AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Bases Concurs de curtmetratges Julius 2021

Després d’un any d’espera (i quin any!) hem publicat les bases de la propera edició del concurs de Curtmetratges Julius!

La 18a edició manté el tema obligatori que es va anunciar en finalitzar el Julius 2019 i es celebrarà en les dates habituals del festival, que enguany seran del 23 al 27 de novembre de 2021 a Vic. 

El tema obligatori en el qual s’han d’inspirar els curts a competició és el manga Akira(Katsuhiro Otomo, 1988)

Hi ha 5.900 euros en premis i la data límit per presentar curtmetratges és el dilluns, 11 d’octubre de 2021. 

Data: Del 06/05/2021 al 11/10/2021
Horari:
Lloc: Web festival

Bases Julius 2021

+ info: http://festivaljulius.com/bases21/


         Exposició "El Diluvio: El gran diari popular de Barcelona i la Segona República"

La Sala d’Exposicions Josep Vernis acull l’exposició “El Diluvio: El gran diari popular de Barcelona i la Segona República” a partir del dilluns 20 de setembre. Aquesta exposició sobre el diari barceloní està comissariada per Gil Pau Toll, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, i està organitzada entre la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic i l’Oficina de Gestió Cultural. “El Diluvio” pretén mostrar els orígens, ideals i treball d’una de les publicacions més rellevants del període de la Segona República. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al 22 d’octubre i per motius de restriccions relacionades amb la pandèmia, l’exposició comptarà amb un aforament limitat.

 

“El Diluvio” va ser un diari popular de Barcelona que es va publicar de 1858 a 1936. Originalment batejat com “El Telégrafo”, el diari es va consolidar com un dels diaris de major tirada i presència a principis de segle XX a la Ciutat Comtal. Comptava amb l’afinitat de figures populars de la política com Lluís Companys o Francesc Macià i va ser fundat per Manuel de Lasarte Rodríguez-Cardoso. En aquesta nova exposició els visitants podran conèixer les cares, portades i històries que van dibuixar la identitat del diari republicà de referència abans de la dictadura franquista.

Data: Del 20/09/2021 al 22/10/2021
Horari: 08h a 20h
Lloc: ESPAI JOSEP VERNIS, C SAGRADA FAMÍLIA 7, VIC

+ info: https://mon.uvic.cat/uviclife/el-diluvo-el-gran-diari-popular-de-barcelona-i-la-segona-republica/


         Dido i Aeneas

Una òpera de Henry Purcell


Estrena a Vic de l’òpera en tres actes en versió semiescenificada.


La pintura, la literatura i la música han comptat innombrables vegades la història de Dido i Aeneas: una història d'amor i abandonament entre la reina
de Cartago i l’heroi troià. El compositor anglès Henry Purcell estrenà aquesta òpera a Chelsea el 1689, donant una versió de gran impacte visual: el mite narrat per Virgili es dilueix i confon en la faula, amb bruixes i aparicions màgiques en una atmosfera onírica concorrent en la creació d'una exquisida òpera de cambra, immersa en la voràgine de la poètica barroca de les meravelles.


Mireia Pintó, mezzosoprano / Dido
Salvador Parron, tenor / Aeneas
Laia Frigolé, soprano / Belinda
Jordi Domènech, contratenor / fetillera
Alba Bosch, soprano / bruixa 1
Glòria Garcés, mezzosoprano / bruixa 2
Eduard Mas, tenor / mariner

Cor de Teatre i Vespres d’Arnadí Orquestra Barroca, Dani Espasa, clavicèmbal
i direcció

Data: 02/10/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/dido-i-aeneas_113710


         53 diumenges

Tres germans i una bomba de rellotgeria a punt d’explotar. Una nova comèdia de Cesc Gay.


Tres germans han quedat per sopar i parlar del seu pare. L'home ja és gran i hi ha qui opina que no pot continuar vivint sol. Sovint es perd, s'oblida de les coses i darrerament ha agafat el mal costum d'ensenyar el penis a la veïna. El que havia de ser un agradable vespre entre germans es converteix en una inacabable discussió al llarg de tres setmanes, fins que...


Després d’una guardonada carrera com a director i guionista de cinema, Cesc Gay va decidir provar sort en el teatre, i a la primera la va encertar de ple amb Els veïns de dalt. Ara torna amb una nova comèdia. 53 diumenges se centra en la relació entre tres germans. Si tots tres es troben en una reunió familiar, hi ha una alta probabilitat que la vetllada es converteixi en una bomba de rellotgeria que pot explotar per la raó més insignificant.  Només cal una frase aparentment inofensiva que faci d’espurna.


Recomanada a partir de 14 anys.

Data: 03/10/2021
Horari: 18.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/53-diumenges_114140


         Iaia, de Mambo Project

Iaia, si féssim una obra que parlés de tu, com voldries que fos?


Iaia és un espectacle immersiu on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure’n la història. Aquesta reconstrucció es farà partint de material documental real extret de diferents iaies. Quan parlem de la història de les nostres iaies, segurament poetitzem una memòria nostàlgica, de vegades dura però també romàntica. És aquesta la història que les defineix?

En ple confinament per la Covid-19, la relació amb les nostres àvies (iaies nascudes entre els anys 20 i 30) es va veure truncada i, de sobte, van aparèixer les videotrucades recurrents. Aquest nou mitjà, per a elles totalment desconegut, va obrir una finestra virtual a la intimitat, a la sinceritat. Com si ens fiquéssim en un confessionari transgeneracional, els nets i netes vam poder redescobrir la seva biografia amb detalls, matisos i incògnites de les quals no havíem sentit a parlar mai. I ho vam gravar. Elles ens preguntaven: “I què vols sapiguer?” Doncs tot, com vivies, què t’agradava, què feies, quin és el teu millor record. El temps s’escapa i volem recollir-ne la història.


Recomanat a partir de 14 anys.


Una producció de Teatres d’Osona.

Data: 08/10/2021
Horari: 19.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/iaia-de-mambo-project_114248


         Xiula

Descontrol MParental, emocions i electrònica en un nou espectacle interactiu amb música i humor.


Això és un concert terapèutic familiar per aquest ordre. Ha arribat l’hora de fixarnos en què ens passa a tots i totes des del moment en què criem i l’univers ens canvia. Aquest cop, doncs, el viatge serà a través de diferents moments de la criança, de moments familiars ineludibles amb la intenció que tothom s’hi pugui sentir reflectit. Com sempre a través de la música, l’humor i la interacció amb el públic, els Xiula miraran de remoure les emocions del públic i generar un espai de reflexió per a pares i mares. Hi haurà moments per riure, per cantar i ballar però també per plorar ben agafats i deixar que la tristesa ens visiti.


Ja des d’abans de l’inici de l’espectacle, el clima creat serà el d’una sessió de teràpia amb tocs sorprenents. El públic haurà de respondre unes enquestes virtuals i entrarà en una sala on el rebrà un terapeuta i l’anirà situant en l’aquí i ara. A partir d’aquí començarà el recorregut musical pel cinquè disc de Xiula amb tots els seus alts i baixos i amb visites sorpresa d’alguns clàssics del grups fins a un final de celebració conjunta.


Recomanat a partir de 3 anys.

Data: 09/10/2021
Horari: 18.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/xiula_114229


         Dream Airlines

Un vol inoblidable sense fronteres amb el circ de La Fàbrica de Somnis.


A l’espectacle de circ Aerolinies, La Fàbrica de Somnis ens convida a gaudir d’un vol inoblidable sense visats ni fronteres. Un viatge emocionant que d’una manera relaxada i divertida ens evadeix de la crua realitat que ens imposa el sistema.


Deixeu de banda els vostres papers i deixeu-vos portar, no cal res més que la vostra presència en aquest viatge aerocircense que no deixarà ningú indiferent.


Recomanat a partir de 5 anys.

Data: 10/10/2021
Horari: 18.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/dream-airlines_114361


         Canto jo i la muntanya balla

Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrid de teatre de gest, text i música en directe.  

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius.  

Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció. 

A partir de la novel·la d’Irene Solà  

Dramatúrgia: Clàudia Cedó
Direcció: Guillem Albà i Joan Arqué
Música: Judit Neddermann
Amb Laura Aubert, Diego Lorca, Amaia Miranda, Anna Sahun, Ireneu Tranis, Caterina Tugores 

Una producció de La Perla 29 

Data: 16/10/2021
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/canto-jo-i-la-muntanya-balla_104506


         Prometeus

L’Agrupación Señor Serrano presenta una visió crítica i desenfadada dels mites grecs destinada a infants.


Prometeu és el primer volum del Projecte Olympus, una sèrie teatral basada en una visió crítica i desenfadada dels mites grecs destinada a un públic infantil. L'objectiu és que puguin gaudir de l’espectacle amb autonomia sense la presència dels pares i mares a la sala. Una porta d’entrada per als més joves al món de la mitologia, on trobarem històries antigues revisades i connectades amb l’actualitat. Olympus és un intent de robar el foc a Netflix per donar-lo als infants.


Un narrador, que mitjançant un relat oral, la manipulació de maquetes i miniatures, l’ús del vídeo en temps real, les projeccions, recursos virtuals i la
interpel·lació directa amb els nens i nenes, construeix un recorregut narratiuexplicatiu que parla del mite de Prometeu, el relaciona amb el Dr. Frankenstein i deixa la porta oberta a investigar la figura de Julian Assange com a possible Prometeu contemporani.


El prestigiós col·lectiu Agrupación Señor Serrano s’endinsa per primera vegada en el món del teatre familiar de la mà dels mites grecs. Un nou públic i noves històries sense perdre la seva coneguda visió crítica i irònica del món. Prometheus és una sèrie que es representa en directe online (per Zoom i per a un nombre limitat d’espectadors) amb un narrador i figures de joguina. El protagonista del primer capítol de la sèrie és precisament Prometeu, el tità amic dels éssers humans castigat per Zeus per haver-los lliurat el foc i, en conseqüència, haver-los alliberat de la seva condició animal. Els mites ens permeten interrogar-nos sobre la naturalesa humana sense trobar per força respostes unívoques. 


S'entregarà el dossier pedagògic als pares i mares perquè sàpiguen què han vist els infants.


Recomanada de 6 a 11 anys.

Data: 16/10/2021
Horari: 18.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2 Joaquim Maideu

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/prometeus_114348


         Canto jo i la muntanya balla

Una excepcional versió de la celebrada i premiada novel·la d’Irene Solà


Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrid de teatre de gest, text i música en directe.


Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius.


Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

Data: 16/10/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/canto-jo-i-la-muntanya-balla_104506


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 43
12345Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.