AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Presentació del llibre "De robots i màquines o un nou tractat d'alquÏmia"

El dijous, a les 7 de la tarda, hi haurà la Raquel Santanera presentant el seu llibre de poesia "De robots i màquines o un nou tractat d'alquímia".

Editat pel Gall i que va guanyar el Premi Pollença de Poesia 2017.

La Raquel ho farà conversant amb la Núria Armengol

"Aquesta és una història que parla del poder i de la culpa, però, sobretot, de la capacitat de sotmetre a un altre de forma deliberada. Un altre a qui primer s’ha lliurat a l’eternitat i després se l’ha castigat amb l’abandó, amb el no dotar d’origen ni de final i, potser, ni tan sols de memòria, ni de casa. Semblant a una tortura infligida per una divinitat a una altra divinitat, així ho perceben els robots i la maquinària: aquest voler ser d’or i patir el plom, aquest voler ballar sota la pluja per sentir una primera i única enrampada. Mentrestant, la carn magra tot ho mira..."

 

Data: 20/09/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Llibreria Foster & Walace


         Conferència "Josep Brugalla i Furriols. Una relació constant:vida i art, art i vida"

Conferència "Josep Brugalla i Furriols. Una relació constant:vida i art, art i vida"
Tot seguint la tasca de descoberta i recuperació dels nostres artistes que hem iniciat els Amics dels Museus d'Osona, la sessió inaugural del curs 2017-2018 anirà dedicada a l'obra de Josep Brugalla i Furriols. La conferència anirà a càrrec de Juli Pérez, historiador de l'art i professor de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

El mateix Juli Pérez ens avançaalgunes dades sobre aquest artista:
"Brugalla és un d’aquells pocs creadors, que a més, és una persona que té art. Mirada intel·ligent, bon observador de la realitat, gran coneixedor de la història de l’art i un infatigable lector. La seva trajectòria artística va començar des de molt jove i avui dia, uns quants anys més tard, encara continua. Als catorze anys passava les tardes amb el seu cosí Joan Furriols al despatx del Dr. Eduard Junyent aprenent història de l’art. Als setze anys va començar a dibuixar de forma autodidacta. Als dinou va entrar a formar part del grup d’artistes de postguerra Els Vuit de Vic i va ser una de les persones que van iniciar la revista d’art i cultura Inquietud de Vic. Posteriorment va realitzar estudis de dibuix al Cercle artístic de Sant Lluc de Barcelona i cursos de dibuix i pintura a les universitats de Ravenna i Faenza. Paral·lelament va professionalitzar-se en la restauració de masies a l’Empordà i va col·laborar amb l’arquitecte italià Ettore Sotsass en la realització de peces de porcellana. Artista que sempre ha defensat
l'avantguarda, entenent aquesta com a rebel·lió, compromís ètic i intuïció".

Lloc: Temple Romà de Vic
Hora: 7 de la tarda
Activitat gratuïta

Data: 20/09/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Temple Romà


         Presentació del llibre "Nosaltres, les dones"

Maria Mercè Roca presenta el seu últim llibre "Nosaltres, les dones"

Editat per Rosadelsvents.

L'esperat retorn de l'escriptora Maria Mercè Roca és un recull de relats que parlen de dones. Des de la innocència de la infància, la rebel·lia de l'adolescència, la il·lusió de la joventut, la plenitud de la maduresa o la lucidesa de la vellesa. Històries íntimes i personals des d'una mirada femenina per reflexionar sobre el pas de la vida.

Data: 21/09/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Llibreria Foster & Walace


         Presentació del llibre "Clase antes que nación"

A càrrec de José Luis Oyón

Data: 21/09/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Llibreria Muntanya de llibres


         “Natura i Paisatge”

Divendres 21 de setembre, a les 2/4 de 8 del vespre, al Temple Romà, primera jornada del 5è. Cicle sobre patrimoni natural. El nostre paisatge: passat, present i futur. Organitza el Patronat d’Estudis Osonencs. Col·laboren Grup de Naturalistes d’Osona ICHN, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC), Xarxa de Custòdia del Territori XCT.

Debat: “Natura i Paisatge”, moderat per Ferran Sayol i amb la intervenció de:

Pepa Moran, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Joan Pino,    Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

* Dissabte 22 de setembre, al matí, visita guiada a la Canònica de Vic, organitzada pel Patronat d’Estudis Osonencs amb el suport del Bisbat de Vic. Inscripció finalitzada. Places exhaurides.

* Dijous 27 de setembre, a les 2/4 de 8 del vespre, al Temple Romà, segona jornada del 5è. Cicle sobre patrimoni natural. El nostre paisatge: passat, present i futur. Organitza el Patronat d’Estudis Osonencs. Col·laboren Grup de Naturalistes d’Osona ICHN, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC), Xarxa de Custòdia del Territori XCT.

Debat: “Societat i Paisatge”, moderat per Núria Prat i amb la intervenció de:

Francesc Roma, Patronat d’Estudis Osonencs.

Laura Megias, Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Data: 21/09/2018
Horari: 19:30h
Lloc: Temple Romà


         Club de lectura la butaca vermella

Per a nenes i nens entre els 7 i els 9 anys

Inscripcions fins el 22 de setembre.

Primera sessió dissabte 20 d'octubre

Data: 22/09/2018
Horari:
Lloc: Llibreria el Petit Tresor


         Presentació de la nova temporada de Ràdio Terra

Data: 26/09/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Muntanya de Llibres


         Club de lectura en anglès

Reprenem les tertúlies del Club de lectura en anglès amb el llibre The Underground railroad de Colson Whitehead. Aquesta novel·la ha estat guardonada amb el National Book Award 2016 i el Premi Pulitzer d’obra de ficció 2017, un fet molt poc habitual en la literatura americana.

El seu títol fa referència al ferrocarril subterrani que és com s’anomenava la xarxa de rutes secretes, refugis i persones que ajudaven a fugir als esclaus dels Estats del Sud dels Estats Units cap a la llibertat. A la novel·la, la protagonista Cora aconsegueix fugir de la plantació de Geòrgia on malviu esclavitzada però un perillós caça-recompenses la persegueix.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja podeu passar a recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú.

Les sessions són conduïdes per  Laura Arumí.

Data: 26/09/2018
Horari: 20:00h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a Història, Homenatges, Josep Fontana i Lázaro, Notícies | Deixa un comentari Presentació de llibres: El còlera de 1854 a Vic segons el doctor Joaquim Salaric

La Biblioteca Joan Triadú de Vic us convida a la presentació dels llibres:

El còlera de 1854 a Vic segons el doctor Joaquim Salarich i Verdaguer. Transcripció i notes: Ferran Sabaté i Casellas, Josep M. Calbet i Camarasa

Josep Subirana i Vila (1808-1870) Farmacèutic i defensor de la llengua catalana de Josep M. Calbet, Ferran Sabaté i Elisenda Sabaté.

Presentacions a càrrec de Josep M. Calbet i Camarasa i Ferran Sabaté i Casellas, co-autors dels llibres.

Dijous, 27 de setembre de 2018 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic (Espai Romeu).

Data: 27/09/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Debat: “Societat i Paisatge”

Dijous 27 de setembre, a les 2/4 de 8 del vespre, al Temple Romà, segona jornada del 5è. Cicle sobre patrimoni natural. El nostre paisatge: passat, present i futur. Organitza el Patronat d’Estudis Osonencs. Col·laboren Grup de Naturalistes d’Osona ICHN, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC), Xarxa de Custòdia del Territori XCT.

Debat: “Societat i Paisatge”, moderat per Núria Prat i amb la intervenció de:

Francesc Roma, Patronat d’Estudis Osonencs.

Laura Megias, Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Data: 27/09/2018
Horari: 19:30h
Lloc: Temple Romà


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 18
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.