AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Fem un musical: Grease

Un dels musicals més populars de la història

Torna una nova edició en el marc de L’Atlàntida Educa de Fem un musical, un projecte escènic participatiu protagonitzat per alumnes de secundària i batxillerat de Vic, que hauran superat prèviament un càsting. Sota la direcció d’Antoni Font, un dels musicals més coneguts i divulgats arreu del món: Grease! Amb la complicitat de Vic Jove.

Divendres 3 de maig, a les 20.30 h
Dissabte 4 de maig, a les 18.00 h

Data: Del 03/05/2019 al 04/05/2019
Horari: Divendres, 3 de maig a les 20.30 h / Dissabte, 4 de maig a les 18 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: http://www.latlantidavic.cat


         Matx d’improvisació

 03/05/2019 a les 21:30h
 04/05/2019 a les 21:30h

SINOPSI
Des de l’associació Etcètera Teatre hem recuperat el Matx d’improvisació, iniciativa nascuda ara fa cinc anys de la mà de Ventall Teatre. Un esdeveniment que reuneix diferents persones interessades en fer teatre d’improvisació de la comarca d’Osona. Esdevé un aprenentatge pels actors i, pel públic és una oportunitat de veure un gènere de teatre diferent del que es programa a nivell local.

Quatre equips s’enfronten a una competició d’improvisacions. Han de preparar situacions teatrals en 30 segons per representar-les tot seguit davant del públic. Aquest, serà l’encarregat d’escollir la millor improvisació. Divendres es disputaran les semifinals i el dissabte els partits pel tercer i quart lloc i la gran final. Els equips estaran formats per diferents actrius i actors de la comarca d’Osona i es tracta d’una iniciativa oberta a tothom.

Matx d’improvisació
ETCÈTERA TEATRE

 03/05/2019 a les 21:30h
 04/05/2019 a les 21:30h
 120 minuts
 Improvisació
 Espectacle en català
 Per a tots els públics
 3€

Data: Del 03/05/2019 al 04/05/2019
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/matx-dimprovisacio-maig-2019/


         16a Mostra d'Entitats i Músiques de Vic

6a Mostra d'Entitats i Músiques de Vic: torna la cita anual del teixit associatiu de la ciutat

Un any més, el dissabte 4 de maig, la ciutat de Vic celebra la 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Una vuitantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans, es trobaran a la rambla del Passeig i la rambla del Carme, de 5 de la tarda a 9 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al si de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.

La novetat d’enguany és la participació d’entitats religioses, ja que són entitats sense ànim de lucre i, per tant, s'ha considerat que també hi han de tenir cabuda. La ciutat compta a dia d’avui amb vint-i-sis entitats religioses de vuit confessions diferents.

De nou, es comptarà amb la decoració dels espais on es desenvoluparan les activitats elaborada, enguany, per sis entitats de la ciutat. També, es tornaran a col·locar unes instal·lacions aèries en forma de mans acompanyades de paraules vinculades a la tasca del tercer sector que aportaran visibilitat i color a la Mostra.

La programació de les diferents activitats de la Mostra d’enguany està distribuïda al llarg del recorregut en quatre espais senyalitzats: l’escenari rambla del Passeig, l’escenari rambla del Carme, l’espai cinema i l’escenari del 21è Festival Jazz Vic. En aquests punts s’hi realitzaran tot tipus d’activitats: un recital de poesia; actuacions de música i dansa diverses; l’espectacle infantil Voltem pel món buscant contes, etc., com també activitats organitzades per les mateixes entitats.

Un altre element a tenir en compte en d’aquesta edició, és el manteniment de la Fira de la Cooperació dins de la Mostra, ja que l’any 2016 es va fer per primera vegada i se’n van treure valoracions molt positives.

Pel què fa a les Músiques de Vic, hi haurà diverses actuacions musicals i de ball, la majoria impulsades per les pròpies entitats de la ciutat. Enguany, cal destacar les actuacions musicals de dues esglésies evangèliques i de la Coral Cantanna, que participen a la Mostra per primera vegada. També es podrà gaudir de l’actuació de La Serra Music Band, un grup de joves de la Fundació Projecte i Vida, així com un concert de la mà d’Andreu Moreno, en el marc de la celebració del 21è Festival Jazz Vic a l’escenari Alhambra, situat a la plaça del Carbó. La jornada finalitzarà amb l’actuació del grup de versions osonenc Les Tietes Queques.

 

Un any més, una 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, més participada i plena d’activitats que mai. Hi vindràs?

 

Dia: dissabte, 4 de maig

Hora: de 17 a 21h
Lloc: rambla del Passeig i rambla del Carme de Vic

 

Consulta la programació a l'enllaç que trobaràs a continuació

Data: 04/05/2019
Horari: De 17 a 21h
Lloc: Rambla del Passeig i del Carme

+ info: https://gallery.mailchimp.com/e51f3f937e/files/ff670abf-2f48-4469-a409-1e0d2177bff9/Flyer_16a_MEMVIC.pdf


         El maquinista de la general

PROPERA SESSIÓ // 07-05-2019 // Sessió BCN Sant Jordi Film Festival | 21è Alhambra Festival Jazz Vic
El maquinista de la general // Clyde Bruckman, Buster Keaton, EUA, 1926

Fitxa tècnica

Producció: Buster Keaton Productions i Joseph M. Schenck Productions
Guió: Buster Keaton i Clyde Bruckman
Música: 
Muntatge: Buster Keaton i Sherman Kell
Durada: 1 h 7 min
Intèrprets: Buster Keaton, Marion Mack, Glen Cavender, Jim Farley


Johnnie Gray (Buster Keaton) treballa de maquinista de ferrocarril quan esclata la guerra civil americana. La seva xicota (Marion Mack), queda decebuda quan l´exèrcit sudista no l´accepta perquè consideren que és més útil en la seva feina. 

Tot i que va ser un un fracàs de crítica i va fer trontollar l’economia de Buster Keaton, el pas del temps ha fet justícia i avui està considerada una de les obres cabdals de la història del cinema. El veritable protagonista és la màquina de vapor, The General, que Keaton utilitza tant per construir gags com per desenvolupar una impressionant persecució. L’habilitat i l’enginy del director a l’hora de filmar dins del tren en marxa encara avui desperta admiració.

 


Buster Keaton 
Nascut el 1895 a Kansas, va debutar en el llargmetratge amb Tres edades (1923), iniciant una filmografia amb títols de la qualitat de La ley de la hospitalidad (1927), Siete ocasiones (1925), El héroe del rio (1928) i El maquinista de la general. Va morir a Los Angeles el 1966.

Pel·lícula programada en col·laboració amb el Sant Jordi BCN Film Festival i en el marc de l´Alhambra Festival Jazz Vic.

La sessió comptarà amb acompanyament musical en directe de Marc Vernis.

Dimarts, 7 de maig. 21:30 h
Idioma: muda
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic.

Data: 07/05/2019
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=549


         Club de lectura en francès: La verité sur l’Affaire Harry Quebert de Joël Dicker

A la tertúlia del mes de maig comentarem el llibre La verité sur l’affaire Harry Quebert de Joël Dicker.

Un thriller absorbent que es va convertir en un best-seller internacional amb més de cinc milions d’exemplars venuts arreu del món i traduït a una quarantena de llengües. La novel·la ha estat guardonada amb prestigiosos premis a França com el Gran Premi de novel·la de l’Acadèmia Francesa i el Premi Goncourt dels estudiants. Recentment se n’ha fet l’adaptació per a sèrie de televisió.

L’autor, Joël Dicker, nascut a Ginebra, està llicenciat en Dret, tot i que no ha exercit mai perquè la seva vocació era ser escriptor. Va escriure La verité sur l’Affaire Harry Quebert amb només 27 anys i aquesta ja era la seva tercera novel·la. 

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 18:45 h. a la Biblioteca Joan Triadú.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura, podeu passar a recollir el llibre a la Biblioteca.

Data: 08/05/2019
Horari: 18:45h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Microvisor. Tertúlies de cinema

Amb Toni Garcia

Organitza Cineclub i Ateneu de Vic

Data: 09/05/2019
Horari: 21:00h
Lloc: Casino de Vic


         Marc Casas i Guillem Plana

Un duo de vibràfon i guitarra elèctrica

Basant-se en estàndards del jazz i sense renunciar a l’expressió més contemporània dels seus instruments, Marc Casas i Guillem Plana proposen un llenguatge propi que els permet desenvolupar una complicitat dalt de l’escenari i que es transmet al públic amb la seva sonoritat singular i original.

Data: 09/05/2019
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: http://www.latlantidavic.cat


         Producció EMVIC. Música de relat: Peer Gynt

Nova proposta de l’orquestra simfònica i els cors de l’EMVIC

Henrik Ibsen va escriure l’obra teatral Peer Gynt el 1867 amb una suite musical de vint-i-dos números del seu amic, Eduard Grieg. Posteriorment, Grieg va seleccionar-ne vuit i els va arranjar i reorquestrar per orquestra simfònica. La producció EMVIC 2019, a càrrec de l’orquestra simfònica i cors, us proposa la versió original que acompanyava l’obra d’Ibsen.

 

Data: 10/05/2019
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: http://www.latlantidavic.cat


         LACTIUM, LA MOSTRA DE FORMATGES CATALANS

11 i 12 de maig 2019
Parc Jaume Balmes, Vic


Horaris:
Dissabte de 10'00h a 22'00h
Diumenge de 10'00h a 20'00h

Tipus d'entrada:
Entrada Gratuïta

 

L'onzena edició de LACTIUM, la mostra de formatges catalans, tindrà lloc tindrà lloc al Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic els propers 11 i 12 de maig de 2019.

Per tercer any, la Mostra està co-organitzada per l'OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic) i ACREFA (Associació de ramaders i elaboradors de formatge artesà).

LACTIUM, la mostra de formatges catalans esdevindrà la Festa del Formatge Català, reunint el mercat de formatges més gran de Catalunya, i un potent i original programa d’activitats entorn a la cultura del formatge artesà.

Una mostra amb més de 200 formatges i 40 formatgeries artesanes d’arreu del país, que oferiran degustacions i venda al tall dels seus formatges, maridades amb la presència d’artesans i productes agroalimentaris complementaris al formatge, els Amics del Formatge.

Un programa d’activitats per a tots els públics que combinarà activitats familiars i activitats formatgeres, especialment per als apassionats i bocafins del formatge, on podran descobrir i aprendre les singularitats i valors dels formatges catalans, artesans i autèntics.

Una nova edició del Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya, un dels concursos de referència, amb un prestigiós jurat i el “Premi Millor Formatge Català LACTIUM 2019".

Data: Del 11/05/2019 al 12/05/2019
Horari: De 10'00h a 22'00h
Lloc: Parc Balmes

+ info: https://vicfires.cat/lactium-la-mostra-de-formatges-catalans


         Carpe Noctem

SINOPSI
Pelat i Pelut és un grup format per músics arrelats a la Plana de Vic, terra de poetes. La seva música té un caràcter festiu, encomanadís i ballable.

Es declaren “rumberos”, i fan una música d’arrel catalana que porten al seu terreny a partir de versions i temes propis. Les seves cançons parlen de coses quotidianes sempre de manera alegre i amb energia.

A finals de 2017 van començar a experimentar amb poesia a partir de poemes d’autors que els atreien. És a partir de la veritat de la poesia que van començar a musicar textos de diversos poetes amb el tret comú de convertir els seus poemes en rumbes.

Pelat i Pelut fan una aposta valenta i gairebé irreverent posant de costat dos gèneres artístics ben diferents.

Carpe Noctem és el resultat d’una tria personal de poemes d’autors osonencs i de poetes que tenen com a fil conductor la nit.

Carpe Noctem
PELUT I PELAT

 11/05/2019 a les 21:30h
 60 minuts
 Espectacle poètic i musical
 Espectacle en català
 Per a tots els públics
 8€

Data: 11/05/2019
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/carpe-noctem/


         
S'estan mostrant 10 activitats (41-50) de 71
12345678Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.