AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

LA DAMA DE PICAS

LA DAMA DE PICAS
Dirigida per: Antonio PaPpano, Stefan Heirheim

Gènere:

Data d'estrena: 22/1/2019

Durada (minuts): 210

Qualificació anys: Apte

Protagonitzada per: Alekandrs Antonenko, Vladimir Stoyanov, Eva Maria Westbroek, Felicity Palmer
Sinopsis: L'ÒPERA MÉS AMBICIOSA DE TCHAIKOVSKI CONTÉ PART DE LA SEVA MILLOR MÚSICA I CONSTITUEIX UN PODERÓS ESTUDI DE L'OBSESSIÓ DESTRUCTIVA. En la intensa òpera d'obsessió i elements sobrenaturals de Tchaikovski, Gherman es troba atrapat entre la dona que estima i una fixació destructiva. La Dama de Piques es basa en un relat breu de Pushkin i arriba a la Royal Opera House en una nova producció que ja ha obtingut ressenyes amb cinc estels en Ámsterdam. La producció està ambientada en 1890, l'any de l'estrena de l'òpera. En el seu estudi, Tchaikovski imagina que l'òpera cobra vida com la seva pròpia història, amb els seus personatges expressant els seus desitjos insatisfets. Aleksandrs Antonenko i Eva-Maria Westbroek encapçalen el repartiment juntament amb el Royal Opera Chorus, tots dirigits per Antonio Pappano, Director Musical de The Royal Opera. Es tracta d'un relat apassionant d'un artista creatiu torturat i un exemple irresistible de relat gòtic

Data: 22/01/2019
Horari: 19:45h
Lloc: Multicines Sucre

+ info: http://www.sucrecines.com/nova/cartellera_a_vic.php?site=#42825-MULTICINES-SUCRE


         Cineclub Vic. Raw (Crudo)

PROPERA SESSIÓ // 22-01-2019 // Sessió núm. 1.272
Raw (Crudo) // Julia Ducournau, França-Bèlgica-Itàlia, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Petit Film, Rouge International, Frakas Productions
Guió: Julia Ducournau
Música: Jim Williams
Muntatge: Jean-Christophe Bouzy
Durada: 1 h 39 min.
Intèrprets: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas. 

Justine (Garance Marillier), una jove de 16 anys, prové d´una família on tots són veterinaris i vegetarians. Quan la noia ingressa a la facultat de veterinària, descobreix un món decadent i seductor. Aviat trenca amb els principis familiars, menjant carn crua per primer cop.

Julia Ducournou debuta a la direcció amb l´estrena de Raw, que no es pot classificar com un film de gènere, en sentit estricte, tot i que ofereix elements del cine fantàstic i de terror. En realitat és la crònica d´un viatge interior que s´endinsa en el món oníric, de forma arriscada però eficaç. Inspirada en l´estètica de David Cronenberg i el seu concepte de la Nova Carn, la jove cineasta s´atreveix a tractar el tema tabú del canibalisme amb un talent visual capaç de crear imatges pertorbadores d´una morbosa sensualitat. La davallada als inferns de la protagonista esdevé una metàfora colpidora dels traumes de l´adolescència. 

Julia Ducournou
Directora i guionista nascuda a París l´any 1983. Va estudiar guió cinematogràfic a la prestigiosa escola La Fémis, de la capital francesa. El 2011, el seu curt Junior va guanyar el premi Petit Rail d´Or del Festival de Cannes. L´any següent va codirigir el telefilm Mange. El seu primer i polèmic film, Raw, li ha donat notorietat internacional i una bona collita de guardons en diversos festivals. Entre d´altres, destaquem el Fipresci de Cannes i tres premis al Festival de Sitges 2016.

Dimarts, 22 de gener. 21:30 h.
Idioma: VO en francès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

Data: 22/01/2019
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=522


         The Florida Project

PROPERA SESSIÓ // 29-01-2019 // Sessió núm. 1.273
The Florida Project // Sean Baker, EUA, 2017
Fitxa tècnica

Producció: Cre Film, Freestyle Picture Company, June Pictures
Guió: Sean Baker i Chris Bergoch
Música: Lorne Balfe
Muntatge: Sean Baker
Durada: 1 h 51 min.
Intèrprets: Brooklynn Prince, Christopher Rivera, Aiden Malik, Willem Dafoe, Josie Olivo, Valeria Cotto, Bria Vinaite


Moone (Brooklynn Prince) és una nena de 6 anys que viu en un petit motel a Orlando, molt a prop del parc de Disney World. Ella i els seus amics gaudeixen d´un estiu inoblidable entre gelats i trapelleries. Mentre, els seus pares i tots els adults que els envolten miren de sobreviure encara sota els efectes de la crisi econòmica, fregant la legalitat per poder arribar a final de mes. 

Aquest relat, viu, atrevit i estimulant és també una profunda reflexió sobre la pobresa als Estats Units a través dels ulls d´uns nens. El drama i la comèdia esclaten amb la mateixa efervescència en una història on el director, Sean Baker, ens mostra amb estil directe (gairebé documental), un món marcat per la crisi econòmica i les desigualtats econòmiques. Aquest motel, a l´ombra del parc d´atraccions més gran del món, suposa una metàfora perfecta del seu país. No us perdeu les interpretacions de la jove Brooklynn Prince i de Willem Dafoe (nominat a l´Oscar). 

Sean Baker
Director i guionista nascut a Nova York, el 1971. El seu cinema té un fort component de retrat social, posant l´èmfasi en les desigualtats i amb uns personatges que viuen al marge de la societat. Va debutar el 2000 amb Four Letter Words. La seguiren Take Out (2004), Prince of Broadway (2008), Starlet (2012) i Tangerine (2015). The Florida Project és el seu últim film ha suposat una de les grans pel·lícules de l´any.

Dimarts, 29 de gener. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic 

Data: 29/01/2019
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=524


         LA TRAVIATA

LA TRAVIATA
Dirigida per: Renato Palumbo, David McVicar

Data d'estrena: 30/1/2019

Durada (minuts): 215

Qualificació anys: Apte

Protagonitzada per: Ermola Jaho, Francesco Demuro, Juan Jesús Rodriguez, Marifé Nogales
Sinopsis: LA BELLA PRODUCCIÓ DE RICHARD EYRE PROPORCIONA L'AMBIENTACIÓ PERFECTA PER A l'ÒPERA DE VERDI SOBRE UNA CORTESANA QUE SACRIFICA TOT PER AMOR. Des de la intensa emoció d'un amor inesperat a una esquinçadora reconciliació que arriba massa tarda: La Traviata de Verdi és una de les òperes més populars de tot el repertori. Alfredo s'enamora de la cortesana Violetta en la glamurosa societat parisenca, però sota la superfície discorren rerefons més ombrívols que impulsen el desenllaç cap a un tràgic final. La riquesa de melodies de l'òpera inclou el famós Brindis i l'exuberant “Sempre allibera”, dos moments que mostren el lirisme de l'òpera italiana en la seva faceta més immediatament atractiva. La producció de Richard Eyre per The Royal Opera posa en relleu tot el colorit emocional, des del vertiginós descobriment de l'amor a la inevitable conclusió, passant per una dolorosa confrontació. Luxosos decorats i vestits d'època ressalten la realitat d'un emocionant relat basat en la vida real..

Data: 30/01/2019
Horari: 19:45h
Lloc: Multicines Sucre

+ info: http://www.sucrecines.com/nova/cartellera_a_vic.php?site=#42826-MULTICINES-SUCRE


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.