Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016
AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

TALLER: TENS UNA IDEA D’EMPRESA? VOLS CREAR UNA COOPERATIVA? L’EMPRENEDORIA SOCIAL.

26 DE GENER – TALLER: TENS UNA IDEA D’EMPRESA? VOLS CREAR UNA COOPERATIVA? L’EMPRENEDORIA SOCIAL.

A càrrec de La Fera Ferothe coop.

Inscripció prèvia al Vicjove:

Via Whats App al 659 030 481

Al telèfon del Vicjove 93 889 17 67

Enviant un correu a vicjove@vic.cat

(Economia Social: Nom, cognom, telèfon i correu electrònic de contacte)

Data: 26/01/2018
Horari: 19:00h
Lloc: VicJove

+ info: http://www.vicjove.cat/mes-de-la-economia-social-al-vicjove/


         Exposició "Silenci/s"

SILENCI/s
Ricard Aymar - Albert Bayona - Ferran Blancafort - Félix Blume - Carme Garolera -
Pep Mata - Ignasi Villares
Exposició a cura de Jordi Tolosa
26.01.2018 – 31.03.2018

Inauguració, divendres 26 de gener a les 19 h

Fotografia: Las Saladas, 2012. Albert Bayona

Una aproximació de diferents artistes plàstics al concepte de silenci, des de la fotografia fins a la instal·lació.

Els espais físics. El silenci com a buit.
El silenci des d’un vessant físic i corpori. Parlar d’aquest “tall” entre el so i el no so. Entre el so i el silenci.

El silenci a la natura.
L’espai -territori- versus l’individu. La mirada a l’exterior i la contemplació del paisatge sense la presència de l’ésser humà. La potència del buit com a generador. Notar l’absència és un inici d’analitzar-la.

El silenci individual.
L’individu enfrontat a si mateix, amb l’atenció posada en el més profund, essencial i generador silenci.

La societat.
El llenguatge i el silenci com a elements vertebradors del pensament, la cultura i l’art.

El silenci de la mort.
El buit, l’absència i la pèrdua. El final de la vida i la relació amb el que queda. El silenci com a element d’inici i final.

El silenci és el rerefons on es projecta la potència de la paraula. És la seva condició indispensable malgrat la seva naturalesa profundament diferent. No hi pot haver paraula en el soroll verbal o mental. Desconfiem sovint de la paraula per la seva capacitat de manipulació. En tenim proves constants i fefaents en els discursos que emeten la majoria d’àmbits de poder. En força ocasions, el que semblen arguments racionals, nobles i dignes oculten i disfressen els interessos més inconfessables. Però el silenci també pot ser un instrument de manipulació o un dels seus efectes. Pensem en la dissortada propensió habitual en totes les dictadures de silenciar al dissident o de censurar i ensinistrar la producció cultural. El silenciós dins del grup, per exemple, suscita una intriga que pot ser utilitzada en benefici propi. En definitiva, el significat del silenci està condicionat en bona mida pel context on se situa i la seva valoració pot ser positiva o negativa depenent de les circumstàncies. El silenci sembla menys manipulador que la paraula. Sense silenci no hi ha paraula, com dèiem abans, però sense paraula pot haver-hi silenci. Precisament pel seu caràcter no verbal i no discursiu el silenci permet transcendir, ultrapassar, les mancances de les paraules, permetent que aflori a l’experiència un present de plenitud gràcies a l’atenció degudament focalitzada en cada instant del propi procés psíquic; gràcies a buidar-se d’allò que és accessori, sorollós. Buidant-nos ens 

Data: Del 26/01/2018 al 31/03/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: http://acvic.org/


         JUGUEM I SUPEREM OBSTACLES AMB CREATIVITAT

Us proposem el taller JUGUEM I SUPEREM OBSTACLES AMB CREATIVITAT, organitzat conjuntament amb Psigma i adreçat a infants de 5 a 11 anys acompanyats d'un adult.  

Un espai per treballar la superació dels obstacles a partir del joc, la reflexió i la creativitat.

Partirem des de la part lúdica on farem un joc en família per superar els obstacles que haurem creat. Un cop acabat, reflexionarem què han suposat els obstacles que hem hagut de superar, com els hem guanyat i com ens sentim. Aquestes reflexions s'acabaran plasmant en un treball artístic utilitzant materials reciclats.

Podeu consultar més informació a la nostra web o al 93 886 16 10 de 16 a 21 h. La inscripció es pot fer de forma presencial o online.  

Data: 26/01/2018
Horari: De 16 a 21h
Lloc: La Farinera CAVV

+ info: http://www.lafarinera.cat/escola.html


         Visita guiada a “Blanc i negre”

L’artista Anna Pont, autora de l’exposició temporal “Blanc i negre”, ens oferirà una visita guiada a la seva obra. Amb aquest recorregut comentat ens aproximarem a les creacions de l’artista, i entendrem els motius que la porten a treballar amb diverses tècniques artístiques (aquarel·la, tinta, dibuix, etc.). Alhora, serà una bona ocasió per comprendre la mirada crítica que s’amaga darrera de cada obra i la subtilesa que se’n desprèn.

DIA: dissabte 27 de gener

HORA: de 18h a 19h.

PREU: activitat gratuïta amb el preu d’entrada a l’exposició temporal (1€).

 

Data: 27/01/2018
Horari: 18:00h
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/visita-guiada-a-blanc-i-negre/


         Masterclass. Comèdia: Com fer riure. Amb BRUNO ORO

Comèdia: Com fer riure.

Fa molts anys que treballo amb la comèdia, i en segueixo sent un admirador. És el gènere més difícil i més sacrificat. Però també el més gratificant. Costa molt fer riure, i de vegades pensem que fer comèdia és allunyar-nos de la veritat, del drama. I no. La comèdia ha de tenir molta veritat. Els grans còmics han estat criatures tendres i sensibles que ens han fet riure perquè no ens volen fer plorar, tot i el seu drama intern: Chaplin, Woody Allen, Benigni, Rubianes…

què farem?

Treballarem amb improvisacions per explorar que la comèdia és música: tempo, sobretot, i ritme, modulació, etc.

Explorarem diferents personatges i situacions, per posar-nos al límit i treure elements impensables de dins nostre. – Provarem de construir un petit text de comèdia, que ens serveixi com a model per a assajar des de diferents punts de vista una mateixa escena, per buscar-li les diferents vessants de comèdia: realista, farsa, minimalista… –

Utilitzarem la música com a eina indispensable per nodrir la comèdia. Els bons actors còmics sempre acostumen a ser bons cantants, o bons músics. Em ve molt de gust aprendre de vosaltres, perquè la comèdia no s’ensenya, sinó que es comparteix. La tragèdia és més egoista, en aquest sentit. Però la comèdia no funciona sense una resposta, sense un còmplice, encara que sigui el públic. Així que jugarem i, no en tingueu cap dubte, RIUREM. Riure és la millor teràpia.

Bruno Oro

Data: 27/01/2018
Horari: De 10 a 14h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/masterclass/comedia-bruno-oro-2018/


         MEDUSA BOX

MEDUSA BOX
Indie-rock, La Bisbal d'Empordà
23:00h 
TAQUILLA INVERSA
Bandcamp     Facebook

Medusa Box son cinc nois joves, de l’Empordà, amb base a la Bisbal, i si els vas a veure tocar, sentiràs rock. L’últim any s’han donat a conèixer amb la maqueta que ells mateixos distribueixen, "Last Idiot Kids" (2013), que recull vuit temes propis en anglès. El seu primer disc "Pay For It" va veure la llum l'estiu del 2015 i l'octubre del 2017 van treure el segon treball "Nothing Behind All Of These Masks" que venen a presentar a La Jazz Cava.

Data: 27/01/2018
Horari: 23:00h
Lloc: Jazz Cava

+ info: http://www.jazzcava.com/


         Viatges i cartes EL PROFESSOR GINESTET

Viatges i cartes es un monòleg i a la vegada  un espectacle de màgia d’aprop amb cartes i alguns altres elements, on un sol actor il·lusionista, el Professor Ginestet, relata, més o menys en clau d’humor, aventures i desventures viscudes en diferents viatges que ha fet al llarg i ample del planeta, visitant països de quatre continents en els que s’ha trobat amb altres mags i prestidigitadors que l’han inspirat .

Ha conegut mestres i farsants d’Amèrica, Àsia, Àfrica… i d’ells ha aprés tècniques noves, diverses i molta  xerrameca.

Viatges i cartes
EL PROFESSOR GINESTET
27/01/2018
19:00h | 80 minuts
Màgia d’aprop
Espectacle en català
Per a tots els públics

Data: 27/01/2018
Horari: 19:00h I 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/viatges-i-cartes-19h/


         La Soul Machine + Damià Àlvarez

La Soul Machine presenta a La Cabra el seu tercer disc, ‘Una nota a la nevera’, que els consolida com un dels grans referents del soul i l’R&B a Catalunya. Amb 15 anys de carrera a les esquenes, la banda del Priorat arriba a Vic disposada a descarregar tot el seu groove i la connexió amb el públic que caracteritza els seus directes. Els acompanyarà el cantautor osonenc Dami Àlvarez amb la seva banda.

DATA27-01-2018
HORARI22:30 - 01:00
GÈNERESOUL / RHYTHM'N'BLUES
PREU8.00€ ANTICIPADA / 12.00€ TAQUILLA

Data: 27/01/2018
Horari: 22:30h
Lloc: La Cabra

+ info: http://www.lacabra.cat/?spectra_events=cap-dany-la-cabra


         Laboratori obert de traducció col·laborativa

Laboratori obert de traducció col·laborativa
27 i 28.01.18

A càrrec d’Stephen Wright

Dissabte 27 de 17.00 a 20.00 h 
Diumenge 28 d’11.00 a 14.00 h

A ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1. Vic)

TALLER GRATUÏT

 

ACVic Centre d'Arts Contemporànies acull aquest laboratori de traducció col·laboratiu per traduir al català i al castellà Toward a Lexicon of Usership (2013), un petit llibre teòric que busca investigar les implicacions en l'art, el coneixement i l'acció política de la creixent importància de l'usuari com una categoria estètica i político-econòmica.

El laboratori de traducció col·laborativa del llibre de Stephen Wright Toward a Lexicon of Usership (2013) que va començar a Can Serrat Art Residency al novembre de 2017, continuarà el seu itinerari a través d'altres centres de producció de Catalunya: La Escocesa (22, 23 i 26 de gener de 2018) i ACVic (27 i 28 de gener de 2018).

"En quatre sessions, diumenges a la tarda durant el mes de novembre a Can Serrat, ens vam proposar posar a prova i verificar una hipòtesi audaç i no provada: que llegir un text és, en essència, traduir, contrastar i tornar a traduir aquest text. Això significaria que l'ús simple d'un text, llegir-lo de veritat, seria portar-lo literalment a la vida i a les paraules d’un idioma diferent. Cap (o pocs) de nosaltres érem traductors experts; cap tenia realment temps per traduir un llibre, però aquest era el fons de la qüestió: el desig de llegir el text col·lectivament va permetre que una traducció (de fet, dues traduccions: una, al català i l'altra, al castellà) sorgís sense convertir-se en un treball!

En els propers mesos, a partir de mitjans de gener, portarem aquests laboratoris oberts de traducció wiki en diferents formats i llocs, obrint-los a nous usuaris, però al mateix temps confiant en un grup central compromès: el dels que han estat en el projecte des del principi, i a qui se’ls pot demanar que supervisin la versió final, que es publicarà digitalment i en edició impresa a la primavera de 2018."

Stephen Wright

Coordina: ACVic Centre d'Arts Contemporànies, Anna Dot i Blai Marginedas

Amb la col·laboració: Hangar, Can Serrat, La Escocesa, Nau Coclea i Rocaumbert. Xarxaprod

Data: Del 27/01/2018 al 28/01/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/programacio-de-cursos/2524-toward-a-lexicon-of-usership


         CLARA PEYA

CLARA PEYA
Cançó d'autora, Bcn
19:00h 
12€/8€(ANTICIPADA)

Clara Peya presenta el seu setè treball "Oceanes" (2017), un homenatge a les dones a través de l’aigua en format trio.

Clara Peya, pianista i compositora, considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Graduada en piano clàssic a l’ESMUC (2007), va cursar estudis Superiors de jazz i modern al Taller de músics de Barcelona.

Ja ha presentat set discs sota el seu nom: "Declaracions" (2009), "+Declaracions" (2010), "Tot aquest silenci" (2011), "Tot aquest soroll" (2013), "esPIral" (2014), "Mímulus" (2015) i "Oceanes" (2017), on han col·laborat músics com Silvia Perez Cruz, Judit Neddermann, Toni Pagès, Vic Moliner, Alessio Arena, Ferran Savall, Aleix Tobias, Adrià Plana, Dídac Fernández o Pau Figueres entre d’altres.

Actualment està en plena gira del seu setè disc "Oceanes" (2017), composant la banda sonora per l’adaptació de Jane Eyre dirigida per Carme Portaceli i fent gira de l’espectacle Pluja amb Guillem Albà.

Data: 28/01/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Jazz Cava

+ info: http://www.jazzcava.com/


         
S'estan mostrant 10 activitats (21-30) de 56
123456Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.