NOTÍCIES


19/05/2015

La UVic - UCC i Horitzó Àsia organitzen un Postgrau en Estudis Asiàtics

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el projecte Horitzó Àsia organitzen un nou Postgrau en Estudis Asiàtics que té per objectiu formar a professionals que estiguin capacitats per realitzar anàlisis eficients sobre la realitat asiàtica després d’adquirir diversos coneixements sobre la geografia, la política, l’economia i la diversitat cultural d’aquest continent. Els estudis, que responen a una demanda creixent de formació avançada sobre l’Àsia, realitzarà una aproximació transversal dels valors que emanen de les seves cultures mil·lenàries, amb un especial èmfasi a la Xina, el Japó, l’Índia, Corea i Indonèsia. Els estudis han comptat amb la col·laboració de HispanoAsian Business Consulting.

Amb una orientació centrada en la recerca i, també, en la professionalització, aquest postgrau vol aprofundir en les eines que han de permetre millorar i eixamplar les relacions existents entre el gegant asiàtic i el món occidental. Un apropament a la realitat econòmica, social i cultural d’un espai geogràfic que aglutina més de tres mil milions de persones i unes més que evidents expectatives de creixement econòmic, vol ajudar a millorar les complexes relacions entre els dos territoris.  

El postgrau de 30 crèdits, que començarà a mitjans d’octubre i finalitzarà al mes de juny, s’adreça a titulats en Ciències Socials i Jurídiques, Geografia, Història, Turisme, Economia, Humanitats, Comunicació i altres àrees amb interessos en l’Àsia Oriental. Les principals sortides professionals que preveu el postgrau se centren en la professionalització d’empresaris; traductors i intèrprets; treballadors del sector turístic; del periodisme i de la comunicació corporativa o institucional; consultors d’internacionalització especialitzat en Àsia; analistes de mercats; assessors; caps d’exportació i caps de compres; mediadors socials i culturals; formadors; tècnics de museus i fundacions; personal de departaments de recursos humans i empreses de selecció; pas previ a una especialització en negocis o a una altra àrea de coneixement o geogràfica.

 

+ info: http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/postgraus/postgrau-en-estudis-asiatics


         14/05/2015

L’Espai virtual Art_24 presenta una nova exposició

La fotògrafa Mar Morey exposa una trentena d’obres  que retraten el festival de jazz de Vic de l’any passat. Coincidint amb la 17ena edició del Voll-Damm Festival Jazz Vic, aquest espai virtual ha estrenat nova exposició. A la mateixa Cava de Jazz s’hi ha ubicat una accés permanent on es pot visitar l’exposició a traves d’una tablet. La Cava també complementa aquesta exposició virtual de Mar Morey amb una exposició física, amb fotografies de la mateixa autora.

L’Espai Art_24 és un espai digital i virtual que exposa, sense límits horaris, sense fronteres geogràfiques i sense complexos de formats, estils i generes, tot tipus d’expressions artístiques gràfiques i visuals. L’espai es va posar en marxa ara fa un any. Des d’aleshores hi ha exposat la pintora Isa Baset i l’il·lustrador Subi amb una exposició titulada “Personatges de conte”. 

L’Espai Art_24 es pot visitar des de qualsevol ordinador, tablet i aparell de telefonia mòbil i es pot descarregar l’aplicatiu de forma gratuïta tan per aparells Android com per IOS.

El Jazz en imatges

Mar Morey explica: “Per a mi, el Festival de Jazz de Vic ja s'ha convertit en una cita obligatòria: primer, per la programació única i sempre interessant; segon, per l’oportunitat de poder-lo fotografiar, i després per ensenyar les imatges tant a les xarxes socials, com a la premsa. També vull mostrar-lo en una exposició, com aquesta que presento, o la que hi haurà a la Jazz Cava durant els dies del Festival”.

“En aquestes imatges podreu veure l'edició de l'any passat, en un format més o menys de retrat, uns retrats dels músics emmarcats amb els instruments que els envolten enmig d'un caos organitzat, situats dins de la foscor de la Cava o de l'Atlàntida. La idea d’aquest format va sorgir majoritàriament per les “big bands” que omplien l'escenari de la plaça, amb una gran quantitat de músics i instruments. Em va agradar buscar el retrat i forçar els enquadraments dintre de l'escenari tan ple. Fotografiar concerts de dia sempre se m'ha fet un pèl estrany; tendeixo a relacionar els espectacles amb foscor i focus de colors i suposo que havia de buscar algun tipus d'element que emmascarés la imatge. La música és una mena de misteri, amb elements amagats i sobreposats i, per a mi, la imatge també ha de tenir un cert misteri, algun element a primera vista més irrecognoscible. Arribada en aquest punt, podria divagar bastant, però prefereixo que mireu les imatges i espero que us agradin!”.

Mar Morey

Realitzadora audiovisual i fotògrafa especialista a documentar esdeveniments de l'àmbit cultural, té una llarga relació amb la fotografia d'espectacles com a fotògrafa de mitjans (Rocks, Rock de Luxe, Go Mag, Ritmes.cat) i com a realitzadora audiovisual (Ass. Cultural Heliogàbal i NoNo Logic festival).

També ha estat realitzadora en serveis audiovisuals relacionats amb cultura, art, pensament i educació (Arts Santa Mònica, Fundació Jaume Bofill). Desenvolupa una faceta artística amb la creació de l'imaginari visual de l'espectacle Saló Sonor, juntament amb l'artista i lutier experimental, Eli Gras. D’altra banda, emprèn el nou projecte Sra. Audiovisual amb Marta Tomàs, en què a part de la faceta professional en desenvolupa una de més artística  amb l’enregistrament de videoclips, curtmetratges i peces audiovisuals experimentals.

+ info: http://www.vic.cat/Art24/Art24/


         06/05/2015

Vic celebrarà del 7 al 17 de maig el 17è Voll-Damm Festival Jazz Vic

Del 7 al 17 de maig, Vic celebra el 17è Voll-Damm Festival Jazz Vic, un aparador obert al jazz de nova creació i de l’avantguarda jazzística. A les portes de la majoria d’edat, aquest festival de referencia programarà quinze concerts a la Jazz Cava i a la plaça del Carbó, una projecció de cinema, dues exposicions i una “master class” amb un 60% d’actes gratuïts i entrades que oscil·len entre els 5 i els 22 euros.

La inauguració del festival serà el dijous 7 de maig a les 10 de la nit a la Jazz Cava  amb el “Pianíssim” d’Albert Bover. Els 9 dies restants de festival es comptarà amb les actuacions de Side A - Ken Vandermark, Håvard Wiik i Chad Taylor, Men in Swing, IEPI i Llibert Fortuny, Albert Cirera Lisbon Trio i Agustí Fernández, Profà, Free Art Ensemble, Bird, Marcel·lí Bayer, Ramon Prats Quartet, The Way, Reptilian Mambo, Jim Black New Quartet Malamute, Big Band EMVIC i The Gramophone Allstars.

Complementaran el festival una sèrie d’interessants activitats com la “master class” que anirà a càrrec de Jim Black, l’Espai Jazz a la Biblioteca Joan Triadú amb una acurada selecció musical i literària i la projecció de cinema del film “Bird” en col·laboració amb Cineclub Vic. A més, per aquesta edició, en destaca l’exposició “Festival de Jazz Vic 2014” que es podrà veure a la Jazz Cava durant el festival, però també a través de l’aplicació virtual per IOS i Android “Art24”, promoguda per l’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic. L’exposició es basa en les fotografies de Mar Morey de la darrera edició del Festival, que se centren en la recerca del rostre i en la construcció de retrats dels músics.

Un total de 9 dies de festival plens de música i activitats que ompliran la ciutat de Vic del jazz més avantguarda del moment.

 

+ info: http://www.festivaljazzvic.cat/


         05/05/2015

Prop de 80 entitats particiaran a la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic

Avui al matí s’ha presentat una nova edició de la Mostra d’Entitats i Músiques que tindrà lloc el pròxim, dia 9 de maig a la capital d’Osona.  Es tracta de la festa anual del teixit associatiu de la ciutat, tal i com ha afirmat la tècnica de Cultura i Ciutadania, Berta Rierola. Prop de vuitanta associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans, es trobaran al passeig Pep Ventura, de 10 del matí a 8 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.

Després de dotze anys, la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic és un esdeveniment consolidat que s’ha convertit en un espai de diversitat, convivència, tolerància i d’intercanvi d’idees i iniciatives on les entitats es donen a conèixer i aprofiten per fer xarxa amb les demés associacions de la ciutat. “La trobada anual del teixit associatiu vigatà, un dels motors fonamentals de la ciutat", ha afirmat Rierola.

Alhora, les entitats ofereixen al públic tot un seguit de tallers i activitats, durant tot el dia: emissions radiofòniques en directe; bitlles catalanes; degustacions gastronòmiques; mostres de dibuix i pintura; taller i demostracions de trapezi i circ aeri; exposicions d'objectes i artesanies típiques d’altres països; tallers de castells; taller “Pinta un futur millor per l’Àfrica”; taller de henna; taller de pintura per a nens; taller de llengua de signes catalana; espai creatiu i de manualitats per a infants; taller de rugbi; mostres de fotografia; taller de paper reciclat; demostració de forja, ceràmica i pintura; taller de cal·ligrafia japonesa; mostres de tall i confecció; taller d’àrab; projeccions de curts; ballades de swing i lindy hop; xuts a porteria; exposicions; ... entre altres.

Com ja és habitual, durant tot el dia, es podrà fer ús del servei de bar, que aquest any gestionarà la Unió de Joves Senegalesos juntament amb el CEES (Centre d’Estudis El Seminari) qui destinarà els beneficis d’aquest espai al projecte “Cooperem amb Senegal”.  Un any més, aquesta iniciativa ha estat escollida a través del concurs anual que es fa entre les entitats vigatanes per aquesta fi. “Cooperem amb Senegal” és una campanya  desenvolupada per alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integració Social d'aquesta escola i consisteix en sensibilitzar a la població sobre els projectes de cooperació que la ciutat duu a terme al Senegal, així com recollir el màxim de material escolar i esportiu possible per fer-lo arribar a la comunitat de Diatock (Senegal), tal com ha explicat un representant del centre educatiu, Guillem Rovira. Així, els beneficis que s'aconsegueixin al bar de la Mostra aniran destinats al pagament dels costos d'aquest projecte. (Més informació a: http://cooperemambsenegal.blogspot.com).

Com a novetat, aquest any, a més dels estands de les entitats sense ànim de lucre de Vic, la Mostra d’Entitats també comptarà, d’una banda, amb la presència de l’espai VISCaVIC, en el marc del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), que surt al carrer, una vegada més, per conèixer de prop l’opinió dels vigatans i vigatanes en matèria de convivència i cohesió social (Més informació: (https://www.facebook.com/ProjecteIntervencioComunitariaInterculturalVic). Aquest projecte ha estat explicat per la coordinadora del projecte, Margarida Fité que ha animat a tothom a participar de la iniciativa. Fité, ha remarcat que “hem partit de la diversitat d’origen com a gran valor i riquesa d’aquesta ciutat”.

Destacar que d’altra banda, s’aprofitarà la jornada per recollir adhesions a la Declaració de Vic, un full de ruta en matèria de cohesió social elaborat per membres del Consell de Ciutat, i que s’està difonent a través de la campanya VicVol (Més informació a: http://www.vicvol.cat).

Finalment i en representació de l’Assemblea Nacional Catalana, Isabel Vallvé, ha explicat que veuen en la mostra un espai idoni per exposar tota la feina feta fins ara, així com també aprofitaran el mateix marc per impulsar la campanya que s’està promovent per canviar les estelades descolorides per unes de noves. A banda, i de 09.00 h a 13.00 h posaran a l’abast dels seus socis unes urnes amb l’objectiu de dipositar el seu vot, ja que aquest mateix dia l’ANC es veu immersa en la configuració de la seva nova junta general.

Finalment, per aquesta dotzena edició en destaca, un any més, la programació de les Músiques de Vic. El passeig Pep Ventura tornarà a comptar amb dos espais escènics que aniran oferint actuacions ben diverses, la majoria d’elles a proposta de les associacions de Vic. Enguany, s’inaugurarà la Mostra amb l’espectacle musical familiar “L’enciclopèdia baixeta de nit” de 2princesesbarbudes que, amb instruments de joguina, clown i poesia visual, posaran música baixeta pels més baixets de casa. A mig matí, l’Agrupació de Sords de Vic i comarca proposa l’espectacle de flamenc amb interpretació en llengua de signes catalana, “Les amants de Picasso. Autoretrat d’un signe” a càrrec de Ballet Flamenco EnFemenino. A continuació, enguany es tornarà a comptar amb el Grup de Teatre Antirumors Vic qui trencarà amb els mites i desmuntarà tòpics i estereotips sobre el racisme a través d’un teatre fòrum. La resta del matí, es completarà amb el cantautor d’origen amazigh Mhamad i la ja tradicional actuació dels Ghanaman i African European Youth Singers, amb percussió i dansa africana. Després de la pausa per dinar, la tarda començarà amb la cercavila musical de la Patxaranga Jove de Vic, qui posarà molt de ritme a la Mostra. Després, hi haurà el concert de l’associació Tam Tam Gospel i VicKick oferirà una mostra de swing. El plat fort arribarà a mitja tarda amb Funky Step & The Sey Sisters, una explosió de música, passió i molta diversió, a ritme dels millors temes del soul­ i funk de tots els temps. El fi de festa anirà a càrrec, un any més, d’Els Rengles i les seves particulars versions de clàssics de blues i rock.

+ info: http://memvic.vicentitats.cat


         21/04/2015

Laura Bigas guanya el Concurs de Cartells de la Festa Major de Vic 2015

El jurat del Concurs de Cartells de la Festa Major de Vic 2015 va emetre divendres passat el veredicte del cartell guanyador, després d’una ajustada deliberació. Enguany s’han rebut 14 propostes de cartells de creadors i artistes de Vic, d’altres municipis de la comarca i de la resta de Catalunya. Aquest concurs, que se celebra per quart any consecutiu, té per objectiu potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com difondre la Festa Major de la ciutat.

La guanyadora d’aquesta edició ha estat Laura Bigas Montaner, natural de Vic, amb un cartell molt colorista que es donarà a conèixer setmanes prèvies a la Festa Major de Vic, un cop comenci la difusió dels actes d’aquesta celebració, una de les més esperades de l’any.

 


         16/04/2015

A punt la programació de la diada de Sant Jordi 2015

Un any més, el 23 d’abril la ciutat de Vic celebra la diada de Sant Jordi amb un seguit d’activitats pensades per a totes les edats, fent especial èmfasi amb els més petits de casa.

L’Ajuntament de Vic obrirà les seves portes amb visites guiades per l’edifici i visita a l’exposició de rams i roses, obsequi de les floristeries de Vic, d’11 a 13h. i de 17 a 19h. A més, durant tot el dia, el carrer Manlleu acollirà, un any més, la Fira de la Cooperació, amb la participació de les entitats del Consell Local de Cooperació de Vic i amb activitats, tallers i contacontes. Precisament, a les 10.30h. i a les 11.30h., a aquest espai de contes, s’hi explicarà “Els sis tresors” a càrrec de Tew Bunnang (narrador) i Ester Jaume (il·lustradora). També, al mateix carrer Manlleu, el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) de Vic surt al carrer una vegada més amb l’activitat “VISCaVIC”, un mapa col·lectiu de trajectòries de vida i un recull d’imatges i veus col·lectives entorn la bona convivència a la ciutat.

De cara a la tarda, la plaça Major de Vic acollirà jocs gegants i tallers infantils a partir de les 17.30h. i a les 18h. farem “Buff!” amb el contacontes a càrrec de la companyia Ninot i Nas. A les 18.30h. arribarà un dels moments més esperats del dia: la representació de la llegenda de Sant Jordi, a la plaça Major de Vic, enguany a càrrec de l’associació “Escènic Vic”.

Finalment, la programació d’actes de la jornada de Sant Jordi d’enguany clourà amb “A Tota Veu”, un recital literari amb entitats d’Osona organitzat per Òmnium Cultural.

 

Postal amb la programació de Sant Jordi 2015 a Vic


         09/04/2015

Vic acull el 17è Voll-Damm Festival Jazz

El Voll-Damm Festival Jazz Vic presenta la programació de la 17a edició, que tindrà lloc a la capital d’Osona del 7 al 17 de maig, amb una vintena de propostes jazzístiques, entre concerts i activitats complementàries. El trio Ken Vandermar, Håvard Wiil i Chad Taylor (Side A), Albert Cirera Lisbon Trio + Agustí Fernández, Reptilian Mambo, Jim Black New Quartet Malamute i Ramon Prats Quartet són alguns dels noms destacats d’aquesta propera edició.

Seguint la línia marcada en les darreres edicions d’esdevenir una finestra oberta al jazz de nova creació i presentar algunes de les propostes més destacades de l’avantguarda jazzística, el Voll-Damm Festival Jazz Vic torna a apostar per una selecció d’artistes i formacions molt diferents, que mostraran noves experiències creatives, sovint arriscades o poc ortodoxes. En aquesta 17a edició, es podran veure músics i bandes capdavanteres en l’àmbit internacional -molt sovint inèdites aquí-, l’efervescència dels professionals del país que mostraran el bo i millor d’una escena que ja ha traspassat les seves fronteres, i també les noves generacions de músics locals que empenyen amb força i es postulen com un planter de qualitat per a un futur no gaire llunyà.

L’encarregat d’obrir el Festival serà, com ja és tradició al Festival, un “Pianíssim”. En aquest cas, a càrrec d’Albert Bover, un dels grans pianistes de casa nostra que interpretarà alguns estàndards de jazz, i altres temes originals (dijous 7 de maig, 22 h, La Jazz Cava). L’endemà arribarà un dels plats forts d’aquesta edició, amb Side A: Ken Vandermark, Håvard Wiik i Chad Taylor, tres dels millors compositors i improvisadors de l’avantguarda jazzística internacional, artistes en recerca contínua que parteixen de la tradició del post-bop però s’obren a les possibilitats del free amb una potent energia provinent del rock (divendres 8 de maig, 22 h, La Jazz Cava). El dissabte, el Festival començarà al migdia, amb l’actuació de Men in swing, una banda que oferirà versions de Ray Charles, Morgan Lewis o Spencer Williams, entre d’altres, i crearan l’ambient ideal tant pels balladors de Lindy Hop com per aquells que només vulguin passar una bona estona escoltant alguns dels hits del gènere (dissabte 9 de maig, 13 h, escenari Voll-Damm). A la tarda, es podrà escoltar IEPI + Llibert Fortuny, una col·laboració entre el reconegut saxofonista i la banda de rock experimental banyolina (dissabte 9 de maig, 19 h escenari Voll-Damm). Seguidament, el Festival oferirà l’estrena del projecte d’Albert Cirera Lisbon Trio + Agustí Fernández, que uneix el trio del saxofonista amb un dels pianistes de música improvisada i contemporània més reconeguts del jazz europeu i mundial (dissabte 9 de maig, 21 h, La Jazz Cava). Per tancar la nit, tant aquest dissabte com el 16 de maig, Dj. Profà oferirà una sessió que explorarà la conjunció entre el jazz i l’electrònica (23 h, La Jazz Cava). El diumenge, serà el torn de Free Art Ensemble, una banda amb alguns dels músics catalans i andalusos més inquiets, que tenen per objectiu explorar nous territoris sonors i estètics (diumenge 10 de maig, 19 h, escenari Voll-Damm).

Durant la segona setmana de Festival, es podrà escoltar a Marcel·lí Bayer en un concert dedicat als solos. El saxofonista interpretarà 1680, una agosarada gravació en solitari que en directe comptarà amb les projeccions visuals d’Alexandra Garzón (dijous 14 de maig, 21 h, La Jazz Cava). El divendres, el bateria Ramon Prats, premiat com a músic, grup i disc de l’any 2014 per l’AMJM, portarà el seu projecte més personal, Pandora, juntament amb el seu quartet (divendres 15 de maig, 22, La Jazz Cava). Dissabte serà el torn del funk, el soul i el jazz del trio osonenc The Way, que presentarà els temes propis que formaran part del seu primer disc (dissabte 16 de maig, 13 h, escenari Voll- Damm). A la tarda, pel mateix escenari passarà Reptilian Mambo, una banda que mescla el rock, el jazz, l’electrònica, la improvisació lliure i el mambo en una proposta explosiva (dissabte 16 de maig, 19 h, escenari Voll-Damm). Més tard, actuarà el ja anunciat Jim Black New Quartet Malamute, format per Orskar Gudjonsson al saxo tenor, Elias Stemeseder al teclat, Chris Tordini al baix elèctric i guitarra i Jim Black a la bateria i electrònica, que oferirà un concert únic a Catalunya dins la seva gira europea (dissabte 16 de maig, 21 h, La Jazz Cava). El mateix dissabte a les 17 h, Jim Black durà a terme una master class a La Jazz Cava (5 € / gratuït amb l’entrada del concert), una sessió que abraçarà des de la tècnica més clàssica en el jazz fins a l’ús de tecnologies i recursos electrònics enfocats a l’experimentació i creació de noves textures sonores. Diumenge, la Big Band EMVIC presentarà una mostra de la feina feta durant els darrers mesos, amb temes de swing, latin, o funky entre d’altres (diumenge 17 de maig, 13 h, escenari Voll-Damm). Tancarà el Festival la proposta de The Gramophone Allstars Big Band, que presentarà el seu últim projecte, Jazzmaica (Bankrobber, 2014), un àlbum que explora el punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans (diumenge 17 de maig, 19 h, escenari Voll-Damm).

A més dels concerts, el Festival comptarà amb activitats complementàries, com l’exposició Festival de Jazz de Vic 2014, a càrrec de Mar Morey, amb una selecció d’algunes de les imatges de la darrera edició a La Jazz Cava i a l’Aplicació Art 24; les actuacions del Matí de les Escoles de Música el diumenge 10 de maig, i la projecció de la pel·lícula Bird, de Clint Eastwood (EUA, 1988) el 12 de maig a l’Espai de Teatre i Cinema ETC. Així mateix, també es podrà consultar Espai Jazz, una selecció del fons de la Biblioteca Joan Triadú de Vic que posa en relació el jazz amb la literatura, el cinema i algunes gravacions històriques (del 7 al 17 de maig).

Les propostes es reparteixen principalment entre La Jazz Cava i l’escenari Voll-Damm a la plaça del Carbó. En aquest últim, d’accés gratuït, hi tindran lloc la meitat de les actuacions i hi haurà servei de bar, amb la voluntat d’acostar la música a tothom amb un esdeveniment obert i participatiu. Cal destacar que més de la meitat de les propostes són gratuïtes i la resta amb entrades que van dels 5 € als 22 €. Les entrades ja són a la venda a www.festivaljazzvic.cat i a La Jazz Cava (Rambla dels Montcada, 5, de Vic // De dijous a dissabte, de 23 h a 03 h).


Un Festival de Jazz més social

En aquesta 17a edició, el Voll-Damm Festival Jazz Vic estrena una col·laboració amb el Projecte Aurora. Aquesta empresa social, que té com a objectiu donar oportunitats de mobilitat i formació internacional als joves amb menys oportunitats d’Osona, compta amb més de 150 participants que, gràcies al cofinançament de l’Agència Catalana de Joventut, el programa ERASMUS+ de la UE i la col·laboració dels Ajuntaments de Vic i de Manlleu, ajuden a desenvolupar diferents projectes socials, culturals i ambientals tant de la comarca com en diferents organitzacions d’arreu d’Europa. La col·laboració entre el Voll-Damm Festival Jazz Vic i el Projecte Aurora neix de la idea de fer participar activament aquests joves en l’organització del Festival d’enguany, integrar-los en l’esdeveniment, fer-los coneixedors de les diferents àrees relacionades amb el desenvolupament del Festival i donar-los diferents tasques per tal de gaudir del Festival, i fer més gran la família del Voll-Damm Festival Jazz Vic.

+ info: http://www.festivaljazzvic.cat/


         07/04/2015

Vic acull els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dansa

Avui al matí a la plaça dels Màrtirs s’han presentat els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dansa, que enguany com a novetat inclouran l’espectacle Osona en Dansa, el dia 12 d’abril a L’Atlàntida i el ja tradicional espectacle, que se celebrarà el dissabte, dia 25 d’abril a l’escenari instal·lat a la mateixa plaça dels Màrtirs i que comptarà amb la participació dels alumnes de les diferents escoles de dansa de la comarca.

La roda de premsa ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Joan López i Carol, el gerent de la Fundació L’Atlàntida, Lluís Vila d’Abadal i la presidenta de l’Associació Osona en Dansa, Joana Rañé.

El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol ha destacat que enguany es vol apostar fermament per la dansa i per aquesta raó L’Atlàntida s’hi implica amb l’objectiu de donar valor a aquesta disciplina artística. En aquesta línia el gerent de la Fundació L’Atlàntida, Lluís Vila d’Abadal ha manifestat l’interès de mantenir aquesta línia de treball en properes edicions.

L’associació Osona en Dansa comença una nova etapa amb l’objectiu principal de difondre i promoure la dansa a la comarca d’Osona. L’entitat que cada dia va incrementant de socis (actualment ja compta amb 11 escoles adherides i diferents persones a títol individual) els mou la passió per la dansa.

Aquest nou projecte vol posar especial atenció en els aspectes culturals, educatius i socials relacionats amb aquesta disciplina artística i ho fa amb una renovada junta presidida per la ballarina i coreògrafa Joana Rañé. La presidenta ha explicat que aquesta nova etapa comença amb força amb un mes d’abril ple de dansa: El diumenge, dia 12 d’abril, a les 18.00 h al teatre Atlàntida algunes de les escoles membres d’Osona en Dansa presentaran un espectacle conjunt, que té com a leitmotiv la història de l’art i concretament de la pintura. Cada escola s’ha inspirat en un quadre d’un autor, estil i època diferents per tal de crear la seva peça dins d’un museu imaginari molt especial. Tot seguit la nova Companyia XT, vinculada a Osona en Dansa (tots els seus membres són de la comarca i formen part de l’associació), presentarà un fragment del seu treball en procés “VITAE’S”. Set ballarins fusionen diferents disciplines i es complementen entre ells per crear un espectacle innovador.

Jèssica Duran, secretària de la junta Osona en Dansa ha explicat que com cada any, i per celebrar el dia internacional de la dansa, el dissabte, dia 25 a partir de les 10 h del matí i durant tot el dia, a la plaça dels Màrtirs de Vic, gran part de les escoles de la comarca presentaran una mostra dels seus treballs, convidant al públic a gaudir d’un dia molt especial. Duran també ha matisat que en cas de pluja l’activitat es traslladaria al recinte firal el Sucre de Vic.


         27/03/2015

Programació de primavera a Cineclub Vic

A partir del 9 d’abril, Cineclub Vic arrenca el cicle de primavera amb una programació d’abril a juny plena de pel·lícules sorprenents i col·laboracions que, edició a edició, van creixent.

El primer film que es projectarà será “Camino a la escuela”, un “documental d’aventures” sobre uns nens que aconsegueixen cada dia una fita èpica per arribar a l’escola. Pel·lícules com “Aguas tranquilas”, “Leviathan”, “Pride”, “Toro salvaje”,... són algunes de les propostes per les sessions de dimarts. Unes sessions plenes de col·laboracions, també, com “Bird” en el marc del Voll-Damm 17è Festival de Jazz; “Mr. Turner” amb la Universitat d’Estiu de la UVic, entre altres. En destaca però, la nova incorporació a la llista de col·laboradors amb l’entitat: Martulina Divina, amb qui es programarà el clàssic film musical “Alta fidelidad” dins el primer Record Store Day.

També, com no podria ser d’altra manera, hi hauran sessions temàtiques com la de sant Jordi, amb “La por” de Jordi Cadena; Mamma Roma, film d’homenatge a Pasolini en el 40 aniversari de la seva mort; i una per estrenar, Els terrats, un film sobre la realitat al barri de El-Oued a l’Alger.

Dins aquest cicle tampoc hi falten les sessions de “Pantalla Oberta”, projectades als dijous, amb una destacable “Josep Vernis. Ordenar el caos”, que mostrarà l’art i la vida de l’artista, i “Origen, nou maneres de néixer”, una reflexió al voltant del part natural. En dijous també es projectarà “Azul”, una sessió d’homenatge al productor Marin Karmitz emmarcada en un seminari de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Una programació molt completa que finalitzarà el 30 de juny amb la tradicional col·laboració amb el Festival Nits de Cinema Oriental i el film “Unbeatable” i tornarà al setembre amb una nova programació i Cineclub Xic.

 

Programació primavera 2015

+ info: http://www.cineclubvic.com


         24/03/2015

Tornen els tallers de sardanes "No giris cua!"

A partir del proper 11 d’abril tornen els tallers de sardanes “No giris cua”, organitzats pel Grup Sardanista Riallera amb l’objectiu d’apropar aquesta dansa tradicional catalana a la ciutadania i fer més participatives les audicions de sardanes.

Els tallers es realitzaran a les 5 de la tarda a la plaça Major de Vic els dies 11, 18 i 25 d’abril i 2 i 9 de maig, coincidint amb la segona part de les audicions de sardanes que ja hi ha programades a la ciutat. En cas de pluja, els tallers es realitzaran a l’ateneu La Central, ubicat a la plaça Vicenç Albert Ballester, s/n.

Com ja és habitual, els tallers són gratuïts i aptes per a infants a partir de 6 anys. Els grups es dividiran en funció d’edat, però també per nivell; així, qui tingui un nivell més avançat se li ensenyarà a repartir, ballar punts lliures, ... etc.

Les persones interessades a participar d’aquests tallers es podran inscriure prèviament al correu electrònic gsriallera@gmail.com o bé un quart abans de començar cada taller.

 

+ info: http://www.facebook.com/gsriallera


         
S'estan mostrant 10 notícies (541-550) de 686
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.