NOTÍCIES


19/02/2014

Inauguració de l'exposició "Pau Casals, la música per viure" al Temple Romà

Aquest diumenge s’inaugura al Temple Romà de Vic, l’exposició fotogràfica “Pau Casals, la música per viure” cedida per la Fundació Pau Casals. L’exposició, que es podrà veure fins al 9 de març, mostra les diferents etapes de la seva vida a través de fotografies i pensaments del músic.

L’acte d’inauguració començarà a les 18:30h i comptarà amb l’actuació de Lluís Claret, violoncel•lista de renom internacional, que interpretarà la Suite en Re (preludi, elegia i finale), d’Enric Casals (in memoriam Pau Casals).

L’exposició s’emmarca dins els actes del primer Festival de Violoncel de Vic “ViccelloFestival.cat” que se celebrarà a L’Atlàntida entre els dies 28 de febrer i 3 de març de 2014. El VicCelloFestival.cat neix de la mà de les Joventuts Musicals d'Osona i està dedicat, exclusivament, al món del violoncel. Durant els dies del festival es podrà gaudir d’una àmplia i variada oferta musical i formativa.

Per fer possible aquest esdeveniment, les Joventuts Musicals d’Osona compta amb la complicitat de l'Ajuntament de Vic, la Fundació L'Atlàntida i l'Escola de Música de Vic, i també amb la col•laboració de l'Ajuntament de Manlleu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la JONC, la Fundació Pau Casals, l'European Suzuki Association i l'EMM de Manlleu.

+ info: http://www.viccellofestival.cat/


         17/02/2014

Aquest dissabte, Osona al Born

Aquest dissabte, la Comissió Osona 2014, coordinadora dels actes que es realitzen a la comarca per a commemorar el Tricentenari, programa una sèrie d’activitats al El Born Centre Cultural en motiu de la diada “Osona al Born”. A partir de les 11 del matí i fins 2/4 de 2 del migdia, la Sala Moragas esdevindrà l’aparador d’Osona a la capital catalana per explicar i difondre les iniciatives que s’han organitzat per commemorar els 300 anys dels fets que tingueren lloc al país i, concretament a la comarca, l’any 1714. 

Al llarg del matí, la companyia teatral “Tona 78 Talia” escenificarà un fragment de l’obra teatral “El General” d’Albert Jofre. Es representarà la reunió, que en secret, van mantenir un grup de prohoms osonencs a l’ermita de Sant Sebastià, on van signar l’anomenat “Pacte dels Vigatans” i que propiciaria el posterior Pacte de Gènova, així com l’entrada dels catalans a la Guerra de Successió al bàndol austriacista.

També, hi haurà diversos passis d’una “batalla musical”, en la que es recuperaran una bona colla de marxes i de melodies que representaven cada batalló o cada gran unitat d’exèrcit de la Guerra de Successió i que s’han conservat en un sorprenent manuscrit musical que actualment es troba a la Biblioteca de Catalunya. Així, dues formacions representaran una batalla sonora entre la música de palau i la del carrer. D’una banda, una cobla a la manera popular dels balls corrents al país, formada per flabiol, tamborí i cornamusa; de l’altra, un grup de ministrers, més acostats al poder municipal i a les modes de la noblesa, format per dues cornetes, un sacabutx i un baixó.

A més, mitjançant poemes, retornarem als fets i els principals personatges de la Guerra de Successió a Osona a través d’una escenificació de Llorenç Tomàs, el rector de Santa Eulàlia de Riuprimer que va convocar el Pacte dels Vigatans 300 anys enrere.

Finalment, durant tota la jornada, es divulgaran les activitats i actes de commemoració del Tricentenari previstes per aquest 2014 a la comarca d’Osona, així com informació de les rutes “Osona 1714 Pam a Pam” i la inauguració de la museïtzació exterior de l’Ermita de Sant Sebastià.

La Comissió Osona 2014 fa una crida a assistir a aquesta jornada en la que Osona serà protagonista al El Born Centre Cultural per commemorar els fets que ocorregueren a la nostra comarca fa 300 anys.

Actes 1r trimestre 2014 - Commemoració del Tricentenari a Osona

+ info: http://www.osona2014.cat


         07/02/2014

Laila Karrouch presenta l'obra "Petjades de Nador" a la Sala de la Columna

L’escriptora vigatana Laila Karrouch presenta la seva tercera obra “Petjades de Nador” a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, el proper dijous 13 de febrer a les 8 del vespre. L’acte comptarà amb la presència de l’autora de l’obra i del, també, escriptor i psicòleg Saïd Kadaoui Moussaoui.

“Petjades de Nador” és una obra autèntica, emotiva i colpidora que reflexiona com és la vida entre dues cultures. Laila Karrouch, que va néixer a la ciutat costanera de Nador l’any 1977, va arribar a Vic amb només vuit anys. Un cop aquí, va cursar estudis bàsics i universitaris. Actualment és infermera i mare separada amb dues nenes de set i onze anys. Treballa a l’Hospital General de Vic i imparteix xerrades sobre dones, tradició i cultura berber, sempre basades en la seva experiència personal.

Laila Karrouch també és autora de “De Nador a Vic”, la seva primera obra, que va ser guardonada amb el premi Columna Jove 2004; la segona, “Un meravellós llibre de contes àrabs per a nens i nenes” va ser publicat l’any 2006. Ara presenta aquesta tercera obra que no deixa indiferent al lector.

«Mai m’hauria arribat a imaginar que trobaria tant a faltar la meva terra. Vaig ser molt ingènua pensant que, amb els anys i la distància, els records de la infantesa anirien perdent força. Al contrari: jo creixia i l’enyorança també. Des d’aquell famós agost del 1985, l’any que vam deixar el nostre país amb les motxilles carregades de somnis i d’esperança, l’any que les nostres vides van deixar de ser les que eren per ser unes altres, des de llavors vam seguir mantenint relació amb la nostra terra càlida i amb la gent senzilla i humil. Els pares ens hi portaven sempre que podien perquè no volien perdre el que era nostre: la cultura i la religió, i sobretot, la família».

 

 

Invitació a la presentació


         17/01/2014

VicSona Mostra de Música Jove

La convocatòria per participar en l'edició del 2014 de Vicsona, Mostra de Música Jove ja està oberta. Els grups i músics interessats poden presentar les seves propostes fins el dia 20 de març a Vicjove.

Només hi ha dos requisits: un, que tots els components del grup siguin menors de 30 anys (nascuts el 1984 o anys posteriors) i dos, que siguin residents (o tinguin vinculació) amb la comarca d'Osona.

Les bases del Vicsona i l'imprès d'inscripció estan disponibles a www.vicjove.cat. A més caldrà aportar el rider (distribució de músics i instruments a l'escenari) i una mostra de tres o més temes en suport digital (CD, pen, enllaç a web, etc.)

D'entre les propostes que es presentin se'n seleccionaran quatre, que seran els grups participants. tots ells enregistraran una videoentrevista, que podran utilitzar com a material promocional. Els grups seleccionats es donaran a conèixer el dimarts 25 de març de 2014, mitjançant la web: www.vicjove.cat

 

+ info: http://www.vicjove.cat


         16/01/2014

Es posa en marxa la segona edició del Festival Protesta

  • La segona edició es farà del 21 al 27 d'abril a Vic. Aquest any s'amplia el número d'activitats i localitzacions dins de la ciutat.
  • La temàtica que envolta el festival d'enguany és la desobediència civil.
  • Les inscripcions estaran oberta del 15 de gener al 16 de març.

Dimecres 15 de gener s'obren les inscripcions per presentar-se a la segona edició del Protesta, festival internacional de curtmetratges de crítica social i mediambiental que es farà del 21 al 27 d'abril a Vic. En aquesta edició s'ha apostat per una temàtica molt actual, la desobediència civil, que serà el centre de les activitats del certamen.

Des de l'organització s'ha volgut presentar aquesta pràctica de resistència no-violenta com a mitjà de canvi social. Són molts els qui al llarg de la història l'han practicat: Henry David Thoreau, Mahatma Gandhi, Martin Luther King i Nelson Mandela o, moviments actuals com la PAH, el 15M i una llarga llista de persones i col·lectius que han contribuït o estan lluitant per l'adquisició de drets i llibertats mitjançant la desobediència.

El Protesta té l'objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions de nous autors a nivell nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social. A la primera edició hi van participar més de 80 curtmetratges de diverses nacionalitats.

 

Per més informació obriu el document adjunt

+ info: http://www.festivalprotesta.cat


         15/01/2014

L'Atlàntida de Vic aposta per la pluralitat, la qualitat i concerts extraordinaris

Com a novetat presenta el cicle Clàssica jove: un espai per descobrir les noves generacions de la música clàssica.

La programació de música i arts escèniques d'enguany engloba una pluralitat de propostes de petit, mitjà i gran format, que han estat totes molt ben acceptades per pat de la crítica i del públic. Emma Vilarasau, Montserrat Carulla, Pere Arquillué, Jordi Boixaderas, La Fura dels Baus, Juan Diego Botto, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Andrea Motis... són alguns dels protagonistes d'aquesta edició. Entre els concerts extraordinaris d'aquest semestre cal destacar la Passió segons Sant Joan de Bach que Maasaki Suzuki i el Collegium Japan ens oferiran el 23 de març a la Sala Ramon Montanyà dins el X Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. Aquesta temporada l'òpera també tindrà un paper destacat, ja que podrem gaudir de dues obres mestres d'aquest gènere: Norma de Bellini i La Bohème de Puccini.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és la creació del cicle Clàsica jove, que sota el denominador comú de la música clàssica, aglutina diferents propostes musicals protagonitzades per les noves generacions de músics o agrupacions instrumentals del nostre país. 

+ info: http://www.latlantidavic.cat


         13/01/2014

Cineclub Vic presenta la nova programació de cinema

En el nou cicle de Cineclub Vic destaquen algunes de les pel·lícules més lloades de la recent programació en versió original estrenada al nostre país. Les sessions de Filmoteca arriben carregades de novetats molt literàries i les sessions dels dijous també estan d'estrena, en aquest cas en qüestions horàries.

Al Cineclub Xic no li falta lluir res de nou, en té més que suficient de veure brillar la il·lusió als ulls dels més menuts de la casa cada diumenge a la tarda, però per no ser menys també estrenarà la possibilitat de fer cinefòrums amb la canalla.

Per més informació obriu el document adjunt

+ info: http://www.cineclubvic.com


         08/01/2014

Bolo a l'Orfeó: cicle de concerts a l'Orfeó de Vic

Amb el nom genèric de Bolo a l'Orfeó, l'ajuntament de Vic presenta un cicle de concerts que es desenvoluparà, al llarg del primer trimestre de 2014, a l'Orfeó de Vic.

El concerts seran mensuals (un cada mes, sempre en divendres) i temàtics. Així, el primer concert serà el 10 de gener amb la Nit de Rock, amb les formacions MM i Tao. Durant el concert, el col·lectiu Fuckrylics farà un mural de pintura en directe. 

El cicle continuarà el 7 de febrer amb la Nit de Versions, que tindrà les actuacions de La Gallina Afònica i Burro el último i amb la intervenció del Mag Pota.

Divendres 7 de març arriba la Nit acústica amb les actuacions de Kíar i Carla, i amb les intervencions de Thais Dansa i l'artista Sigrid Lavado, que farà una pintura mural en directe.

Tots els concerts seran gratuïts i començaran a les 23 hores.

Més informació a Vicjove T.938891767 www.vicjove.cat

+ info: http://www.vicjove.cat


         27/12/2013

Els Centres Cívics de Vic presenten la nova programació d’hivern

Més de 50 tallers i activitats ompliran  de nou els Centres Cívics de Vic, de música, dansa, artesania, natura, cuina, teatre i molt més.

El taller de divertiment olfactiu a càrrec de Miquel Bofill del Celler d’Osona o les nordic walking, caminades guiades amb l’ajuda de bastons i utilitzant la tècnica ALFA, són algunes de les novetats que presenta la programació d’aquest  trimestre. Les inscripcions s’obriran el dia 7 de gener i s’allargaran fins el dia 17 del mateix mes. Es poden fer presencialment als centres cívics de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 20h o per Internet, al web www.vic.cat/ccvic.  Els taller consten de 10 sessions a 35 euros o a partir de 45 euros, en cas dels tallers amb despesa de material.

Com sempre l’oferta és amplia i variada: al Centre Cívic de Santa Anna, dedicat a la música, es portaran a terme els tallers de guitarra, farmaciola musical, cants del món, percussió.cat i piano. Els amants de la dansa trobaran el seu espai al Centre Cívic de la Serra-de Senferm, on s’oferiran tallers de five style, batxata, merengue i mambo, combat, steps i zumba. Les artesanies i manualitats com la ceràmica, el patronatge bàsic, la restauració, el ganxet i la mitja o els sabons i espelmes naturals queden reservats al Centre Cívic de la Plaça Osona. La cuina, un dels plats estrella de la programació, es centra al Centre Cívic de la Plaça Osona, amb novetats destacades com la gastronomia del Priorat, la cuina de l’Angelina, canelons i rotlles farcits, macrobiòtica per menjar sa i postres de bon fer.  Risoteràpia, centres d’energia, ornamentació floral, tècniques orientals i estiraments i educació postural són les propostes del Centre Cívic de la Guixa, centrat en natura i esport. Les propostes de Can Pau Raba són el còmic i dramàtic, el francès, habilitats comunicatives, cinema lúdic i narrar amb picardia. Finalment diferents espais de la ciutat com la biblioteca Joan Triadú, la Farinera o l’espai VIT, ampliaran la ja de per si amplia oferta d’hivern dels Centres Cívics.

Aquest trimestre, a més, es tornen a oferir dissabtes monogràfics i diumenges familiars a partir de 10 euros.  Els dissabtes monogràfics es porten a terme al llarg de tot el dia i van des l’afro dance a la samba, passant per bufanda amb flor, tempura, iniciació al tranta o clown. Les activitat familiars, que es realitzaran el diumenge al matí, ofereixen la possibilitat de construir petits instruments musicals, descobrir la música, pintar la roba, aprendre a escalar, fer botifarres, animació i jocs d’expressió corporal.

 

+ info: http://www.vic.cat/ccvic


         23/12/2013

"Ruth" guanya el Gran Premi Julius Ciutat de Vic en una edició molt disputada

El Festival de Curtmetratges Julius d'aquest any, en què els treballs a concurs d'havien d'inspirar amb el Conte de Nadal de Charles Dickens, ja té palmarès. El jurat, format per Judith Colell, Olga Iglesias, Violeta Kovacsics, Jordi Lara i Marina Queraltó, ha decidit que l'obra Ruth, de Víctor Quintero, és el mereixedor del Gran Premi Julius Ciutat de Vic al millor curtmetratge, dotat amb 2.000 euros.

Aquest film també s'ha emportat el premi Jaume Esteve a la millor interpretació per Marta Parramón i també ha estat el preferit del públic, que amb 55 vots ha decidit que es mereixia el premi Pitet de Baba. Aquests guardons estan reconeguts amb 300 euros cada un.

El finalista del concurs, el premi Bis-B reconegut amb 1.000 euros, és per Ghostly, d'Oriol Peñalver i Eric Monteagudo. Ha estat una edició molt disputada i la trentena de participants no han posat les coses fàcils als membres del jurat. Aquest ha volgut fer una menció especial a Agnus Dei, de Joanot Cortès. També considera la qualitat dels curts Ciutadà March, de Joan Bover i Un cèntim d'Scrooge, de Josep Calle.

El Premi Orson Welles per la qualitat tècnica ha estat per Adaptació d'un Conte de Nadal, de Jordi Crusats, i el premi Miquel Porter i Moix, atorgat pels cienclubs catalans, ha estat per Agnus Dei, de Joanot Cortès

Pel que fa al premi Sert o no Sert al millor cartell, amb una atribució de 300 euros ha estat pel treball d'Ivo Oliveras pel cartell de XmasGift de E. Careta i I.Oliveras.

La cerimònia d'entrega de premis, celebrada aquest diumenge a la tarda a l'Espai ETC, ha servit també per donar a conèixer el tema que haurà de servir d'inspiració per als participants de la pròxima edició del Julius. Els treballs hauran de partir de la frase "Em dic John Ford i faig pel·lícules de l'oest".


         
S'estan mostrant 10 notícies (621-630) de 663
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.