NOTÍCIES


10/12/2015

L'Atlàntida presenta la nova programació (gener-juliol 2016)

L’Atlàntida consolida un projecte singular i presenta la nova programació
amb l’objectiu d’arribar a una gran diversitat de públics

 

Un trimestre amb una forta presència d’artistes de la comarca al costat de grans intèrprets internacionals

La soprano Anna Prohaska oferirà un recital exclusiu a Vic que després es podrà escoltar a les millors sales de concerts d’Europa

Josep Maria Flotats, Mercè Arànega, Eduard Fernández, Pere Arquillué, Àgata Roca, Eduard Farelo i Míriam Iscla, entre d’altres, són alguns dels grans noms que podrem veure a L’Atlàntida durant els propers mesos

Dimecres 9 de desembre a les 11 h s’ha presentat en roda de premsa la programació del nou semestre (gener- juliol 2016) amb la participació de:

Susagna Roura, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic
Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida
Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona

Amb la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida consolida un projecte de gran ambició artística i presenta alhora diversos projectes de proximitat amb la ciutadania de Vic i de la comarca.

Tal com ha comentat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, durant els propers mesos L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, acollirà tot tipus d’activitats amb una forta presència d’artistes de la comarca al costat de grans intèrprets internacionals com la soprano Anna Prohaska, una de les cantats més rellevants de l’actualitat que, després d’oferir el recital a Vic, recorrerà les millors sales de concerts d’Europa com el Concertgebouw d’Amsterdam, el Wigmore Hall de Londres, el Konzerthaus de Dortmund i Zurich entre d’altres.

Entre la programació teatral destaquen especialment Marits i mullers de Woody Allen, Els veïns de dalt amb Pere Arquillué i Àgata Roca, Neus Català, un cel de plom, entre d’altres; totes aclamades pel públic i per la crítica. També tindrem l’oportunitat de gaudir d’actors de culte com Eduard Fernández, Julio Manrique, Eduard Farelo o Josep Maria Flotats. I, com a proposta per a tots els públics, el Mag Lari ens presentarà el seu nou xou Ozom.

Roger Mas presentarà el seu darrer disc Irredempt el 27 de febrer, i el grup infantil Macedònia realitzaran el concert de tancament de gira el 13 de febrer. D’altra banda, la banda osonenca Obeses ens oferiran un concert participatiu juntament amb la banda de l’EMVIC (Escola de Música i Conservatori de Vic).

Per primera vegada s’iniciarà el projecte participatiu Canta gran! integrat per més d’un centenar de persones grans que, a títol individual, vulguin aprofundir en els valors de la música preparant un concert amb fragments de cors d’òpera i sarsuela. Com cada any, també podrem gaudir de diversos concerts de música de cambra amb el cicle Música d’aprop i a partir del 22 de maig s’iniciarà Clàssica Jove 2016.

Amb l’objectiu de facilitar el contacte d’un major nombre de persones amb la música i les arts escèniques, aquest semestre presentem nous abonaments: abonament tastet de teatre, una nova modalitat d’itinerari guiat que inclou 4 propostes teatrals molt contrastades i l’abonament tastet veu clàssica, que inclourà 4 concerts extraordinaris. Dos tastets irresistibles per assaborir un mateix o per regalar a familiars i amics.

D’altra banda, durant aquest semestre tots els espectacles disposaran d’un màxim de 10 entrades amb un preu especial de 10€ cada entrada. Aquestes entrades s’ubicaran a la última de fila i es podran adquirir a partir del 18 de desembre i fins a 48 hores abans de cada espectacle.

Des d’avui 9 de desembre els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments, a partir del 14 de desembre ho podran fer els Amics de L’Altàntida i a partir del 18 de desembre la resta del públic. Serà també a partir del 18 de desembre que, com cada any per Nadal, s’instal·larà un nou punt de venda d’entrades al Passeig de Vic.

 

+ info: http://www.latlantidavic.cat


         04/12/2015

Arriba una nova edició del Festival Julius

El Festival de Curtmetratges Julius 2015 tindrà lloc del 10 al 13 de desembre a Vic. Enguany, 16 curts competiran per emportar-se algun dels premis. Els participants han basat els seus curts en la novel∙la Orlando , de Virginia Woolf. 12 dels curts també competiran pel premi al millor cartell.

En aquesta edició s’ha augmentat la dotació de premis, que arriba als 5.800 €, gràcies al suport de l’Ajuntament de Vic per tal de potenciar el Festival.

Un any més, el jurat està format per diversos artífexs de la producció, distribució, exhibició i divulgació del cinema al nostre país: el director Jordi Cadena; Olga Iglesias, gestora de programació de la Federació catalana de Cineclubs; el periodista cultural Xavier Roca i dos osonencs: Víctor Quintero, guanyador en diverses ocasions del Julius, i Sergi Prat, director del Festival de Curtmetratges de Manlleu.

El plat fort de la festa serà dissabte a la tarda, amb la projecció de tots els curts i la cloenda amb lliurament de premis. Després de l’èxit de l’any passat, enguany també s'ha volgut concentrar en un sol dia els passis i la cloenda. No obstant això, s'han programat tres passis dels curts entre divendres i dissabte, en horari de matí, tarda i vespre. 

Més que curts

Al Julius 2015 hi trobarem el concurs de curtmetratges, però també altres activitats paral∙leles. El Festival començarà amb una masterclass sobre vestuari cinematogràfic que es realitzarà dijous al matí en col∙laboració amb l’Escola Superior i de Disseny de Vic.

El mateix dijous, al vespre, l’ETC acollirà la inauguració dels Cartells Julius, tret de sortida oficial del Festival. A continuació, tindrem una sessió especial de Cineclub Vic amb Orlando , l’adaptació que Sally Potter va fer del tema d’aquest Julius 2015. Durant la sessió es projectaran els espots participants al IV Concurs d’Espots per a la No Violència de gènere.

Aquest guardó està organitzat per VicDonesSiad Osona i altres entitats de la comarca i els premiats també es donaran a conèixer durant la gala de cloenda del Julius 2015. Divendres, abans dels curts Julius, un altre recull: el de "El dia més curt". A questa proposta, fruit de la unió de diversos festivals d’arreu del territori, ens ofereix a Vic una sessió Bandarra que lliga molt amb l’esperit Julius: són curtmetratges divertits i atrevits per a un públic adult que han tingut presència al Filmets, l’Alternativa, el FEC... Per acabar, el diumenge, sessió especial de Cineclub Xic amb el Petit Julius: un recull de curts històrics del Julius recomanables per als més petits.

+ info: http://festivaljulius.com/


         02/12/2015

Finalitzen les activitats prèvies del VICCC 2016

La iniciativa ha despertat un gran interès per part de la ciutadania

Aquest passat diumenge van finalitzar les activitats prèvies del VICCC 2016 a la “C” de palla instal•lada al barri del Remei.

Amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania que l’any 2016 Vic serà la capital de la cultura catalana, l’Ajuntament de Vic ha organitzat durant diversos dissabtes i diumenges dels mesos d’octubre i novembre una vintena d’espectacles i accions artístiques a la plaça dels Màrtirs i al barri del Remei de Vic.

Les activitats s’han portat a terme en un escenari singular: una estructura de palla gegant en forma de “C” que remetia a diferents paraules clau, com “capitalitat”, “catalana” i “comarca”.

L’interior i l’exterior d’aquesta “C” es van anar transformant a mesura que s’hi desenvolupaven les diverses accions artístiques, convertint-se en un acollidor escenari musical, en un petit teatre, en un plató fotogràfic o en un taller artístic a l’aire lliure. Guillem Roma, Titelles Naip, els contes dibuixats de l’Anna i en Subi, les escultures gegants de la Roxanne i l’Arèvalo o l’exposició fotogràfica “El meu barri”, de Sergi Pèrez,  són algunes de les activitats que van omplir d’art, durant dos mesos, el PreVICCC 2016 i que han despertat gran interès.

Totes les accions proposades han estat vinculades a les diferents disciplines artístiques en què s’ha estructurat la programació del VICCC 2016: la fotografia serà la protagonista durant el mes de febrer; el traç es farà al mes març, lletra a l’abril, el disseny al maig, formes durant el mes de juny, la festa al juliol, música al setembre i visual al novembre.

Vic Capital de la Cultura Catalana 2016 està cada més a prop. La setmana passada es va activar la pàgina web www.viccc2016.cat on, de moment, s’hi pot veure un tastet del que serà l’any 2016 amb el vídeo “Engeguem” de la productora osonenca Collateral Produccions.

 


         25/11/2015

Presentació del documental “21 anys de fal·lera Gegantera”

Aquest dijous a les 21h, a l’espai ETC de Vic, es projectarà el documental “21 anys de fal•lera Gegantera”, de Marc Escarrabill.

Després de dos anys enregistrant les sortides de la colla gegantera del Carrer de la Riera, en aquest reportatge es recull la tasca que cada un dels seus membres duu a terme, individual i col·lectivament, fent possible que les diferents tradicions que existeixen a Vic, com Sant Jordi o el seguici de Festa Major, se succeeixin any rere any.

Sense cap guió de ferro, l’autor experimenta amb les imatges i les entrevistes espontànies durant l’edició, construint el fil conductor. Explicar històries és el leit motive que ha dut Escarrabill a tirar endavant “21 anys de fal·lera Gegantera”.

Aquests minuts volen ser un homenatge a tothom que fa que els Gegants i el seu món siguin possibles, fent viure i perviure una tradició arrelada al barri durant més de dues dècades. L’any 1993 un grup de veïns del carrer de la Riera van construir, amb molt esforç, una parella de gegants, tres gegantons per canalla, capgrossos i una colla de grallers. La construcció dels gegants pubills l’any 2011, i pocs anys després, dels gegants petits de la ciutat, l’àliga i la mulassa petita,  van donar un nou impuls a la colla, convertint-se en l’actualitat, en un dels motors de la vida festiva i cultural de la ciutat. Avui, aquesta colla és una de les més gran del país, amb més de setanta persones de totes les edats implicades en fer créixer i estimar la cultura popular catalana, ja no sols al barri, sinó a tota la ciutat de Vic. 

+ info: http://webs.xadica.cat/gegantsriera


         23/11/2015

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies presenta la maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM

En el marc del programa Art i Escola, ACVIC Centre d'Arts Contemporànies posa en funcionament la maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM.

Art i Escola és un projecte que té per objectius promoure la presència de l’art a l’escola, fomentar la col•laboració entre entitats de l’àmbit de les arts i l’educació per compartir recursos i metodologies, donar suport als docents per desenvolupar projectes transversals i facilitar la visibilitat dels treballs que es realitzen a partir d’un eix temàtic comú; aquest any, la llum.

Seguint aquesta mateixa filosofia, aquest dijous es va presentar a l'ACVIC Centre d'Arts contemporànies la maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM. Un material pedagògic amb materials senzills i lleugers per poder dur a terme a l'aula algunes de les experiències més significatives que han desenvolupat les 30 escoles implicades en l’edició ART I ESCOLA 04. La maleta està adreçada a tots els centres educatius, entitats o persones que vulguin utilitzar aquest recurs per desenvolupar activitats educatives, artístiques o lúdiques entorn a la LLUM. Aquest material permetrà la possibilitat, entre d'altres, de jugar amb les llums i les ombres, canviar el color dels objectes, entendre la síntesi de colors, conèixer els colors primaris i secundaris, crear ambients, construir paisatges i ombres, filtrar la llum, generar reflexes, construir formes, etc.

La maleta pedagògica ART + ESCOLA + LLUM es pot demanar enviant un correu electrònic a educacio@acvic.org i sol·licitant els dies que es tingui previst utilitzar-la.

+ info: http://acvic.org/ca/art-i-escola


         16/11/2015

Aquest dissabte arriba una nova edició del Festival Foramuralla

El festival, que es celebra aquest poper dissabte 21 de novembre, es trasllada enguany al recinte de l’Àtlàntida.

El Foramuralla, el festival organitzat des de La Jazz Cava de Vic, arriba enguany a la seva cinquena edició apostant, com sempre, per una programació eclèctica i de qualitat. Nueva Vulcano, Mourn, Ainara LeGardon, Maïa Vidal o Ferran Palau seran alguns dels noms que passaran aquest dissabte pels tres escenaris repartits per l’interior del complex cultural de l’Atlàntida. Aquesta edició tindrà també una marcada presència d’artistes osonencs amb les actuacions de Núria Graham, Carla, Germà Aire, Matthew McDaid i el flamants guanyadors del concurs Sona9 2015, el grup vigatà Est Oest.

Les entrades anticipades, que tenen un preu de 16€, es poden comprar encara a través del web www.foramuralla.cat. El mateix dia del festival també es podran adquirir entrades a les taquilles de l’Atlàntida a un preu de 20€. 


Consulta els horaris i tota la programació clicant aquí


         11/11/2015

El grup vigatà Est Oest guanya el concurs Sona9

Est Oest són els guanyadors de la quinzena edició del Sona9,  la plataforma de grups emergents més important dels Països Catalans. Els vigatans es van imposar a la final als conjunts Coet i Roig!, en una gala molt competida celebrada a la sala Apolo de Barcelona.

El Premi Sona 9 suposa per als guanyadors l'enregistrament i edició d'un disc amb un productor professional, la portada de la revista Enderrock de l'agost del 2016 i una mini gira de cinc concerts en festivals musicals com l’Acústica de Figueres o el Mercat de Música Viva de Vic.

Est Oest és una proposta de Pop Rock en català nascuda l’any 2014. L’any passat van ser un dels grups seleccionats  per actuar als escenaris del Mercat del Ram i Música Viva del VicSona i, enguany, també han actuat per Festa Major Jove, al cicle ArtdePas i, aviat, al Festival Foramuralla.

Aquesta és la tercera ocasió en els darrers cinc anys que un grup osonenc s’emporta aquest prestigiós premi. El 2011 va recaure en el trio vigatà “la Iaia”, i l’any següent, en els osonencs Nyandú.

+ info: http://www.enderrock.cat/sona9/inici


         09/11/2015

Del 10 al 28 de novembre tindrà lloc la Festa Major de La Guixa 2015.

Un repic de campanes donarà el tret de sortida, demà a les vuit del vespre, a l'última festa major del 2015. L’endemà al matí hi haurà una missa solemne acompanyada d'un pica pica i a la tarda, també a la rectoria, es farà el pregó de les festes. Enguany el pregoner serà Josep Masoliver i Pou,  empresari, decorador-interiorista, membre del Grup de Defensa del Patrimoni de Vic, i amb els orígens familiars al mas St. Llorenç. Tot seguit, al costat de la rectoria, hi haurà focs artificials amb l’escamot de diables de Calldetenes.

El divendres se celebrarà el sopar popular al Centre Cívic de la Guixa i seguidament, concert gratuït amb el conjunt Boys Damm. El diumenge, després de la despertada i l’esmorzar popular, activitats familiars amb “Bicicleta del riure”, cercavila amb la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu, i inflables. Durant el matí també se celebrarà el campionat local de parxís i botifarra, i la missa per tots els difuns de la parròquia. A les sis de la tarda, també al Centre Cívic de la Guixa, l’Agrupació Teatral de Sentfores farà la primera funció de l’obra “Guixagags”, dirigida per Ernest Pla. L’espectacle, es podrà veure també els dies 15, 21 i 28 de novembre, en diferents horaris.

El divendres 20 de novembre es portarà a terme la ja tradicional “Nocturna de la Guixa”, una caminada de nit per l’entorn del poble que acabarà altre cop al Centre Cívic amb una botifarrada popular. Per últim, el diumenge 22 de novembre es realitzarà l’original cursa de tallagespes a l’antiga pista poliesportiva.

 

Consulta tota la programació de la Festa Major de la Guixa


         05/11/2015

Comença una nova edició de les Nits Digitals

Del 6 al 21 de novembre se celebra a Vic una nova edició de les Nits Digitals. El cicle, que té com a fil conductor l’expressió digitalitzada, vol mostrar les interfícies dels creadors del moment.

El Casino de Vic acollirà, aquest divendres, la primera sessió de les Nits Digitals. Xavier Manzanares dAAX, presentarà la instal·lació  immersiva sensorial tàctil i auditiva “Ones Hàptiques”. La instal·lació es podrà visitar, del 10 al 21 de novembre, a l’espai Romeu de la Biblioteca Joan Triadú.

El següent divendres, també al Casino, Miriam Reyes estrenarà el videorecital “Aquí estoy”. L’obra utilitza com a punt de partida poemes del seu llibre “Haz lo que te digo” en que fa un recorregut ple d’interrogacions pels diferents estadis comunicatius d’una relació amorosa. La mateixa nit també és podrà veure la instal·lació interactiva biotrònica “A cor obert”, de Fèlix Vinyals.

El 20 de novembre, a l’Institut del Teatre, Kònic Thtr  presentarà el concert/performance  “Hypernatural”, un projecte escènic que forma part del programa de recerca i creació ViSet, Europa Creativa-Cultura 2015-2016.

Les Nits Digitals posaran el punt i final el diumenge 21 de novembre amb un concert performance a la Jazz Cava. La festa de cloenda, organitzada conjuntament amb el festival Foramuralla, comptarà amb música electrònica en directe a càrrec de : brownstudy 

Nits Digitals és una iniciativa de Victrixmedia, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Casino de Vic, la Jazz Cava, el Festival Foramuralla, l’Institut del Teatre i l’Ajuntament de Vic.

+ info: nitsdigitals.com


         03/11/2015

El PreViccc 2016 es trasllada al barri del Remei

Es programen diferents activitats artístiques amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania que l’any vinent Vic serà Capital de la Cultura Catalana

Aquest passat dissabte van finalitzar les activitats prèvies del VICCC 2016 a la plaça dels Màrtirs de Vic. A partir del 15 de novembre, i durant tres diumenges consecutius, es repetiran les accions artístiques a la cruïlla entre el passeig de la Generalitat i el carrer Bisbe Strauch.

La plaça dels Màrtirs ha acollit durant el mes d’octubre diferents actuacions artístiques a l’entorn de la “C” de palla instal·lada en aquest punt neuràlgic de l’Eixample Morató. Amb l’objectiu de difondre a la ciutadania que l’any vinent, Vic esdevé Capital de la Cultura Catalana, s’han programat diverses activitats culturals dedicades a les diferents disciplines en que s’estructurarà la capitalitat de la cultura catalana a Vic: fotografia, traç, lletra, disseny, formes, festa, carrer, música i visual.

 

Les activitats del PreViccc, es traslladaran, ara, al barri del Remei. A partir del proper 15 de novembre, coincidint amb el Mercat dels diumenges, s’instal·larà la “C” de palla a la cruïlla del passeig de la Generalitat amb el carrer Bisbe Strauch. Durant tres diumenges seguits, es repetiran, en aquest espai, bona part de les accions realitzades durant el mes d’octubre a la plaça dels Màrtirs.

 

El 15 de novembre es dedicarà el dia a la música i l’escena. El tret de sortida serà a les onze del matí, amb un concert a càrrec de l’Escola de Música de Vic. Tot seguit serà el torn de la companyia còmica L’Ou Cost, que farà un breu esquetx per donar pas a un espectacle de petit format de Titelles Naip. Per acabar, a la 1 del migdia, el cantant Guillem Roma, acompanyat per Guillem Plana a la guitarra, faran una curta però intensa actuació musical a dins la “C”.

La foto i el traç seran els protagonistes del següent diumenge. A partir de les 11 del matí, a la part exterior de la “C” hi haurà una mostra de fotografies i retrats de la gent del barri realitzada per Sergi Pérez. A l’interior, el mateix fotògraf muntarà un estudi fotogràfic on tothom podrà fer de model. També durant tot el matí s’ha programat una acció grafitera amb grafiters de la comarca i un taller de disseny de grafitis a partir de retallables adreçat al públic infantil.

Per acabar, el diumenge 29 de novembre es destinarà a les lletres i les formes. A partir de les 11 del matí es podran escoltar contes dibuixat amb l’Anna Obiols i en Subi. L’interior de la “C” es convertirà, tot seguit, en un espai de lectura amb poesia osonenca i contes infantils. Durant el matí, els més menuts també podran col•laborar en construir una escultura en directe amb els artistes osonencs, Arévalo i Roxanne i participar d’un taller d’escultura amb fang.

Adjuntem cartell amb la programació cultural d’aquest mes de novembre.

Programa d'activitats


         
S'estan mostrant 10 notícies (501-510) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.