AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Cineclub Vic. Faces

PROPERA SESSIÓ // 25-09-2018 // Sessió 50 aniversari
Rostros (Faces) // John Cassavetes, EUA, 1968
Fitxa tècnica

Producció: The Walter Reade Organization
Guió: John Cassavetes
Música: 
Muntatge: Maurice McEndree, Al Ruban, John Cassavetes
Durada: 2 h 10 min. 
Intèrprets: John Marley, Gena Rowlands, Lynn Carlin, Seymour Cassel. 

Veure a Youtube
Després de catorze anys casats, el matrimoni novaiorquès Frost es troba en plena etapa de desintegració. Desprès que ell (John Marley) parli de divorciar-se, passarà la nit amb homes de negocis i prostitutes, mentre que ella (Gena Rowlands) ho farà amb unes amigues i un vell playboy que ha conegut en un bar.

Rodada en 16 mm i en blanc i negre, Rostros ofereix un retrat demolidor d’una societat americana benestant, consumista i masclista. Filmada amb molts pocs mitjans i seguint un estil proper a la Nouvelle vague francesa, ens presenta una caòtica successió de personatges que circulen al voltant de la parella en crisi. El director deixa palesa la simplicitat de l’home enfront de la complexitat femenina dins d’una història d’amor-desamor amb converses plenes de llocs comuns i banalitats on el sexe i el desig sempre hi estan presents. 

John Cassavetes
Actor, director i guionista nascut a Nova York el 1929, va debutar com a realitzador amb Shadows (1958). Està considerat un dels millors directors del cinema independent americà amb una filmografia de 12 films, la majoria d’ells finançats amb els guanys dels seus treballs com actor, on destaquen Así habla el amor (1971), Una mujer bajo la influencia (1974), El asesinato de un corredor de apuestas chino (1976) o Noche de estreno (1977). Va morir a Los Angeles el 1989.

Dimarts, 25 de setembre. 21:30 h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Idioma: VO en anglès amb subtítols

Data: 25/09/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=503


         Cineclub Vic. Petitet

PROPERA SESSIÓ // 02-10-2018 // Sessió 8a Mostra de Cinema Etnogràfic
Petitet // Carles Bosch, Catalunya, 2017
Fitxa tècnica

Producció: Tono Folguera, Sergi Moreno, Carles Bosch
Guió: Carles Bosch, David Vidal
Música: Josep Sanou
Muntatge: Carlos Prieto
Durada: 1 h 43 min.
Intèrprets: Documental


Joan Ximenez Valentí, àlies Petitet, és un corpulent gitano del barri del Raval de Barcelona que ha acompanyat amb els seus bongos a molts dels grans músics de la rumba. Petitet li va fer una promesa a la seva mare abans de morir: algun dia retornaria la rumba als escenaris més importants de Catalunya.

La figura del Petitet omple la pantalla de bondat i tenacitat en aquest documental que relata una empresa complicada, la de portar la rumba al Gran Teatre del Liceu. No és fàcil reunir una vintena de músics gitanos i aconseguir que es posin d´acord amb una orquestra simfònica. L´aventura esdevé divertida, emotiva i, gràcies al treball del seu director, fins i tot èpica. A més, aconsegueix que la pel·lícula parli també d´una ciutat perduda i mostri a la comunitat gitana en tota la seva dignitat.

Carles Bosch
Cineasta i periodista nascut a Barcelona el 1952. Va treballar com a reporter internacional en diferents conflictes i va ser el cofundador de programes com 30 minuts i Sense ficció de TV3. Ha estat nominat a l´Oscar pel documental Balseros (2004) i ha guanyat el premis Goya i Gaudi per Bicicleta, cullera poma (2010). 
 
Sessió programada conjuntament amb el Museu del Ter de Manlleu dins dels actes de la 8a Mostra de Cinema Etnogràfic.

Dimarts, 2 d´octubre. 21:30 h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Idioma: VO en català

Data: 02/10/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=504


         FESTA FINAL DEL FESTIVAL PROTESTA

FESTA FINAL DEL FESTIVAL PROTESTA Festival internacional de cinema de crítica social
28 DE OCTUBRE 2018 · 19.30 H

PRÒXIMAMENT
protesta
Sisena edició del festival internacional de cinema de crítica social
 
El Festival Protesta dedica la seva sisena edició a reflexionar sobre la profunda transformació que la societat ha experimentat arran de l’aparició de les noves tecnologies. La festa final 6.0 no obviarà tots aquests canvis que estem vivint i ens portarà un espectacle amb actuacions musicals, videoprojeccions, lliurament de premis i la intervenció dels membres del jurat.
 
El Protesta és un festival internacional que pretén contribuir a la transformació de la societat a través del cinema, fet que fa del festival una festa del cinema de denúncia. L'organització està formada per persones vinculades a l'audiovisual, la comunicació i l'activisme, i compta amb una xarxa de col·laboradors de Vic i d'arreu de Catalunya que augmenta a cada edició.
 

Data: 28/10/2018
Horari: 19:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/general/festa-final-festival-protesta-2/


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.