AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Masterclass de bateria amb Jordi Vila

Reserva prèvia a associaciofressa@gmail.com

Gratuït

Data: 21/09/2018
Horari: 18:00h
Lloc: Casino de Vic


         Amunt els telons!

Presentació de la temporada escènica dels equipaments municipals de la ciutat
 
Inauguració de la nova temporada amb un acte de presentació de les programacions escèniques de L'Atlàntida, l'ETC i l'Institut del Teatre. L’accés és gratuït per a Padrins i Amics de L’Atlàntida, socis del Cineclub Vic i públic habitual de l’ETC o de l’Institut del Teatre.
 
Els Padrins i Amics de L'Atlàntida poden sol·licitar la invitació per correu electrònic a info@latlantidavic.cat.

 
Durada: 1 h
Preu: Gratuït

Data: 29/09/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/general/amunt-els-telons/


         TORNAR, DE NOEMÍ MORRAL

SINOPSI
Espectacle basat en el llibre “Tornar”, de Noemí Morral.

El juliol de 2016, la Noemí va arribar a Catalunya procedent d’Essaouira, una ciutat de la costa atlàntica marroquina on va viure vuit mesos de recolliment després de la mort del seu marit, i on va començar a escriure i dibuixar per primera vegada des de la infància.

“Tornar” és un viatge d’Essaouira a Vic, i de Vic a la Barceloneta, a través dels poemes i dibuixos de la Noemí i les notes de la guitarra d’en Quim Salinas. Però “Tornar” és, sobretot, un viatge íntim i emocionant que recorre les vivències de l’autora en el seu camí cap a la reconciliació amb la vida.

Data: 05/10/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/tornar/


         VENTURA, DE CRISTINA CLEMENTE

VENTURA, DE CRISTINA CLEMENTE Escenaris
05 DE OCTUBRE 2018 · 20 H I 22 H

Una experiència teatral diferent en un espai insòlit
 
Teatre de proximitat portat a l’extrem. El públic podrà seguir en primer pla la vida i els secrets de dues germanes en un espai diferent, la Casa Bojons, a través d’una experiència única.
Dues vides ben diferents: la Teresa, una metgessa de Celrà casada amb un metge i amb dos fills, i la Maria, tota la vida dedicada al seu germà que un accident va deixar en cadira de rodes. Els caràcters dels personatges s’aniran formant amb l’experiència viscuda, tot i que l’atzar també hi tindrà molt a dir…
 
Es faran dues funcions i les places són limitades.
 
Autora: Cristina Clemente
Direcció: Víctor Muñoz
Intèrprets: Meritxell Yanes i David Planas
 
A les 21.20 h i a les 23.20 h diàleg amb l’equip creatiu.
 

Data: 05/10/2018
Horari: 20:00h I 22:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/escenaris/ventura/


         Al cau de les paraules GEMMA HUMET I ESTEL SOLÉ

Gemma Humet i Estel Solé són dues veus destacades del panorama cultural català. A Al Cau de les paraules, les dues artistes ofereixen un viatge poètico-musical que sacseja les emocions. Solé a través de la seva poesia i Humet a través de les seves cançons, ens proposen un recorregut de versos i música que ens parla de la infància, de les pors, de la contradicció humana, de l’amor, de l’oblit, de l’estiu, dels pobles i les ciutats i de la mort. El viatge que proposen acaba a un emotiu record als refugiats i amb un cant a les dones.

Data: 13/10/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/al-cau-de-les-paraules/


         Èdip

ÈDIP De Sòfocles
14 DE OCTUBRE 2018 · 18 H

Una de les grans tragèdies gregues amb Julio Manrique
 
Qui millor que Julio Manrique per interpretar aquest personatge acompanyat d’un equip de grans actors i actrius sota la direcció d’Oriol Broggi.
 
Èdip regna a Tebes juntament amb la seva esposa Jocasta, la vídua de Lai, el rei mort. Quan la ciutat està colpejada per nombrosos mals, el poble demana ajuda al seu rei i ell els promet venjança, sense imaginar-se els tràgics esdeveniments que comportarà aquesta promesa.
 
Autors: Jeroni Rubió, Marc Artigau i Oriol Broggi
Director: Oriol Broggi
Intèrprets: Julio Manrique, Carles Martínez, Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara de Ramon
 
Versió de Jeroni Rubió.
Una producció del Teatre Romea.
 
A les 17 h conferència prèvia a l’entorn del text teatral a càrrec de Joan Ferrer, doctor en filosofia, llicenciat en filologia clàssica i traductor del grec antic.

 
Durada: 1 h 50 min
Preu: 22 € - 27 € - 29 €

Data: 14/10/2018
Horari: 18:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/general/edip/


         ÀNGEL DURAN: THE BEAUTY OF IT

Escenaris

Un solo de dansa sobre la dualitat entre el conscient i el subconscient
 
Una proposta escènica de dansa contemporània que exposa la fragilitat de l’home i proposa una reflexió sobre l’autenticitat de les accions o personatges que un mateix crea. És real tot allò que experimentem? Quina és la diferència entre actuar i comportar-se tal i com un és? Aquesta dicotomia en una persona fa que no puguem diferenciar què és la realitat i què és el somni.
 
El text és un extracte de l’entrevista feta a Carl Jung pel Dr. Richard I. Evans del Departament de Psico¬logia de la Universitat de Houston, l’agost de 1957.
 
Ballarí: Àngel Duran
 
Primer Premi de Coreografia de la 22ena edició de l’Internationales Solo-Tanz-Theater Stuttgart 2018 i menció especial al Festival Cortoindanza de Serdenya.
 
A les 21.30 h diàleg amb l’equip creatiu.

Data: 19/10/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/escenaris/angel-duran-the-beauty-of-it/


         PROPOSTES. Pau Alabajos

PAU ALABAJOS
ACTUACIÓ - Homenatge a Vicent Andrés Estellés

CCVIC Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24)
Divendres 19 d'octubre
20:00h
ctivitat gratuïta
Entrada lliure

PROGRAMA
El músic valencià és un d’aquells artistes que creuen que la cançó segueix essent una eina de lluita i de resistència. Un recurs que li permet expressar idees i sentiments que, a més de tocar la fibra sensible, també puguin sacsejar alguna consciència. Alabajos, un dels referents de la música valenciana, presenta el seu nou disc Ciutat a cau d’orella, un treball que vol homenatjar la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés en l’aniversari dels 25 anys de la seva mort. Alabajos ha volgut portar Estellés a un camp actual, embolcallat d’un pop que poques vegades s’ha combinat amb la seva poesia.

 

Pau Alabajos

Va començar la seua carrera artística cantant als carrers de València, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per “Cançó explícita”. L’any 2008 va editar el seu segon treball discogràfic, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor artista de cançó d’autor i Premi Muixeranga 2009 per votació popular al millor disc del domini lingüístic. L’any 2011 va eixir a la llum Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà Huguet a la millor producció cultural de 2011. 

Data: 19/10/2018
Horari: 20:00h
Lloc: CCVic Can Pau Raba

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-tardor-2018/pau_alabajos


         Bollywood, Bombay, Barcelona (BBB)

Preestrena de l’espectacle Bollywood, Bombay, Barcelona (BBB) de la companyia Dúo Fàcil, que porperament s’estrenarà a la Seca Espai Brossa

Tres emigrants vinguts de Bombay arriben a Barcelona en busca d’una vida millor enfrontant-se a totes les peripècies que suposa aquest xoc cultural. Des del seu petit pis recordaran tot allò que havien viscut anteriorment al seu país, amb un toc de nostàlgia.
Inspirats pel més pur estil de Bollywood i amb tota l’èpica que comporta, hem volgut aproximar-nos al drama de l’emigració, des de una mirada càlida i amable. Utilitzem l’humor i la tragicomèdia per posar en escena la decepció que comporta el despertar del somni migratori, quan les il·lusions no es corresponen amb la realitat.
Una combinació de músiques, balls i colors que ens regalen tant l’estil cinematogràfic, com aquest exòtic país ple de sensacions estètiques que és la India.

Data: 20/10/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/bollywood-bombay-barcelona-bbb/


         Masterclass de moviment: Del cos a la paraula a través del joc

Durant molt de temps he dedicat la meva formació i interès en el teatre a buscar quina és la utilitat del cos en la escena. L’he entrenat i cultivat en algunes disciplines, nodrit pel llenguatge del silenci. Amb el pas del temps, he anat admirant el valor de la paraula, i sense disminuir l’atracció que sento per la expressió corporal dalt de l’escenari, m’han anat interessant amb igual força les veus dels personatges i els seus pensaments transformats en text. L’atracció pel moviment corporal sovint va unida a la dels objectes escènics, i la escenografia, com a “membres animables” de la companyia.

En aquest moment em sento molt apassionat per integrar-ho tot: cos, veu, imatges plàstiques, pensaments, dramatúrgia i textos del personatges, intentant completar així la meva pròpia investigació en aquest ofici. Quan ara plantejo un espectacle, em sedueix a parts iguals el que diuen els personatges, que el perímetre del seus gestos. Segueixo amb la mateixa consideració el discurs de un actor/actriu interpretant, que el moviment que dibuixa quan travessa l’espai, quan mou els objectes escènics o quan calla i mira a un company, inspirat per un desig latent i camuflat.
Com que en 3 hores no podríem estudiar de forma eficaç aquest ventall de materials escènics que he descrit, us proposo abordar el més nuclear de tots ells. El que té a veure amb la feina essencial de actors i actrius, la més relacionada doncs amb la interpretació, que en aquest cas serà una interpretació del text a partir del cos. Del cos vibrant i lúdic. Vibrant a conseqüència del training físic i lúdic per la entrega incondicional al plaer de jugar, eina central de la meva manera de treballar.

PARTS DE LA CLASSE:
1.- Escalfament de la fisicalitat corporal.
2.- Escalfament de la expressivitat teatral i la disponibilitat a través del joc.
3.- La coralitat i la força en el grup.
4.- Cossos, veus, textos, i personatges.

IMPORTANT
1.- Recomanat aprendre un text dramàtic, (o part d’ell, ja que entre 10 – 15 línees, seria suficient), amb el que jugarem una mica dins dels exercicis proposats.
2.- Roba còmoda.

Data: 20/10/2018
Horari: D'11 a 14h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/masterclass/moviment-juanjo-cuesta-2018/


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 31
1234Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.