AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Col·lecció permanent del Museu de l'Art de la Pell

Dedicat a les arts decoratives i aplicades a la pell, s’hi exhibeix la col·lecció centrada en objectes elaborats totalment o parcialment amb pell. La tipologia de les peces és heterogènia, baguls, paravents, frontals d’altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, màscares, figures per a teatre d’ombres, etc.

Les peces, de gran riquesa artística, són de procedència i èpoques molt diverses i mostren una gran varietat de tècniques del treball de la pell. Destaca la tècnica del guadamassil (pell daurada i policromada) utilitzada per a la confecció de revestiments murals, frontals d’altar, paravent, etc. També cal remarcar l’aplicació del cordovà (pell de cabra de gran qualitat) a arquetes i caixes.

La col·lecció permanent permet fer un recorregut per la història de les arts decoratives i sumptuàries europees, amb incursions a altres cultures, com la xinesa o africanes, a partir del treball artístic de la pell.

De dimarts a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h
Dissabtes d’11h a 14h i de 16h a 19h. Diumenges i festius d’11h a 14h.

Dia 24 i 31 de desembre de 10h a 13h
El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el dilluns de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.
Venda d’entrades fins a mitja hora abans de tancar.

Data: Del 01/01/2017 al 31/12/2019
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat


         Exposició "L'ull d'Avui"

"L'ull d'Avui" de Xevi Pujol. 

Exposició de pintura

Data: Del 02/01/2019 al 28/02/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: Bar Restaurant l'Atlàntida

+ info: https://www.facebook.com/hola.atlantida/


         “Josep Maria Pericas i Morros. 1881-1966. Arquitecte”,

Del 24 de gener al 28 d’abril, el Museu de l’Art de la Pell acull l’exposició “Josep Maria Pericas i  Morros. 1881-1966. Arquitecte”, organitzada per la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

L'acte d'inauguració serà el dijous 24 de gener a 2/4 de 8 del vespre al Museu de l'Art de la Pell (Carrer de l'Arquebisbe Alemany, 5, 08500 Vic)

Josep M. Pericas (Vic, 1881 - Barcelona 1966) forma part de la primera generació d’arquitectes noucentistes, conjuntament amb el seus amics i companys Masó i Jujol, i assenyala l’expressió més clara i evolutiva del noucentisme.

En els inicis, sempre des de les directrius artístiques del bisbe Torras i Bages que proposen un clar enfrontament amb el modernisme imperant, és la figura d’Antoni Gaudí qui orienta el seu primer discurs plàstic. De forma gairebé immediata, d’acord amb una valoració personal de l’arquitectura popular, del medievalisme, en concret de l’esquematització de l’art romànic per un cantó; i per altra, de la voluntat de modernització, entesa com una aproximació al moviment arquitectònic centreeuropeu, dirigit des del moviment de la sezecion vienesa, la seva arquitectura evoluciona cap a un estil propi.

La segona dècada del segle XX, és la plenitud d’aquesta voluntat d’evolució i creació de l’arquitectura de Pericas, que corre paral·lela als corrents europeus més avançats. Els nous camins que seguirà l’arquitectura catalana al final d’aquest període de caràcter més conservador, classicista i acadèmic, incideix de forma subtil en la seva obra que assimila poc a poc aquests conceptes, sense perdre en cap moment la força del seu estil personal totalment consolidat.

Josep M. Pericas, conjuntament amb Rafael Masó representen la vàlua de l’arquitectura catalana en aquest període postmodernista i fins a l’entroncament als principis racionalistes, que a Catalunya va significar el moviment del G.A.T.P.A.C.

L’exposició repassa l’obra de Josep Maria Pericas i Morros (Vic 1881- Barcelona 1966) un dels arquitectes catalans més importants del segle XX. Molt vinculat a Osona, la seva figura és encara avui desconeguda tot i haver projectat obres de gran interès com les cases Bayés, Colomer i la Font de Sant Pere a Vic; l’església de Rocaprevera a Torelló o les restauracions de les esglésies de Santa Maria de Manlleu o Sant Andreu de Tona, entre moltes altres. A Barcelona va ser autor també del Monument a Mossèn Cinto Verdaguer. La mostra és el resultat d’anys de recerca al què s’ha de sumar l’esforç per reunir plànols, objectes i mobles de diferents col·leccions privades. L’objectiu és donar a conèixer una visió àmplia de la seva arquitectura i també dels elements decoratius i dissenys que ajuden a copsar el seu ric univers creatiu.

Organitza: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de les Comarques Centrals
Col·labora: Ajuntament de Vic, Museu de l'Art de la Pell, Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura, La Caixa, Institut Puig-Porret

Data: Del 24/01/2019 al 28/04/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: https://www.arquitectes.cat/ca/cultura/exposicio/Pericas


         Exposició: La carn, d'Anna Viñas

Exposició: La carn, d'Anna Viñas
 
La sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors de Vic acollirà, del 26 de gener al 23 de febrer, l'exposició  "La carn" d' Anna Viñas.
 
Us convidem a visitar-la i a l'acte d' inauguració, que tindrà lloc el proper dissabte  26 de gener a les 12 del migdia.
 
 LA CARN

 Segons la mitologia grega, Pigmalió va ser capaç d'enamorar-se d'una escultura d'ivori, que ell mateix havia creat.
Si jo hagués inventat aquesta història, l'hauria dotat d'un final molt més realista i dramàtic. Jo hauria escrit el següent:
 
"I estimant com estimava la seva estimada figura, Pigmalió, de forma conscient i en plenes facultats mentals, s'equipà amb cisell i escarpa, i trencà un a un els llargs i blancs dits de les seves mans. Aquella nit tindria carn per sopar."
 
L'ésser humà és caníbal per naturalesa, i és que la humanitat és un  gran ramat que devora i destrossa tot allò del que en pot treure un profit. Devora els mars i les muntanyes. Es cruspeix allò que posseeix, i el que no, també. A imatge de Saturn, devora els seus propis fills privant-los d'oportunitats. Deixa rastre, banderes i fotografies per allà on passa. Es menja experiències, viatges i compres. En definitiva, mata per sobreviure.
I tot això, sempre, sota una pell de xai, blanca i pura com l'ivori.

 

Anna Viñas

Data: Del 26/01/2019 al 23/02/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: Sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors de Vic

+ info: http://www.caateeb.osona@apabcn.cat


         Exposició "Parelles Artístiques"

Els horaris per visitar l’exposició són els divendres i dissabtes de 18h a 20h.

La 13a edició de Parelles Artístiques ja està en marxa. Les 14 obres que han realitzat les parelles d’Osona, impulsades per Osonament, es presentaran el divendres 18 de gener a les 19.30h en un acte a la Sala d’Art i Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic, entitat que juntament amb BBVA CX, dóna suport al projecte des dels inicis. A banda de l’exposició de les obres, que romandrà en aquest espai fins el 23 de febrer, l’acte acollirà l’actuació d’una parella musical formada per un músic vinculat a Osonament i un músic extern, i un espectacle a càrrec d’una parella artística de dansa.

En el conjunt de Catalunya, en aquesta 13a edició hi participen vint centres de vuit comarques amb un total de 196 artistes, que han creat durant els darrers mesos un total de 99 obres per parelles o per grups. A partir d’aquest gener, els diferents territoris aniran organitzant les seves pròpies exposicions i el mes de maig es farà una mostra col·lectiva que reunirà totes les obres.

Les parelles que realitzen les obres estan formades per dos artistes, un dels quals està vinculat als recursos de salut mental participants. D’aquesta manera, des del projecte s’utilitza la metodologia del contacte social entre dues persones en una relació d’iguals, perquè està demostrat que és una de les estratègies més efectives per reduir l’estigma associat als trastorns de salut mental.

La imatge és de l’obra “Estudi de papallones” de Mònica Sala i Carla Serrat.

 

Data: Del 28/01/2019 al 23/02/2019
Horari: Divendres i dissabtes de 18 a 20h
Lloc: Fundació Antiga Caixa Manlleu

+ info: http://parellesartistiques.osonament.cat/


         EXPOSICIÓ PREMIS D'ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2018

La sala d’exposicions de la Seu de Vic del Col·legi d’Arquitectes acull l’exposició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2018. La mostra recull els 33 projectes seleccionats i premiats d’entre les 47 obres presentades a la 21a edició dels Premis, adscrites en una de les 4 categories: Arquitectura, Interiors, Paisatges i Efímers.
 
En el marc de l'exposició PREMIS D'ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2018,  us convidem a les xerrades informals INTERACCIONS amb Xevi Bayona; i LA CASA RETINA: UNA GUINEU DAMUNT LA NEU amb Arnau Vergés. El dia 21 de febrer a les 19h a la sala d'actes del COAC-Vic (Pl. Bisbe Oliba, 2)

Data: Del 29/01/2019 al 28/02/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: COAC-Osona (Pl. Bisbe Oliba, 2 - Vic)

+ info: https://www.arquitectes.cat/ca/cultura/exposicions/premis-arquitectura-girona-2018_vic


         Exposició "Versions 20x30"

Galeria Fotogràfica Tres-e-u: exposició "Versions 20x30"
De l'1 al 27 de febrer.

A partir del divendres, 1 de febrer, i fins el dia 27 de febrer, es pot visitar l'exposició "Versions 20x30" de la fotògrafa de Tona, Dolors Homs.

Lloc: C. del Pont, 10 (Pl. Gaudí)

Data: Del 01/02/2019 al 27/02/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: Galeria Tres-e-u

         VISITA GUIADA DELS DIUMENGES DE FEBRER 80è Aniversari del final de la Guerra Civil a Vic

Ruta per descobrir la transformació de Vic durant els anys de la Guerra Civil

Diumenges 3, 10, 17 i 24 de febrer
12h del migdia
Sortida de l'Oficina de Turisme
Preu 4€ adults / menors de 12 anys gratuït

Visita a càrrec de COOLTUR, empresa de Turisme Cultural
Amb reserva prèvia

Data: Del 03/02/2019 al 24/02/2019
Horari: 12:00h
Lloc: Sortida des de l'Oficina de Turisme

         Violències sexuals segons el paradigma de les violències de gènere, infermeria i disseny gràfic

Exposició ‘Violències sexuals segons el paradigma de les violències de gènere, infermeria i disseny gràfic’

Del 4 de febrer al 25 de febrer a la Torre dels Frares.

Data: Del 04/02/2019 al 25/02/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: UVic-UCC - Torre dels Frares

+ info: https://mon.uvic.cat/uviclife/event/violencies-sexuals-segons-el-paradigma-de-les-violencies-de-genere-infermeria-i-disseny-grafic/


         Cicle de conferències "Arqueologia d'Osona i des d'Osona

13 de febrer 
Localització, excavació i estudi de les fosses de la Guerra Civil a Prats de Lluçanés.
 

20 de febrer
Intervenció arqueològica a la Canònica de Vic

6 de març
El jaciment arqueològic d'Abasseya i la zona arqueològica de Jebel Barkal (Sudan)

Data: Del 13/02/2019 al 06/03/2019
Horari: 20:00h
Lloc: Espai Romeu – Biblioteca Joan Triadú

         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 27
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.