AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

QUARTET GERHARD Grans Concerts 2018

El jove quartet català que triomfa a Europa

 
La formació catalana s’ha consolidat com un dels quartets amb més projecció a nivell europeu i torna a Vic per presentar el seu nou disc amb Harmonia Mundi. Guanyador de diversos premis nacionals i internacionals, el Quartet Gerhard ha participat a importants escenaris de l’escena mundial. Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, Radio Nacional de España, NDR i SWR (Alemanya), BBC (Regne Unit) i France Musique (França).
 
Lluís Castan i Judit Bardolet, violins
Miquel Jordà, viola
Jesús Miralles, violoncel
 
W. A. Mozart: Quartet en re menor K. 421
R. Gerhard: 1
J. Brahms: Quartet en la menor, op. 51/2 
 
A les 17 h xerrada divulgativa a l’entorn del concert a càrrec de Ramon Humet, compositor.
 
Durada: 1 h 10 min
Preu: 23 €

Data: 04/11/2018
Horari: 18:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/general/quartet-gerhard/


         Congrés: "Oliba de Vic. Un bisbe mil anys enrere"

Congrés: "Oliba de Vic. Un bisbe mil anys enrere"
 8-10 novembre 2018

Ara fa mil anys, Oliba de Cerdanya (971-1046), abat de Ripoll i de Cuixà, fou ordenat bisbe d’Osona. La seva important acció de gestió i renovació, duta a terme des d’aquesta posició preeminent, s’ha llegit des de la Renaixença essencialment com un impuls inicial en la història de Catalunya. Avui, la comprensió de la figura i l’actuació d’Oliba passa per una consideració àmplia del seu context vital, així com per la comparació amb altres prelats del seu temps en el marc de l’Europa occidental. El congrés internacional «Oliba de Vic. Un bisbe de mil anys enrere» es proposa de proveir aquesta perspectiva de la mà de reconeguts especialistes.

El Congrés s'organitza en tres sessions: la primera a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, la segona a la Universitat Autònoma de Barcelona i l'última al Museu Episcopal de Vic.

Inscripcions: congressos@edusantpacia.cat

Llengües: català, castellà, francès i italià.

Dates: 8, 9 i 10 de novembre de 2018

Data: Del 08/11/2018 al 10/11/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu Episcopal de Vic.

+ info: https://www.edusantpacia.cat/ca/comunicacio/agenda/congres-oliba-de-vic-un-bisbe-mil-anys-enrere/10/296


         Seminari fotogràfic amb Fernando Puche

A inicis de novembre tindrem el plaer de gaudir d’un seminari fotogràfic a càrrec de Fernando Puche, experimentat fotògraf que ha dedicat els últims anys a analitzar el paper de la fotografia de naturalesa dins de l’àmbit artístic i de la pròpia societat. És una activitat organitzada conjuntament amb el Grup Fotogràfic de Manlleu.

El seminari amb Fernando Puche està dissenyat per a transitar a través d’una sèrie de qüestions que són determinants per a la realització de la nostra obra fotogràfica. Qüestions que ens enfronten al treball ja fet, però també al nostre paper com a creadors d’imatges. Com sempre, cada persona tindrà que trobar les seves pròpies respostes, doncs cada camí que recorrem és únic.

Els principals objectius d’aquest curs teòric seran fer que els alumnes siguin capaços de descubrir d’on procedeixen les fotografies que fan, entendre com poden millorar el seu propi procés creatiu, fer-los conscients de la importància de que es qüestionin el treball realitzat per poder madurar com a fotògrafs i que introdueixin la reflexió dins de la seva particular “caixa d’eines”.

Disponible reserves i matrícula online a www.lafarinera.cat

Data: Del 09/11/2018 al 10/11/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: La Farinera CAVV

+ info: https://www.facebook.com/lafarinera.centredartsvisualsdevic/photos/a.1557053597849198/2262376300650254/?type=3&theater


         NO CREC EN TU. CANT ESPIRITUAL, RESSONS

Poesia, música i reflexió al voltant del cant espiritual

 
Una performance, una lectura-concert basada en el cant espiritual de Josep Palau i Fabre i les correspondències que té amb els dos grans cants espirituals que el precedeixen en el temps, el d'Ausiàs March i el de Joan Maragall. Les coincidències i divergències entre els tres textos es posen de manifest.
 
La música i la lectura dialoguen també entre elles i complementen els seus llenguatges i missatges fent-se còmplices i indestriables. En algun moment de l’espectacle, un àudio permet d’escoltar breument la veu de Palau i Fabre.
 
Josep Maria Balanyà, piano
Odile Arqué, lectur
Víctor Sunyol, guió
 
Estrena.
 
A les 21.30 h diàleg amb l’equip creatiu.

 
Durada: 50 min
Preu: 14 €
 

Data: 09/11/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/escenaris/no-crec-tu/


         Foramuralla

FORAMURALLA Festival de música
10 DE NOVEMBRE 2018 · A PARTIR DE LES 17 H

Desena edició del Foramuralla a L'Atlàntida
 
Organitzat per la Jazz Cava de Vic, el Foramuralla és un festival de música que pretén obrir-se a un ventall més ampli de públic, en un espai molt més gran però sense perdre la línia de programació eclèctica i de qualitat. En les anteriors edicions hi han passat grups internacionals com Flyte, Josh Rouse, Ryley Walker, The Wave Pictures o Calvin Johnson, i altres de nacionals com Mishima, La iaia, Manel, El Petit de Cal Eril, Bigott o Joana Serrat, entre molts d'altres.
 
Per a més informació consulteu el web www.foramuralla.cat.
 

Data: 10/11/2018
Horari: 17:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: www.foramuralla.cat.


         Humor humà

L’humor, imprescindible sempre i potser avui més que mai, és el denominador comú que agermana aquest conjunt d’històries. Humor subtil, irònic, elegant o destraler, n’hi ha tants de diferents, com diferent és l’estil i la procedència dels seus autors. Santiago Rusiñol, Jesús Moncada, Pere Calders i Josep Carner units pels enginyosos aforismes d’en Joan Fuster. La saludable pràctica de riure’s de la vida, dels altres o d’un mateix a través de paraules sàviament triades i d’una interpretació acurada de la T de Teatre Carme Pla.

Data: 10/11/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/humor-huma/


         PROPOSTES. BOWLING

ACTIVITAT LÚDICA - Sessió intensiva de bitlles americanes
Bowling Sucre (Carrer de la Llotja, 9)
Diumenge 11 de novembre
11:00h-13:00h
5€
Cal inscripció prèvia. Disponible a partir de les 16h del 10 de setembre.

PROGRAMA

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling porta els seus millors jugadors per a una masterclass pràctica d’aquest joc americà tan popular.

Ens explicaran les normes i les tècniques dels professionals.

Jugarem a les pistes del Bowling Sucre.

Data: 11/11/2018
Horari: D'11 a 13h
Lloc: Bowling Sucre

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-tardor-2018/bowling


         PROPOSTES. Meteorologia a l'abast de tothom. Amb Alfred Rodríguez Picó

ALFRED RODRÍGUEZ PICÓ
MASTERCLASS - Meteorologia a l'abast de tothom
CCVIC La Guixa (Pla del Maset, s/n)
Dijous 15 de novembre
19:00h
Activitat gratuïta
Entrada lliure

PROGRAMA

Explicació dels fenòmens meteorològics bàsics, com el vent, les tempestes, pedregades, llamps i trons, neu… Mapes isobàrics, punts claus del canvi climàtic i també uns apunts de temps i salut: com ens afecten els canvis de temps a nivell físic i anímic. Amb un llenguatge planer i amè.

Alfred Rodríguez Picó

Alfred Rodríguez PicóAmb nou anys va instal·lar el primer observatori meteorològic a la terrassa de casa amb aparells comprats a can Raig, a la Rambla.

Amb 16 anys va començar a treballar a Radio Barcelona i a fer el temps per diversos diaris. Quan per les festes de Nadal, Setmana Santa o estiu tothom marxava de vacances, feia les previsions i dibuixava els mapes del temps per La Vanguardia, El Correo Catalán, El Noticiero Universal o Diario de Barcelona i posteriorment pel Mundo Diario, Catalunya Expres, Avui o El Periódico.

El 1983, amb la creació de Catalunya Radio i, uns mesos més tard, de TV3, la seva vida professional va donar un tomb. Una etapa de 20 anys als mitjans públics catalans que van acabar el per fer un programa setmanal a Barcelona Televisió

La meteorologia continua essent una passió que, fins i tot, ha augmentat en el temps. Dona conferències sobre meteorologia iha portat a terme espectacles de dansa, música clàssica, fenòmens meteorològics i imatges impactants al Kursaal de Manresa i al Teatre Auditori de Granollers. 

És autor dels llibres: Quin temps farà?, Observant el temps, Contes del nen del temps, El temps, a temps, Al cel cabretes i Barcelona Panoràmiques meteorològiques.

Des de febrer de 2016 és director de l’empresa TAIKOMETEOROLOGIA, dedicada a prediccions meteorològiques per empreses.

www pico.cat

Data: 15/11/2018
Horari: 19:00h
Lloc: CCVIC de la Guixa

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-tardor-2018/alfred_rodriguez_pico


         TRIO BARCELONA: 50 ANYS Grans Concerts 2018

TRIO BARCELONA: 50 ANYS Grans Concerts 2018
16 DE NOVEMBRE 2018 · 20.30 H

COMPRAR
trio_barcelona
Un trio històric de la música catalana
 
Aquest 2018 en Gerard i en Lluís Claret celebren el cinquantè aniversari d’inici de la seva carrera professional. Durant aquest període, la seva activitat amb el Trio de Barcelona que van formar amb Albert Attenelle va suposar un dels períodes més intensos de la seva carrera. Durant tretze anys van compartir escenaris arreu d’Europa i van enregistrar diversos discs. Conjuntament van fundar l’Escola de Música de Barcelona i van impartir el Curs Internacional de Música de Vic durant vint anys.
 
Gerard Claret, violí
Lluís Claret, violoncel
Albert Attenelle, piano
 
L. V. Beethoven: Trio núm. 7 en Si b major, op. 97: “Arxiduc”
F. Mendelssohn: Trio núm. 1 en Re menor, op. 49
 
A les 19.30 h xerrada divulgativa a l’entorn del concert a càrrec dels mateixos intèrprets.
 
Durada: 1 h 10 min
Preu: 28 €
 

Data: 16/11/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/general/trio-barcelona-50-anys/


         Kabarett Protokoll

Kabarett Protokoll
CIA. LA BACANAL

 17/11/2018
 21:30h | 60 minuts
 Cabaret
 Espectacle en català
 Per a tots els públics

 

Un actor amb idees,
una directora d’ideals,
una dramaturga estressada
i un pianista lacònic
assagen alguna cosa
que vol ser un espectacle de cabaret.
Bé, ho intenten.
Però passen coses.
Ja ho té això d’assajar amb públic.
Coses de l’assaig i coses del directe.
Ells s’ho han buscat.
Afortunadament, només és un assaig.
Ja estrenaran algun dia.

Data: 17/11/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/kabarett-protokoll/


         
S'estan mostrant 10 activitats (61-70) de 84
123456789Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.