NOTÍCIES


05/03/2015

L’àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic es trasllada a la Casa Masferrer

L’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic que inclou els serveis de cultura, desenvolupament comunitari (entitats), cooperació i participació es trasllada d’ubicació i a partir del proper dimarts, dia 10 de març, oferirà els seus serveis habituals des del nou emplaçament de la Casa Masferrer (pl. Dom Miquel de Clariana, 5, baixos).

El trasllat de tot el personal i material es farà efectiu el dilluns, dia 9 de març i per tant al llarg d’aquest dia el servei habitual als usuaris quedarà aturat. Els serveis tornaran a estar disponibles a partir del dimarts 10 de març a la nova ubicació.

El nou telèfon de l’àrea serà el general de l’Ajuntament de Vic, 938862100.

L’Ajuntament de Vic demana disculpes per les molèsties ocasionades, però amb aquests canvis vol ajudar a donar més bon servei a la ciutadania.


         23/02/2015

L’arquitecte Xavier Rius i Orpinell guanyador de la Beca Ciutat de Vic

Dijous al vespre es va atorgar la Beca Ciutat de Vic, valorada en 6.000€ i que aquest cop va recaure en el projecte “UMIL – Vic a l’abast de la mà”, de l’arquitecte Xavier Rius i Orpinell. La Beca Ciutat de Vic es concedeix bianualment.

El projecte guanyador, escollit per unanimitat d’entre els dos finalistes, d’un total de 12 projectes presentats, consisteix en l’elaboració, a través de la impressió digital 3D, de la maqueta de la ciutat de Vic, a partir d’una impressora digital de fabricació pròpia.

El jurat de la Beca, integrat pels membres del Consell de Cultura de Vic, va valorar molt positivament la presentació del projecte, que va ser molt acurada i ben fonamentada, l’aspecte pedagògic que se’n podrà obtenir del resultat final i que aquest, alhora, esdevindrà un element útil de coneixença de la ciutat, adreçat tant al món escolar i educatiu en general com a la totalitat de la ciutadania que en vulgui gaudir. Així mateix el jurat va valorar també la continuïtat del projecte, que es podrà anar actualitzant segons la ciutat es vagi modificant, alhora que, utilitzarà, en el seu procés, una tècnica tan nova com ho és la impressió en 3D.


         20/02/2015

Els millors curtmetratges d’animació per adults a l’espai ETC de Vic

La sessió dels dijous de Cineclub Vic acollirà el proper 26 de febrer  “L’Animac Camina. Híbrid”, una selecció dels  millors curtmetratges per adults de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya 2014 que se celebra cada any a la ciutat de Lleida. La projecció es farà a les 9 del vespre a l’espai ETC de Vic i serà gratuïta.

“L’Animac Camina. Híbrid” és una mostra de l’animació més arriscada del moment.  Avui, en el terreny de la creació i l'entreteniment, la tecnologia permet barrejar, cada vegada més i millor, diferents llenguatges i tècniques. La paraula “hybrida”, en llatí, al•ludeix a la mescla d'espècies. Els organitzadors de la Mostra han volgut traslladar aquesta analogia a l'actual món audiovisual on l'animació s'ha infiltrat en tot tipus de gèneres. És per això que el tema de Animac’14 es va dedicar a l'animació híbrida.

Un programa intensament artístic que recull fins a 8 treballs procedents d’arreu del món. Durant la sessió, que tindrà una durada aproximada d’una hora, es podran veure els curtmetratges Magma (Catalunya), Première Automne (França), Gloria Victoria (Canadà), Mademoiselle Kiki et les Montparnos (França), Lettres de femmes (França), Subconscious password (Canadà), Astigmatismo (Espanya) i The Ringer (Regne Unit/França).

Aquesta sessió oberta a tothom s’ha organitzat per part del mateix Ajuntament de Vic i amb la col·laboració habitual amb el CineClub Vic.

 

+ info: http://www.cineclubvic.com


         17/02/2015

Arriba el Carnestoltes de Vic

Aquest dissabte al matí se celebra una nova edició del Carnestoltes de Vic. Els participants i les comparses estan convocades a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el manifest que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic va néixer ja fa uns anys de la mà del Mijac de la Serra de Sanferm i poc a poc s’ha anat consolidant com una festa popular adreçada a tots els públics. Actualment el Carnestoltes l’organitzen les Associacions de Veïns i Veïnes del Pla del Remei, la Serra de Sanferm, Plaça Moragas – Estadi, la Calla i l’Horta Vermella, amb la col·laboració de diferents AMPA’s i entitats del lleure de la ciutat.

 


         11/02/2015

Tancament provisional de la Biblioteca Joan Triadú de Vic

L’Ajuntament de Vic us informa que per problemes tècnics amb la calefacció, la Biblioteca Joan Triadú tancarà de forma provisional fins el divendres, dia 13 de febrer.

Es preveu l’obertura al públic a partir del dissabte, dia 14 de febrer a les 10.00 del matí.

El servei de bústia de retorn de documents es mantindrà obert igualment.

Per a més informació truqueu al 93 883 33 25 de 09.00 h a 15.00 h.

Disculpeu les molèsties.


         05/02/2015

S’obre la convocatòria pel VicSona 2015

L’Ajuntament de Vic obre la convocatòria d’artistes del VicSona 2015, la Mostra de Música Jove que té com a finalitat promoure i donar a conèixer la creació musical emergent local. El termini per presentar les propostes acaba el 10 de març de 2015.

Una de les novetats més destacades d’aquesta nova edició és que deixa de ser requisit per participar ser menor de 30 anys o residir a Osona, tot i que l’organització valorarà aquests aspectes per potenciar la presencia de propostes joves de la comarca. Una altra novetat important és que les propostes seleccionades rebran una remuneració econòmica i se’ls hi enregistrarà una videoentrevista que podran utilitzar com a material promocional.

D’entre les propostes presentades, se n’escolliran quatre que seran les que participaran en els concerts de VicSona que es faran el dissabte, dia 28 de març, a partir de les 10 de la nit, a l’Orfeó. Els assistents podran votar les propostes que es presentin i la més votada tindrà prioritat en programacions posteriors.

Els grups seleccionats també són candidats a participar en l’escenari VicSona del Mercat de Música Viva d’enguany.

Les propostes s’han de presentar a Vicjove, amb una fitxa que trobareu a la seva pàgina web i que enllacem a sota. Les bases senceres de participació, també es poden consultar a aquest mateix web.

 

+ info: http://www.vicjove.cat/vicsona-mostra-de-musica-jove/


         26/01/2015

La 12a edició del Festival Nits de Cinema Oriental tindrà l'Índia com a país protagonista

El dissabte passat es va presentar a Vic la 12ª edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, que va desvetllar ja algunes de les novetats amb les que comptarà i, un dels secrets més ben guardats, quin país en serà el protagonista: l’Índia, amb la serp Naja Naja com a imatge de l’edició del certamen d’enguany. Se celebrarà, com ja és habitual, del 14 al 19 de juliol, emplaçant la majoria dels seus actes entre la Bassa dels Hermanos i el Cinema Vigatà.

Malgrat no es va avançar encara cap títol cinematogràfic dels que es programarà, es comptarà tant amb cinema independent com amb superproduccions; l’Índia, un país que és ni més ni menys que el primer productor de cinema del món. Entre tant per triar i remenar, es comptarà, també, amb nits gastronòmiques dedicades a aquest país que, malgrat ja havia participat del festival en la majoria d’edicions, mai n’havia estat el protagonista. De fet, l’Associació Social i Cultural de la Índia, amb seu a Vic, ja fa molts anys que participa al certamen i cal tenir en compte que la ciutat i el conjunt de la comarca compta amb una nombrosa comunitat índia.

Una de les novetats d’aquesta dotzena edició serà la creació d’una línia editorial especialitzada en cinema asiàtic i que arrencarà amb un llibre dedicat als westerns asiàtics.

El passat dissabte al vespre, el cinema Vigatà va acollir l’esdeveniment Indian Action Double Feature que va avançar una presentació de la propera edició del Festival Nits de Cinema Oriental, el passi dels films Gunday i Eega, a més de sortejos, gastronomia i altres sorpreses pels amants del cinema asiàtic. Recordar que el Festival Nits de Cinema Oriental és un dels impulsors d’Horitzó Àsia, projecte que, amb la UVic, Creacció i l’Ajuntament de Vic, té per objectiu potenciar estratègies integrades en relació a l'Àsia que puguin afavorir el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la ciutat i el territori.

 

+ info: http://cinemaoriental.com/


         21/01/2015

Una quarantena d’espectacles pujaran a l’escenari de l’Atlàntida de Vic en la seva cinquena temporada

L’Atlàntida de Vic va presentar el passat dijous la programació de la cinquena temporada de música i arts escèniques. Jordi Savall, Lluís Homar, Emma Vilarasau, Els Amics de les Arts, Miguel Poveda, Lluís Soler, Clara Segura i Quim Masferrer, són alguns dels noms que trobem entre les diferents propostes que configuren la nova programació.

Destaca l’estrena de l’últim muntatge de Jordi Casanovas “Vilafranca, un dinar de festa major”, la primera proposta teatral coproduïda pels Teatres Amics, l’associació que engloba L’Atlàntida de Vic, Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers.

Altres propostes rellevants seran la presentació de la nova versió que Jordi Savall, juntament amb la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, oferirà del Dixit Dominus de Vivaldi, Händel i Mozart el proper 31 de març i que tancarà l’XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. A nivell musical destaca també la presentació, el 14 de març, del nou disc dels Amics de les Arts així com l’estrena del nou treball de Pep Poblet i Nito Figueras el 6 de març. El barceloní Miguel Poveda presentarà el sou nou àlbum Íntimo i Marina Rosell  oferirà el seu tribut a Moustaki en una jornada benèfica per la salut mental que donarà el tret de sortida a la nova temporada. 

“Fedra”, protagonitzada per Emma Vilarassau, Lluís Soler i Mercè Sampietro, i “Terra Baixa”, el nou muntatge teatral de Pau Miró amb Lluís Homar com a únic protagonista, són dues de les apostes teatrals més destacades d’aquesta nova temporada. Altres propostes interessants són “L’Orfe del Clan dels Zhoe”, “Una Giornata Particolare” o “L’última trobada”. 

L’Atlàntida tornarà a apostar en la programació d’aquest semestre pels espectacles participatius amb propostes ben variades: SSM BigHand, Cantània, Osona en Dansa i el concert del Gloria de Vivaldi en el qual prendran part diverses agrupacions corals de la comarca i en què se celebraran els 5 anys del teatre.

 

+ info: http://latlantidavic.cat


         19/01/2015

El festival de curtmetratges Protesta obre el període d’inscripcions

El passat dijous 15 de gener es va obrir el període d’inscripcions per presentar-se a la tercera edició del Protesta, el festival internacional de curtmetratges de crítica social que se celebrarà a Vic entre el 18 i el 25 d'octubre de 2015.

La temàtica d’aquesta nova edició és “pobles en lluita” i està oberta tant a lluites de diferents pobles del món, com a la situació política, social i econòmica que viu el nostre país. L'objectiu és difondre el coneixement d'altres realitats socials, culturals i polítiques i contribuir a construir una societat més i millor informada.

El termini per presentar els curtmetratges serà el 15 de maig, i no serà fins el 7 d'octubre que es faran públics els curtmetratges finalistes que es projectaran durant els 8 dies de festival a diferents espais de la ciutat. Els curtmetratges es poden inscriure a través de la web del festival .

Aquesta tercera edició apostarà de nou per un farcit programa d’activitats complementàries repartides per diferents espais de la ciutat amb música en directe, exposicions, xerrades i taules rodones relacionades amb el món audiovisual i la crítica social. Aquest any també es vol consolidar el Xic Protesta, una jornada específica per a nens i nenes.

Els organitzadors del festival han comptat de nou amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EART) de Vic, que està treballant en un concurs obert als alumnes de disseny gràfic, el guanyador del qual serà el cartell del festival. El festival Protesta compta també amb la col·laboració de la Fundació Puig-Porret, l'Ajuntament de Vic, el Cineclub Vic i el Fòrum de Debats.

+ info: http://www.festivalprotesta.cat/


         16/01/2015

Itinerància de l’exposició “Estratègia de la precarietat” a Terrassa i Perpinyà

L’exposició “Estratègia de la precarietat” de Francesc Abad i produïda per ACVic Centre d'Arts Contemporànies, es podrà veure durant els propers mesos a Terrassa i Perpinyà.

“Estratègia de la precarietat” és una exposició que pretén configurar-se com un epíleg de la trajectòria artística del terrassenc Francesc Abad, considerat un dels pioners de l’anomenat art conceptual a Catalunya i un dels artistes contemporanis més destacats en actiu. La mostra fa un recorregut per les seves darreres obres fent balanç de la seva evolució artística. 

L'exposició gira al voltant de quatre grans eixos d’investigació estètica que ens mostren allò que atreu i preocupa Francesc Abad: la recuperació històrica i crítica del passat, la relectura constant del present, el concepte d’utopia en l’actualitat i la reivindicació que la indústria no ha de manar sobre els artistes, que han de viure al marge dels dictàmens economicistes, el capital i les ideologies. En resum, Francesc Abad se’ns mostra com un artista convençut que l’art no pot canviar la societat, però sí incidir-hi des de la seva vessant d’eina de construcció social. En paraules dels comissaris de l’exposició “per l’artista, cal desenvolupar una estratègia de la precarietat, des de la qual, sigui possible la resistència i l’enfrontament” 

El projecte, comissariat per  Miguel Bardagil y Magdala Perpinyà, forma part del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La ciutat natal de Francesc Abad acollirà l’exposició a la Sala Muncunill del 16 de gener al 22 de març. Del 22 de gener al 27 de març es podrà veure a la Maison de la Catalanité de Perpinyà.

+ info: http://acvic.org/ca/projectes-expositius/1673-itinerancia-estrategia-de-la-precarietat-a-terrassa


         
S'estan mostrant 10 notícies (561-570) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.