AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Vicpuntzero

Visitar el Vicpuntzero és gaudir d’una experiència que ens situa al punt més alt del centre històric, on la ciutat va començar. És viure l’origen, la història i el batec de Vic al voltant del seu patrimoni històric, artístic i cultural.

L’experiència Vicpuntzero convida a visitar la reconceptualització del conjunt arquitectònic de l’Església barroca de la Pietat amb el seu campanar i el jaciment arqueològic amb restes romanes, tardoantigues i medievals. Finalment el visitant pot gaudir de l’audiovisual immersiu “Vic, un viatge pel temps i l’art” on es proposa un recorregut per la història de la ciutat a traves de l’art.

Juntament amb el Temple Romà i les restes del Castell dels Montcada, l’espai que tot el conjunt ocupa s’ha identificat pels historiadors i els arqueòlegs com l’epicentre fundacional de la ciutat que compta amb més de dos mil anys d’història.

El Vicpuntzero, tal com indica el seu nom, esdevé el punt de partida per al visitant, potenciant la riquesa patrimonial i turística de la ciutat i del territori. Un lloc on es concentra l’essència de la ciutat formada per èpoques i estils diferents definits pels conjunts arquitectònics, però també per la potent proposta d’espectacle audiovisual que es desenvolupa a la Capella Fonda. D’aquesta manera, estirant el fil de l’art obrim un relat que mira cap al continu temporal fent un recorregut des del segle I fins a l’actualitat, una experiència emocionant, alhora enriquidora, d’art i història.

Horaris:

De dilluns a divendres, grups a concretar.

Dissabte:

Experiència Vicpuntzero: a les 10 h, a les 12 h.

Descobrir Vic: 17 h (visita guiada exterior pel centre històric amb entrada a la nau central de la catedral i a l'espai Vicpuntzero)

Vicpuntzero temàtica: a concretar.

Diumenge i festius:

Experiència Vicpuntzero: a les 12 h.

Tipus de visites

- Experiència Vicpuntzero: visita semi guiada per tots els espais del recinte i inclou l’audiovisual immersiu.  Durada d'1,5 h.

- Descobreix Vic: visita guiada per l’experiència Vicpuntzero i que segueix pel centre històric de la ciutat. Durada de 2 h.

- Vicpuntzero temàtica: visita amb guia especialitzat sobre diferents temàtiques a partir de l’espai. Aquesta visita inclou la possibilitat de fer-se a la carta. Només cal visitar el web o posar-vos en contacte amb nosaltres a través de l’Oficina de Turisme de Vic.

Tarifes

Experiència Vicpuntzero: 6 €

Entrada Descobrir Vic: 8€

Entrada Vicpuntzero Temàtica: a concretar.

Entrada reduïda*: 4 €

Entrada combinada ‘Vic, ciutat d’art’: 10 € (Aquesta entrada permet visitar l’espai Vicpuntzero, el MEV i la Catedral de Vic. Té validesa durant un any)

Data: Del 05/05/2021 al 31/12/2021
Horari: Visites concertades amb reserva prèvia
Lloc: Oficina de Turisme de Vic

+ info: https://www.vicpuntzero.cat/


         Bases Concurs de curtmetratges Julius 2021

Després d’un any d’espera (i quin any!) hem publicat les bases de la propera edició del concurs de Curtmetratges Julius!

La 18a edició manté el tema obligatori que es va anunciar en finalitzar el Julius 2019 i es celebrarà en les dates habituals del festival, que enguany seran del 23 al 27 de novembre de 2021 a Vic. 

El tema obligatori en el qual s’han d’inspirar els curts a competició és el manga Akira(Katsuhiro Otomo, 1988)

Hi ha 5.900 euros en premis i la data límit per presentar curtmetratges és el dilluns, 11 d’octubre de 2021. 

Data: Del 06/05/2021 al 11/10/2021
Horari:
Lloc: Web festival

Bases Julius 2021

+ info: http://festivaljulius.com/bases21/


         Exposició "El Diluvio: El gran diari popular de Barcelona i la Segona República"

La Sala d’Exposicions Josep Vernis acull l’exposició “El Diluvio: El gran diari popular de Barcelona i la Segona República” a partir del dilluns 20 de setembre. Aquesta exposició sobre el diari barceloní està comissariada per Gil Pau Toll, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, i està organitzada entre la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic i l’Oficina de Gestió Cultural. “El Diluvio” pretén mostrar els orígens, ideals i treball d’una de les publicacions més rellevants del període de la Segona República. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al 22 d’octubre i per motius de restriccions relacionades amb la pandèmia, l’exposició comptarà amb un aforament limitat.

 

“El Diluvio” va ser un diari popular de Barcelona que es va publicar de 1858 a 1936. Originalment batejat com “El Telégrafo”, el diari es va consolidar com un dels diaris de major tirada i presència a principis de segle XX a la Ciutat Comtal. Comptava amb l’afinitat de figures populars de la política com Lluís Companys o Francesc Macià i va ser fundat per Manuel de Lasarte Rodríguez-Cardoso. En aquesta nova exposició els visitants podran conèixer les cares, portades i històries que van dibuixar la identitat del diari republicà de referència abans de la dictadura franquista.

Data: Del 20/09/2021 al 22/10/2021
Horari: 08h a 20h
Lloc: ESPAI JOSEP VERNIS, C SAGRADA FAMÍLIA 7, VIC

+ info: https://mon.uvic.cat/uviclife/el-diluvo-el-gran-diari-popular-de-barcelona-i-la-segona-republica/


         Tot allò que podem fer pel català i, potser, no sabíem

Magí Camps, Maria Rodríguez Mariné i Ivan Solivellas conversen amb Mariona Casas, professora de la UVic-UCC i expliquen propostes concretes i eficaces per promoure l'ús del català.

 

Set professionals de la llengua apleguen en aquest volum 57 propostes per dotar el català de més vigor, en un radi d’acció que va des de la iniciativa individual fins a la política de les institucions o la pràctica empresarial.

Són propostes que es poden fer realitat a curt o mitjà termini, per a les quals cal voluntat, pressupost i, en alguns casos, legislació o reglamentació. I aquest és el compromís que els autors demanen en el seu pacte per la llengua.

Data: 28/09/2021
Horari: 19h
Lloc: Llibreria Muntanya de Llibres


         Annette // Leos Carax, França-Bèlgica-Alemanya, 2021

Fitxa tècnica

Producció: CG Cinéma, ARTE, Arte France Cinéma
Guió: Ron Mael i Russel Mael
Música: Ron Mael i Russel Mael
Muntatge: Nelly Quettier
Durada: 2 h 21 min
Intèrprets: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell, Angèle, Natalia Lafourcade
Henry (Adam Driver) és un monologuista còmic d´amor incisiu. Ann (Marion Cotillard), una cantant de renom internacional. Són el centre de totes les mirades i formen una parella feliç envoltada de glamur. El naixement de la seva primera filla, Annette, una misteriosa criatura amb un destí excepcional, els canviarà la vida. 
 
Gairebé una dècada després de Holly MotorsLéos Carax torna amb una pel·lícula que, de nou, desafia qualsevol frontera cinematogràfica. Com si fos un somni cinèfil, aquest film excèntric i tràgic és també un musical a estones desconcertant i sempre enlluernador. Annette combina idees d´una enorme bellesa plàstica i unes interpretacions també enormes de la parella protagonista. El cinema és inesgotable i Carax n´és la prova vivent. Passin i vegin.
 
Leos Carax
França, 1960. Després d´iniciar-se en la teoria cinematogràfica (va anar a classes de Serge Daney, entre altres, i escrigué a Cahiers du Cinéma), va fer el salt a la pràctica per convertir-se en un cineasta imprescindible amb Boy Meets Girl (1984). En la seva trajectòria singular destaquen: Mauvais Sang (1986), Les Amants du Pont Neuf (1991), Pola X (1999) i Holly Motors (2012), projectada a Cineclub Vic. Annette suposa el seu retorn al llargmetratge després de nou anys de silenci.
 
Venda d´entrades al mateix espai des de mitja hora abans.

Data: 28/09/2021
Horari: 20h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2 Joaquim Maideu

+ info: https://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=683


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.