Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016
AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Assajos de Xicaramelles

Tornen els assaigs de Xicaramelles

La Coral Xicalla, un any més, comença a preparar les seves singulars cantades de caramelles i corrandes. T'hi vols apuntar?
Si tens ganes de passar una bona estona, conèixer gent, fer país, fer música,... Vine els dilluns de les 21:30 a les 23h al centre cívic de sta. Anna de Vic. Per altra banda, si teniu fills, amics, néts, nebots,... amb ganes de cantar i passar-s'ho bé, assagem tots els dissabtes d'11 a 13h al mateix lloc. 

Per dubtes o aclariments ens podeu localitzar a: coralxicalla@gmail.com, @coralxicalla, www.coralxicalla.pagina.cat, www.facebook.com/coralxicalla/

Data: Del 22/01/2018 al 24/03/2018
Horari: 21:30h
Lloc: CCVIC Santa Anna

+ info: http://www.coralxicalla.pagina.cat


         LLIBRES PER CREMAR, D’AMÉLIE NOTHOMB

Gelosia, interessos, poder i instint de supervivència
 
Una obra de la reconeguda autora belga Amélie Nothomb. Aquesta versió inèdita al nostre país està dirigida per Blanca Bardagil i interpretada per Ramon Vila, Roger Batalla i Paula Sunyer. Després de l'estrena a Vic, el muntatge farà temporada a la sala Maldà de Barcelona.
 
Autor: Amélie Nothomb
Direcció: Blanca Bardagil
Intèrprets: Ramon Vila, Roger Batalla i Paula Sunyer
 
Estrena
 
A les 22 h diàleg amb l'equip creatiu.

 
Durada: 1 h 30 min
Preu: 16 €

Data: 26/01/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: http://latlantidavic.cat/programacio/general/llibres-cremar-damelie-nothomb/


         Laboratori obert de traducció col·laborativa

Laboratori obert de traducció col·laborativa
27 i 28.01.18

A càrrec d’Stephen Wright

Dissabte 27 de 17.00 a 20.00 h 
Diumenge 28 d’11.00 a 14.00 h

A ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1. Vic)

TALLER GRATUÏT

 

ACVic Centre d'Arts Contemporànies acull aquest laboratori de traducció col·laboratiu per traduir al català i al castellà Toward a Lexicon of Usership (2013), un petit llibre teòric que busca investigar les implicacions en l'art, el coneixement i l'acció política de la creixent importància de l'usuari com una categoria estètica i político-econòmica.

El laboratori de traducció col·laborativa del llibre de Stephen Wright Toward a Lexicon of Usership (2013) que va començar a Can Serrat Art Residency al novembre de 2017, continuarà el seu itinerari a través d'altres centres de producció de Catalunya: La Escocesa (22, 23 i 26 de gener de 2018) i ACVic (27 i 28 de gener de 2018).

"En quatre sessions, diumenges a la tarda durant el mes de novembre a Can Serrat, ens vam proposar posar a prova i verificar una hipòtesi audaç i no provada: que llegir un text és, en essència, traduir, contrastar i tornar a traduir aquest text. Això significaria que l'ús simple d'un text, llegir-lo de veritat, seria portar-lo literalment a la vida i a les paraules d’un idioma diferent. Cap (o pocs) de nosaltres érem traductors experts; cap tenia realment temps per traduir un llibre, però aquest era el fons de la qüestió: el desig de llegir el text col·lectivament va permetre que una traducció (de fet, dues traduccions: una, al català i l'altra, al castellà) sorgís sense convertir-se en un treball!

En els propers mesos, a partir de mitjans de gener, portarem aquests laboratoris oberts de traducció wiki en diferents formats i llocs, obrint-los a nous usuaris, però al mateix temps confiant en un grup central compromès: el dels que han estat en el projecte des del principi, i a qui se’ls pot demanar que supervisin la versió final, que es publicarà digitalment i en edició impresa a la primavera de 2018."

Stephen Wright

Coordina: ACVic Centre d'Arts Contemporànies, Anna Dot i Blai Marginedas

Amb la col·laboració: Hangar, Can Serrat, La Escocesa, Nau Coclea i Rocaumbert. Xarxaprod

Data: Del 27/01/2018 al 28/01/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/programacio-de-cursos/2524-toward-a-lexicon-of-usership


         La Soul Machine + Damià Àlvarez

La Soul Machine presenta a La Cabra el seu tercer disc, ‘Una nota a la nevera’, que els consolida com un dels grans referents del soul i l’R&B a Catalunya. Amb 15 anys de carrera a les esquenes, la banda del Priorat arriba a Vic disposada a descarregar tot el seu groove i la connexió amb el públic que caracteritza els seus directes. Els acompanyarà el cantautor osonenc Dami Àlvarez amb la seva banda.

DATA27-01-2018
HORARI22:30 - 01:00
GÈNERESOUL / RHYTHM'N'BLUES
PREU8.00€ ANTICIPADA / 12.00€ TAQUILLA

Data: 27/01/2018
Horari: 22:30h
Lloc: La Cabra

+ info: http://www.lacabra.cat/?spectra_events=cap-dany-la-cabra


         MEDUSA BOX

MEDUSA BOX
Indie-rock, La Bisbal d'Empordà
23:00h 
TAQUILLA INVERSA
Bandcamp     Facebook

Medusa Box son cinc nois joves, de l’Empordà, amb base a la Bisbal, i si els vas a veure tocar, sentiràs rock. L’últim any s’han donat a conèixer amb la maqueta que ells mateixos distribueixen, "Last Idiot Kids" (2013), que recull vuit temes propis en anglès. El seu primer disc "Pay For It" va veure la llum l'estiu del 2015 i l'octubre del 2017 van treure el segon treball "Nothing Behind All Of These Masks" que venen a presentar a La Jazz Cava.

Data: 27/01/2018
Horari: 23:00h
Lloc: Jazz Cava

+ info: http://www.jazzcava.com/


         Masterclass. Comèdia: Com fer riure. Amb BRUNO ORO

Comèdia: Com fer riure.

Fa molts anys que treballo amb la comèdia, i en segueixo sent un admirador. És el gènere més difícil i més sacrificat. Però també el més gratificant. Costa molt fer riure, i de vegades pensem que fer comèdia és allunyar-nos de la veritat, del drama. I no. La comèdia ha de tenir molta veritat. Els grans còmics han estat criatures tendres i sensibles que ens han fet riure perquè no ens volen fer plorar, tot i el seu drama intern: Chaplin, Woody Allen, Benigni, Rubianes…

què farem?

Treballarem amb improvisacions per explorar que la comèdia és música: tempo, sobretot, i ritme, modulació, etc.

Explorarem diferents personatges i situacions, per posar-nos al límit i treure elements impensables de dins nostre. – Provarem de construir un petit text de comèdia, que ens serveixi com a model per a assajar des de diferents punts de vista una mateixa escena, per buscar-li les diferents vessants de comèdia: realista, farsa, minimalista… –

Utilitzarem la música com a eina indispensable per nodrir la comèdia. Els bons actors còmics sempre acostumen a ser bons cantants, o bons músics. Em ve molt de gust aprendre de vosaltres, perquè la comèdia no s’ensenya, sinó que es comparteix. La tragèdia és més egoista, en aquest sentit. Però la comèdia no funciona sense una resposta, sense un còmplice, encara que sigui el públic. Així que jugarem i, no en tingueu cap dubte, RIUREM. Riure és la millor teràpia.

Bruno Oro

Data: 27/01/2018
Horari: De 10 a 14h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/masterclass/comedia-bruno-oro-2018/


         Viatges i cartes EL PROFESSOR GINESTET

Viatges i cartes es un monòleg i a la vegada  un espectacle de màgia d’aprop amb cartes i alguns altres elements, on un sol actor il·lusionista, el Professor Ginestet, relata, més o menys en clau d’humor, aventures i desventures viscudes en diferents viatges que ha fet al llarg i ample del planeta, visitant països de quatre continents en els que s’ha trobat amb altres mags i prestidigitadors que l’han inspirat .

Ha conegut mestres i farsants d’Amèrica, Àsia, Àfrica… i d’ells ha aprés tècniques noves, diverses i molta  xerrameca.

Viatges i cartes
EL PROFESSOR GINESTET
27/01/2018
19:00h | 80 minuts
Màgia d’aprop
Espectacle en català
Per a tots els públics

Data: 27/01/2018
Horari: 19:00h I 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/viatges-i-cartes-19h/


         CLARA PEYA

CLARA PEYA
Cançó d'autora, Bcn
19:00h 
12€/8€(ANTICIPADA)

Clara Peya presenta el seu setè treball "Oceanes" (2017), un homenatge a les dones a través de l’aigua en format trio.

Clara Peya, pianista i compositora, considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Graduada en piano clàssic a l’ESMUC (2007), va cursar estudis Superiors de jazz i modern al Taller de músics de Barcelona.

Ja ha presentat set discs sota el seu nom: "Declaracions" (2009), "+Declaracions" (2010), "Tot aquest silenci" (2011), "Tot aquest soroll" (2013), "esPIral" (2014), "Mímulus" (2015) i "Oceanes" (2017), on han col·laborat músics com Silvia Perez Cruz, Judit Neddermann, Toni Pagès, Vic Moliner, Alessio Arena, Ferran Savall, Aleix Tobias, Adrià Plana, Dídac Fernández o Pau Figueres entre d’altres.

Actualment està en plena gira del seu setè disc "Oceanes" (2017), composant la banda sonora per l’adaptació de Jane Eyre dirigida per Carme Portaceli i fent gira de l’espectacle Pluja amb Guillem Albà.

Data: 28/01/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Jazz Cava

+ info: http://www.jazzcava.com/


         El comte Arnau LLUÍS SOLER

Lluís Soler, un dels actors imprescindibles als escenaris del país, interpreta El Comte Arnau, la posada en escena d’un dels poemes més populars del dramaturg, novel·lista i poeta Josep Maria de Sagarra, una de les figures més destacades de la literatura catalana. Soler ha adaptat els 10.000 versos del text original per extreure’n 1.500 versos, en un exercici de síntesi que conté la substància dramàtica del poema.

L’adaptació, que ja es va poder veure fa uns anys al Grec Festival de Barcelona, se centra en el triangle amorós dels tres protagonistes: el comte Arnau, la seva esposa Elvira i l’abadessa Aledais. El comte Arnau és una de les obres més importants de la literatura trobadoresca catalana i parteix d’una cançó popular a la Catalunya pirinenca a finals del segle XVI. Narra la història d’un senyor feudal del Ripollès que maltractava els seus vassalls i seduïa les donzelles. Com a càstig per totes les seves malifetes, el comte haurà de cavalcar eternament al llom del seu cavall.

El comte Arnau
LLUÍS SOLER
 03/02/2018
 21:30h | 60 minuts
 Lectura dramatitzada
 Espectacle en català
 Per a tots els públics

Data: 03/02/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/el-comte-arnau/


         Masterclass. Teatre i vers amb Lluís Soler

Teatre i vers: La partitura del vers

La Masterclass consistirà, després d’una introducció sobre el vers i totes les qüestions tècniques  que l’envolten, en treballar textos teatrals en vers per veure l’aplicació  pràctica de la teoria a l’escenari. Com convertir l’artifici del vers, en un discurs natural i verídic per  l’actor-actriu que el diu i per  l’espectador que l’escolta.

Data: 03/02/2018
Horari: De 10 a 14h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/masterclass/teatre-i-vers-lluis-soler-2018/


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 19
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.