AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Curs de monitor de sardanes

El Grup Sardanista Riallera i la Confederació Sardanisita de Catalunya  organitzen aquesta tardor a Vic un curs de formació de monitors per a l'ensenyament de la sardana.

Les dades principals del curs són aquestes:

Calendari: els dissabtes al matí des del 15 de setembre a l’1 desembre (festius el 13 d'octubre i el 3 de novembre)

 

Horari: 10 sessions de 4 hores cadascuna, de les 9.30 a les 13.30

 

Lloc: Centre Cívic Montseny (Avinguda Montseny, 16, 08500 Vic)

 

Temari: 40 hores repartides de la següent manera: metodologia i recursos (16 h), dansa i preparació física (6 h), història social i musical de la sardana (11 h). Altres: presentació primer dia  (1h), examen escrit (2h) i examen oral (2h) (penúltim dia)  i cloenda del darrer dia (2h).

 

     

      Professorat de la Confederació Sardanista de Catalunya:

 

     Anna Costal (història social i musical de la sardana)

      Francesc Triola (dansa, preparació física, normativa)

      Imma Pujol (metodologia i recursos)

 

Al final del curs: es farà lliurament d'un diploma i d'un carnet de monitor federat, reconegut per la Confederació Sardanista de Catalunya (assistència mínima al curs: 80%).

      

       Matrícula:  Termini de matrícula: 5 de setembre 

                           Preu de la matrícula:  50 euros

                           Requisits: cal saber ballar sardanes, comptar i repartir. Edat mínima: 16 anys. Places limitades. 

      Telèfon d’informació: 93 3197637.

      Inscripció per correu electrònic a: monitorsdesardanes@gmail.com


Us adjuntem un cartell del curs. El curs té la col·laboració de l'Ajuntament de Vic.

Data: Del 15/09/2018 al 01/12/2018
Horari: 9:30 a 13:30h
Lloc: CCVIC el Montseny

         CREA EL TEU PROPI VIDEOJOC!

CREA EL TEU PROPI VIDEOJOC!
DEL DIBUIX A LA PROGRAMACIÓ
Gener-Juny 
Dimarts de 17.30 a 19.30

Us presentem un nou curs pensat per joves de 9 a 15 anys amb l'objectiu de realitzar cadascú el seu propi videojoc. Es treballarà tot el procés, des del dibuix dels personatges fins a la programació. 

Durant el curs podràs dissenyar i il·lustrar cadascuna de les parts necessàries en la creació del teu propi videojoc tenint en compte l’animació, l’ambientació i el concepte del joc. També adquiriràs els coneixements bàsics per crear un videojoc a partir d’un programa informàtic. Finalment aprendràs a organitzar i gestionar les il·lustracions i els recursos gràfics que s’utilitzen en el videojoc.

Avui obrim la matrícula, la pots fer online o al centre (dilluns i dijous de 17 a 21h i dimarts, dimecres i divendres de 16 a 21h). 

Data: Del 15/11/2018 al 23/12/2018
Horari: 17:30h
Lloc: La Farinera CAVV

+ info: http://www.lafarinera.cat/escola.html


         PROPOSTES. RESCAT ESPORTIU CANÍ

MASTERCLASS - Introducció al mantrailing
A càrrec de l’Associació Catalana d’Excursionisme Caní. Organitza: Viakissos.
CCVIC la Guixa (Pla del Maset, s/n)
Diumenge 25 de novembre | Icona rellotge 10:00h - 13:00h
10€ (pagament in situ)
Cal inscripció prèvia. Una inscripció per cada gos (pot venir acompanyat de dues persones màxim). Disponible a partir de les 16h del 10 de setembre.

PROGRAMA

Sessió intensiva per descobrir aquest esport per a gossos, que consisteix en el rastreig i la recerca de persones a partir d’una olor de referència, de forma lúdica. Sistema Kocher.

 > Recepció, presentació del mantrailing i nocions teòriques.

 > Exhibició dels exercicis per part dels beagles mestres.

 > Pràctiques amb tots els assistents, amb el suport dels instructors canins.

Material necessari: una corretja llarga, arnés (o collaret diferent al que porten normalment), joguina o menjar que li agradi al gos, peça o mocador de la persona que farà de figurant.

Es recomana ser dues persones per cada gos (guia i figurant), però si no és possible no hi ha cap problema (la funció de figurant l'assumirà un instructor). Una inscripció per cada gos (pot venir acompanyat de dues persones màxim).

Associació Catalana d'Excursionisme Caní
Som una entitat sense ànim de lucre que el que pretén és fomentar l’excursionisme amb el nostre gos. Abastem tots els àmbits, des d’una excursió matinal sense gaire desnivell per iniciar-se fins a travesses d’alta muntanya, o fins i tot viatges de llarg recorregut.

La sessió anirà a càrrec de Pere López Alsina, president de l'ACEC i instructor caní professional, amb el suport d'altres instructor de l'entitat.

www www.acec4turons.org
Viakissos
Disseny d'activitats educatives i de lleure per gaudir amb els nostres gossos. Benestar animal i convivència responsable.

Data: 25/11/2018
Horari: De 10:00 a 13:00h
Lloc: CCVIC de la Guixa

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-tardor-2018/rescat_cani


         Taller Artteràpia

Taller
Artteràpia
Taller a càrrec d’Osonament amb l’objectiu de treballar la salut emocional a través de l’art.

Obert a tothom.
Dia: dilluns, 26 de novembre
Hora: de 17.00 a 20.00 h
Lloc: CCVIC Can Pau Raba
(c. del Raval Cortines, 24)
+ info i inscripcions a ciutadania@vic.cat

Data: 26/11/2018
Horari: De 17 a 20h
Lloc: CCVic Can Pau Raba

+ info: https://gallery.mailchimp.com/e51f3f937e/files/51105650-e6d8-49b6-8ff1-be716324f9b3/D%C3%ADptic_Vic_viu_la_diversitat_funcional_B.pdf


         AUTODEFENSA FEMINISTA

MASTERCLASS - Organitzada per VicDones-SIAD Osona
A càrrec de Mireia Muñoz Miquel
CCVIC Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24)
Diumenge 2 de desembre | Icona rellotge 10:00h - 14:00h
Activitat gratuïta
Cal inscripció prèvia. Disponible a partir de les 16h del 10 de setembre.

PROGRAMA

L’autodefensa és empoderament del propi cos i de les pròpies accions; la capacitat de respondre una mateixa a qualsevol tipus d’agressió a la integritat física i/o psíquica pròpies.

És prevenció de violències de gènere (estructural, simbòlica, psicològica, física...) perquè capacita les dones per evitar problemes de salut (entesa des de la seva vessant més àmplia) mitjançant el propi control de situacions de risc i/o evitant les conseqüències negatives d’aquestes.

Cal trencar amb els models de masculinitat i de feminitat establerts i amb el clima que celebra, per una banda, l’agressió i força masculina i, per l’altra, la debilitat i vulnerabilitat femenina. A través del taller es generen espais de reflexió i es plantegen recursos individuals i col·lectius. Es treballaran tècniques físiques molt senzilles i estratègies psicològiques, així com l’anàlisi de l’entramat que perpetua les relacions desiguals entre dones i homes, el qual permet, legitima i autoritza els homes a fer ús de la violència.

Mireia Muñoz Miquel

Professora d'autodefensa per dones, educadora social i especialista en arts marcials i esports de contacte. Ha guanyat gran quantitat de medalles a campionats de Catalunya i Espanya en diferents modalitats de kung-fu i kick boxing. Amb àmplia experiència impartint cursos i tallers d'autodefensa per dones a diferents països, entre ells Guatemala, Mèxic, El Salvador, Honduras... Actualment és professora d'autodefensa per dones a diferents centres cívics i ateneus de Barcelona, treball que combina amb l'activisme feminista.

VicDones-SIAD Osona
Gestionem les polítiques públiques d'igualtat de gènere i LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals) de la ciutat de Vic i de la comarca d’Osona de forma interrelacionada.

Assessorem la ciutadania i els professionals en aspectes vinculats al gènere, feminismes, violències masclistes i LGTBIfòbia, i comptem amb un fons documental especialitzat, amb servei de préstec.

A banda, específicament, oferim els serveis públics següents: a) El servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) ofereix informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres, fent especial atenció a la detecció de violència masclista. Les dones tenen accés a assessorament psicològic i jurídic. b) El servei d’atenció a la diversitat sexual i identitats de gènere d’Osona (SAI LGTBI d’Osona) ofereix informació, orientació i assessorament amb relació a la diversitat sexual i identitats de gènere, fent èmfasi en l’atenció a les desigualtats, discriminacions i violències.

Data: 02/12/2018
Horari: De 10 a 14h
Lloc: CCVic Can Pau Raba

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-tardor-2018/autodefensa_feminista


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.