Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016
AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Inscripcions tallers CCVIC de tardor

Les inscripcions s'obriran el dimarts, 12 de setembre, a partir de les 16h. Es podran fer presencialment a qualsevol CCVIC o al web www.vic.cat/ccvic. Les activitats comencen la setmana del 25 de setembre

TALLERS TARDOR CCVIC

Data: Del 12/09/2017 al 24/09/2017
Horari:
Lloc: Qualsevol CCVIC

+ info: www.vic.cat/ccvic.


         Exposició de Carles Congost / Joan Morey

14.09.2017 – 18.11.2017
Exposició de Carles Congost / Joan Morey

Carles Congost. WONDERS. Del 14.09 – 18.10.2017
Inauguració, dijous 14 de setembre a les 19.00 h
Joan Morey. COS SOCIAL. Del 20.10 – 18.11.2017
Inauguració, divendres 20 d’octubre a les 19.00 h

Aquesta exposició aplega els dos darrers treballs produïts pel Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona, que es complementen amb algunes obres i elements referencials precedents de cada artista.

A WONDERS Carles Congost construeix un híbrid entre el biopic musical, el documental, la ficció poètica i la reflexió assagística. Ho fa a partir del grup Musical Youth, un grup de reggae format per cinc nens, que va tenir un gran i únic èxit amb la seva cançó Pass the dutchie (1982). Tenint com a rerefons el concepte one-hit wonder, la serena i fascinadora presència de dos dels membres del grup, Dennis Seaton i Michael Grant, intercalen anècdotes personals amb lectures i interpretacions de textos d’Eloy Fernàndez Porta. En cap moment s’apel·la a l’enyorança amarga de l’èxit efímer, ja que la pantalla s’omple amb nous conceptes i relats traçats des la reflexió madura. En aquest projecte s’hi canalitza una combinació entre habituals interessos temàtics, com són la música, la cultura pop o els subgèneres, presents en la seva trajectòria, i tractats amb sensibilitat vers la quotidianitat i els elements comuns de la condició humana.

A COS SOCIAL Joan Morey analitza la relació de l’individu amb el fet social a través d’una performance sense públic enregistrada en vídeo. Com si es tractés d’una lliçó d’anatomia, es presenta un cos nu a mercè de l’observació i la manipulació per part d’un petit grup d’individus. L’espai en el qual es va dur a terme la performance és l’antic amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, un lloc dissenyat per fer-hi disseccions humanes per a l’anàlisi i exhibició anatòmica i que aquí esdevé escenari. El personatge central és alhora un cos matèria i un cos individu, de la mateixa manera que els que el manipulen, l’analitzen i l’observen remeten a un cos social que constitueix la base de tot l’entramat social i polític superior. La representació del cos dialoga amb la presència de la càmera i fa referència a altres episodis de la tradició pictòrica renaixentista i barroca de l’art occidental.

Data: Del 14/09/2017 al 18/11/2017
Horari:
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/


         I SI RESULTA QUE EN COMPTES DE SER CIUTADANS ÉS QUE NOMÉS SOM ESPECTADORS?

14.09.2017 - 18.11.2017
Exposició de Toni Ferron 

Inauguració, dijous 14 de setembre a les 19 h 

En una època marcada per una crisi socioeconòmica determinant i per un canvi en el paradigma global de valors, l’art recupera un testimoniatge social que semblava haver abandonat per ocupar-se d’altres objectius. Toni Ferron, un autor que ha treballat des de sempre a partir de reflexions sobre l’actualitat, no és aliè a la dinàmica general i segueix compromès amb aquesta interessant deriva del món artístic. Les obres que ens presenta són el resultat de l’habitual fricció amb els mitjans de comunicació, als quals escruta amb una mirada esbiaixada, que equidista tant de la de l’entomòleg com de la del flâneur, convertint-se en sagaç observador de la realitat que l’envolta. En un any carregat de múltiples esdeveniments personals, ha decidit convertir les superfícies dels seus quadres en un compendi aglutinador de les pàgines d’un particular dietari que ens interpel·la directament. 

Text d'Anna Palomo
Foto: Fragment de la peça Eufemismes, 2017. Toni Ferron

Data: Del 14/09/2017 al 18/11/2017
Horari: Veure horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/2393-i-si-resulta-que-en-comptes-de-ser-ciutadans-%C3%A9s-que-nom%C3%A9s-som-espectadors


         Triglotisme

Exposició de Juan Carlos Moreno.

El terme triglotisme (del grec "tri" = tres i "glossa" = llengua) fa al·lusió a aquella persona que parla - així així tres idiomes.

Inauguració divendres 15 de setembre a les 20h

Data: Del 15/09/2017 al 26/10/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: El Gravat

+ info: https://www.facebook.com/609359509239526/photos/a.610668972441913.1073741828.609359509239526/847592892082852/?type=3&theater


         Trames i ordits

La mostra de l'artista osonenca s'inaugura aquest divendres i es podrà veure fins el 22 d'octubre

El Temple Romà de Vic inaugura aquest divendres a les 19:00h l'exposició "Trames i ordits" (pintura, collage i teixit), signada per Antònia Gallardo, coneguda artísticament com a To Gallardo. La presentació anirà a càrrec del crític d'art i comissari d'exposicions, Miquel Bardagil. La mostra forma part del cicle que organitza el Patronat d'Estudis Osonencs al Temple i es podrà veure fins el 22 d'octubre.

L'artista, nascuda a Manlleu, està lligada professionalment al món del teixit i ha exposat a França, Itàlia i els EUA, entre altres països. No serà la primera vegada que ho fa al Temple Romà, on l'any 2006 ja hi va portar la mostra "Ordits".

L'exposició de Gallardo relleva la de la finlandesa Elena Kervinen, "Allò que ens uneix als estels", que es va desmuntar el diumenge passat

Data: Del 15/09/2017 al 22/10/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Temple Romà

+ info: http://patronetdestudisosonencs.cat


         Exposició del concurs fotogràfic COAC-Osona

El divendres 15 de setembre a les 19 h es donaran a conèixer, en un acte públic a la Delegació d’Osona del Col·legi d’Arquitectes, les fotografies premiades a la segona edició del CONCURS FOTOGRÀFIC COAC-OSONA.

Enguany hi haurà un Premi especial Ciutat de Vic.

Durant l'acte s'inaugurarà també l’exposició que mostra totes les obres presentades al Concurs, i que es podrà veure fins al 29 de setembre a la sala d'exposicions de la Delegació.

Data inici : Divendres, 15 setembre, 2017

Data fi : Divendres, 29 setembre, 2017

Data: Del 15/09/2017 al 29/09/2017
Horari: Veure horaris
Lloc: Sala d'actes del COAC-Osona (Pl. Bisbe Oliba, 2 - Vic)

+ info: https://www.arquitectes.cat/ca/cultura/actes/lliurament-concurs-fotografic-osona


         Exposició EASTAR WARS

EXPOSICIÓ EASTAR WARS AL CCVIC SANTA ANNA

Des del 15 de setembre, cartells asiàtics de Star Wars a l'espai Ç
 Exposició EASTAR WARS al CCVIC Santa Anna
Més Nits! Programació dels Centres Cívics (CCVic) i el Festival Nits de cinema orientalLa primera pel·lícula de la saga Star Wars (1977) celebra el 40è aniversari.

L'exposició 'EASTAR WARS' és un homenatge estrenat amb motiu de la programació Més Nits! 2017, organitzada pels Centres Cívics de l'Ajuntament de Vic i el Festival Nits de cinema oriental.

Ara aterra al CCVIC Santa Anna, on hi podreu admirar els curiosos i peculiars cartells de les pel·lícules originals en les seves versions asiàtiques.

EXPOSICIÓ EASTAR WARS
Lloc: espai Ç del CCVIC Santa Anna
Horari: de 4 a 8 de la tarda
Contacte: C. Tagamanent 1bis / Tel. 938814341

Data: Del 18/09/2017 al 30/11/2017
Horari: De 16 a 20h
Lloc: CCVIC de Santa Anna

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/noticies/exposicio-eastar-wars-al-ccvic-santa-anna


         Presentació de la publicació COM UNA CADIRA 4

Diàlegs entre fotografies i textos.

Organitza: Jordi Lafon / Adicions Porquesí i Associació per les Arts Contmeporànies

Data: 22/09/2017
Horari: 19:30h
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies


         Cicle de conferències de Filosofia. Sobre la Veritat

23.09.2017 Cicle de conferències de Filosofia. Sobre la Veritat
Del 23 de setembre del 2017 al 18 d'octubre del 2017, al Temple Romà

Organitza Patronat d'Estudis Osonencs. Amb la col·laboració de l'Ateneu de Vic

La pregunta sobre la Veritat, lluny d'ésser una qüestió abstracta reservada als especialistes, és un problema candent que afecta a l'home concret de carn i ossos. Existeix tal cosa com la Veritat? Si és així, l'home és capaç d'accedir a ella? L'esfera pública o política i, fins i tot, la vida quotidiana, haurien d'ordenar-se d'acord amb una idea de Veritat? Quina relació manté l'Art amb la Veritat? Tota ficció és equiparable a la mentida? Al voltant d'aquetes qüestions i de més que puguin sorgir volem dialogar al llarg d'aquest cicle de xerrades sobre la Veritat.

23 de setembre (18:30h)

Plató i el desig de veritat
A càrrec d'Antoni Bosch-Veciana (Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull), Doctor en filosofia i llicenciat en filosofia i en teologia. Director de la secció de Filosofia Antiga de la Societat Catalana de Filosofia (2001-2011). És membre numerari de la International Plato Society i del Centre d'Études sur la pensée antique 'Kairos kai Logos' de la Université d'Ais de Provença. És també membre de la Secció Mediterrània de la International Plato Society. Així mateix, és membre del Consell de Direcció de la revista Comprendre. Revista catalana de filosofia. Ha impartit cursos sobre Plató i els platonismes, filosofia i literatura grega, antropologia filosòfica i hermenèutica, entre d'altres. Ha escrit llibres i articles sobre aquestes temàtiques. És membre del Consell Editorial de la revista Anuari de la Societat Catalana de Filosofia. Revista de Filosofia (Institut d'Estudis Catalans) i del Grup de Recerca de la Universitat Ramon Llull: «Filosofia i Cultura».

Realitat i ficció segons Aristòtil
A càrrec de Magdalena Bosch Rabell (Universitat Internacional de Catalunya). Professora titular a la Universitat Internacional de Catalunya, on imparteix ètica i estètica. Va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona. Va realitzar el doctorat a aquesta mateixa universitat amb una tesi sobre "Metafísica de la intencionalitat". Al llarg de la seva trajectòria acadèmica ha desplegat dues línies d'investigació, ambdues d'orientació antropològica: una centrada en l'àmbit de l'ètica i, l'altra, en l'àmbit de l'estètica. Sobre la seva recerca en estètica, pot destacar-se l'estada d'investigació d'un any que realitzà a Munich (2004), i una altra de tres mesos, a la mateixa ciutat, l'any 2008, i el seu llibre El poder de la belleza (EUNSA 2012). Sobre ètica, a més de diversos articles vinculats al tema, ha publicat una introducció a l'ètica aristotèlica: La ética amable (EUNSA 2015). Més recentment ha estudiat qüestions d'ètica aplicada a l'empresa i d'espiritualitat en el lloc de treball.

 

6 d'octubre (19:30h)

Taula rodona. Art i Veritat
Hi intervindran Giuseppe Di Giacomo i Lluís Solà

18 d'octubre (19:30h)

Taula rodona. Política i Veritat
Hi intervindran Miguel Candel i Joan Torra

 

Data: 23/09/2017
Horari: 18:30h
Lloc: Temple Romà

+ info: http://www.patronatestudisosonencs.cat/index.php?op=32&module=activitats&id=139


         Espectacle inaugural 8a temporada l'Atlàntida

Espectacle inaugural amb actuació sorpresa
 
Inauguració de la nova temporada amb un acte de presentació d'accés gratuït per a Padrins i Amics. L'acte inclourà una actuació sorpresa.
 
Aforament limitat i inscripció prèvia.
 
Procés d'inscripció:
 
Si ets Padrí/na o Amic/ga de L'Atlàntida pots assistir a l'acte inaugural de la vuitena temporada gratuïtament. Per efectuar la teva reserva cal que enviïs un correu electrònic a info@latlantidavic.cat*.
 
*Com que les places són limitades, es respondrà per correu electrònic i per ordre de petició en un termini màxim d'una setmana. Els Padrins podran recollir les entrades a les taquilles de L’Atlàntida a partir del 6 de setembre i els Amics a partir del 8 de setembre (la ubicació de l’entrada s’adjudicarà en el moment de recollir-la).
 
Durada: 1 h
Preu: gratuït per a Padrins i Amics

Data: 23/09/2017
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: http://latlantidavic.cat/programacio/general/actuacio-sorpresa/


         
S'estan mostrant 10 activitats (11-20) de 61
1234567Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.