TOTES LES ACTIVITATS | ACTIVITATS FAMILIARS | FESTES I FIRES |
ARTS ESCÈNIQUES | CINEMA | CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS |
ARTS PLÀSTIQUES | CURSOS I TALLERS | MISCEL·LÀNIA |
Xicaramelles
Vine a cantar caramelles!
Tots els dijous de les 21.30h a les 23h la Coral Xicalla prepara la cantada de caramelles. Està obert a tothom que hi vulgui participar.
Per més informació: 686827135 (Roser) / @coralxicalla / www.coralxicalla.cat
Horari: 21.30 h
Lloc: CCVIC Santa Anna
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

175.000 anys
Les mirades casinenques d'Albert Coma Bau, Ferran Garcia, Carla Serrat, Pol Aregall, Sònia Moya, Jordi Casas i Júlia Vallejo
Exposició del 31 de març al 17 de juny
Inauguració, divendres 31 de març a les 19.30h
Horaris de visita: de dilluns a diumenge de 17.30h a 20.30h
Horari: 19.30 h
Lloc: El Casino de Vic
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

2a edició del concurs de dansa Capital Dance Vic Escoles de dansa de Catalunya
Concurs de dansa, 31 de març, 1 i 2 d'abril del 2023, al teatre Atlàntida de Vic.
Diumenge dia 2 d'abril a les 18.30h, inici de la final.
Horari: A consultar més avall
Lloc: L'Atlàntida de Vic
+ info: https://www.capitaldancevic.com/
Tuiteja Segueix a @CulturaVic
Exposició fotogràfica "OBVI" de Sergi Escaño
OVBI és el títol de l'exposició que ens presenta l'artista Sergi Escaño que ha preparat curosament per a la Galeria Tres-e-u VicClic: una selecció d'imatges urbanes de diferents ciutats: Vic, Olot, Ripoll, Barcelona, Girona, Palma de Mallorca i Lisboa.
L'artista ens fa reflexionar sobre l'ésser social que cadascú de nosaltres és, però també en el fet que som individualitats que veiem el món a la nostra manera.
Aquestes imatges, de forma obvia, ens fan pensar, i molt. Com diu en Sergi: "Al capdavall, el pensament no està fet per plagiar els objectes. Els objectes són els que s'han d'adaptar al nostre pensament".
Sergi Escaño: Va estudiar fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Al 2011 es va reciclar cap a la fotografia digital amb Hugo Rodríguez.
Ha exposat a Barcelona, Natures en bodega i quatre mortegons (1999) i a València, Retrats naturals (2005).
Actualment combina la fotografia digital i el procés analògic amb positivat manual.
La inauguració que tindrà lloc el divendres 31 de març a les 19 h.
Horari: A consultar
Lloc: Galeria Tres-e-u (Pl. Gaudí)
+ info: www.treseu.cat
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

(Re) encontres & (Re) estrenes
La Coral Càrmina és un cor mixt de Barcelona creat l’any 1972 per Jordi Casas. Amb 50 cantaires, el director musical des de la temporada 2013-2014 és l’igualadí Daniel Mestre, mantenint-se com a director col·laborador qui ho fou prèviament, Gorka Sierra, director artístic de l’Orquestra Bilbao Philarmonia, i com a Director Fundador i Col·laborador, Jordi Casas. La dilatada experiència en la música simfonicocoral i l’aposta per la qualitat juntament amb la recerca de noves formes d’expressivitat vocal en el cant “a cappella” han fet de la Coral Càrmina un dels referents actuals del cant coral.
Coral Càrmina – Daniel Mestre, direcció. Orquestra Barroca catalana, Emili Blasco, piano.
Data: 01/04/2023
Horari: 21.00 h
Lloc: Església Sant Domènec
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

Nïgra Sum
Dichos Diabolos és un ensamble que té una fascinació per reinventar i recuperar repertori hispànic conegut i oblidat. El seu objectiu és inspirar curiositat, experimentant amb les possibilitats del so, en les seves facetes històrica i estètica. Els seus espectacles estan concebuts des d’un punt de vista experimental, personal i d’alta qualitat, i es caracteritzen per una interpretació arriscada i heterodoxa.
Dichos Diabolos – Emiliano Pérez, corneta. Cristina Altemir, violí. Alfonso Barreno, baixò. Dimitri Kindynis, viola de gamba. Marc Sumsi, clavecí. Anaïs Oliveras, soprano.
Data: 02/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

Ensemble Pyrene
Ensemble Pyrene és un projecte musical creat l’estiu del 2021 amb la voluntat de dotar a l’Alt Pirineu i Aran d’una presència musical, cultural i d’acció social i pedagògica estructurada i de continuïtat temporal anual, aportant equilibri cultural-territorial al país. Un projecte que engloba territori, música en viu i cultura i que vol incidir en el seu àmbit social i pedagògic. Una acció continuada i directe cap a les persones del territori aconseguint treballar en el dret a l’accés universal a la cultura i que pot ajudar a una part del seu desenvolupament, tant a nivell humà, com social i econòmic. Una proposta integrada per instrumentistes de gran recorregut en escenaris i formacions catalanes, de marcada experiència en la gestió de projectes musicals i que han volgut participar i recolzar l’esperit d’aquest projecte. Un conjunt d’accions que també incideixen en la conservació i divulgació del patrimoni musical pirinenc, sent també un model referent en quan a la gestió i difusió de la cultura als territoris d’alta muntanya alhora que ambaixadors d’aquesta voluntat a l’exterior.
Ensemble Pyrene – Quim Térmens i Joan Morera, violins. Fèlix Gallego, viola. Núria Padrós, violoncel. Anna Ycobalzeta, actriu.
Rèquiem- W.A. Mozart – P. Lichtenthal , L’Església de l’Escorial
Data: 02/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

Les Quatre estacions ïndies
El Quartet Brossa proposa un viatge musical al voltant de la religió hinduista, concretament a través de l’Índia i a tota la seva cultura musical. Convidant a la violinista Claudia Madhurima, formada des de molt jove i en contacte molt directe amb els grans mestres musicals del nord de l’Índia, el Quartet Brossa interaccionarà amb una música que té una implicació directa amb la oració, el ritual i la natura. Aquest diàleg entre el quartet de corda clàssic i la tradició musical i religiosa hindú es realitzarà a través de dos camins.
Quartet Brossa – Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins. Imma Lluch, viola. Marçal Ayats, violoncel. Clàudia Madhurima, violí indi. Nuria Cabo, ballarina de kathak.
Data: 03/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

BXB, DE BIBER A BACH
La violinista Anna Urpina, un fenòmen emergent de l’escena europea de la Música Antiga, no para de rebre elogis per les seves importants i personals interpretacions del repertori que recórrer des del segle XVII fins al XXI. Deixeble directa del gran violinista Enrico Onofri, solista de la gira Ambronay European Baroque Academy, ha actuat en nombrosos Festivals a Anglaterra, Noruega, Polònia, Espanya actuant amb reconeguts ensembles com Les Musiciens du Prince, Orquestra Age of Enlightement, Vespres d’Arnadí, Freiburger Barockerorchetser, European Union Baroque Orchestra i membre de l’ensemble de Cecilia Bartoli, i ensemble Artasese de Phillipe Jaroussky.
Anna Urpina es forma a Madrid, a la Universitat de Madison-Wisconsin amb Vartan Manoogian, al Royal Conservatoire Bruxelles amb Shirly Laub i a la Hochschule für Musik Leipzig amb Mariana Sirbu. Ha rebut classes de Paul Kantor, Eva Graubin, Mimi Zweig, Pinchas Zukerman, Gerard Claret, Natalie Boyarsky, Alexander Kerr, Masao Kawasaki, Serguei Fatkoulin, Latica Honda-Rosenberg, Stephan Picard, Vera Beths. En música antiga s’ha format a Itàlia amb Enrico Onofri i Fabio Biondi, a França amb Gilles Colliard i a l’ESMUC amb Manfredo Kraemer i Emilio Moreno. Anna Urpina, violí. Pedro Aguiló, orgue i clave.
Data: 05/04/2023
Horari: 20.00 h
Lloc: Església de l'Escorial
+ info: http://www.musicareligiosavic.cat/anna-urpina-violi-dario-tamayo-orgue-i-clave/
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

Mantícora
Carlos Vermut, Catalunya 2022
En Julián (Nacho Sánchez) és un exitós dissenyador de videojocs que viu sol en un pis al centre de Madrid i que crea monstres per guanyar-se la vida amb l´ajuda d´eines de realitat virtual. Un dia es produeix un incident a l'apartament del costat que el fa capgirar. En Julián no es pot adormir i comença a patir atacs de pànic. El seu món comença a enfonsar-se, però llavors coneix la Diana (Zoe Stein), una estudiant d´història de l'art.
Aquest és un film sobre els monstres i la seva necessitat de ser acceptats. En el seu darrer llargmetratge Carles Vermut torna a demostrar que és un dels directors i guionistes més creatius, amb més personalitat i menys desacomplexats del país. Aquí va un pas més enllà dins dels temes de la seva particular filmografia per fer- nos partícips d´un viatge incòmode i contundent capaç de sacsejar i fer emmudir el públic. Mantícora va tenir la seva estrena mundial al Festival de Cinema de Toronto. A Espanya es va presentar amb èxit al Festival de Sitges.
Carlos Vermut
Madrid, 1980. Abans de dedicar-se al cinema va treballar com a il·lustrador, dibuixant de còmics i dissenyador de storyboards. Després de la seva participació en la sèrie de televisió d´animació Jelly Jamm, va fer el seu debut al llargmetratge amb Diamond Flash (2011), la seguiren Magical Girl (2014), Quién te cantará (2018) i Manticora (2022), així com el guió de L´àvia (2021) de Paco Plaza.
VO en castellà
Data: 11/04/2023
Horari: 20.00h
Lloc: Espai ETC
+ info: https://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=790
Tuiteja Segueix a @CulturaVic
