AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició de fotografia de Manel Gausa. “Vic. L’experiència de la mirada”.

 Divendres 9 de març, al Temple Romà,  a les 8 del vespre inauguració de l’exposició de fotografia de Manel Gausa. “Vic. L’experiència de la mirada”.   Es podrà visitar fins el 15 d’abril.

Fotografiar és apropiar-se d’allò que has fotografiat. - Susan Sontag


La fotografia d'en Manel Gausa ens remet clarament a la seva pròpia experiència en relació a la ciutat de Vic. Fotografies situades en un període de més de 30 anys, des del 1954 a mitjans dels anys 80, però que recullen també – no podria ser d'una altra manera- les vivències de la seva infantesa en la seva ciutat natal. Carrers, places, perspectives urbanes, edificis, patis, monuments, personatges, bestiar, etc. són elements molt concrets, identificables, que han esdevingut peces d'un ric mosaic farcit de vida.

 

Aquestes imatges, fruit de l'atenta mirada del fotògraf, fonen la seva memòria, l'experiència –pròpia i col·lectiva– i un temps projectat des del passat. El resultat és molt particular: projectar una llum, un sentit, sobre alguna cosa inexpressable. Podríem dir que les fotografies de Manuel Gausa van més enllà de les imatges que hi podem veure, s'endinsen en un àmbit, el dels sentiments, que s'escapa a l'esforç de la mera descripció, que difícilment pot ser dit amb paraules. Les seves fotografies ens parlen alhora de Vic, dels seus llocs i de la seva gent, d'ell mateix i de nosaltres, del que hem vist i del que no hem conegut, del que hi és i del que ha desaparegut, del passat i del present.

 

Miquel Bardagil

Data: Del 09/03/2018 al 15/04/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: Temple Romà

+ info: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.