NOTÍCIES


14/05/2014

Estrena a Vic de la pel·lícula “Family Tour” de la directora vigatana Liliana Torres

El proper divendres 23 de maig a les 8 del vespre els Multicinemes El Sucre estrenen el film “Family Tour”, rodada en bona part a Vic i comarca. La seva directora, Liliana Torres presenta la seva òpera prima, un dramedy, tal i com el defineix ella mateixa, amb l’actriu Núria Gago en el paper protagonista i amb la seva pròpia família com a intèrprets de la família fictícia. El film està protagonitzat, produït i muntat majoritàriament per dones, i retrata un personatge femení en ple conflicte íntim, cercant i trobant l’equilibri entre el drama i la comèdia, entre l’emoció i el riure desconcertant. De fet, a la presentació comptarà amb la presència de les protagonistes, l’actriu Núria Gago, Joana Serrat i Antònia Expósito.

“Un mes de vacances pot donar per a molt. Això és el que experimenta la Lili quan torna a casa després de passar un any fora del país. Durant aquest mes, la seva mare – personatge d’una simplicitat excèntrica excepcional – li fa un tour familiar pel paisatge abandonat de la seva infantesa i en to de comèdia li fa explorar les seves frustracions i els límits de tolerància vers els defectes familiars que tot heretem.”

El film, que s’ha pogut veure a festivals com els de San Sebastián, Busan, Warsaw, MadridImagen, Goteborg o Uruguai, obtingué el Premi de la Crítica al festival REC de Tarragona.

Després d’una àmplia experiència en el món del documental i del curtmetratge, com a directora i productora, realitzant projectes a llocs com Barcelona, Mèxic o Nova York, la vigatana Liliana Torres, presenta a Vic el seu primer llargmetratge de ficció com a directora: “Family Tour”.

+ info: http://familytourthemovie.com/


         12/05/2014

Les il·lustracions d'en Subi seran les protagonistes de la nova exposició a l'Espai Art_24

Aquest divendres l’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic presentarà una nova exposició virtual a l’Espai Art_24: “Personatges de conte”, una selecció de les il•lustracions d’en Subi, que compta amb una més que destacable trajectòria dins el món de la il•lustració.

L’exposició, que s’inaugurarà el divendres 16 de maig a les 7 de la tarda a la Biblioteca Joan Triadú de Vic, vol donar a conèixer la fantàstica i imaginativa obra de l’artista Subi. Aquesta és una exposició d’il•lustració infantil adreçada a tots els públics, per a gaudi de petits i grans. Colorista i imaginativa, la proposta transporta a mons i personatges fantàstics, reals i inventats, amb humor i tendresa, amb malenconia i espontaneïtat, i dibuixats, com diu el mateix artista, “des del cor”.

Nascut a Manresa i vigatà d'adopció, Subi s’ha dedicat més de 25 anys al món del dibuix, la il•lustració i la pintura. Combinant en un principi la tasca creativa amb la docència, essent professor de còmic i pintura a l'Escola Masferrer de Vic i creant la tira còmica setmanal pel diari “El 9 Nou” (Les Animalades) durant més d’una dècada, els darrers 15 anys l’han portat a dedicar-se al món de la il•lustració i la literatura infantil.

Amb més de 100 llibres il•lustrats i publicats arreu del món i traduïts a idiomes com l'anglès, l'holandès, el coreà, el xinès, l'hebreu, el portuguès... En Subi ha estat guardonat amb algun dels premis d’il•lustració dels quals en destaquen l’Apel•les Mestres de l'editorial Planeta o el Tombatossals de l'editorial Tàndem.

L’Espai Art_24 es pot visitar des de qualsevol aparell amb accés a internet (ordinador, tablet o telèfon mòbil), i  en els tres punts d’accés ubicats en diferents equipaments de Vic: l’Oficina de Turisme de Vic, la Biblioteca Joan Triadú i el servei de joves VicJove.

 

+ info: http://www.vic.cat/Art24/Art24


         06/05/2014

Presentació de la 11ena edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic

Aquest dimarts, la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic ha acollit la presentació de l’11a Edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic que tindrà lloc el 10 de maig al Passeig Pep Ventura, de 10 h del matí a 20 h del vespre. Joan López, regidor de Cultura i Ciutadania, Carles Furriols, de la Fundació Humanitària Dr. Trueta, i Xavi Barrera i Irene Rovira, de l’Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament, han presentat la Mostra que es realitza amb el propòsit de donar a conèixer les entitats de la nostra ciutat alhora de fomentar la interacció entre elles.

López, ha concretat que la “11ena edició de la Mostra indica que la ciutat té representants de gent que fa coses per la gent”; aquest any es tindrà la representació de 19 noves entitats que s’incorporen i s’aconsegueix la presència d’un total de 89 entitats. Ha ressaltat que “s’ha potenciat l’animació de la Mostra amb actuacions per als infants o per exemple, la presentació del nou disc de Guillem Roma & Camping Band Orchestra”.

Furriols ha recordat les edicions anteriors i felicita la iniciativa i la participació. “Vic té 93 nacionalitats i és una ciutat que ha patit transformacions però té la capacitat per la integració i el respecte”.

Barrera ha agraït l’acollida a la Mostra d’Entitats ja que és el seu primer any de participació a Vic. L’Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament,  és una entitat creada ara fa 10 anys i, està en funcionament a altres municipis de Barcelona; en aquesta edició  de la Mostra s’ocuparà de la gestió del bar, els beneficis del qual,  es destinaran  a la formació d’un projecte que estan portant a terme al Senegal de cultiu de productes necessaris.

 

+ info: http://memvic.vicentitats.cat


         30/04/2014

Els tallers "No Giris Cua" d'enguany es realitzaran als mesos de setembre i octubre

Un any més, el Grup Sardanista Riallera organitza el “No Giris Cua”, tallers de sardanes gratuïts i dirigits a qualsevol persona major de sis anys. Com és habitual, els alumnes es dividiran en grups segons el nivell i edat. A banda de ballar, també s'aprendran altres aspectes del món de la sardana, com ara fer un galop o distingir els instruments de la cobla.

La novetat d'aquest any és, però, que els tallers no es realitzaran al mes d’abril, com es feia habitualment, si no que passaran a celebrar-se a la tardor, coincidint amb les audicions que l'Agrupació Sardanista ha programat per als mesos de setembre i octubre, dels que més endavant, en trobareu tota la informació a la web de Culturavic.cat.

 

+ info: http://www.riallera.cat/


         30/04/2014

Del 8 al 18 de maig arriba el 16è Voll-Damm Festival Jazz Vic

Ahir es va presentar la setzena edició del Voll-Damm Festival Jazz Vic, la cita anual dels amants del jazz, que tindrà lloc a la capital d’Osona del 8 al 18 de maig amb un total de 18 propostes programades, entre concerts i activitats complementàries, que giraran entorn  noves experiències creatives i estils ben diversos com el jazz, el swing, el latin, el pop, l’electrònica, el nu-jazz i el trip-hop.

Organitzat per la Vic Bang Jazz Cava i l’Ajuntament de Vic, en l’edició d’enguany en destaca  la celebració del 50è aniversari de la composició de “A Love Supreme” del mestre John Coltrane, amb una producció pròpia de caràcter internacional a càrrec del trio Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz i Dan Berglund, que tindrà lloc el 10 de maig a L’Atlàntida.

Alguns dels altres noms desatacats que consten a la programació del 16è Voll-Damm Festival Jazz Vic són el pianista Marco Mezquida, la cantant Lynn Cassiers i l’espectacle “Vertebrats” de Free Spirits Big Band sota la direcció de David Mengual. AxisOrca, Gorg Trio, Hitabaldaäs, Bad Currency, Sai Trio, La Plana Swing Orquestra , David Viñolas Trio i la Jazz Band de Vic, són els noms que acabaran de completar la programació del festival.

La quinzena de concerts previstos quedaran localitzats als espais de la Jazz Cava, L’Atlàntida i l’escenari Voll-Damm a la plaça del Carbó  de Vic que, en aquest darrer cas, l’accés serà gratuït.  A més, també s’han programat activitats complementàries com l’exposició “Jazz 13”, una mostra de fotografies copsades per Mar Morey durant la passada edició del Festival, així com la projecció del film “The World according to John Coltrane” (Robert Palmeer i Toby Byron, EUA, 1990) a l’Espai ETC i en col·laboració amb Cineclub Vic. Fins al 18 de maig, també es podrà consultar una selecció de material que ha preparat la Biblioteca Joan Triadú de Vic i que posa en comú el jazz i la literatura, el cinema i enregistraments històrics. Finalment, el dissabte 11 de maig es podrà veure el jove planter d’intèrprets i creadors amb diverses actuacions al Matí de les Escoles de Música.

 

Programa 16è Voll-Damm Festival Jazz Vic

+ info: http://festivaljazzvic.cat/


         22/04/2014

Vic celebrarà un any més el Dia Internacional de la Dansa

Aquest dimarts 22 d’abril, la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic ha acollit la presentació del Dia Internacional de la Dansa que tindrà lloc el proper dissabte 26 d’abril a la Plaça dels Màrtirs. La presentació ha anat a càrrec de  Joan López, regidor de Ciutadania i Cultura de l’Ajuntament de Vic i Cristina Piferrer, Joana Rañé i Jéssica Duran de l’Associació Osona en Dansa.

López ha comentat que “es tracta d’un projecte ambiciós ja que s’uneix la dansa, la música i el teatre en un sol espectacle que tindrà durada tot el dissabte 26 d’abril, Dia Internacional de la Dansa”.

Piferrer, ha concretat que l’espectacle s’iniciarà a les 10 h del matí i a les 17 h de la tarda del dissabte. “Hi haurà exhibicions de tot tipus d’estils de dansa a l’escenari de la Plaça dels Màrtirs” explica. En cas de pluja es realitzarà al Sucre.

Rañé, ha concretat que “la iniciativa va començar en l’any 1998 en format de tallers al carrer  i, a partir del 2000 s’ha formalitzat en l’espectacle de dansa que trobem avui”. Els actes de les 10h i de les 17 h seran iniciats per un ball conjunt de totes les escoles representant les diferents generacions simbolitzant que “tothom pot ballar”. Les escoles que hi participen són  l’Escola Maria Cinta, Dance Estudio, Espais Arts Escèniques, Estudi de Dansa Thaïs, Gimnàs Actiu, Gimnàs Roser Puig, Escola de Ball Neus Gaja, i l’Escola Raquel de Torelló.

Duran, ha recordat que “si algú té ganes de participar cal que ho faci abans del 15 d’octubre a través de l’Associació Osona en Dansa”.

 


         17/04/2014

Dilluns arrenca la segona edició del Festival Protesta

El proper dilluns 21 d’abril es dóna el tret de sortida a la segona edició del Protesta, festival de curtmetratges de crítica social i mediambiental, que s’allargarà fins el 27 d’abril a la ciutat de Vic. La proposta consta amb una secció competitiva, però també inclou unes jornades de reflexió social.

La inauguració se celebrarà el mateix dilluns 21 d’abril a la Jazz Cava, amb la projecció de curtmetratges i el concert de Ljubliana & The Seawolf. A partir de dimarts, hi ha prevista la realització d’activitats en diversos espais de la ciutat de Vic: més enllà del passi dels curtmetratges, es realitzaran col·loquis i conferències, taules rodones, concerts i exposicions, que implicaran prop d’una quinzena d’associacions.

De la programació en destaca la projecció dels curts finalistes el dissabte 26 d’abril a les 7 de la tarda a l’Espai ETC de Vic i el Petit Protesta, que tindrà lloc el diumenge 27 a aquest mateix. Enguany, el jurat del Festival Protesta està format per Miren Etxezarreta, Unai Aranzadi, Toni Iborra, Santiago Vidal, Blai Morell, Itziar González, Peter Joseph i Carles Solà.

El festival compta amb la col·laboració de diverses entitats i institucions vigatanes i està patrocinat per la Fundació Puig-Porret, Cineclub Vic, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Fòrum de Debats i l’Ajuntament de Vic.

 

+ info: http://www.festivalprotesta.cat


         14/04/2014

Vic s’omplirà d’activitats per la diada de Sant Jordi

La ciutat de Vic es bolcarà un any més amb  Sant Jordi. Entitats, llibreters i floristes ompliran els carrers de llibres i roses al llarg d’una diada que es presenta carregada d’activitats.

Com ja va sent habitual l’Ajuntament obrirà les seves portes a la ciutadania durant tot el dia. Més enllà del valor patrimonial de l’edifici, els visitants podran gaudir també d’una exposició de rams de roses, realitzada per les floristeries de Vic. Hi haurà visites guiades d’11 a 13h i de 17 a 19h.

La Fira de la Cooperació es tornarà a ubicar enguany al carrer Manlleu. La desena d’entitats participants mostraran la tasca que desenvolupen d’una manera dinàmica i participativa, amb tallers, contacontes, jocs i altres. El col·legi d’Arquitectes també tindrà un espai on exposarà el treball que s’està desenvolupant en la construcció de l’escola de Diatock, al Senegal. Els més petits podran fer les seves aportacions al projecte així com experimentar amb el Bagul de Cooperació, un material pedagògic que mostra el treball que s’ha realitzat en l’àmbit de la cooperació internacional a la ciutat. La Fira de la Cooperació també comptarà amb un espai de contes. A les 10:30 i a les 11:30, Jordi Vinyoles explicarà el conte TaKa TuKu Kin ( en Nuk surt de l’Illa).

Durant tota la tarda la Plaça Major s’omplirà d’activitats infantils, amb jocs gegants, cursa de cavalls, art amb la sorra i contacontes amb la narració “Cadascú al seu ritme” (històries d’Àfrica). A les 18:30 serà el torn de l’esperada arribada del drac. La interpretació de la llegenda de Sant Jordi anirà a càrrec, un any més, de Palangana Teatre, amb la col·laboració del Consistori Infantil.

La Creu Roja a Osona i el Centre de Normalització Lingüística d’Osona recolliran llibres fins els 23 d’abril per fer-los arribar als nens i nenes que més els necessitin. 

Per més informació obriu el document adjunt


         09/04/2014

Aquest dissabte l'Orfeó acull el Vicsona Mostra de Música Jove

Aquest dissabte a partir de les 10 del vespre, l’Orfeó de Vic acollirà el “Vicsona, Mostra de Música Jove”, organitzat per l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració de grups musicals formats per joves de Vic i comarca. Aprofitant el Mercat del Ram, es proposa una nit de concerts amb Sergi Costa, Burning Paradise, La Gallina Afònica, Matthew McDaid i L’Home Trencat, com a grup convidat. Els grups han estat escollits en el marc d’una convocatòria oberta d’artistes menors de 30 anys i se’n pot trobar més informació al canal de Youtube del Vicjove que s’enllaça a sota. Recordeu que l’entrada al Vicsona és gratuïta i que el Cafè de l’Orfeó oferirà servei de bar.

+ info: http://www.youtube.com/user/vicjove001


         03/04/2014

Ja es pot visualitzar online el documental "La Guerra de Successió a Osona. Origen i destí"

Després de la seva estrena, el passat 16 de març a l’ermita de Sant Sebastià, el documental “La Guerra de Successió a Osona. Origen i destí” ja és pot visualitzar al canal de vídeos de la Universitat de Vic.

Aquest documental, que explica el paper que va jugar la comarca d’Osona a la Guerra de Successió, ha estat dirigit per l’historiador i professor de la Universitat de Vic, Santi Ponce, que també signa el guió. Per contextualitzar, aprofundir i interpretar els fets, els combats, els personatges i els esdeveniments de la Guerra de Successió a la comarca, el documental compta amb les intervencions dels historiadors Jordi Vilamala, Jaume Oliver, Antoni Pladevall, Pere Casas, Lluís Toneu i Josep Albert Planes.

Per crear la part gràfica s’ha comptat amb la col•laboració del documentalista i il•lustrador d’arqueologia i història, Francesc Riart. Els Miquelets, granaders i  fusellers de muntanya de la comarca també han participat ajudant a plasmar en imatges amb moviment els exercits catalans de l’època. Ignasi Costa ha estat l’operador de càmera i realitzador del documental. Alguns documents importants i destacats de l’època s’han filmat a l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic i algunes obres pictòriques al Museu d’Història de Catalunya i al Museu Episcopal de Vic.

L’objectiu principal de “La Guerra de Successió a Osona. Origen i destí” és el d’explicar de forma amena, didàctica i rigorosa la implicació d’Osona en aquest conflicte internacional, les seves conseqüències i els fets més rellevants que van succeir a la comarca ara fa tres-cents anys. Emmarcat en la Ruta 1714 del Tricentenari i en les accions de la Comissió Osona 2014, aquest documental ha estat produït per la Universitat de Vic i l’Ajuntament de Vic.

 

+ info: http://canal.uvic.cat/videos/1005/la-guerra-de-successi%C3%B3-a-osona​


         
S'estan mostrant 10 notícies (601-610) de 663
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.