AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Les perseides

Les perseides // Albert Deixeus, Ànnia Gabarró, Catalunya, 2019

La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de la seva vida. Es refugiarà en les misterioses llegendes de postguerra que floten al poble a través d'un grup d'adolescents que viuen amb unes regles pròpies. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc fascinant que la connectarà amb la memòria del país. 

Les perseides neix de la voluntat dels seus realitzadors de donar forma a diferents experiències personals: “la incapacitat de tenir una relació honesta amb la figura del pare i l'alienació en els espais familiars durant l'estiu formen part de les nostres vides. En aquests pobles s'explicaven episodis de la Guerra Civil de forma desdibuixada, com si fossin llegendes o històries de terror. Les noves generacions ja no tenen l'oportunitat de parlar d’aquest tema amb els seus avis. La Història és llegida, doncs, com a ficció, com a somni, com a conte de fantasmes”. 

Abans de la pel·lícula es projectarà el curt Xiao Qiang, primer somni, de Xisi Sofia Ye Chen (Catalunya, 2020) 

Els dos films estan inclosos en la 8a edició del projecte Conegudes (també) a casa, el programa intinerant de la 28a Mostra internacional de films de dones de Barcelona, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Fundació SGAE. 

Programada amb l'Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI de l'Ajuntament de Vic i DRAC Màgic Cultura Audiovisual.

Producció: Boogaloo Films, Universitat Pompeu Fabra i Televisió de Catalunya
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer
Música: Ángel Pérez Ortega
Muntatge: Alba Cid, Katia Armesto
Durada: 1h 11 min
Intèrprets: Nora Sala-Patau, Eduard Buch, Marta Tremps, Carmela Poch

 

Data: 01/12/2020
Horari: 20:00 h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2

+ info: www.cineclubvic.com


         Tener y no tener

Tener y no tener // Howard Hawks, EUA, 1944

Harry Morgan (Humphrey Bogart) lloga el seu vaixell a homes rics en una colònia francesa l’any 1940, sense involucrar-se en la lluita entre gaullistes i partidaris de Vichy. Quan s'arruïna accepta fer de gerent d'un hotel per pagar el bitllet d'avió de Marie (Lauren Bacall). 

Tot un clàssic i un film magnífic on es desenvolupen moltes de les constants del cinema del seu director: valors com l'amor, l'amistat, la valentia i l'honradesa planen sobre tota la narració, on la trama és el menys important. Destaca la construcció dels personatges, les seves converses i mirades que donen peu a escenes mítiques de la història del cinema. 

Aquesta era una de les pel·lícules favorites de l'Aina Roca Amfruns. L'Aina era capaç de repetir-ne tots els diàlegs i veure-la una vegada rere l'altra, eternament. Per això, ens la tornarem a mirar, i escoltarem com ens xiuxiueja els diàlegs. 

Howard Hawks

Neix el 30 de maig de 1896 a Goshen (Indiana). Al llarg de la seva carrera cinematogràfica va fer de muntador, ajudant de direcció, guionista i productor independent. El 1926 dirigeix The road to glory, amb la qual inicia una brillant filmografia amamb títols com Scarface, El terror del hampa (1932), La fiera de mi niña (1938), Luna nueva (1940), El sueño eterno (1946), Río rojo (1948) o ¡Hatari! (1962). 

Producció: Warner Bros
Guió: Jules Furthman i William Faulkner, a partir de la novel·la d´Ernest Hemingway.
Música: Franz Waxman
Muntatge: Christian Nyby
Durada: 1h 40 min
Intèrprets: Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Walter Brennan

Data: 15/12/2020
Horari: 20:00 h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2

+ info: www.cineclubvic.com


         Diamantino

Diamantino // Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt, Portugal, 2018

Diamantino (Carloto Cotta) és el jugador de futbol més famós de la història. La seva fama i fortuna li permeten viure en la ingenuïtat, rodejat de luxes i apartat dels problemes que pateix la societat. Un dia, mentre navega amb el seu iot, queda molt impressionat per un encontre amb una pastera d'immigrants, i la bombolla idealitzada que l'envolta comença a esquerdar-se estrepitosament. 

Els directors Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt ens proposen un viatge delirant, a través de l'humor i la ironia, en el qual es tracten problemàtiques tan actuals com la crisi dels refugiats, la deriva autoritària i xenòfoba dels estats i la banalitat de l'espectacle. Tot això a partir del suculent retrat de Diamantino, qui podria ser alter ego de Cristiano Ronaldo en una realitat alternativa no massa allunyada de la nostra. 

Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt 

Nascut a Califòrnia el 1984, Gabriel Abrantes va estudiar a París i a Nova York. Va realitzar desenes de curts fins que va conicidir amb Daniel Schmidt (New Haven, 1984), amb qui va codirigir A History of Mutual Respect (2010). Tots dos van llençar-se al terreny del llargmetratge amb Palácios de Pena (2011) i Diamantino, guanyadora de la Setmana de la Crítica al Festival de Cannes. Daniel Schmidt també ha codirigit el film The Unity of All Things (2013) amb Alexander Carver.

Producció: Les Films du Bélier
Guió: Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Música: Ulysse Klotz, Adriana Holtz
Muntatge: Gabriel Abrantes, Raphaëlle Martin-Holger, Daniel Schmidt
Durada: 1 h 32 min
Intèrprets: Carloto Cotta, Anabela Moreira, Filipe Vargas, Margarida Moreira

Data: 22/12/2020
Horari: 20:00 h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2

+ info: www.cineclubvic.com


         Capharnaüm

Capharnaüm // Nadine Labaki,Líban-EUA-França, 2018

Beirut, Líban. En Zain (Zain Al Rafeea) un nen de 12 anys, es presenta davant del jutge: vol denunciar als seus pares per haver-lo portat al món. La seva curta vida no ha estat precisament fàcil, intentant sobreviure al carrer i amb uns pares que no li han demostrat mai el seu amor, ni a ell, ni als seus germans. La tercer pel·lícula de Nadine Labaki és una faula contemporània, dolorosament veraç i amb un fort component polític que denúncia la situació dels infants al Líban. 

El protagonista de la pel·lícula no és actor professional, sinó un nen que la directora va conèixer a un camp de refugiats i que, amb la seva interpretació, atrapa a l'espectador des del primer moment. A la seva qualitat narrativa i cal afegir-hi un ambient musical que no deixa a l'espectador indiferent, que atorga encara més força i valentia a aquesta gran mostra de cinema denúncia. No obstant això, la pel·lícula no planteja un film pessimista, sinó que vol deixar oberta una porta a l'esperança i la bondat humana. 

Nadine Labaki 

Actriu, directora i activista nascuda al Líban el 1974. Ha combinat la seva tasca interpretativa amb la direcció. Primer com a realitzadora de videoclips, on es va convertir en una de les realitzadores més importants del seu país. Va debutar al cinema l´any 2007 amb Caramel. A continuació ha dirigit ¿Y ahora adónde vamos? (2011) i Cafarnaúm. El seu cinema s´ha caracteritzat per mostrar aspectes quotidians de la vida libanesa i per la seva crítica a temes com la guerra, la pobresa i el feminisme.

Producció: Mooz Films, Cedrus Invest Bank, Sunnyland Film
Guió: Nadine la seva crítica a temes com la guerra, la pobresa i el feminisme. Labaki, Jihad Hojeily i Michelle Keserwany.
Música: Khaled Mouzanar
Muntatge: Konstantin Bock i Laure Gardette
Durada: 2 h 6 min
Intèrprets: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole, KawsarAl Haddad

Data: 12/01/2021
Horari: 20:00 h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2

+ info: www.cineclubvic.com


         Sospitosos habituals

Sospitosos habituals // Bryan Singer, EUA, 1995

L'agent especial Dave Kujan (Chazz Palminteri) investiga un sospitós incendi que s'ha produït en un vaixell al port de San Pedro, i que ha provocat una gran quantitat de morts. Les úniques pistes que té les proporciona un estafador que ha sobreviscut a la catàstrofe (Kevin Spacey). Per la seva declaració, sabrà que ha estat provocat pel misteriós i terrorífic Kaiser Soze. 

Es compleixen 25 anys de l'estrena d'un dels millors thrillers dels últims anys, guanyador de dos Oscar i considerat avui en dia com una pel·lícula de culte. Estem davant de 106 minuts de joc que planteja el director a l’espectador i que despista fins a l'última escena. Vista avui, i un cop passada la sorpresa inicial, la pel·lícula segueix impressionant pel seu excel·lent guió, pel seu ritme trepidant i per un encertat càsting d'actors en estat de gràcia, molts d'ells encara poc coneguts quan es va estrenar la pel·lícula i que esdevindrien estrelles de Hollywood. 

Bryan Singer 

Director, productor i guionista nascut a Nova York el 1965. Va estudiar al New York's School of Visual Arts i posteriorment a la USC School of Cinematric Arts a Los Angeles. El seu primer treball va ser Public Acces (1993) i fou amb Sospitosos habituals que es va donar a conèixer a escala mundial. A continuació va dirigir pel·lícules com Verano de corrupción (1998), diversos títols de la saga X-Men, Valkyria (2008) i l'oscaritzada Bohemian Rhapsody (2018).

Producció: PolyGram Filmed Entertainment
Guió: Christopher McQuarrie
Música: John Ottman
Muntatge: John Ottman
Durada: 1 h 46 min
Intèrprets: Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Kevin Pollak, Kevin Spacey

Data: 19/01/2021
Horari: 20:00 h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2

+ info: www.cineclubvic.com


         Bacurau

Bacurau // Juliano Dornelles, Kleber MendoçaFilho, Brasil-França, 2019

Ens situem en un futur proper i distòpic. El poble de Bacurau plora per la mort de la seva matriarca Carmelita als 94 anys. Fins allà hi arriba la Teresa (Barbara Colen) qui es retrobarà amb antics familiars i que haurà de defensar el poble quan aquest estigui a punt de desaparèixer (literalment) del mapa. 

La proposta de Bacurau és la d'un còctel de gèneres fet amb tota mena de referències, estils i mirades: un spaghetti western brasiler, futurista i al·lucinogen ple de comèdia, drama, explosions de violència i un regust de sèrie B digna de John Carpenter. També dosis d'acció i un poble que ni el d'Amanece que no es poco... Afegim-hi drons, Udio Kier, folklore i música electrònica. Sacsegem-ho tot (però sense barrejar-ho) i obtindrem una pel·lícula única, excessiva i extravagant però també humanista i càlida. Una cita imprescindible que ja s'ha convertit en un film de culte al Brasil. 

Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho 

Tots dos van néixer al poble de Recife. Mendonça Filho va estudiar periodisme, va exercir de crític i, després de rodar una dotzena de curts ha dirigit els llargs de ficció Sonidos de barrio (2012) i Doña Clara (2016). Juliano Dornelles ha treballat en tasques de disseny de producció i direcció d'art. Ha dirigit diversos curts i ha debutat en el llargmetratge codirigint aquesta Bacurau.

Guió: Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles.
Música: Mateus Alvesi Tomaz Alves Souza
Muntatge: Eduardo Serrano
Durada: 2 h 11 min
Intèrprets: Bárbara Colen, Thomas Aquino, Silvero Pereira, Thardelly Lima

Data: 26/01/2021
Horari: 20:00 h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2

+ info: www.cineclubvic.com


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.