06/06/2016
Forma part de la Festa Major Infantil!
Els geganters i grallers del carrer de la Riera continuen apostant per apropar la cultura popular d’arrel tradicional a les noves generacions. El juny del 2013 incorporaven a la imatgeria festiva de la ciutat una parella de gegants petits a imatge dels comptes d’Osona. Des de llavors han construït la mulassa, l’àliga, el bou i els tres caps de llúpia en format infantil. Fins i tot han reproduït les vestimentes dels trompeters, macers i banderers, completant així la comitiva de Festa Major.
El dia 26 de juny a la tarda tota aquesta imatgeria festiva sortirà al carrer per celebrar la Festa Major Infantil. Tots aquells infants i joves de 2 a 16 any que estiguin interessats en participar de la festa i portar algun dels elements festius infantils de la ciutat poden inscriure’s aquest dimarts i dijous de les 18:30h a les 19:30h i el dissabte 11 de juny de les 11:00h a les 12:00h al local dels geganters del Carrer de la Riera (Carrer de les Basses, 3).
Més informació a l’enllaç de sota.
+ info: http://gegantsriera.cat/
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

01/06/2016
VICCC 2016 comença el mes de juny dedicat a les formes
‘Temps de Muralla’. Maqueta de Joan Sagalés.
L’Associació de Veïns del barri Vic Nord exposa, sota el títol de “Temps de Muralla”, una maqueta històrica de la ciutat de Vic, obra de l’artista osonenc Joan Segalés.
La muralla de Pere III, la catedral romànica de Sant Pere, l’antiga església de Santa Maria la Rodona i el Palau dels Montcada són alguns dels edificis que formen part d’aquesta maqueta. A l'exposició, també s'hi ha incorporat una nova maqueta que reprodueix la Catedral i el Palau Episcopal actuals.
L’Associació de Veïns organitza visites guiades a la maqueta tots els dijous i dissabtes a les 6 de la tarda. En aquestes s’explicarà, entre altres, on es trobaven les 7 portes d’entrada al Vic medieval.
Totes les persones interessades es poden inscriure a l’Oficina de Turisme de Vic amb un preu simbòlic d’1 euro.
Horari: Dijous i dissabtes a les 6 de la tarda
‘Trànsit en suspensió’. Acció arquitectònica.
Es tracta d’una instal·lació aèria amb material orgànic, natural, que simbolitza el trànsit de visitants, de persones, que van d’un lloc a l’altre, de totes les edats, cultures, classes socials, etc.
Aquesta acció simbolitza, doncs, el trànsit de persones de manera que aglutina tot el Centre Comercial VIC-2. Dins d’aquest espai, la plaça de Pilarín Bayés, és el més apropiat, adient, social i encertat pel projecte “Trànsit en suspensió”. A la plaça és on ens retrobem, conversem, ens relacionem socialment, per aquests motius s’ha escollit aquest lloc.
Així doncs, el concepte ”trànsit de persones” ha estat el punt de partida de la creació. La instal·lació no envaeix l’espai per on circula la gent, les persones, els visitants i els compradors perquè és una instal·lació aèria que cobreix la plaça i convida a la reflexió.
El material escollit és la fusta perquè es tracta d’un material noble, viu, orgànic i reciclable. És un material que canvia de color quan s’exposa al sol o amb contacte amb l’aire, que pesa el suficient perquè tota la instal·lació agafi cos i en estat natural fa que sigui especialment estètic.
Quina forma? Llistons de fusta de poc gruix i de totes mides, que representen l’anada i vinguda de les persones pel centre i que totes són iguals, sense discriminacions de races, cultures, condicions socials... Es representen amb llistons de fusta i de diferent llargada que representa l’edat variada dels visitants del centre.
‘Carn, Bacon de Nàbia Adillón. Exposició fotogràfica i pictòrica.
Carn, Bacon és una sèrie de 15 retrats realitzats el gener del 2015, per un treball de primer de carrera dins de l'assignatura “Iniciació als Processos i Projectes I”, la premissa era escollir un/a autor/a i reinterpretar-lo/la. Aquestes 15 imatges són el resultat final d'una reinterpretació dels retrats del pintor Francis Bacon (1909-1992), enfocats des d'una altra perspectiva, posant a la pràctica la capacitat d'adaptació d'unes obres a uns mitjans propis i humils i gestionant la no professionalitat dins d'un termini d'entrega.
Autocrítica: Aquesta interpretació és bàsicament estètica, però: Poso sobre el mur el debat d'exposar-me o no, poso sobre el mur carències, poso sobre el mur inexperiència, poso sobre el mur ignorància, poso sobre el mur obsolescència dels pensaments, de les opinions, dels entendres i dels coneixements, hi poso vergonya aliena per les persones que en saben més, hi poso cares embolicades amb plàstic, hi poso amb molts dubtes, però hi poso.
Agraïments: Adrià Febrer, Alba Font, Anna Leus, Ariadna Nogué, Arnau Verdaguer, Dante Maschio, Magalí Ayala i Pol Verdaguer.
Inauguració: Divendres 3 a les 7 de la tarda al Vicjove.
‘El bosc, tots són a casa meva de Miquel Vilà’. Exposició escultòrica.
L’Escultor vigatà presenta a la Galeria El Carme les escultures que ha pensat, creat i donat forma al seu taller de Vilalleons. Vilà és un escultor que plasma les seves inquietuds a través de diferents formats i de materials tan diversos com el formigó, el coure, l’acer, el ferro o la fusta. Vilà ha presentat les seves obres en exposicions individuals i col·lectives a la comarca, a Barcelona, França i Portugal.
Inauguració: Divendres 3 de juny a les 19:30h a la Galeria El Carme
Wandern de Pep Domènech. Exposició escultòrica
“Del serrín a la Luna”
És el que té caminar. Fa uns quants dies tot anant cap a una ermita amb el meu company de caminades, li vaig dir que estava pensant títols per a les obres d’una exposició. La veritat és que aquest tema em rebenta. Li vaig fer el comentari que, dies abans, m’havia passat pel cap titular el conjunt d’una exposició “Del serrín a la Luna”, en referència al que havíem escoltat molt sovint, jo i d’altres, evidentment a l’escola “dels Hermanos”, “teneis la cabeza llena de serrín, o estáis en la Luna”. I això si estaves de sort i no es personalitzava la frase posant al davant el teu cognom, cosa que freqüentment passava.
Com era d’esperar, perquè me’l conec, la idea no li va semblar malament, però ja no vam poder parar de dir “estruçades”, (a lo Tip i Coll) recordant altres “perles” amb les quals ens obsequiaven, amb tot l’afecte del que n’eren capaços, com cabeza de chorlito, alcornoque, etc. Va ser una estona de molta riallera i tots sabem que això és bo per a la salut. Hi ha gent que paga per una sessió de riure. És el que té caminar.
A vegades, caminant, poses el cervell en pilot automàtic, relaxes la ment i si estàs de sort i no se’t fica al cap algun tros de cançó que vas repetint sense parar, pots anar descobrint pensaments diversos i reflexions sobre tu mateix, sobre el món que ens ha tocat viure, sobre el viure i com viure.
Altres vegades la sensibilitat et fa veure formes i composicions de la natura per on vas passant, mires un arbre, agafes una pedra que t’ha cridat l’atenció perquè té una forma o una textura suggeridora, i sovint, si et sembla molt interessant, la trasteges fins a casa. Quan tinc un dia d’aquests el company ja tremola, sap que acabarà amb alguna fusta o pedra a la motxilla.
Una vegada vaig alliberar un tros d’arrel d’arbre que el mar havia modelat i posteriorment encanastrat al mig de dues capes dels estrats d’una cinglera a tocar de l’aigua. De la tornada fins el cotxe que quedava una mica lluny, em van quedar els braços destrossats per el pes de l’arrel xopa d’aigua. Va valer la pena. És el que té caminar...i fer escultures.
Pep Domènech
Inauguració: Divendres 3 de juny a les 20h al Col·legi d’Aparelladors d’Osona
‘Escultura Urbana de Vic’. Visites guiades.
Reconèixer, vindicar, promocionar l’escultura pública i els seus creadors. Vic és una ciutat plena d’escultures contemporànies a places i carrers que la decoren, harmonitzen, embelleixen. Espais públics que esdevenen singulars amb la seva presencia.
Tot un mes per promocionar les rutes guiades per les escultures publiques de Vic, partint del llibre d’Irene Boixeda “Vic, escultura contemporània als carrers”.
Les visites es realitzaran els diumenges 5, 12 i 19 de juny a les 12h. Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de turisme de Vic.
Preu: 4€/persona. Els menors de 12 anys gratuït.
+ info: http://www.viccc2016.cat/juny
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

01/06/2016
Comença una nova edició d’ArtdePas amb la música com a protagonista
La iniciativa compta amb 13 propostes que es podran veure els diumenges de juny, juliol i agost a la plaça del Carbó
Carles Belda & Joan Garriga, Edna Sey, Guillem Roma i Marta Roma o Estúpida Erikah són alguns dels noms destacats d’aquesta cinquena edició. Aquest any la música serà la protagonista del cicle ArtdePas. 13 propostes que van des del soul, fins al pop, passant pel folk, l’ska o el jazz, ompliran la plaça del Carbó els diumenges de juny, juliol i agost. Tots els concerts se celebraran els diumenge a les 7 de la tarda a la plaça del Carbó i seran totalment gratuïts.
L’Escola de Música de Vic serà l’encarregada de donar el tret de sortida aquest pròxim diumenge, dia 5 de juny a les 7 de la tarda, amb una audició de combos a càrrec d’alumnes del centre. El diumenge 12 de juny serà el torn de la rúmbia de proximitat de Carles Belda & Joan Garriga i el diumenge següent, Pantaleó, guanyadors del Sona9 2014 que portaran el seu pop-rock a la terrassa de la Jazz Cava.
ArtdePas aquest any no s’atura i s’afageix a la Festa Major amb els poemes musicats del grup Edward Estlin, una festa jamaicana amb els Root Diamoons com a protagonistes i el concert dels germans Guillem Roma i Marta Roma.
Els concerts a la plaça del Carbó continuaran tot el juliol amb el soul i ritmes africans d’Edna Sey, els mallorquins Pistola i el retorn d’Estúpida Erikah. Per acabar, durant el mes d’agost, es podrà gaudir del folk-blues de Joan Queralt, el jazz jamaicà del grup The Oldians, les cançons d’autor d’Oriol Mula i un tribut a Radio Futura de la mà dels osonencs Escuela de Calor.
Artdepas és una iniciativa de l’Ajuntament de Vic en col•laboració amb la Jazz Cava.
+ info: http://artdepas.vicentitats.cat/622-2/
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

27/05/2016
La ciutat de Vic recorda diumenge les víctimes de l’atemptat a la Caserna de Vic
La tarda del 29 de maig de 1991, la banda terrorista d’ETA va atemptar contra la Caserna de la Guàrdia Civil de Vic, on van morir deu persones, cinc d’elles menors. Després de 25 anys d’aquell tràgic succés, l’Ajuntament de Vic organitza un acte per recordar les víctimes que tindrà lloc el pròxim diumenge, 29 de maig a 2/4 d’1 del migdia al Parc de Jaume Balmes.
El president Carles Puigdemont presidirà l’acte de Vic, que començarà a partir de 2/4 d’1 del migdia i comptarà amb la presència, entre altres autoritats, de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, el president de l’ACVOT, José Vargas i del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. També hi seran el conseller d’Interior, Jordi Jané; el conseller de Justícia, Carles Mundó.
D’altra banda, i com ja s’ha fet públic, l’Ajuntament de Vic ja ha iniciat tots els passos amb l’objectiu de que la ciutat disposi d’un nou equipament cultural que s’ubicarà precisament als terrenys de l’antiga caserna; “on es va manifestar la violència fa 25 anys, ara hi plantarem la llavor de la nova biblioteca”. Amb un pressupost de 8,5M d’euros el nou equipament es posarà en funcionament durant l’any 2019 i serà a partir del mateix dia 29 de maig que s’obrirà una nova pàgina web (www.novabibliotecavic.cat) perquè la ciutadania pugui aportar idees sobre el funcionament de la nova biblioteca, així com proposar i decidir el nom que tindrà.
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

25/05/2016
Vic acull els actes de celebració dels 50 anys de la Flama del Canigó
El Congrés Internacional dels focs de Sant Joan – Flama del Canigó és una trobada organitzada pel cercle de Joves de Perpinyà - Comitè Internacional dels Focs de Sant Joan, que se celebra anualment a diferents poblacions de la Catalunya del nord. Enguany, però, coincidint amb el 50è aniversari de la baixada de la Flama del Canigó al Principat, Tradicat organitza el congrés a Vic.
La Flama del Canigó és una tradició que simbolitza la unió dels Països Catalans i la vitalitat de la cultura catalana. Com sempre, el punt de partida és el coll d'Ares, des d'on surten les diverses columnes que encendran les fogueres de Sant Joan a moltes poblacions catalanes.
Vic aplegarà, aquest cap de setmana, els actes de celebració dels cinquanta anys de l'arribada de la Flama del Canigó al Principat. Una de les principals novetats serà l'organització de la primera edició del Simposi Internacional de Focs de la Mediterrània (27 i 28 de maig), que té per objectiu aglutinar conferències, exposicions i debats entorn del foc, la flama, les fogueres i els fallaires. Un dels propòsits d'aquest Simposi és conèixer la gran diversitat de manifestacions que existeixen en el solstici d'estiu al voltant de l'element del foc, a la Mediterrània. Es debatrà sobre la importància que representen els focs (fogueres, flama, falles) dins la cultura popular actual.
El divendres al vespre es portarà a terme un foc de camp amb sopar, música tradicional i cançons a la vora del foc. Aquest acte serà la cloenda de la primera jornada del I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània, que continua el dissabte 28 a l'Edifici del Sucre i que acabarà al Recinte Firal el Sucre amb el Congrés i espectacle La Guspira de la Flama. Aquest sopar- espectacle multidisciplinari fet expressament per a l’ocasió serà el punt culminant del Congrés. A partir de les 20h hi haurà la rebuda i refrigeri amb tapes i begudes a l’exterior del recinte firal del Sucre. A 2/4 de 9, s’entrarà al recinte, on hi haurà una exposició dels cartells i postals dels 50 anys de la Flama del Canigó. Començarà el sopar espectacle amb unes píndoles artístiques que s’aniran succeint. Hi haurà música, acrobàcies, teatre, poesia, mostra de glosadors, dansa. L'acte també servirà per prendre el relleu de la Barretina d’Or.
+ info: www.tradicat.cat
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

25/05/2016
ACVic i diverses institucions de l'àmbit artístic impulsen Parada Zero, una iniciativa que introdueix l'art a espais inèdits de la ciutat
ACVic Centre d'Arts Contemporànies i altres institucions i entitats vinculades a l'art han llançat Parada Zero, una iniciativa que vol “potenciar la relació entre art i ciutat a través depropostes artístiques en espais inèdits de Vic”.
La iniciativa, que avui s'ha presentat, es durà a terme del 27 de maig a l'11 de juny amb propostes com exposicions, performances, intervencions artístiques i música a diferents emplaçaments de la ciutat i la participació de nombrosos artistes.
Parada Zero també vol donar visibilitat als artistes locals i, per això, ha programat des del 3 a l'11 de juny “Taller dins del taller”, un petit recorregut íntim pel teixit artístic de Vic i on els artistes obren els seus espais privats de treball i creació a altres artistes i al públic.
La programació s'iniciarà el divendres 27 de maig amb –ÍSSIM, unaexposició col·lectiva i temàtica sobre la figura dels líders, els mites i el herois enfront l'anonimat, irrellevància i la quotidianitat organitzada per alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic en una botiga del casc antic de la ciutat. A la inauguració hi haurà una intervenció amb h Hache i una proposta teatral de Duo Fàcil.
El dissabte 28 s'engegaran dos projectes més. Per una banda, es posarà en marxa, sota l'organització d'Ex-Abrupto, una mostra col·lectiva amb obres de 24 artistes en format d'instal·lació, fotografia, pintura, videoart i escultura en una casa modernista, antiga residència d'Antoni Maria Claret que també serà escenari de diverses performances experimentals. El mateix col·lectiu també organitza un mercat de fanzines, vinils, cassets i altres materials gràfics a la plaça de l'Estudiant i dues propostes musicals i audiovisuals a la Jazz Cava de la mà de Malvirto Tattoo, Miss Q + Mademoiselle Oui Oui, iYAK 42. Per altra banda, el mateix dia s'enceta Gestos mínims d’incidència màxima, unprojecte comissariat per Montse Badia que exhibiràintervencions artístiques que utilitzen la projecció i treballen en l’àmbit de la fragilitat, l’ambigüitat i la complexitat amb obres d'Ignasi Aballí (sala modernista del Casino de Vic), Andreas M. Kaufmann (Església de la Pietat), Antoni Muntadas (a la seu de la publicació El 9 Nou) i Wilfredo Prieto (Pati dela Creu de l'Hospital de la Santa Creu).
Parada Zero també vol donar visibilitat als artistes locals i, per això, ha programat des del 3 a l'11 de junyTaller dins del taller, un petit recorregut íntim pel teixit artístic de Vic i on els artistes obren els seus espais privats de treball i creació a altres artistes i al públic. Aquest projecte està comissariat per Exartvic amb la mediació de Clara Rebollo i Pilar Sanmartin i compta amb la participació de l’estudi Bisell (Toni Garcia, Carme Solà i Jordi Farrés), h Hache, Toni Casassas, Ona Fusté, Ferran Blancafort, Manolo Gómez, Joan Vall, Biel Barnils, Nils Plans, Àlex Salomó, Lali Sallarès, Albert Coma Bau i Irina Rifà.
L'últim projecte en iniciar-se dins la programació serà Espais de Friccióel 9 de juny, unaintervenció artística que vol donar visibilitat al debat sobre el futur les adoberies de Vic i que organitza el col·lectiu A+, que està desenvolupant un treball de recerca, debat i activació cultural entorn d'aquest barri de la ciutat. Aquesta proposa està relacionada amb la mostra que el col·lectiu A+ fa a la Biennal d’Art i Arquitectura de Venècia 2016. L'acte inclourà una performance a càrrec de Gest d’Influx
+ info: http://paradazero.cat/
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

23/05/2016
VICCC 2016 tanca el mes de maig amb 4 projectes.
‘Tipografia Vic’; ‘Pura vida l’experiència’; ‘Parada Zero’; i ‘Hibridacions i contextos’
Tipografia Vic.Una tipografia és un treball molt complicat en què les formes dels caràcters esdevenen harmoniosos uns, amb els altres, per crear una sintonia en el text. És una ànima que parla gairebé més que el mateix significat del text. Les formes de les diferents tipografies, són diferents les unes amb les altres. Tant com un quadre de Miró i un d’Edward Munch. Cada tipografia explica un context, un estil, una circumstància històrica i fins i tot la tecnologia.
Aquest projecte proposa un experiment creatiu que es traduirà amb una tipografia que es podrà utilitzar en qualsevol ordinador.
Una cinquanta de persones del món de la cultura que han participat a la programació de VICCC, faran un caràcter, que es digitalitzarà en un arxiu True Type perquè els diferents sistemes operatius de les plataformes d’ordinadors puguin utilitzar-los.
Roda de premsa: dimarts 24 de maig a les 13h a la Plaça dels Màrtirs. Amb la presència de Susagna Roura Regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic, Marc Comas coordinador de VICCC2016 i Marcelí Gutierrez (Txelo) Dissenyador
Pura Vida ‘l’experiència’. Pura Vida pretén ser una experiència sensorial a través de l'experiència personal de l'autora. T'endinsaràs en un viatge per un nou món i ple de vida en el que descobriràs, aprendràs, sentiràs i et transportaràs. Pura Vida concentrada dins d'una capsa. T'hi atreviràs a entrar?
Pura Vida és el projecte final de grau de Disseny gràfic de l'alumne de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic Lidia Soto. Una barreja de disciplines unides en un resultat innovador i proper.
Del 25 al 27 a la plaça Major. Horari: De 10 a 14h i de 15 a 20:30h.
‘Parada Zero’. Vic és una ciutat que ha estat impulsora d’iniciatives diverses que tenen un abast de caire extra local. Destaca com a ciutat de fires i mercats, com a ciutat universitària, com a ciutat gastronòmica, com a ciutat amb un ric patrimoni històric i com a ciutat que organitza nombrosos esdeveniments culturals. Aquest potencial combinat amb la producció i innovació cultural fa que tingui una singularitat pròpia.
Una ciutat que disposa dels ingredients necessaris per impulsar una iniciativa que la posicioni com a ciutat de l’art. Una ciutat en la que l’art hi té una presència important durant tot l’any, però que en un determinat període, s’expandeix per diferents espais públics i privats, llocs que no són els habituals, llocs que no sempre són accessibles. El fet d’obrir-los i posar-los en relació amb intervencions artístiques, permet impulsar nous públics, nous relats i nous diàlegs. Per aquest motiu és pertinent aturar-s’hi a mirar, escoltar, entendre i gaudir de les experiències particulars que en cada cas generen aquesta combinació. Això és Parada Zero.
Parada Zero neix com una iniciativa impulsada per diverses institucions i plataformes que treballen en el context artístic de la ciutat, com són ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Exartvic, L’albergueria, Museu Episcopal i Museu de L’Art de la Pell. L’Ajuntament de Vic, en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, fa possible aquesta primera edició.
Inauguració: divendres 27 de maig a les 19h al Carrer de la Riera, 8
‘Hibridacions i contextos’. És un programa que té la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres o espais d’art i escoles o facultats d'art i disseny; entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes, i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat. El títol que rep aquest programa pretén orientar el com i en base a què s'articulen els projectes que s'hi despleguen. En col·laboració amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny
Presentació: Dimecres 1 de juny a les 10:30h a l’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies
+ info: www.viccc2016.cat
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

20/05/2016
Quin ha de ser el model de gestió del servei municipal Teatre Atlàntida i Escola de Música de Vic?
L’Ajuntament de Vic demana l’opinió a la ciutadania respecte quin és el model de gestió més adient: l’actual fundació o un organisme autònom
L’abril de 2010 es va inaugurar el complex cultural de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona (CAEO) i l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vic (EMVIC). Després de 6 anys de recorregut amb una gestió a través d’una Fundació, l’Ajuntament de Vic va encarregar a dos professionals externs del sector (Jaume Colomer i Ferran Madico) una anàlisi de la situació i un informe tècnic. En aquests dos informes es detallen els avantatges i inconvenients dels dos models de gestió de L’Atlàntida, que es concreten a través d’un organisme autònom (gestió pública i directa); o bé l’actual que és a partir d’una Fundació sense ànim de lucre (gestió privada i indirecta) que es posen a disposició de la ciutadania i es poden consultar a través del web http://ftp.vic.cat/atlantida/
Recordem que d’aquí a un any expirarà la concessió administrativa de l’equipament i, per aquest motiu, es demana l’opinió de la ciutadania i quina és l’opció per la qual es decanta. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha programat 5 sessions informatives i obertes a tothom, en les quals els consultors externs exposaran les millores en el model de governança i seguiment que s’haurà de portar a terme sigui quin sigui el model de gestió escollit, i també els avantatges i els inconvenients dels dos models de gestió proposats. Les sessions informatives seran dilluns vinent, 23 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida de Vic; el dimecres, 25 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida; el dimarts, 31 de maig a 2/4 de 8 del vespre, al CCVIC Can Pau Raba; el dijous, dia 2 de juny a 2/4 de 8 del vespre, a l’espai ETC; i finalment, el dissabte, 4 de juny a les 12 del migdia, al Casino de Vic.
Després d’haver llegit els informes i/o haver assistit a alguna de les presentacions, els assistents podran expressar l’opinió sobre aquesta qüestió en els mateixos punts on es facin les sessions informatives i en dues ubicacions més de la ciutat (Oficina de Turisme de Vic i Oficina municipal del Remei), des del 23 de maig fins al 12 de juny. Cal destacar que per poder expressar l’opinió caldrà fer-ho presencialment, presentant el DNI i estar empadronat al municipi de Vic. Serà, doncs, a través d’aquests espais que la ciutadania podrà dipositar la seva preferència entre les opcions: “Fundació sense ànim de lucre (gestió privada); “Organisme autònom sense ànim de lucre (gestió pública)”; o “no ho sé, no responc”
D’altra banda, els treballadors de la Fundació L’Atlàntida també podran expressar la seva opinió tot i tenir la seva residència fora de Vic, ja que són part implicada directament.
+ info: http://ftp.vic.cat/atlantida/
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

18/05/2016
VICCC 2016 porta el Sagals d’Osona a actuar a Donostia, Capital Europea de la Cultura 2016
Els Sagals d’Osona faran dues actuacions castelleres en el Festival Olatu Talka de Donostia en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2016
El dissabte 21 i diumenge 22 de maig més d’un centenar de components dels Sagals d’Osona participaran en el festival cultural de Donostia Olatu Talka. L’actuació castellera s’emmarca en els actes que Vic Capital de Cultura Catalana 2016 ha organitzat conjuntament amb San Sebastián, Capital Europea de la Cultura 2016.
Olatu Talka és un festival que compta ja amb 6 edicions i que enguany forma part del projecte de San Sebastián, Capital Europea de la Cultura 2016. Entre els seus objectius hi ha la voluntat de difondre i socialitzar els valors del projecte de capitalitat i per aquest motiu ha programat un conjunt d’actuacions i accions que promouen i fomenten l’activitat cultural tot comptant amb una forta implicació de la ciutadania i els agents culturals.
Aprofitant, doncs, la celebració d’aquest esdeveniment i els vincles establerts entre ambdues capitalitats s’han organitzat dues actuacions castelleres. La primera tindrà lloc el dissabte 21 de maig, a les 6 de la tarda a la Plaça Catalunya; i la segona el diumenge 22, a 2/4 de 2 del migdia al Passeig de la Concha.
Destacar que el dissabte, dia 21 de maig a les 12 del migdia, l’alcalde de Donostia, Eneko Goia, rebrà la delegació vigatana formada per la tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura; i una representació de la colla dels Sagals d’Osona al mateix consistori basc.
La delegació dels castellers té previst la sortida amb autobús el pròxim dissabte, dia 21 de maig a les 7 del matí des de La Central, seu dels Sagals d’Osona.
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

18/05/2016
L’Orfeó acull aquest divendres la final del VicSona
El proper divendres 20 de maig a les 22h, l’Orfeó de Vic acollirà una nova edició de VicSona, la Mostra de Música Jove que serveix de plataforma de difusió per a les propostes musicals emergents i d’accés lliure i gratuït. Les quatre propostes que participaran al concert del Vicsona 2016 han estat seleccionades d’entre un total de 8 propostes que destaquen per la diversitat d’estil. Els grups finalistes són; Ju, La Mulata, Chronik i Jackie y Anfe.
Una de les novetats d’enguany ha estat el jurat, fent-lo més obert i participatiu. El jurat ha estat format per músics i participants d’altres edicions del Vicsona com l’Ernest Crusats de La Iaia, tècnics municipals, professionals relacionats amb el sector musical, representants del Sang Ferm, representants de la Festa Major Jove i membres de cada colla de Festa Major. La barreja de criteris ha generat un debat enriquidor i s’han fet noves propostes de cara a noves edicions.
Els 4 finalistes són d’estils molt variats, Ju presenten un pop rock reggae d’allò més fresc; La Mulata una proposta de mestissatge llatino català que es defineixen com a cafeïna per les orelles; Jackie y Anfel rap amb beats gruixuts i festius i Chronik, punk amb guitarres d'influència Skate-Punk i també amb un cert toc de Metal.
Durant el concert hi haurà una urna on el públic podrà votar la proposta que més li agradi, el grup que guanyi la votació popular farà un concert al Mercat de Música Viva de Vic. Els altres tres grups actuaran per festa major a les festes de cada colla.
El servei de barra anirà a càrrec de l’agrupament escolta Guillem de Montrodon, amb l’objectiu de finançar el viatge de cooperació que faran aquest estiu al Senegal.
+ info: www.vicjove.cat
Tuiteja Segueix a @CulturaVic
