AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Trajectòria ’18

Del 25 de maig al 24 de juny de 2018
Trajectòria ’18
Aquesta exposició serà la presentació pública dels projectes que realitza l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic al finalitzar un cicle formatiu o els estudis superiors. En aquesta ocasió, diversos alumnes exposaran els seus treballs finals de curs, així que serà una mostra ben variada de les diverses disciplines plàstiques que han treballat durant el curs.

L’exposició s’inaugurarà el 25 de maig a les 19h, i es podrà visitar fins el 24 de juny.

Data: Del 25/05/2018 al 24/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/trajectoria-18/


         Exposició "Ferro, vent i aigua"

Del 26 de maig al 8 de juliol, a la sala del primer pis del centre cívic de la Serra-de-senferm de Vic hi podeu veure l'exposició "Ferro, vent i aigua". És una exposició dels molins de vent de la comarca d'Osona realitzada per Xavier Cervera i Jordi Cervera.

A la comarca d’Osona, els molins de vent per a l’extracció d’aigua o molins aiguaders, apareixen amb la revolució industrial i comencen a decaure amb l’arribada de l’electricitat. Durant aquest temps, aquests enginys proliferen allà on hi hagi necessitat de rec, substituint els animals de les sínies o facilitant l’extracció de l’aigua dels pous per dur-los cap als masos o les hortes.

Podeu veure l'exposició tots els dies feiners de les 4 a les 6 de la tarda, i per visitar l'exposició a altres hores podeu trucar al 938854970. 

Data: Del 26/05/2018 al 08/07/2018
Horari: De 16 a 18h
Lloc: CCVIC Serra-de-senferm

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/serra-de-senferm/noticies/exposicio-ferro-vent-i-aigua


         Exposició “Panoràmiques del món”

Fins el dia 8 de juliol, al Temple Romà exposició de fotografia de Joan Santaugini “Panoràmiques del món”.  Els horaris habituals, de dimarts a dissabte matins de 11 a 1 i tardes de 6 a 8. Diumenges a la tarda de 6 a 8.

"PANORÀMIQUES DEL MÓN" és un recull fotogràfic de paisatges en format panoràmic, fruit dels viatges de l'autor arreu del món i de la seva passió per la fotografia. Intenta mostrar la diversitat i bellesa que es pot trobar en diferents racons del planeta on la natura continua mostrant la seva força i riquesa. En aquest recull hi ha fotos de diferents païsis i continents. Indrets al costat de casa i d’altres a l’altra banda del planeta.

 

Data: Del 01/06/2018 al 07/07/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Temple Romà

         PROPOSTA CCVIC. CREUANT FRONTERES

Creuant fronteres a Espanya i Europa

Propostes CCVIC primavera 2018

Inauguració i xerrada 11 de juny
Exposició de l’11 al 21 de juny
Taller formatiu 'Sobreviure als murs', 14 de juny
Exposició fotogràfica "Creuant fronteres a Espanya i a Europa"

- Selecció de fotografies que mostren les vulneracions dels drets humans que viuen les persones migrants i refugiades durant el viatge a través de les fronteres sud d'Espanya, així com d'altres murs d'Europa.

- L'exposició tindrà com a objectiu principal mostrar la realitat en aquestes fronteres destacant, a través de l'audiovisual i d'altres suports informatius, que aquestes situacions no només es donen com a conseqüència dels conflictes armats fora d’Europa, sinó que les polítiques espanyola i europea, tant a nivell de participació en l’origen dels conflictes, com a través de les seves polítiques públiques, són responsables de generar les vulneracions de drets humans que veiem a les fronteres.

Xerrada/Inauguració “Frontera Sud i les altres refugiades"

- Projecció d'algun dels vídeos de l'Informe Audiovisual que hem realitzat a partir de testimonis recollits a les fronteres sud espanyoles.

- Xerrada a càrrec dels fotoperiodistes autors de les imatges de l'exposició, sobre diversos contextos de persones refugiades a Europa i Espanya i la seva experiència sobre el terreny.

Taller formatiu “Sobreviure als murs” 

- Dirigit a adults a partir de 14-16 anys. Metodologia participativa i interactiva.

- Anàlisi dels contextos de les persones migrants i refugiades, durant la ruta migratòria i la seva situació a casa nostra. Els drets reconeguts i no aplicats, les vulneracions que es donen a les fronteres, els reptes d'Espanya com a país d'acollida i els interessos polítics i econòmics darrere d'aquestes situacions.

- Eines i recursos per passar a l'acció i a la mobilització a nivell local, fomentant la participació de tots i totes en la defensa dels drets humans a casa nostra.


A càrrec de NOVACT L'Institut Internacional per l’Acció Noviolenta

Web: www.novact.org
Promou accions internacionals de construcció de pau en situacions de conflicte. L’Institut neix dels esforços de la societat civil per contribuir a un món pacífic, just, digne i equitatiu.

Amb una xarxa d’experts i activistes a l’Orient Mitjà, Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia, NOVACT dona suport a moviments noviolents que treballen per la transformació social, i desenvolupa mecanismes d’intervenció civil pacífica per tal de protegir a poblacions vulnerables en situacions de violència.

Com un actor compromès i políticament independent, l’Institut promou accions, idees innovadores, investigacions i formació amb l’objectiu d’influir en les polítiques de defensa, seguretat i acció exterior a Europa i altres àmbits internacionals.  Amb seu central a la mediterrània ciutat de Barcelona, NOVACT és un projecte de Nova-Innovació Social. Nova està regida com una organització no governamental (ONG) i està qualificada davant les Nacions Unides. Rep el seu finançament de ciutadans compromesos i institucions públiques que li permetin mantenir la seva independència.

Data: Del 11/06/2018 al 21/06/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: CCVic Can Pau Raba

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-primavera-2018/creuant-fronteres


         Exposició "Metamorfosi"

Metamorfosi és una selecció de 12 il·lustracions de la col·lecció Papallones de Catalunya, que intenta despertar la fascinació per aquest grup, mostrant un tast de la gran diversitat present al territori. Es tracta d’il·lustracions d’estil realista però en composicions senzilles que posen de relleu la bellesa de les papallones i tots els seus detalls, i la seva relació amb les plantes que les acompanyen.

Les làmines exposades són reproduccions d’alta qualitat a 12 tintes sobre paper 100% de cotó Canson Etching Rag 310 gsm, que mostren amb una qualitat excepcional els detalls de la il·lustracions originals. La tècnica emprada per aquesta col·lecció és la il·lustració digital, utilitzant una tauleta gràfica Wacom Cintiq.

Martí Franch és biòleg i il·lustrador de natura. Com a biòleg treballa en l’estudi de les aus a l’Institut Català d’Ornitologia. Com a il·lustrador, els seus dibuixos de flora i fauna es troben en llibres, tríptics i plafons informatius d’espais naturals arreu de Catalunya. Inicialment centrat en les aus, darrerament s’ha especialitzat en les papallones diürnes.

En col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, el 2015 inicià la col·lecció de pòsters Papallones de Catalunya: terra baixa mediterrània (2015), muntanya mitjana (2016) i alta muntanya (2018). Els tres pòsters mostren 136 de les 200 espècies de papallones de Catalunya amb les seves plantes nutrícies i en els entorns més habituals.

Data: Del 15/06/2018 al 31/07/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Llibreria Muntanya de llibres

+ info: www.muntanyadellibres.com


         Presentació del llibre "Empantanados"

De Joan Coscubiela

Acompanyarà l'autor, Arnau Martí,  regidor de Vic

Data: 19/06/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Llibreria Muntanya de llibres


         Mountain Cry

PROPERA SESSIÓ // 19-06-2018 // Sessió núm. 1.262 | Festival Nits de cinema oriental de Vic
Mountain Cry // Larry Yang, Xina, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Hairun Pictures Co., Village Roadshow Pictures Asia
Guió: Larry Yang
Música: Nicolas Errèra
Muntatge: 
Durada: 1 h 47 min
Intèrprets: Yueting Lang, Ziyi Wang, Jin Guo, Taishen Cheng, Ailei Yu, Caigen Xu, Chendong Zhao


Som el 1984, en un petit poble situat a les salvatges muntanyes Taihang. Un home mor accidentalment en un parany instal·lat per un dels veïns. Per evitar un escàndol, el Consell del poble obliga l’home que va posar la trampa a fer-se càrrec de la vídua, una dona muda, i dels seus dos fills.

L’adaptació de la novel·la de Ge Shuiping és un drama rural que condemna la intolerància d’un col·lectiu corcat pels prejudicis. Mountain Cry tracta amb encert diversos temes socials però finalment esdevé una de les històries d’amor més belles i arrauxades que hem vist últimament al cinema. 

Larry Yang
Director i guionista xinès. Després d’estudiar cinema a la Beijing Film Academy i a la Universitat d’Edimburg ha iniciat una breu però prometedora carrera com a  realitzador. El seu primer film va ser Sorry I Love You (2013). A continuacaó va escriure i dirigir Mountain Cry amb què ha aconseguit una gran notorietat als festivals xinesos i que va guanyar el Premi del Jurat al Festival Nits de cinema oriental de Vic 2017. La seva última pel·lícula és el drama esportiu My Other Home (2017).

Sessió programada en col·laboració amb el Festival Nits de cinema oriental de Vic.

19 de juny, 21.30 h
Espai ETC de Vic. Passeig de la Generalitat, 46

Data: 19/06/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=499


         Presentació del llibre "Heavy Mikel"

El dimecres 20, a les 7 de la tarda, la llibreria Foster & Wallace el llibre "Heavy Mikel" de la poeta Dolors Miquel.
De l'editorial Fonoll.
Amb l'autora, la Raquel Santanera i en Víctor Sunyol.

La seva obra poètica a la Dolors Miquel li ha valgut diversos premis, entre d'altres el Premi Rosa Leveroni (1989) i el Premi Ciutat de Barcelona de poesia (2005) i Gabriel Ferrater (2006). La descripció que  ella mateixa fa dels poemes de Gitana Roc il·lustra els temes principals que explora en la seva poesia: “Parlo, per sobre de tot, del dany que causen estructures socials com ara la família o la policia. L'amor  social és el més espantós contracte de la por, i també la salvaguarda  més potent de la societat, i el sexe és la pastanaga. Pel que fa a la por a la solitud, com va dir Víctor

Català: val més quedar-se sol que viure en eterna contradicció amb un mateix seguint els principis  d'actuació que d'altres ens implanten”.

Data: 20/06/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Llibreria Muntanya de llibres


         Presentació del llibre "Antes de l'huracan"

Dijous, a les 7:30 de la tarda, presentació de: "Antes de l'huracan" del Kiko Amat. d'Anagrama ed.
Amb l'autor i el llibreter.

Kiko Amat és periodista i escriptor.
Ha escrit les novel·Les "El día que me vaya no se lo diré a nadie",  "Cosas que hacen BUM", "Rompepistas", "Eres el mejor, Cienfuegos", on 
normalment el protagonista és un jove, amant de la música i pertanyent a alguna tribu urbana. Com si fossin un Holden Caulfield punk de  Barcelona, lluitant per sobreviure...
La crítica l'ha anomenat sempre com un escriptor pop, tot i que ell se sent més pròxim a autors com l'anglès Alan Sillitoe o el desaparegut 
Francisco Casavella.

Ara, amb el "Antes del huracán", escapa a totes aquestes influències i renova la seva narrativa cap a noves direccions.

Data: 21/06/2018
Horari: 19:30h
Lloc: Llibreria Foster & Walace


         Sant Joan 2018 als Habitatges Montseny

16:00h Berenar

17:00h Actuació musical a càrrec d'Antonio Higueruelo

18:00h Sorteig solidari

Organitza: ASHES

Data: 22/06/2018
Horari: 16:00h
Lloc: Nou espai dels Habitatges Montseny


         
S'estan mostrant 10 activitats (11-20) de 71
12345678Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.