Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016
AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Col·lecció permanent del Museu de l'Art de la Pell

Dedicat a les arts decoratives i aplicades a la pell, s’hi exhibeix la col·lecció centrada en objectes elaborats totalment o parcialment amb pell. La tipologia de les peces és heterogènia, baguls, paravents, frontals d’altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, màscares, figures per a teatre d’ombres, etc.

Les peces, de gran riquesa artística, són de procedència i èpoques molt diverses i mostren una gran varietat de tècniques del treball de la pell. Destaca la tècnica del guadamassil (pell daurada i policromada) utilitzada per a la confecció de revestiments murals, frontals d’altar, paravent, etc. També cal remarcar l’aplicació del cordovà (pell de cabra de gran qualitat) a arquetes i caixes.

La col·lecció permanent permet fer un recorregut per la història de les arts decoratives i sumptuàries europees, amb incursions a altres cultures, com la xinesa o africanes, a partir del treball artístic de la pell.

De dimarts a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h
Dissabtes d’11h a 14h i de 16h a 19h. Diumenges i festius d’11h a 14h.

Dia 24 i 31 de desembre de 10h a 13h
El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el dilluns de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.
Venda d’entrades fins a mitja hora abans de tancar.

Data: Del 01/01/2017 al 31/12/2019
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat


         Visites guiades a l'ermita de Sant Sebastià

Les visites són gratuïtes i es fan tots els dissabtes i diumenges dels mesos de març, abril i maig.

Les visites guiades es fan tots els dissabtes de 10 a 14h. i de 16 a 20h. i els diumenges  de les 10 a les 14h.  També es podran fer visites guiades en dies feiners, amb reserva prèvia d’una setmana d’antelació a través del correu electrònic gestio@itinerart.es.

Les visites, que són gratuïtes, oferixen un recorregut per l’interior de la capella on es va portar a terme el Pacte dels Vigatans i per l’espai museístic exterior, on es troben  les figures i personatges protagonistes del Pacte.  Acompanyats per un guia, els visitants poden descobrir què va portar a aquells 9 prohoms vigatans a trobar-se un 17 de maig de 1705, en una ermita recòndita, per pactar les bases d’una aliança en la qual Catalunya jurava fidelitat a l’arxiduc Carles i donava suport militar i logístic a un desembarcament aliat. Una decisió que canviaria per sempre més el destí dels catalans.

Data: Del 10/03/2017 al 28/05/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Ermita de Sant Sebastià

         Exposició NIX

Certament, NIX és una paraula enigmàtica. Un terme que l’artista Àlvar Calvet pren com a enunciat per reunir i exposar els seus darrers treballs al Museu de l’Art de la Pell de Vic. Obres fetes en temps diferents i que coincideixen en explorar el defora de la imatge, aquells espais de l’inconegut que sempre han marcat el seu singular treball en la pintura. Aquesta paraula de tres lletres respon a una clau mitològica: és la deessa primordial de la nit, la figura de qui habita en la foscor i orfe de llum transita pels espais subtils de la visió. I precisament, les obres que ara ens presenta recorren els mons no accessibles a la retina, són una experiència sobre l’invisible i la ceguesa.

En el recorregut de les sales l’espectador pot gaudir del procés del seu treball, considerant que l’obra no és mai un fet aïllat sinó un arxiu de documents. L’artista, lluny del solipsisme creatiu del taller, cerca la guia dels altres, comparteix experiències i registra el procés com una forma de coneixement sobre quelcom que és primordial per l’art i tanmateix les persones: la visió, i la llum com a medi fonamental per a tal experiència. La mateixa llum de les línies de pinzellada que construeixen la seva pintura, o la llum que fa possible la fotografia.

En aquesta exposició, a través dels diversos projectes, és fàcil destacar els trets fonamentals de l’Àlvar Calvet: inquiet explorador de la pintura i el fet visual, sempre d’impecable resolució tècnica; artista social que busca la col·laboració i l’aprenentatge des de l’intercanvi , creador transdisciplinar, en constant exili dels territoris massa confortables de l’art. Un pintor que sap experimentar més enllà de la superfície pintada, que sempre parteix de la imatg17e primordial, per exemple una línia, per escrutar el defora del fet pictòric com a gest estètic o com a experiència d’allò visual. Un creador que treballa en col·laboració, a moltes mans i per a inesperades resolucions. També, un artista que practica la desobediència a tota hegemonia de la pintura per tal de poder fer recerca en altres processos, formats o medis iconogràfics sense deixar de ser un autor plenament identificat amb el context de la pintura. L’Àlvar és un pintor preocupat per entendre la pintura com un exercici cognitiu i al mateix temps emocional.

L’exposició es podrà visitar de l’1 d’abril al 21 de maig de 2017.

INAUGURACIÓ: Dissabte 1 d’abril, a les 18.00h.

Data: Del 01/04/2017 al 21/05/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/nix-dartistes-com-a-cecs-de-cecs-com-a-artistes-2/


         Exposició Gravats

Somnis de tarlatana

Dilluns:15:30 a 20h

Dimarts a divendres: De 10 a 20h

Dissabte: De 10 a 14h

 

Data: Del 28/04/2017 al 21/05/2017
Horari: Veure horaris
Lloc: Espai Romeu – Biblioteca Joan Triadú

         No giris cua!

Dissabte 29 d'abril, 6,13, 20 i 27 de maig

Data: Del 29/04/2017 al 27/05/2017
Horari: 19:00h
Lloc: Plaça Major de Vic

         Visites guiades al MEV durant el mes de maig

VISIÓ ROMÀNICA

Una visita guiada exclusiva per descobrir la col·lecció d’art medieval del Museu i pujar al campanar romànic més alt de Catalunya. L’Espai Oliba és el punt de partida d’un recorregut que inclou un tast a la col·lecció romànica del MEV i la contemplació de la ciutat de Vic des del campanar de la Catedral.

Dissabte 6 de maig a les 10:00h

RECORREGUT MEDIEVAL

Visita comentada per l’art, la cultura i els costums del món medieval.

Tots els dissabtes i diumenges a les 12:00h

ACTIVITATS FAMILIARS

Descobriu el món medieval

Visita participativa amb la família a les col·leccions de romànic i gòtic. Amb un educador del Museu serem transportats al passat medieval utilitzant diferents objectes i materials.

Tots els dissabtes i diumenges a les 11:00h

Data: Del 02/05/2017 al 31/05/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: http://museuepiscopalvic.com/


         Exposició "Exilis, fronteres i desarrelaments"

L’exposició s’emmarca dins la jornada que es durà a terme el dia 26 de maig i que es titula: ‘La recuperació de la memòria històrica a Osona’.

Del 2 al 26 de maig a Casa Convalescència.

Activitat coorganitzada amb Òmnium Cultural, Patronat d’Estudis Osonencs, Museu del Ter i Grup de Recerca Folklòrica d’Osona. Col·labora: Memorial Democràtic, Consell Comarcal d’Osona

Data: Del 02/05/2017 al 26/05/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Casa Convalescència

+ info: https://www.uvic.cat/ateneu-de-vic/memoria


         COL·LECTIVA D’ESCULTURES 2017

COL·LECTIVA D’ESCULTURES 2017

Del 5 al 27 de maig de 2017

Inauguració:

Divendres 5 de maig, a 2/4 de 8 del vespre*

Horaris exposició:

Feiners, de 10 a 14 h i de 17 a 20:30 h (diumenge i dilluns tancat)

Diumenge hores concertades

 

FRANCESC BALLART

JOAQUIM CAPDEVILA

JORGE DE LOS SANTOS

MARIÀ DINARÈS

JOAN FURRIOLS

ENRIC PLADEVALL

PLENSA

JOSEP RICART

RIERA I ARAGÓ

ENRIC SALA

MANUEL SOLÀ

JOAN SEGURANYES

SUBIRACHS

VERNIS

 MIQUEL VILÀ

PEPE YAGÜES

Data: Del 05/05/2017 al 27/05/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Galeria del Carme

Més informació


         Festes del barri dels Caputxins

Del 6 de Maig al 4 de Juny es celebren les festes del barri dels Caputxins

Un any més tornen les festes organitzades per l’Associació de Veïns del barri dels Caputxins, un mes ple d’activitats diverses per a tots els públics i obertes a la participació de tota la ciutat.

Com és habitual presenten un programa farcit de propostes interessants de les quals en destaquem la botifarrada popular, el campionat de parxís, el berenar espectacle infantil o el concert de festa major. Per a poder consultar la programació completa consultar el programa en pdf.

Us convidem a participar d’aquestes festes que, una vegada més, omplen de color, música i alegria els carrers del barri dels Caputxins.

 

 

 

Data: Del 06/05/2017 al 04/06/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Barri dels Caputxins

+ info: http://barricaputxins.cat/


         Exposició dels projectes realitzats en el marc de la sisena edició d’ART I ESCOLA.

31 centres educatius i 41 projectes

Inauguració, dijous 11 de maig a les 18.00 h a ACVic (Sant Francesc, 1 Vic)

Des del seu inici ART I ESCOLA promou la presència de l’art a l’escola, fomenta la col·laboració entre entitats de l’àmbit de les arts i l’educació per compartir recursos i metodologies, dóna suport als docents per desenvolupar projectes transversals i facilita la visibilitat dels treballs que es realitzen a partir d’un eix temàtic comú; aquest any, EL CAOS. L’exposició es concep com una mostra del procés de treball als centres educatius.

La 6a edició d’Art i Escola compta amb la participació dels següents centres educatius:

C. Escorial, Vic - C. FEDAC, Vic - C. Mare de Déu de la Gleva, Les Masies de Voltregà - C. Rocaprevera, Torelló - C. Sagrat Cor de Jesús, Vic - C. Sant Miquel dels Sants, Vic - C. Vedruna, Tona - Centre Educatiu La Font, Vic - Escola Bressol La Pitota, Prats de Lluçanès - EEE L’Estel, Vic - EEE Ramon Suriñach, Ripoll - Esc. Andersen, Vic - Esc. Barnola, Avinyó - Esc. Doctor Joaquim Salarich, Vic - Esc. El Gurri, Taradell - Esc. El Vinyet, Solsona - Esc. Els Castanyers, Viladrau - Esc. Els Pins, Cabrianes - Esc. Guillem de Mont-rodon, Vic - Esc. L’Agullola, Rupit - Esc. L’Era de Dalt, Tona - Esc. Miquel Martí i Pol, Lliçà d’Amunt - Esc. Muntanyola, Muntanyola - Esc. Sentfores, Vic - Esc. Sesmon d’Oló, Santa Maria d’Oló - Esc. Tomàs Raguer, Ripoll - Ins. Jaume Callís, Vic - Ins. La Plana, Vic - Ins. Miquel Martí i Pol, Roda de Ter - Ins. Moianès, Moià - Sec. d’Institut Les Margues, Calldetenes

 

Per a més informació: http://artiescola.cat

Data: Del 11/05/2017 al 26/06/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/2326-art-escola-caos


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 21
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.