AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

QUAM JOVE

QUAM JOVE
Del 15 al 19 de juliol de 2019

ART + JOC + NATURA 
Estada d’una setmana a la natura per experimentar amb les possibilitats creatives de l’art

Per a nens i nenes de 8 a 12 anys

[veure programa]

INTRODUCCIÓ 
Estada d’una setmana per experimentar, jugar i descobrir des de l’art contemporani. Es treballarà de forma interdisciplinar, descobrint el lligam entre art i natura tot jugant! Aquest taller és una excusa per explorar una relació a tres bandes entre ART + JOC + NATURA.

Cada dia ens visitarà un artista d’un àmbit diferent: un arquitecte, un músic, una artista visual, una performer, etc. I, a partir de l’experiència amb aquesta persona es duen a terme les activitats de cada jornada.

Sovint necessitem mantenir un contacte amb l’entorn natural i ens atrau l’experiència sensorial i estètica que aquest espai pot aportar.

ACTIVITATS 
Piscina diària, contacte directe amb els animals de la granja, excursions i tallers a la natura, jocs de lleure, gimcana, jocs de nit amb llanternes, nit d'estels i astronomia, activitats relacionades amb les arts plàstiques que els permetin expressar sentiments i emocions, activitats d'aigua, festa de cloenda...

CONTINGUTS 
Cada sessió estarà vinculada a l’àmbit d’experimentació de l’artista convidat i la temàtica es vincularà a la descoberta d’un sentit.

- Dilluns: el lloc
Land Art / Olfacte

- Dimarts: la closca 
Escultura, Arquitectura i ceràmica / Vista

- Dimecres: un so, una emoció 
Música i Art Sonor / Oïda

- Dijous: el moviment de les coses 
Performance i dansa / Tacte

- Divendres: la festa final 
Síntesi i cloenda

També rebrem la visita d’experts d’altres àmbits amb qui podrem fer una descoberta de l’entorn natural que ens envolta.

Ens connectem 
Després d’esmorzar, Ens connectem donarà el tret de sortida al treball del dia. Què ens agrada, què no ens agrada tant, com ens sentim, si canviaríem alguna cosa, com hem passat la nit... és important cuidar-nos i despertar-nos junts.

Activitats d’experimentació 
Es realitzaran propostes dirigides per fomentar la creativitat, la imaginació i el desenvolupament de diferents competències.
Activitats sensorials, que cada dia se centraran en un sentit diferent. També es faran activitats de creació personal a partir del tema que hagi proposat l’artista convidat i que donaran peu al projecte de creació col·lectiva.

Els artistes convidats 
Cada dia tindrem la col·laboració d’un professional d’un camp artístic diferent. Aquest artista explicarà algun projecte artístic personal, el seu procés de treball, el lligam que té amb la natura. I es plantejaran diferents activitats per tal de conèixer-lo.

El projecte 
A llarg de tota la setmana es durà a terme un projecte de creació col·lectiva que partirà d’una proposta escollida en consens entre els membres del grup. Aquest treball anirà agafant forma a partir de les experiències amb cadascun dels artistes col·laboradors. Podria consistir en una proposta de Land Art, d’Art Sonor, la construcció d’una cabana, una performance, una videocreació, etc.

ESTADA
La casa de colònies Mas Can Pic, és una antiga masia situada a la comarca d’Osona, al terme de Taradell (a 6 km de Vic) i a la falda del Montseny. 
La casa està en un entorn rural, enmig de la natura. Disposa d’una piscina i una granja amb diferents animals amb els que podrem estrar en contacte.

Mas Can Pic 
Urbanització la Roca, s/n 
08552 Taradell 
http://www.mascanpic.com

PREU 
250 € per participant (200 € participants d’anteriors tallers d’ACVic).

El període d’inscripció estarà obert fins el dimarts 9 de juliol. Places limitades. Es reserva plaça per ordre de pagament.

El preu inclou: les despeses de l'estada en règim de pensió completa, l'equip de monitors, artistes i altres col·laboradors, el material per a la realització d'activitats i l'assegurança d'accidents i responsabilitat civil.
No inclou: el transport a la casa, que haurà d'anar a càrrec de la família.

Taller impulsat per ACVic, en el marc de la QUAM (Quinzena d’Art de Montesquiu). Amb aquest taller, es vol recuperar l’essència de la Quinzena d’Art Jove, que s’havia dut a terme anys enrere i posava en relació les pràctiques artístiques i la natura.

Per a més informació
ACVIC CENTRE D’ARTS CONTEMPORÀNIES 
De dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h
Dissabtes d’11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h 
T. + 34 938 853 704 - educacio@acvic.org

Data: Del 15/07/2019 al 19/07/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://archive.acvic.org/images/AC_formacio/formacio_oberta/2019/quamjove_2019/QUAM_JOVE_2019_digital.pdf


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.