AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Col·lecció permanent del Museu Episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic acull una magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d'arqueologia, orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Un fons de valor excepcional integrat per més de 29.000 peces.

TOUR VIRTUAL 360º


HORARIS

De dimarts a divendres de 10 a 19 h (d'abril a setembre) 
De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h (d’octubre a març)
Dissabtes de 10 a 19 h
Diumenges i festius de 10 a 14 h

El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el dilluns de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.
Venda d’entrades fins a mitja hora abans de tancar.


VISITES GUIADES DURANT EL JULIOL I AGOST

VISIÓ ROMÀNICA
Una visita guiada exclusiva per descobrir la col·lecció d’art medieval del museu i pujar al campanar romànic més alt de Catalunya per contemplar la ciutat de Vic. 
1 d'agost // 10:30h // 8,5€ // Menors de 10 anys gratuït // Reserva prèvia

VICUS. UNA CIUTAT EN JOC!
Un joc de gamificació perquè passeu les tardes d’estiu descobrint l’època medieval a través de proves, reptes, premis i recompenses. Animeu-vos a participar en grup! 
Dijous de juliol i agost // 17h / 5 €

JOCS I DRACS AL MUSEU PER A TOTA LA FAMÍLIA
Rufus, l’amic drac del museu, ens guiarà per un viatge a la recerca d’altres dracs. Observant, escoltant, jugant i passejant descobrirem alguns dels contes que ens expliquen les obres d’art. Un recorregut ple de sorpreses per a tota la família.
DIJOUS I DIUMENGE DE DE JULIOL I AGOST A LES 10:30H // PREU: 4€ PER PARTICIPANT // FAMÍLIES AMB INFANTS DE 3 A 10 ANYS // S’ACONSELLA RESERVA

RECORREGUT MEDIEVAL
Un recorregut fascinant per l’art medieval visitant les magnífiques col·leccions d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i el gòtic català. 
DIMECRES, DIVENDRES, DISSABTES I DIUMENGES DE JULIOL I AGOST A LES 12H

Data: Del 19/06/2020 al 30/06/2022
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/


         Monogràfics Curs 2020-2021

La Farinera. Centre d'Arts Visuals de Vic
Cursos de gener a juliol

Us presentem les propostes dels cursos monogràfics que hem preparat per aquest curs. Són tallers de curta durada i especialitzats, 100% en format presencial i adoptant les mesures sanitàries decretades per Salut en cada moment.

Podeu fer la matrícula online o presencialment a La Farinera_CAVV. En el cas que les mesures sanitàries no en permetin la realització, s’aplaçarà el curs a noves dades.

Relació de cursos:
Fotografia de retrat
Dimecres 13,20 i 27 de gener de 2021

Model al Natural
Dimarts 12,19 i 26 de gener de 2021

Taller de Còmic per a joves
Dissabte 30 de gener de 2021

Modelatge amb fang
Dimarts 2, 9, 16 i 23 de febrer de 2021

Introducció al vídeo mapping
Dijous 4, 11, 18 i 25 de febrer de 2021

Il·lustració digital
Dimecres 3,10, 17 i 24 de març de 2021

Vídeo digital
Divendres 5,12,19 i 26 de març de 2021

Taller de processos fotogràfics històrics
Dissabte 13 de març de 2021

Introducció a la il·lustració
Dimecres 7, 14, 21 i 28 d’abril de 2021

Disseny de presentacions
Divendres 9,16,23 d’abril i 7 de maig de 2021

Aquarel·la. La figura humana
Dimecres 5, 12, 19 i 26 de maig de 2021

Fotografia de natura
Divendres 7, 14 i 28 de maig i 4 de juny de 2021

El tresor de la família (taller familiar)
Dissabte 15 de maig de 2021

Modelatge 3D i Realitat Augmentada
Dijous 3, 10, 17 de juny i 1 de juliol de 2021

Serigrafia sense emulsió fotosensible
Divendres 4, 11, 18 de juny i 2 de juliol de 2021

Data: Del 13/01/2021 al 02/07/2021
Horari: Consultar horaris a La Farinera
Lloc: La Farinera. Centre d'Arts Visuals de Vic

+ info: https://www.lafarinera.cat/index.php?lang=ca


         Trilogia de la realitat oculta

21.01 - 30.04.21
Exposició d'Isaki Lacuesta

Isaki Lacuesta (Girona, 1975) és director de cinema, guionista i creador pluridisciplinari. La seva producció engloba el documental, el cinema de ficció, les videoinstal·lacions i els espectacles plurisdisciplinaris. Al llarg de la seva trajectòria ha creat nou pel·lícules que alternen i combinen ficció, documental, testimonis personals i imatges científiques. És però en les pràctiques d’arts visuals contemporànies on Isaki Lacuesta troba la manera d’investigar altres formes d’expressió i de narració, d’expandir i d’alliberar la seva capacitat creativa. Les obres que ha realitzat en aquest camp busquen una dimensió més oberta, abstracta o conceptual, segons els casos, i en d’altres d’investigació visual i temàtica. En general, podem dir també que són obres que busquen un públic, ja sigui generant respostes emocionals o físiques, així com interpel·lant l’espectador a partir d’un suggeriment visual que revela subtilment una realitat crua i punyent. Al llarg dels anys, a banda de la seves obres estrictament cinematogràfiques, Isaki Lacuesta ha realitzat 16 obres d’arts visuals que s’han vist en exposicions en espais i museus d’art contemporani. En aquestes obres, igual que al cinema, també es destil·la, pantalla a pantalla, la seva mirada atenta al detall poètic, a l’instant màgic i a la casualitat única, així com persisteix el repunteig irònic i l’esperit crític davant la realitat.

Per a l’exposició d’Isaki Lacuesta a ACVIC s’han escollit tres obres, L’acusat (un cas del sud) i Jo soc allò prohibit i, en posició el documental El rito, un curt del 2010 que funciona molt bé com a videoprojecció i que Isaki Lacuesta va dedicar al pintor Miquel Barceló. Es tracta d’un documental musicat que recull el treball rutinari d’un escorxador de Salt (Girona). Les imatges mostren una seqüència d’ambient molt industrial, on es veu tot el procés de matança lenta de l’animal fins al seu esquarterament, i com els treballadors executen i manipulen rutinàriament la seva feina, amb els gestos precisos i la mecànica que són propis de la cadena de transformació d’una vedella en un munt de bistecs.

 

Data: Del 21/01/2021 al 30/04/2021
Horari: Consultar horaris a www.acvic.org
Lloc: ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3344-trilogia-de-la-realitat-oculta


         Goula. Projecte d'art, joc i memòria

El 1942 es fundava a Vic la fàbrica de joguines de fusta Goula. Després d’una dilatada i brillant trajectòria tancava les portes el 1996.

Quan casualment se’ls va concedir una important reserva de l’excedent de peces Goula a la Montsita Rierola i en Jordi Lafon, van impulsar un projecte artístic per treballar sobre diferents propostes que inclouen aspectes com el joc, la reflexió, la xarxa, l’intercanvi i la participació per establir diferents mirades a partir d’un llegat comú.

El projecte artístic forma part de la tesi doctoral Goula. Art, joc i memòria. D’una aventura industrial a una experiència artística de Montsita Rierola, on es posa en relació la recerca del cas de la indústria Goula amb la pràctica de l’art i el joc.

La transcendència del projecte, així com la relació temàtica amb la proposta del programa Art i Escola, que aquest curs gira entorn del joc, han portat a incloure l’exposició Goula. Projecte d’Art, joc i memòria en el programa d’activitats per a commemorar el 10è aniversari d'ART I ESCOLA. Per aquesta raó, ACVIC col·labora en l’organització i gestió de l’exposició.

Aquesta exposició temporal es podrà visitar del 29 de gener al 25 d’abril de 2021. L’obertura es farà el mateix divendres 29 de gener, a les 19h, complint amb totes les mesures de prevenció establertes per garantir la seguretat sanitària.

Data: Del 29/01/2021 al 25/04/2021
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/goula-projecte-dart-joc-i-memoria/


         Relats Fotogràfics 7

Exposició de Josep M. Montaner i Jordi Lara
Obertura de l'exposició, dijous 11 de març a les 19 h

Puc sentir el so d'aquesta viola.
Untes amb resina crinera de cavall i la fregues contra el budell cargolat i sec d’una ovella; amb un caixó de fusta n’amplificaràs el gemec. Vet aquí la viola. Però si jo tingués un cavall sortiria a desvetllar camins, l’ovella em daria abric i aliment i a cops de destral m’arreglaria un sostre o una foguera. Per què, la música, doncs? Perquè covo el calfred de ser humà, i per tant la servitud d’expressar-me per sentir que sóc, que val la pena ser: per això, amb el cavall, l’ovella i l’arbre m’he fet una viola de gamba. M’abriga, m’alimenta i em transporta a un indret on no em cal re de tot allò altre.

Sé que hi ha un home que escolta del carrer estant.
S’ha aturat un moment dessota els balcons badats, ulls clucs. Vol endevinar quina veïna nova i encara desconeguda ha vingut a assajar al casalot abandonat. Potser és la dona que ha estat esperant, cabellera llarga embolicant-se amb les tripes quan s’aboca als aguts, la que redimirà els quatre amors malgirbats que una vida prou gasiva li ha concedit. S’allunya i ja s’endú la dona perquè aquesta nit redacti les pàgines del seu somni. I a dalt el gambista, vés, frega que frega, miraculós i culpable dels efectes devastadors de la música que vessa façana avall.

Veig el fotògraf que pren la imatge.
Com un predador vigilant el músic. Buscant xarranques de llum porosa al trespol de fusta vella. I mentre compon la imatge sent que un músic en la desolació d’un pis sense envans serà el símbol de la tenacitat de l’ésser humà. Però és en l’instant de prémer el disparador que el fotògraf sap tot d’una que això són falòrnies, quincalla poètica, i que la veritat brota sempre fora de quadre.

Jordi Lara
 Josep M. Montaner (Vic, 1957). És tècnic de càmera per l’Institut de Noves Professions de la Generalitat de Catalunya. Ha realitzat la seva activitat professional més coneguda en l’àmbit del foto-periodisme des del 1976. Ha rebut  premis de fotografia com el Fotopress a la millor instantània d’actualitat o el  premi Foto-Nikon accèssit de la categoria d’esports. Ha impartit cursos i conferències. Les seves fotografies han il·lustrat portades, continguts de llibres i cartells. Actualment publica al Nació Digital i, des de fa més de trenta anys, documenta els esdeveniments de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada.

Jordi Lara i Surinyach (Vic, 1968) Escriptor, cineasta. És autor, entre d’altres, del clàssic contemporani Una màquina d’espavilar ocells de nit (2008), del recull de contes Mística conilla (Premi de la Crítica Serra d’or 2017) i de la novel·la Sis nits d’agost (Premi Nacional de la Crítica 2020). El 2012 va escriure i dirigir el llargmetratge de ficció Ventre blanc, protagonitzat pels capgrossos de Vic. A TV3 ha creat i presentat, entre d’altres, els programes Nydia i, més recentment, Il·luminats.
 Fotografia: Josep M. Montaner. Santi Miret toca una viola de gamba a Vallroc, on va viure Pau Casals. Agost, 2020. Prada (el Conflent).

 

 

Data: Del 11/03/2021 al 30/04/2021
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3400-relats-fotogr%C3%A0fics-9


         Ni mai ni res ni enlloc

Exposició de Sol Roca i Claudi Dosta
Obertura de l'exposició, dijous 11 de març a les 19 h

El sermó del foc t’ha fumat les mans.
De les corbes que ja no toques, tot el fruit que no pots agafar, encara pengen les llavors que
atrapen el so del tro
per vibrar sempre
en la intensitat d’allò
que ja ha passat
per no oblidar
que es repetirà.
Tot el que llueix contra l’eternitat és només un somni encapsulat.
Sota el fang que ha cremat només quedes tu, però ara.
En el fang hi ha la pols estel·lar, tots els xocs i les explosions que tens a dins sense saber-ho.
Si t’has tancat per escoltar-te i sents que l’univers et circula recorda l’orella:
alguna força li dóna forma.
L’ombra decapitada dels teus dies és la il·lusió
la purificació ancestral
la renovació
la prova que un sol surt cada dia.
Mentre canti la pols – la teva-,
seràs lliure de viure en aquest arrelament
i barrejar-te en l’aigua que et fa mutar.
Creu-te i crea, plora’t en la pols.
Quan et notis les marees ressona en el que no ets de nou.
Has desaparegut tantes vegades que ni ho recordes
però tots els teus tu quasi coincideixen.
Mira’t les mans fumades.

Núria Armengol
Poeta
 Sol Roca. Llicenciada en Belles Arts (Universitat de Barcelona), Mestra (Universitat Autònoma de Barcelona), Postgrau en Pedagogia Terapèutica (Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya) i Grau Superior de ceràmica (Escola d’Art de Vic). Autora i coordinadora del projecte educatiu i artístic Va d'Art (2000-2015), coordinadora de Programes Sócrates-Comenius d’art i educació (2006-2013). Des del 1999 ha realitzat exposicions tant individuals com col·lectives i ha participat en propostes i projectes artístics a Catalunya, França i Polònia.

Claudi Dosta Ivanow. Grau de cinematografia a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, disseny de so, músic, membre de Power Burkas i About Leaving. Ha treballat  a pel·lícules com Personalien i Roi Soleil d’Albert Serra, Niños somos todos de Sergi Cameron i Silencio por favor de Carlos Villafaina.
 Fotografia: Sol Roca. Sense títol, 2020.

 

Data: Del 11/03/2021 al 30/04/2021
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3396-ni-mai-ni-res-enlloc


         Sobre blanc tot funciona

Sobre blanc tot funciona

1995-2020, 25 anys d'exposicions al Casino de Vic
A Jaume Cabeza (1942-2018)

Del 26 de març al 30 de maig de 2021
Sala exposicions del Casino de Vic
Inauguració: Divendres 26 de març a les 19 hores

Divendres 16 d'abril, a les 19 hores. Sala Modernista
Taula Rodona
JAUME CABEZA I LA CIUTAT, amb la participació de: Josep Cullell, aparellador, Andreu Roca, ex president del Casino de Vic i Josep Vernis, artista. Moderador: Ferran Blancafort, arquitecte

Data: Del 26/03/2021 al 30/05/2021
Horari: Consultar horaris
Lloc: Casino de Vic

         Al cor del teatre

Quan algú diu «teatre», cadascú s‘imagina alguna cosa diferent. A la majoria però, li vindrà al cap una d’aquestes dues opcions:

Continent o contingut.

O l’edifici o l’art de l’actor.

El nostre propòsit és unir, per una estona, aquests dos conceptes. Jugar a descobrir l’edifici des de l’ofici teatral. O a descobrir l’ofici teatral des de l’edifici, com vulgueu.

En definitiva, un viatge al cor del teatre.

Recomanat a partir de 12 anys.

FITXA ARTÍSTICA:

Amb: Josep Simon
Dramatúrgia i direcció: Jordi Arqués
Disseny de so: Arnau Simon
Disseny il·luminació: Pep Barcons
Fragments de Charlote Delbo, Peter Handke, José Sanchis Sinisterra, William Shakespeare, Víctor Sunyol i Anton Txékhov.
Producció: Corcia Teatre / L’Atlàntida

Data: 11/04/2021
Horari: 4 sessions: 10.30 h / 12.30 h / 17.00 h / 19.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/al-cor-del-teatre_102598


         Hierro 3

Kim Ki-duk // Corea del Sud, 2004

Tae-suk (Jae Hee) és un jove que ocupa temporalment habitatges mentre els seus propietaris no hi són. No és un lladre, sinó tot el contrari: en agraïment per l'allotjament, els ajuda en algunes feines de la casa. Un dia entra en una casa, aparentment desocupada, i s'hi troba a la Sun-hwa (Seung-Yun Lee). 

Kim Ki-duk crea una pel·lícula plena de silencis amb una posada en escena minimalista i on la càmera aconsegueix que la situació més impossible sembli natural i la més normal sigui extraordinària a través de trucs de composició, perspectiva i muntatge. El director ens fa reflexionar sobre les nostres relacions amb els altres i amb els espais que habitem, així com del valor que tenen les propietats en la societat actual. Un film únic i desconcertant que, per a molts, va suposar una porta d´entrada al cinema asiàtic de la mà d´un dels directors més importants i a qui retem homenatge després de la seva mort. 

Kim Ki-duk 

Nascut el 1960, és el director coreà més conegut arreu del món. El 1996 estrena debuta com a director amb Cocodrile. El seguirien Animales salvajes (1997) i La puerta azul (1998). A partir de La isla (2000) es converteix en un habitual dels certàmens cinematogràfics. A la seva filmografia hi trobem pel·lícules com El arco (2005), Time (2006), Pieta (2012) o Moebius (2013). El seu últim film va ser Din (2019). Va morir l´11 de desembre a Riga (Letònia).

Producció: Kim Ki-duk film, Cineclick Asia, Happinet Pictures
Guió: Kim Ki-duk
Música: Slvian
Muntatge: Kim Ki-duk
Durada: 88 min.
Intèrprets: Lee Seung-Yun, Jae Hee, Kwon Hyuk-ho, Choi Jeong-ho, Lee Ju-seok, Lee Mi-suk. Moon Sung-hyuk, Park Ji-a

Venda d´entrades al web de L´Atlàntida 

 

 

Data: 13/04/2021
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=673


         Germà Negre, Kumbaià

Últim concert de Germà Negre, que s’acomiada definitivament dels escenaris

Si algú pregunta quin grup representa millor l’essència de la renaixença de la música tradicional catalana en aquests moments, sens dubte estem parlant de Germà Negre. La seva fórmula és una selecció de tot tipus d’adaptacions de cançons populars de tota la vida, plenes d’arranjaments propis i amb un clar aire enèrgic. Amb perversió de les lletres i arranjaments explosius i amb un espectacle adaptat a les noves circumstàncies, Germà Negre crearà un espai popular perquè tota mena de públic canti i gaudeixi.

Sis banyolins sobre l’escenari, un capgròs de la Moreneta, somriures, tornades enganxoses i molta alegria fan dels seus directes una autèntica festa, sigui drets o asseguts. Aquest 2021, Germà Negre s’acomiada indefinidament dels escenaris amb una gira que el portarà a recórrer tot el territori català.

 

FITXA ARTÍSTICA:

Adrià Dilmé, veu, acordió diatònic i guitarra
Adrià Estarriola, violí i mandolina
Adrià Mateos, bateria
Eudald Grabulosa, guitarra
Aleix Pagès, baix
Ferran Roure, saxo i tenora
David Mauricio, guitarra elèctrica

Data: 16/04/2021
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/germa-negre-kumbaia_102631


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 47
12345Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.