015. Durant la sessió es projectaran els espots participants al IV Concurs d’Espots per a la No Violència de gènere.

Aquest guardó està organitzat per VicDonesSiad Osona i altres entitats de la comarca i els premiats també es donaran a conèixer durant la gala de cloenda del Julius 2015. Divendres, abans dels curts Julius, un altre recull: el de "El dia més curt". A questa proposta, fruit de la unió de diversos festivals d’arreu del territori, ens ofereix a Vic una sessió Bandarra que lliga molt amb l’esperit Julius: són curtmetratges divertits i atrevits per a un públic adult que han tingut presència al Filmets, l’Alternativa, el FEC... Per acabar, el diumenge, sessió especial de Cineclub Xic amb el Petit Julius: un recull de curts històrics del Julius recomanables per als més petits.

+ info: http://festivaljulius.com/


         02/12/2015

Finalitzen les activitats prèvies del VICCC 2016

La iniciativa ha despertat un gran interès per part de la ciutadania

Aquest passat diumenge van finalitzar les activitats prèvies del VICCC 2016 a la “C” de palla instal•lada al barri del Remei.

Amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania que l’any 2016 Vic serà la capital de la cultura catalana, l’Ajuntament de Vic ha organitzat durant diversos dissabtes i diumenges dels mesos d’octubre i novembre una vintena d’espectacles i accions artístiques a la plaça dels Màrtirs i al barri del Remei de Vic.

Les activitats s’han portat a terme en un escenari singular: una estructura de palla gegant en forma de “C” que remetia a diferents paraules clau, com “capitalitat”, “catalana” i “comarca”.

L’interior i l’exterior d’aquesta “C” es van anar transformant a mesura que s’hi desenvolupaven les diverses accions artístiques, convertint-se en un acollidor escenari musical, en un petit teatre, en un plató fotogràfic o en un taller artístic a l’aire lliure. Guillem Roma, Titelles Naip, els contes dibuixats de l’Anna i en Subi, les escultures gegants de la Roxanne i l’Arèvalo o l’exposició fotogràfica “El meu barri”, de Sergi Pèrez,  són algunes de les activitats que van omplir d’art, durant dos mesos, el PreVICCC 2016 i que han despertat gran interès.

Totes les accions proposades han estat vinculades a les diferents disciplines artístiques en què s’ha estructurat la programació del VICCC 2016: la fotografia serà la protagonista durant el mes de febrer; el traç es farà al mes març, lletra a l’abril, el disseny al maig, formes durant el mes de juny, la festa al juliol, música al setembre i visual al novembre.

Vic Capital de la Cultura Catalana 2016 està cada més a prop. La setmana passada es va activar la pàgina web www.viccc2016.cat on, de moment, s’hi pot veure un tastet del que serà l’any 2016 amb el vídeo “Engeguem” de la productora osonenca Collateral Produccions.

 


         25/11/2015

Presentació del documental “21 anys de fal·lera Gegantera”

Aquest dijous a les 21h, a l’espai ETC de Vic, es projectarà el documental “21 anys de fal•lera Gegantera”, de Marc Escarrabill.

Després de dos anys enregistrant les sortides de la colla gegantera del Carrer de la Riera, en aquest reportatge es recull la tasca que cada un dels seus membres duu a terme, individual i col·lectivament, fent possible que les diferents tradicions que existeixen a Vic, com Sant Jordi o el seguici de Festa Major, se succeeixin any rere any.

Sense cap guió de ferro, l’autor experimenta amb les imatges i les entrevistes espontànies durant l’edició, construint el fil conductor. Explicar històries és el leit motive que ha dut Escarrabill a tirar endavant “21 anys de fal·lera Gegantera”.

Aquests minuts volen ser un homenatge a tothom que fa que els Gegants i el seu món siguin possibles, fent viure i perviure una tradició arrelada al barri durant més de dues dècades. L’any 1993 un grup de veïns del carrer de la Riera van construir, amb molt esforç, una parella de gegants, tres gegantons per canalla, capgrossos i una colla de grallers. La construcció dels gegants pubills l’any 2011, i pocs anys després, dels gegants petits de la ciutat, l’àliga i la mulassa petita,  van donar un nou impuls a la colla, convertint-se en l’actualitat, en un dels motors de la vida festiva i cultural de la ciutat. Avui, aquesta colla és una de les més gran del país, amb més de setanta persones de totes les edats implicades en fer créixer i estimar la cultura popular catalana, ja no sols al barri, sinó a tota la ciutat de Vic. 

+ info: http://webs.xadica.cat/gegantsriera


         23/11/2015

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies presenta la maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM

En el marc del programa Art i Escola, ACVIC Centre d'Arts Contemporànies posa en funcionament la maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM.

Art i Escola és un projecte que té per objectius promoure la presència de l’art a l’escola, fomentar la col•laboració entre entitats de l’àmbit de les arts i l’educació per compartir recursos i metodologies, donar suport als docents per desenvolupar projectes transversals i facilitar la visibilitat dels treballs que es realitzen a partir d’un eix temàtic comú; aquest any, la llum.

Seguint aquesta mateixa filosofia, aquest dijous es va presentar a l'ACVIC Centre d'Arts contemporànies la maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM. Un material pedagògic amb materials senzills i lleugers per poder dur a terme a l'aula algunes de les experiències més significatives que han desenvolupat les 30 escoles implicades en l’edició ART I ESCOLA 04. La maleta està adreçada a tots els centres educatius, entitats o persones que vulguin utilitzar aquest recurs per desenvolupar activitats educatives, artístiques o lúdiques entorn a la LLUM. Aquest material permetrà la possibilitat, entre d'altres, de jugar amb les llums i les ombres, canviar el color dels objectes, entendre la síntesi de colors, conèixer els colors primaris i secundaris, crear ambients, construir paisatges i ombres, filtrar la llum, generar reflexes, construir formes, etc.

La maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM es pot demanar enviant un correu electrònic a educacio@acvic.org i sol·licitant els dies que es tingui previst utilitzar-la.

+ info: http://acvic.org/ca/art-i-escola


         16/11/2015

Aquest dissabte arriba una nova edició del Festival Foramuralla

El festival, que es celebra aquest poper dissabte 21 de novembre, es trasllada enguany al recinte de l’Àtlàntida.

El Foramuralla, el festival organitzat des de La Jazz Cava de Vic, arriba enguany a la seva cinquena edició apostant, com sempre, per una programació eclèctica i de qualitat. Nueva Vulcano, Mourn, Ainara LeGardon, Maïa Vidal o Ferran Palau seran alguns dels noms que passaran aquest dissabte pels tres escenaris repartits per l’interior del complex cultural de l’Atlàntida. Aquesta edició tindrà també una marcada presència d’artistes osonencs amb les actuacions de Núria Graham, Carla, Germà Aire, Matthew McDaid i el flamants guanyadors del concurs Sona9 2015, el grup vigatà Est Oest.

Les entrades anticipades, que tenen un preu de 16€, es poden comprar encara a través del web www.foramuralla.cat. El mateix dia del festival també es podran adquirir entrades a les taquilles de l’Atlàntida a un preu de 20€. 


Consulta els horaris i tota la programació clicant aquí


         11/11/2015

El grup vigatà Est Oest guanya el concurs Sona9

Est Oest són els guanyadors de la quinzena edició del Sona9,  la plataforma de grups emergents més important dels Països Catalans. Els vigatans es van imposar a la final als conjunts Coet i Roig!, en una gala molt competida celebrada a la sala Apolo de Barcelona.

El Premi Sona 9 suposa per als guanyadors l'enregistrament i edició d'un disc amb un productor professional, la portada de la revista Enderrock de l'agost del 2016 i una mini gira de cinc concerts en festivals musicals com l’Acústica de Figueres o el Mercat de Música Viva de Vic.

Est Oest és una proposta de Pop Rock en català nascuda l’any 2014. L’any passat van ser un dels grups seleccionats  per actuar als escenaris del Mercat del Ram i Música Viva del VicSona i, enguany, també han actuat per Festa Major Jove, al cicle ArtdePas i, aviat, al Festival Foramuralla.

Aquesta és la tercera ocasió en els darrers cinc anys que un grup osonenc s’emporta aquest prestigiós premi. El 2011 va recaure en el trio vigatà “la Iaia”, i l’any següent, en els osonencs Nyandú.

+ info: http://www.enderrock.cat/sona9/inici


         
S'estan mostrant 10 notícies (451-460) de 645
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.