NOTÍCIES


23/05/2016

VICCC 2016 tanca el mes de maig amb 4 projectes.

‘Tipografia Vic’; ‘Pura vida l’experiència’; ‘Parada Zero’; i ‘Hibridacions i contextos’

Tipografia Vic.Una tipografia és un treball molt complicat en què les formes dels caràcters esdevenen harmoniosos uns, amb els altres, per crear una sintonia en el text. És una ànima que parla gairebé més que el mateix significat del text. Les formes de les diferents tipografies, són diferents les unes amb les altres. Tant com un quadre de Miró i un d’Edward Munch. Cada tipografia explica un context, un estil, una circumstància històrica i fins i tot la tecnologia.

Aquest projecte proposa un experiment creatiu que es traduirà amb una tipografia que es podrà utilitzar en qualsevol ordinador.

Una cinquanta de persones del món de la cultura que han participat a la programació de VICCC, faran un caràcter, que es digitalitzarà en un arxiu True Type perquè els diferents sistemes operatius de les plataformes d’ordinadors puguin utilitzar-los.

Roda de premsa: dimarts 24 de maig a les 13h a la Plaça dels Màrtirs. Amb la presència de Susagna Roura Regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic, Marc Comas coordinador de VICCC2016 i Marcelí Gutierrez (Txelo) Dissenyador

 

Pura Vida ‘l’experiència’. Pura Vida pretén ser una experiència sensorial a través de l'experiència personal de l'autora. T'endinsaràs en un viatge per un nou món i ple de vida en el que descobriràs, aprendràs, sentiràs i et transportaràs. Pura Vida concentrada dins d'una capsa. T'hi atreviràs a entrar?

Pura Vida és el projecte final de grau de Disseny gràfic de l'alumne de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic Lidia Soto. Una barreja de disciplines unides en un resultat innovador i proper.

Del 25 al 27 a la plaça Major. Horari: De 10 a 14h i de 15 a 20:30h.

 

‘Parada Zero’. Vic és una ciutat que ha estat impulsora d’iniciatives diverses que tenen un abast de caire extra local. Destaca com a ciutat de fires i mercats, com a ciutat universitària, com a ciutat gastronòmica, com a ciutat amb un ric patrimoni històric i com a ciutat que organitza nombrosos esdeveniments culturals. Aquest potencial combinat amb la producció i innovació cultural fa que tingui una singularitat pròpia.

Una ciutat que disposa dels ingredients necessaris per impulsar una iniciativa que la posicioni com a ciutat de l’art. Una ciutat en la que l’art hi té una presència important durant tot l’any, però que en un determinat període, s’expandeix per diferents espais públics i privats, llocs que no són els habituals, llocs que no sempre són accessibles. El fet d’obrir-los i posar-los en relació amb intervencions artístiques, permet impulsar nous públics, nous relats i nous diàlegs. Per aquest motiu és pertinent aturar-s’hi a mirar, escoltar, entendre i gaudir de les experiències particulars que en cada cas generen aquesta combinació. Això és Parada Zero.

Parada Zero neix com una iniciativa impulsada per diverses institucions i plataformes que treballen en el context artístic de la ciutat, com són ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Exartvic, L’albergueria, Museu Episcopal i Museu de L’Art de la Pell. L’Ajuntament de Vic, en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, fa possible aquesta primera edició.

Inauguració: divendres 27 de maig a les 19h al Carrer de la Riera, 8

 

‘Hibridacions i contextos’. És un programa que té la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres o espais d’art i escoles o facultats d'art i disseny; entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes, i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat. El títol que rep aquest programa pretén orientar el com i en base a què s'articulen els projectes que s'hi despleguen. En col·laboració amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny

Presentació: Dimecres 1 de juny a les 10:30h a l’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies

+ info: www.viccc2016.cat


         20/05/2016

Quin ha de ser el model de gestió del servei municipal Teatre Atlàntida i Escola de Música de Vic?

L’Ajuntament de Vic demana l’opinió a la ciutadania respecte quin és el model de gestió més adient: l’actual fundació o un organisme autònom

L’abril de 2010 es va inaugurar el complex cultural de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona (CAEO) i l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vic (EMVIC). Després de 6 anys de recorregut amb una gestió a través d’una Fundació, l’Ajuntament de Vic va encarregar a dos professionals externs del sector (Jaume Colomer i Ferran Madico) una anàlisi de la situació i un informe tècnic. En aquests dos informes es detallen els avantatges i inconvenients dels dos models de gestió de L’Atlàntida, que es concreten a través d’un organisme autònom (gestió pública i directa); o bé l’actual que és a partir d’una Fundació sense ànim de lucre (gestió privada i indirecta) que es posen a disposició de la ciutadania i es poden consultar a través del web http://ftp.vic.cat/atlantida/

Recordem que d’aquí a un any expirarà la concessió administrativa de l’equipament i, per aquest motiu, es demana l’opinió de la ciutadania i quina és l’opció per la qual es decanta. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha programat 5 sessions informatives i obertes a tothom, en les quals els consultors externs exposaran les millores en el model de governança i seguiment que s’haurà de portar a terme sigui quin sigui el model de gestió escollit, i també  els avantatges i els inconvenients dels dos models de gestió proposats. Les sessions informatives seran dilluns vinent, 23 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida de Vic; el dimecres, 25 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida; el dimarts, 31 de maig  a 2/4 de 8 del vespre, al CCVIC Can Pau Raba; el dijous, dia 2 de juny a 2/4 de 8 del vespre, a l’espai ETC; i finalment, el dissabte, 4 de juny a les 12 del migdia, al Casino de Vic.

Després d’haver llegit els informes i/o haver assistit a alguna de les presentacions, els assistents podran expressar l’opinió sobre aquesta qüestió en els mateixos punts on es facin les sessions informatives i en dues ubicacions més de la ciutat (Oficina de Turisme de Vic i Oficina municipal del Remei), des del 23 de maig fins al 12 de juny. Cal destacar que per poder expressar l’opinió caldrà fer-ho presencialment, presentant el DNI i estar empadronat al municipi de Vic. Serà, doncs, a través d’aquests espais que la ciutadania podrà dipositar la seva preferència entre les opcions: “Fundació sense ànim de lucre (gestió privada); “Organisme autònom sense ànim de lucre (gestió pública)”; o “no ho sé, no responc”

D’altra banda, els treballadors de la Fundació L’Atlàntida també podran expressar la seva opinió tot i tenir la seva residència fora de Vic, ja que són part implicada directament.

+ info: http://ftp.vic.cat/atlantida/


         18/05/2016

VICCC 2016 porta el Sagals d’Osona a actuar a Donostia, Capital Europea de la Cultura 2016

Els Sagals d’Osona faran dues actuacions castelleres en el Festival Olatu Talka de Donostia en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2016

El dissabte 21 i diumenge 22 de maig més d’un centenar de components dels Sagals d’Osona participaran en el festival cultural de Donostia Olatu Talka. L’actuació castellera s’emmarca en els actes que Vic Capital de Cultura Catalana 2016 ha organitzat conjuntament amb San Sebastián, Capital Europea de la Cultura 2016.

Olatu Talka és un festival que compta ja amb 6 edicions i que enguany forma part del projecte de San Sebastián, Capital Europea de la Cultura 2016. Entre els seus objectius hi ha la voluntat de difondre i socialitzar els valors del projecte de capitalitat i per aquest motiu ha programat un conjunt d’actuacions i accions que promouen i fomenten l’activitat cultural tot comptant amb una forta implicació de la ciutadania i els agents culturals.

Aprofitant, doncs, la celebració d’aquest esdeveniment i els vincles establerts entre ambdues capitalitats s’han organitzat dues actuacions castelleres. La primera tindrà lloc el dissabte 21 de maig, a les 6 de la tarda a la Plaça Catalunya; i la segona el diumenge 22, a 2/4 de 2 del migdia al Passeig de la Concha.

Destacar que el dissabte, dia 21 de maig a les 12 del migdia, l’alcalde de Donostia, Eneko Goia, rebrà la delegació vigatana formada per la tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura;  i una representació de la colla dels Sagals d’Osona al mateix consistori basc.

La delegació dels castellers té previst la sortida amb autobús el pròxim dissabte, dia 21 de maig a les 7 del matí des de La Central, seu dels Sagals d’Osona.


         18/05/2016

L’Orfeó acull aquest divendres la final del VicSona

El proper divendres 20 de maig a les 22h, l’Orfeó de Vic acollirà una nova edició de VicSona, la Mostra de Música Jove que serveix de plataforma de difusió per a les propostes musicals emergents i d’accés lliure i gratuït. Les quatre propostes que participaran al concert del Vicsona 2016 han estat seleccionades d’entre un total de 8 propostes que destaquen per la diversitat d’estil. Els grups finalistes són; Ju, La Mulata, Chronik i Jackie y Anfe.

Una de les novetats d’enguany ha estat el jurat, fent-lo més obert i participatiu. El jurat ha estat format per músics i participants d’altres edicions del Vicsona com l’Ernest Crusats de La Iaia, tècnics municipals, professionals relacionats amb el sector musical, representants del Sang Ferm, representants de la Festa Major Jove i membres de cada colla de Festa Major. La barreja de criteris ha generat un debat enriquidor i s’han fet noves propostes de cara a noves edicions.

Els 4 finalistes són d’estils molt variats, Ju presenten un pop rock reggae d’allò més fresc; La Mulata una proposta de mestissatge llatino català que es defineixen com a cafeïna per les orelles; Jackie y Anfel rap amb beats gruixuts i festius i Chronik, punk amb guitarres d'influència Skate-Punk i també amb un cert toc de Metal.

Durant el concert hi haurà una urna on el públic podrà votar la proposta que més li agradi, el grup que guanyi la votació popular farà un concert al Mercat de Música Viva de Vic. Els altres tres grups actuaran per festa major a les festes de cada colla.

El servei de barra anirà a càrrec de l’agrupament escolta Guillem de Montrodon, amb l’objectiu de finançar el viatge de cooperació que faran aquest estiu al Senegal.

+ info: www.vicjove.cat


         12/05/2016

Aquest cap de setmana es commemora un any més el Pacte dels Vigatans a l’ermita de Sant Sebastià.

El plat fort de la commemoració d'enguany serà la interpretació teatralitzada de poemes de Jacint Verdaguer per part de l'actor Pep Simon a l'ermita de Sant Sebastià. 

Els actes de commemoració començaran avui dijous a les 7 del vespre a l'Espai Romeu de la Biblioteca Joan Triadú. Un dels grans experts en la Guerra de Successió, Antoni Muñoz, presentarà el seu darrer llibre: L'11 de setembre poble a poble (1713-1714), fent una especial mirada als pobles d'Osona i el Lluçanès.

El dissabte 14 de maig, hi haurà els actes centrals de la commemoració, a 2/4 de 7 de la tarda, caminada des de la plaça de la Rectoria de Santa Eulàlia de Riuprimer fins a l'ermita de Sant Sebastià. No cal inscripció prèvia. A partir de 2/4 de 8, ja a l'ermita, hi haurà una visita comentada sobre el Pacte dels Vigatans amb l'humanista Txevi Rovira. A les 8 del vespre, tindrà lloc el lliurament dels XII Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià i hi haurà uns petits parlaments institucionals. I a 2/4 de 9 arribarà el torn de l'actor Pep Simon posat en la pell del poeta del poble, Verdaguer. Seguidament, s'encendrà la Flama del Pacte dels Vigatans que es mantindrà encesa fins el 10 de setembre a la Marxa dels Vigatans, i començarà una baixada de torxes fins a la pedra de l'estelada de Santa Eulàlia de Riuprimer. Per acabar la commemoració hi haurà l'actuació del grup de cançó de taverna Els Tranquils a la mateixa pedra, cap a 2/4 de 10, acompanyada de botifarrada i patrocinada per Moritz. Tots els actes seran gratuïts tret de la botifarrada.

Organitzen l'acte Òmnium Cultural d'Osona i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, amb la col•laboració de l'Ajuntament de Vic, l'ANC Riuprimer i la Fundació Jacint Verdaguer.

+ info: http://www.santaeulaliariuprimer.cat/la_commemoracio_del_pacte_de_sant_sebastia_s_alia_amb_el_poeta_jacint_verdaguer1.html


         11/05/2016

Vic acull les jornades “I+P Identitats en procés: com afronten els reptes actuals els dissenyadors i les empreses catalanes?”

L’activitat s’emmarca dins la programació de VICCC2016 i està promoguda per l’Escola Superior d’Art i Disseny de Vic

Els dies 11 i 12 de maig de 10 a 13h i de 15 a 18h, l’Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic acull les jornades que es desenvoluparan sota el títol “I+P Identitats en procés: com afronten els reptes actuals els dissenyadors i les empreses catalanes?”. Durant dos dies diversos ponents provaran de donaran resposta a preguntes clau que afronta, actualment, el món del disseny: Quin és el seu present? Com afronten els reptes actuals els professionals i les empreses del sector? Podem seguir parlant de disseny i branding emocional, màrqueting experiencial o disseny per a innovar, o potser ja és considera una obvietat?

 En un mercat cada vegada més condicionat per factors com ara una major consciència ecològica i partidària d’un consum local i responsable, una creixent filosofia maker, la comunicació 2.0 o les tecnologies big data, estem obligats a repensar les estratègies que hem d’aplicar en el futur.

 Aquestes jornades de diàleg han de ser una eina per a conèixer de primera mà les qüestions que es plantegen i les respostes que assagen avui diverses marques catalanes, diferents estudis i dissenyadors. Per fer-ho, es comptarà amb la presència de Marta Marín, Cecilia Tham, Albert Cañigueral, Gil Blancafort, Andreu Carulla, Javier de Riba, curro Claret, Ernest Parera, Daniel Ayuso, Alfonso de la Fuente, Guillem Marca, Javier Velilla i Núria Bitria, experts professionals del sector que compten amb una llarga trajectòria i prestigi. Amb les seves intervencions s’intentarà donar resposta als objectius marcats i mostrar com responen als seus reptes els dissenyadors i les marques catalanes més innovadores per tal de definir el paper del disseny en un context en què la co-creació, el DIY, la customització, l’artesania o l’economia circular apareixen com a paraules clau.

+ info: www.viccc2016.cat


         04/05/2016

Aquest dijous 5 de maig arrenca la 18a edició del Voll-Damm Festival Jazz Vic

La 18a edició del Festival tindrà lloc del 5 al 15 de maig i seguirà la línia de presentar propostes de jazz contemporani, de nova creació i noves tendències.

Durant nou dies la capital osonenca es convertirà en el centre de les propostes de jazz contemporani, impulsant la nova creació i esdevenint un aparador del més destacat de l’escena experimental. . El ja anunciat Parker/Fernández/Sans Trio, Tim Berne “Snakeoil”, Mikolaj Trzaska i Vasco Trilla Duo, i Gabriel Amargant Quintet, són alguns dels noms destacats d’aquesta propera edició, que compta amb una vintena de propostes entre concerts i activitats complementàries.

Aquesta 18a edició porta música i bandes capdavanteres en l’àmbit internacional i presentacions de discos acabats de sortir del forn d’alguns dels intèrprets més inquiets de casa nostra i de gran projecció internacional. També hi ha una reserva per veure l’excel·lència del planter de les noves generacions de músics i obrir el festival a tota la població.

Els encarregats de donar el tret de sortida de la 18a edició són Giovanni di Domenico & Oriol Roca. El pianista italià resident a Brussel·les i el bateria català fa anys que comparteixen projectes i han enregistrat dos discos. Ara tornen a Catalunya per oferir una proposta amb música nova que explora els extrems del silenci i la ressonància per endinsar-se en paisatges de gran densitat sonora (dijous 5 de maig, 22 h, La Jazz Cava). L’endemà, serà el torn d’un dels plats forts del festival, el ja anunciat Parker/Fernández/Sans Trio (divendres 6 de maig, 22 h, La Jazz Cava). Tres músics de reconeguda trajectòria a nivell internacional, que portaran una bona dosi d’improvisació transgeneracional. També en el camp de la improvisació, es podrà escoltar Memoria Uno, una formació que aplega alguns dels millors improvisadors de l’escena barcelonina actual sota la batuta d’Iván González. Seguint el mètode de la conducció, els músics interpretaran signes i senyals per crear una música totalment viva, un diàleg creatiu entre intèrprets i director totalment imprevisible (dissabte 7 de maig, 19 h, Escenari Voll-Damm). A continuació, es podrà escoltar un dels saxofonistes més originals de l’escena jazzística actual, Gabriel Amargant al capdavant del seu quintet. Acompanyat de músics de reconeguda trajectòria presentarà el seu segon disc com a líder, And Now For Something Completely Different (FSNT, 2015). Per acabar la primera setmana, el bateria Ildefons Alonso presentarà el seu projecte més personal Metrinova, amb el seu primer disc, Vol.1, set composicions que es mouen entre la mirada a la tradició del jazz i la passió per investigar formes rítmiques poc habituals.

La segona setmana de festival començarà el dijous amb la Nit de solos, amb el bateria David Viñolas i el guitarrista Jaume Llombart (dijous 12 de maig, 21 h, La Jazz Cava). L’endemà, el saxofonista i compositor nord-americà Tim Berne, considerat com un dels innovadors de les estructures del jazz, presentarà el seu tercer àlbum You’ve Been Watching Me (ECM, 2015) al capdavant de la seva banda Snakeoil (divendres 13 de maig, 22 h, La Jazz Cava). Una altra de les artistes que es podrà descobrir en aquesta edició és Paula Valls, una des les veus més joves i prometedores del jazz/soul vocal actual (dissabte 14 de maig, 12 h, Escenari Voll-Damm). El mateix dia arribarà la proposta de Néstor Giménez, un pianista que s’acompanya d’alguns dels músics més inquiets de l’escena catalana per presentar el seu primer treball discogràfic, Why not? (autoeditat, 2015). La jornada continuarà amb el duo entre un dels grans avantguardistes de l’escena de jazz polonesa, Mikolaj Trzaska i el bateria i percussionista Vasco Trilla (dissabte 14 de maig, 21 h, La Jazz Cava). S’acabarà la jornada amb la sessió de DJ Miguelito Superstar, conegut per ser el vocalista de Fundación Tony Manero (dissabte 14 de maig, 23 h, La Jazz Cava).

Per l’últim dia de festival, a més del concert de la Big Band EMVIC (diumenge 15 de maig, 12 h, Escenari Voll-Damm), destaca el concert de Santa Diver, un trio amb alguns dels músics més prometedors de Budapest, que combinen melodies inspirades en el folk amb el jazz. Una mescla de minimalisme tecnològic, l’energia del gnawa marroquí, la llibertat del jazz i la bellesa i la sensibilitat del Romanticisme que tancarà la 18a edició del festival (diumenge 15 de maig, 19 h, Escenari Voll-Damm).

+ info: http://www.festivaljazzvic.cat/


         04/05/2016

Prop de 90 entitats participen a la 13a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic

Un any més, el dissabte 7 de maig la ciutat de Vic celebra, la 13ª Mostra d’Entitats i Músiques de Vic,la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Prop de noranta associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans, es trobaran al passeig Pep Ventura, de 10 del matí a 8 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any, a través de tallers, actuacions i més activitats que mai.

El divendres passat es va presentar públicament la iniciativa on hi va intervenir el president de l’àrea Social de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà, on va destacar que “la Mostra és una activitat consolidada, ja que en aquesta edició es compta amb més participació”. En aquest sentit, després de tots aquests anys, el bagatge de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic és més que ampli i l’esdeveniment està plenament consolidat com a espai de diversitat, convivència, tolerància, diàleg i d’intercanvi d’idees i iniciatives, on les entitats es donen a conèixer i aprofiten per fer xarxa amb les demés associacions de la ciutat.

D’altra banda, la tècnica de Ciutadania, Berta Rierola, va explicar que aquest any, de totes maneres, al mes de febrer es va realitzar un procés de debat i de millora de la Mostra d'Entitats i Músiques de Vic amb les entitats de la ciutat. Concretament, es va plantejar la possibilitat de poder modificar la ubicació i el format actual de la Mostra. Després de la participació de prop d’una seixantena d’entitats, es va concloure que bona part de les entitats veuen bé un canvi d’espai, però cal seguir treballant en la ubicació on es podria situar, ja que aquest any no s’ha arribat a un consens prou ampli i l’espai més votat ha seguit sent el passeig Pep Ventura. En canvi, la majoria de les entitats van veure positiu dur a terme un canvi de format i aquest és, precisament, l’element innovador de l’edició d’enguany.

En aquest sentit, s’ha ofert a les entitats de la ciutat participar de la Mostra d’Entitats tenint un estand, com es feia els darrers anys, o bé participar a través d’un nou format: fent només una activitat, ja sigui una demostració, taller, presentació, conferència, reunió, exposició, entre altres. Aquestes activitats estan programades en 6 punts repartits pel passeig Pep Ventura de tal manera que el visitant, quan passegi per la Mostra, podrà escollir entre una multiplicitat d’activitats gratuïtes de les que gaudir, pràcticament totes elles organitzades per les entitats de la ciutat i pensades per a diversos públics amb interessos ben dispars. A tall d’exemple es farà cinema en el que es projectaran films i curtmetratges proposats per diferents entitats; un taller per aprendre el ball de la Crida de Festa Major de Vic; un espai de jocs infantils organitzats per diferents associacions educatives de la ciutat; la reunió mensual de la Coordinadora d’Associacions de Nouvinguts de Vic; l’explicació de contes relacionats amb comerç just i tradicionals d’altres països del món; una mostra castellera; la creació col·lectiva d’una exposició sobre el valor de les persones; jocs i activitats d’iniciació al rugbi; tallers de trapezi i de circ aeri; recitals de poesia com a tàndem entre la cultura i la cohesió social; ... i així, més de 40 possibles activitats.

Aquest nou format que s’ha incorporat com a novetat a l’edició d’enguany ha permès participar a diverses entitats que tradicionalment no prenien part d’aquest esdeveniment, degut a la impossibilitat de cobrir un estand amb voluntariat durant tot el dia, entre d’altres motius. Per això, enguany es compta amb més d’una dotzena d’entitats respecte l’any passat, situant-se a 88 el nombre d’entitats participants a l’edició d’aquest 2016. Aquest és l’exemple dels Dansaires de Sant Miquel que tal i com va exposar una representant de l’entitat, Núria Padrós va explicar que amb aquest canvi de format oferiran un taller perquè tothom pugui aprendre el Ball de la Crida que es va estrenar fa pocs anys. D’altra banda, la roda de premsa també va comptar amb la intervenció de Mar Tió, en nom de la delegació d’Osona de l’Associació de Celíacs de Catalunya que aquest any és la primera vegada que participen a la Mostra i amb aquesta acció volen contribuir a conscienciar a la ciutadania de la celiaquia, cada vegada més detectada a la població.

Un segon element innovador de l’edició d’aquest 2016 és la incorporació a la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic de la Fira de la Cooperació que, habitualment, reunia a les entitats del Consell Local de la Cooperació de Vic per la diada de Sant Jordi. Enguany s’ha cregut més adient incloure aquesta trobada d’entitats solidàries a una celebració com és la Mostra que, també, té per objectiu reunir associacions de la ciutat i sensibilitzar a la ciutadania amb els seus projectes i activitats. Les entitats i ONG de l’àmbit de la cooperació es trobaran situades en un dels sis punts d’activitats que caracteritzen la  Mostra d’enguany. Aquesta modificació la va explicar Maite Molist de Creu Roja Osona que va manifestar que el canvi era un encert, i a la vegada va aprofitar per explicar durant tot el dia faran una campanya de recollida de llet pel Rebost Solidari.

En aquesta tretzena edició no podrien faltar les Músiques de Vic, que omplen el passeig Pep Ventura d’actuacions ben diverses relacionades amb la música i la dansa, la majoria d’elles a proposta de les associacions de Vic. En destaquen l’espectacle musical familiar “Zum!” de La Tresca i la Verdesca i el cafè-concert del cantant i compositor manlleuenc Roger Usart. Una mostra d’enèrgiques danses típiques bolivianes a càrrec de l’Associació Bolívia Sense Fronteres, concert amb el cantant Amriit Bhangu i Inumazigh, a més de les ja tradicionals actuacions d’African European Youth Choir and End Time Voices SDA, Tam Tam Gospel i Els Rengles acabaran d’arrodonir un dia en què no pararà l’activitat al passeig Pep Ventura. 

Finalment, com ja és habitual, durant tot el dia, es podrà fer ús del servei de bar, que aquest any gestionarà l’Agrupament Escolta i Guia Guillem de Montrodon i que destinarà els beneficis d’aquest espai al projecte “Dinamització d’infants i joves de la comunitat de Diatock, Senegal”. Un any més, aquesta iniciativa ha estat escollida a través del concurs anual que es fa entre les entitats vigatanes per aquesta fi. El projecte té per objectiu poder compartir i posar en pràctica tots aquells coneixements que els joves de l’entitat han anat adquirint de l’escoltisme de la ciutat i treballar la dinamització dels infants i joves de l’escola de la comunitat de Diatock (Senegal), així com facilitar formació i eines a joves referents de la comunitat perquè siguin ells qui puguin donar una continuïtat al projecte. Per tant, tots els beneficis que s'aconsegueixin al bar de la Mostra aniran destinats al pagament dels costos d'aquest projecte.

+ info: http://www.vicentitats.cat/


         29/04/2016

L'Ateneu de Vic presenta la programació per al 2016 i es consolida com a oferta cultural de la ciutat

L’Ateneu de Vic ha presentat avui la programació de l’abril, maig i juny del 2016 i consolida la seva oferta dins el panorama cultural de Vic i comarca. La presentació de la nova programació ha anat a càrrec de regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura; la delegada del rector de la UVic-UCC per a la comunitat universitària, Carme Sanmartí, i Enric Comas, president del Casino.

La nova programació de l’Ateneu compta amb 10 activitats, entre les quals hi ha exposicions, teatre, cinema, presentacions de llibres, conferències i xerrades, música i visites guiades, que abasten temes tan diversos com el comerç, la història, la música o l’educació. Un dels requisits que compleix cada activitat programada, segons ha explicat Carme Sanmartí, és que totes han estat organitzades en coordinació amb alguna institució. “Volem donar veu a les institucions que treballen temes que interessen a tota la ciutadania”, ha manifestat Sanmartí, “unes activitats que tenen la qualitat com a denominador comú”. Per la seva banda, Susagna Roura ha afirmat que “amb aquesta nova programació volem fer més gran l’Ateneu, ja que ens trobem en una etapa de consolidació”. Per la seva banda, Enric Comas ha destacat que “l’Ateneu de Vic s’ha convertit en un espai obert que genera cultura, i volem que sigui el  punt de trobada de persones amb sensibilitats diverses i interessos diferents”.

L’Ateneu comptarà d’aquí a pocs dies amb un blog que anirà informant puntualment de les activitats de la programació.

 

Una programació d’interès per a tothom

El 23 d’abril es presentarà l’edició Com una cadira, de Jordi Lafon, i el 24 d’abril tindrà lloc l’obra de teatre Cabaret Voltaire. Una vetllada dadaista amb textos d’Hugo Ball, Tristan Tzara i Kurt Schwitters, coorganitzada des de l’Escola d’Art i Superior de Disseny. El dia 28 d’abril es projectarà la pel·lícula El testament de la Rosa, d’Agustí Villaronga, amb presentació d’Isona Passola i en coordinació amb Cineclub Vic. Durant el mes de maig, el dia 10 tindrà lloc la presentació del llibre Antropología de la Ciudad, de Lluís Duch, coorganitzat amb el Col·legi Sant Miquel i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, amb la col·laboració d'El 9Nou i la llibreria Anglada; mentre que el dia 19, Àngel Castiñeira pronunciarà una conferència coorganitzada amb el CIFE de la UVic-UCC. Els dies 2, 9 i 16 de juny se celebrarà un cicle de conferències sobre l’evolució de la pagesia a Osona, coorganitzat pel Museu del Blat. La nota musical la hi posarà Marc Vernis Trio, que farà un concert el dia 4 de juny. Per últim, el 30 de juny hi ha prevista una xerrada sobre Ganivets, perfums i vestits. Can Bofill (1860) i Sastreria Roca (1874), a càrrec de Miquel Bofill i Ramon Roca, organitzada en col·laboració amb Vic Comerç. Totes les activitats es portaran a terme al Casino de Vic.

També hi ha prevista una visita guiada per Imma Ollich i Montserrat de Rocafiguera al museu i jaciment de l’Esquerda el dia 5 de juny, i una visita al Monestir de Sant Pere de Casserres, a càrrec d’Antoni Pladevall, el 19 de juny. Entre els actes programats hi ha l’exposició “Correspondència femenina (1780-1939)”, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona de la UVic-UCC, que es podrà veure del 17 de juny al 24 de juliol.

 

Ateneu, un projecte transversal de ciutat

Fundat l’any passat per l’Ajuntament de Vic, la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC i el Casino de Vic, l’Ateneu de Vic va néixer amb els objectius de promoure l’activitat cultural, fomentar la creativitat i contribuir a la cohesió social, fites aconseguides amb escreix tenint en compte l’elevat nivell de participació que van tenir les activitats programades l’any passat. En la programació de la primera edició es calcula que unes 10.000 persones van participar en les activitats, i va ser l’exposició sobre el dibuixant el ‘Roto’, la proposta que va tenir més visitants.

+ info: http://www.uvic.cat/sites/default/files/Programa%20ATENEU_nou.pdf


         26/04/2016

Vic celebra el Dia Internacional de la Dansa

Avui al migdia s’ha presentat una nova edició de l’activitat que es portarà a terme a la ciutat de Vic amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que se celebrarà el pròxim dissabte, dia 30 d’abril a la plaça Catedral de 10 a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda. Destacar que els darrers anys sempre s’havia fet a la plaça dels Màrtirs, però aquest any l’emplaçament coincideix amb les activitats del recercat (Jornada de cultura i recerca local) i es canvia de forma excepcional i durant les properes edicions es retornarà a la plaça dels Màrtirs.

La jornada del Dia Internacional de la Dansa comptarà amb la participació de més d’un miler de nens i nenes.  Al llarg de tot el dia hi haurà exhibicions de diferents disciplines: hip-hop, contemporani, clàssic, jazz,  entre altres. Així, al llarg del matí hi haurà actuacions dels alumnes de dansa de 3 a 13 anys i a la tarda serà el torn dels més grans.

La iniciativa està promoguda per l’Associació d’Osona en Dansa que aglutina escoles de dansa de Vic i comarca i té com objectiu compartir i mostrar aquest art a tota la ciutadania. L’activitat és oberta a tothom i és d’accés gratuït. Destacar que en cas de pluja l’activitat es traslladarà al recinte firal el Sucre.

La presentació ha comptat amb la intervenció de la regidora de Cultura, Susagna Roura i representants d’Osona en Dansa, Joanna Rañé; Cristina Piferrer i Alba Soler.

El Dia Internacional de la Dansa compta amb les escoles de dansa: Escola de Ballet M. Cinta; DanceStudio Vic; Escola de ball Neus Gaja; Act’in, estudi de dansa i teatre; Estudi de Dansa Thaïs; Escola de dansa TLS; Escola de Dansa Laia Baulenas; Gimnàs Bisaura; Gimnàs Actiu; i Estudi 67.

 

 

 

 

 


         
S'estan mostrant 10 notícies (451-460) de 686
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.