AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

2a edició del concurs de dansa Capital Dance Vic Escoles de dansa de Catalunya

Concurs de dansa, 31 de març, 1 i 2 d'abril del 2023, al teatre Atlàntida de Vic.

Diumenge dia 2 d'abril a les 18.30h, inici de la final.

Data: Del 31/03/2023 al 02/04/2023
Horari: A consultar més avall
Lloc: L'Atlàntida de Vic

+ info: https://www.capitaldancevic.com/


         



(Re) encontres & (Re) estrenes

La Coral Càrmina és un cor mixt de Barcelona creat l’any 1972 per Jordi Casas. Amb 50 cantaires, el director musical des de la temporada 2013-2014 és l’igualadí Daniel Mestre, mantenint-se com a director col·laborador qui ho fou prèviament, Gorka Sierra, director artístic de l’Orquestra Bilbao Philarmonia, i com a Director Fundador i Col·laborador, Jordi Casas. La dilatada experiència en la música simfonicocoral i l’aposta per la qualitat juntament amb la recerca de noves formes d’expressivitat vocal en el cant “a cappella” han fet de la Coral Càrmina un dels referents actuals del cant coral.

Coral Càrmina – Daniel Mestre, direcció. Orquestra Barroca catalana, Emili Blasco, piano.
 

Data: 01/04/2023
Horari: 21.00 h
Lloc: Església Sant Domènec

+ info: http://www.musicareligiosavic.cat/coral-carmina-daniel-mestre-direccio-orquestra-barroca-catalana-emili-blasco-piano/


         



Nïgra Sum

Dichos Diabolos és un ensamble que té una fascinació per reinventar i recuperar repertori hispànic conegut i oblidat. El seu objectiu és inspirar curiositat, experimentant amb les possibilitats del so, en les seves facetes històrica i estètica. Els seus espectacles estan concebuts des d’un punt de vista experimental, personal i d’alta qualitat, i es caracteritzen per una interpretació arriscada i heterodoxa.

Dichos Diabolos – Emiliano Pérez, corneta. Cristina Altemir, violí. Alfonso Barreno, baixò. Dimitri Kindynis, viola de gamba. Marc Sumsi, clavecí. Anaïs Oliveras, soprano.

Data: 02/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://www.musicareligiosavic.cat/dichos-diablos-emilio-perez-corneta-cristina-altemir-violi-alfonso-barreno-baixo-dimitri-kindynis-viola-de-gamba-marc-sumsi-claveci/


         



Ensemble Pyrene

Ensemble Pyrene és un projecte musical creat l’estiu del 2021 amb la voluntat de dotar a l’Alt Pirineu i Aran d’una presència musical, cultural i d’acció social i pedagògica estructurada i de continuïtat temporal anual, aportant equilibri cultural-territorial al país. Un projecte que engloba territori, música en viu i cultura i que vol incidir en el seu àmbit social i pedagògic. Una acció continuada i directe cap a les persones del territori aconseguint treballar en el dret a l’accés universal a la cultura i que pot ajudar a una part del seu desenvolupament, tant a nivell humà, com social i econòmic. Una proposta integrada per instrumentistes de gran recorregut en escenaris i formacions catalanes, de marcada experiència en la gestió de projectes musicals i que han volgut participar i recolzar l’esperit d’aquest projecte. Un conjunt d’accions que també incideixen en la conservació i divulgació del patrimoni musical pirinenc, sent també un model referent en quan a la gestió i difusió de la cultura als territoris d’alta muntanya alhora que ambaixadors d’aquesta voluntat a l’exterior.

Ensemble Pyrene – Quim Térmens i Joan Morera, violins. Fèlix Gallego, viola. Núria Padrós, violoncel. Anna Ycobalzeta, actriu.
Rèquiem- W.A. Mozart – P. Lichtenthal , L’Església de l’Escorial     

Data: 02/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://www.musicareligiosavic.cat/ensemble-pyrene-quim-termens-i-joan-morera-violins-felix-gallego-viola-nuria-padros-violoncel-anna-ycobalzeta-actriu/


         



Les Quatre estacions ïndies

El Quartet Brossa proposa un viatge musical al voltant de la religió hinduista, concretament a través de l’Índia i a tota la seva cultura musical. Convidant a la violinista Claudia Madhurima, formada des de molt jove i en contacte molt directe amb els grans mestres musicals del nord de l’Índia, el Quartet Brossa interaccionarà amb una música que té una implicació directa amb la oració, el ritual i la natura. Aquest diàleg entre el quartet de corda clàssic i la tradició musical i religiosa hindú es realitzarà a través de dos camins.

Quartet Brossa – Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins. Imma Lluch, viola. Marçal Ayats, violoncel. Clàudia Madhurima, violí indi. Nuria Cabo, ballarina de kathak.
 

Data: 03/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://www.musicareligiosavic.cat/quartet-brossa-aleix-puig-i-pere-bartolome-violins-imma-lluch-viola-marcal-ayats-violoncel-claudia-madhurima-violi-indi-nuria-cabo-ballarina-de-kathak/


         



BXB, DE BIBER A BACH

La violinista Anna Urpina, un fenòmen emergent de l’escena europea de la Música Antiga, no para de rebre elogis per les seves importants i personals interpretacions del repertori que recórrer des del segle XVII fins al XXI. Deixeble directa del gran violinista Enrico Onofri, solista de la gira Ambronay European Baroque Academy, ha actuat en nombrosos Festivals a Anglaterra, Noruega, Polònia, Espanya actuant amb reconeguts ensembles com Les Musiciens du Prince, Orquestra Age of Enlightement, Vespres d’Arnadí, Freiburger Barockerorchetser, European Union Baroque Orchestra i membre de l’ensemble de Cecilia Bartoli, i ensemble Artasese de Phillipe Jaroussky.

Anna Urpina es forma a Madrid, a la Universitat de Madison-Wisconsin amb Vartan Manoogian, al Royal Conservatoire Bruxelles amb Shirly Laub i a la Hochschule für Musik Leipzig amb Mariana Sirbu. Ha rebut classes de Paul Kantor, Eva Graubin, Mimi Zweig, Pinchas Zukerman, Gerard Claret, Natalie Boyarsky, Alexander Kerr, Masao Kawasaki, Serguei Fatkoulin, Latica Honda-Rosenberg, Stephan Picard, Vera Beths. En música antiga s’ha format a Itàlia amb Enrico Onofri i Fabio Biondi, a França amb Gilles Colliard i a l’ESMUC amb Manfredo Kraemer i Emilio Moreno. Anna Urpina, violí. Pedro Aguiló, orgue i clave.

 

Data: 05/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://www.musicareligiosavic.cat/anna-urpina-violi-dario-tamayo-orgue-i-clave/


         



Pau Vendrell

El jove talent presenta obres de Bach, Mozart i Mussorgsky 

El Preludi i fuga en Mi bemoll major que obre el concert marca un punt d’inflexió dins del primer volum del Clave ben temprat. Amb l’excepció del Preludi núm. 4 en Do sostingut menor, que té un caràcter solemnement religiós, els preludis precedents presenten, malgrat el seu incalculable valor musical, les característiques d’un exercici tècnic. Aquí, en canvi, el lirisme i la densitat polifònica són presents des dels primers compassos, amb una conversa entre soprano i tenor, seguida d’un episodi coral que evoluciona cap a una doble fuga que uneix els dos temes de la introducció. La fuga, lleugera i viva, contrasta amb la tensió dramàtica del preludi.
Precisament a l’apèndix de la seva edició del Clave ben temprat, Busoni va incloure un curt tractat sobre la transcripció de les obres per a orgue de Bach al piano, seguit per aquest Preludi i fuga en Mi menor que serveix d’exemple. 
Tornem a la tonalitat de Mi bemoll major amb una de les sonates menys convencionals de Mozart, pel fet començar amb un adagio líric. Segueixen dos minuets clarament inspirats pel timbre dels instruments de vent fusta. L’àgil finale ve marcat pel seu característic motiu de la nota repetida i el salt d’octava.
Mussorgsky, en els seus Quadres d’una exposició (1974), ens porta de passeig per una mostra de diverses aquarel·les i dibuixos del seu amic Viktor Hartmann, una exposició que va tenir lloc el mateix any de la composició i un any després de la mort de l’artista, a qui l’obra està dedicada. 

Pau Vendrell va néixer a Vic el 2001 i va iniciar els estudis de piano a l’Escola de Música de Vic i Conservatori de Vic amb Joan Ribé. Actualment està cursant l’últim curs del Grau Superior de Piano a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb Noriko Ogawa. 

Data: 13/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/pau-vendrell_165518


         



La Trena

Tres dones unides per un poderós anhel de llibertat. 

Aquesta és la història de tres dones que, nascudes en continents molt dispars, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.
ÍNDIA. A Badlapur, la intocable Smita sobreviu recollint els excrements d’una casta superior. Resignada a la seva condició, decideix que la seva filla no segueixi els seus passos: la petita anirà a l’escola i la seva vida serà digna i profitosa, encara que per això Smita hagi de desafiar les normes establertes.
ITÀLIA. A la Giulia li encanta treballar al taller familiar, l’últim de Palerm que confecciona perruques amb pèl autèntic. Hauria pogut anar a la universitat, però deixa l’institut amb setze anys per iniciar-se en els secrets d’aquest ofici. Quan el seu pare pateix un accident i ella descobreix que el negoci està a la vora de la fallida, afronta l’adversitat amb valentia i determinació.
CANADÀ. La Sarah és una advocada d’èxit a Mont-real que ho ha sacrificat tot per la seva carrera: dos matrimonis fallits i tres fills als quals no ha vist créixer. Veu la seva vida capgirada quan s’assabenta que té càncer de mama. Comprèn que ha de centrar-se en el que de veritat li importa.
La Smita, la Giulia i la Sarah no es coneixen, però tenen en comú l’empenta i la tenacitat de les dones que rebutgen el que el destí els ha reservat i es rebel·len contra les circumstàncies que les oprimeixen. 

Clara Segura, Marta Marco, Cristina Genebat i Bet Orfila (gerent de La Perla 29) coincideixen llegint aquest relat durant el confinament. Potser va ser una casualitat… però a partir d’aquell moment se’ls fa imprescindible aixecar-la i dur-la a escena. 

Famílies! Oferim un taller artístic gratuït per a infants de 3 a 12 anys durant l'espectacle. Més informació i inscripcions a www.latlantidavic.cat

Autoria: Laetitia Colombani
Traducció i adaptació: Marta Marco i Cristina Genebat
Direcció: Clara Segura
Intèrprets: Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura, Carlota Olcina 

Una producció de La Perla 29

Data: 15/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/la-trena_163437


         



Fem un musical: Deixa't estar de romanços!

Estrena d’un musical creat per l’Arnau Tordera  

Torna una nova edició de Fem un musical i, en aquesta ocasió, presenta l’estrena d’una obra amb música i llibret d’Arnau Tordera. El projecte posa en escena prop d’una cinquantena d’intèrprets provinents dels centres educatius de Vic que actuen, canten i ballen.
Com en les anteriors edicions, aquests intèrprets han estat seleccionats a través d’un càsting previ organitzat per L’Atlàntida. 

Sinopsi 

Després de la recordada gesta que va suposar la mort del drac malvat, Sant Jordi i la princesa Cleodolinda han esdevingut reis de Mirmanda, la ciutat llegendària. Allò que a primera instància podria semblar una circumstància ideal amaga una realitat ben complexa i plena de clarobscurs. Cleodolinda està cansada de la vida que duu a la ciutat, no estima Sant Jordi i vol fugir a la recerca de la felicitat. Al mateix temps, Sant Jordi està sumit en una profunda depressió perquè es veu a ell mateix com un heroi en hores baixes que no tornarà a assolir l'èxit al camp de batalla. La situació s'agreujarà amb l'aparició sobtada de l'esperit del comte Arnau que arribarà a la ciutat creient que allà hi ha la seva desitjada Abadessa.

Recomanat a partir de 7 anys.

Arnau Tordera, composició i direcció musical
Judit Muñoz, ajudant de direcció musical
Laura Domènech, direcció escènica 

Data: 22/04/2023
Horari: Dues sessions: 18.00 i 21.00 hores
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/fem-un-musical-deixa-t-estar-de-roman%C3%A7os_165529


         



Terra Baixa

Adaptació de Carme Portacelli de l’obra més universal d’Àngel Guimerà

Terra baixa és, per sobre de tot, una obra de teatre d’emoció trepidant que llisca des del drama rural cap a la tragèdia romàntica per esclatar en un últim crit alliberador, quan en Manelic etziba, després d’haver assassinat l’amo: «He mort el llop! He mort el llop! He mort el llop!». Tres vegades, a fi que quedi clar. El bé triomfa sobre el mal, la virtut sobre el vici, la puresa de les muntanyes (prop del cel) sobre la mesquinesa de la terra baixa (i, a baix de tot, la Barcelona industrial de finals del segle xix i les seves misèries). 

Darrere del crim passional d’en Manelic batega clarament un drama social que, llegit des del segle XXI, anticipa de moltes maneres la història del segle XX. El treballador (Manelic) que s’enfronta a l’amo (Sebastià) per alliberar el seu futur (Marta) és un transsumpte de la lluita de classes i no cal tenir gaire imaginació per veure-hi un origen no gens remot de la Guerra Civil (amb tantes anticipacions com es vulguin: Setmana Tràgica, Trienni Bolxevic, dictadura de Primo de Rivera...).  

'Segur que Guimerà pensava, a la seva manera, en la justícia social, però difícilment podia imaginar un món en el qual es produís la Revolució Russa o l’auge del feixisme i, encara menys, que la confrontació entre aquestes dues forces acabés en una Guerra Mundial devastadora.'

Pablo Ley i Carme Portaceli
Autoria: Àngel Guimerà
Direcció: Carme Portaceli
Dramatúrgia: Pablo Ley i Carme Portaceli
Versió: Pablo Ley
Intèrprets: Laura Conejero, Mohamed El Bouhali, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Mercè Mariné, Roser Pujol, Manel Sans, Kathy Sey, Pepo Blasco i Anna Ycobalzeta 

Una producció del Teatre Nacional de Catalunya 

Data: 27/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/terra-baixa-reconstruccio-d-un-crim_165598


         




S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 23
123



Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.