AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició ‘Dimonis. Ex-orcismes i in-orcismes’ de Verdaguer

El projecte expositiu i instal·latiu ‘DIMONIS’ creat per Cabosanroque (Laia Torrents Carulla i Roger Aixut Sampietro) és una proposta de la Fundació Jacint Verdaguer per al programa d’exposicions itinerants. És un projecte expositiu d’art sonor que se serveix de les llibretes escrites per Jacint Verdaguer entre el 1890 i el 1893 mentre assistia a sessions d’exorcismes en un pis de Barcelona, per reflexionar sobre el fenomen de la possessió i les seves implicacions socials, estètiques, biològiques i fins i tot teatrals. 

El resultat és una gran instal·lació sonora i plàstica de Cabosanroque, on no només s’involucren el coneixement de diferents disciplines sinó la connexió entre elles per arribar a un àmbit d’acció més ample. S’adreça a tot tipus de públic inclòs aquell qui no coneix o no li interessa l’obra del poeta.

L’exposició és troba a la nau central de la Pietat, i la podeu visitar gratuïtament. Hi ha diferents sessions que duren 40 minuts amb un aforament màxim per sessió de 25 persones, sense reserva prèvia. 

Horaris:

  • Dijous i divendres a les 17 h., 18 h. i 19 h. 
  • Dissabte a les 18 h., 19 h. i 20 h.
  • Diumenges i festius a les 10 h., 11 h. i 12 h. 

Data: Del 10/11/2021 al 09/01/2022
Horari: A consultar en la descripció
Lloc: Nau central de la Pietat

+ info: https://www.vicpuntzero.cat/exposicio-dimonis-ex-orcismes-i-in-orcismes-de-verdaguer/


         Exposició "Una revelació pròpia", de Maria Vernet

En el moment crucial que vivim és important la visualització de la dona més enllà dels estereotips, on sigui la protagonista activa i conscient en el procés d’adquisició de poder i de control sobre la vida, així com de la seva capacitat de fer eleccions en relació amb les institucions i les lleis. En aquest sentit, aquesta exposició és un tribut, un elogi i una evocació plausible i contundent de les dones en relació amb el canvi personal, polític i social.
 

"Una revelació pròpia" presenta una sèrie de retrats en pintura de dones més enllà dels estereotips, una temàtica connectada amb el quotidià, personal i real. Maria Vernet (Tarragona, 1979) ens mostra amb empatia i sororitat diferents realitats pròximes que desterren la diferència; presència i diversitat traspassen fronteres amb mirades particulars que commouen l'espectador.

La immigració, el canvi de gènere, el plantejament de la bellesa com a cànon establert, la lluita per la igualtat, l'embaràs en temps de covid-19, l'adolescència i la maternitat, la vellesa, la vida i la mort són temàtiques que apareixen en els retrats de les protagonistes, especialment escollides. Les pintures denoten una admiració cap a aquestes dones, sense nostàlgia i amb la passió de la primera trobada entre la matèria i la metafísica. Neix, així, una transcendència que evoca la lluita de la visibilitat activa i protagonista de la dona, sense reduir-ne la mirada només al ser vistes. Les dones no apareixen només com a retratades, formen part d'una mirada activa que atorga visibilitat, subratlla les persones, els sabers, els referents culturals i de gènere a partir de la revalorització de la identitat i de la subjectivitat pròpies.

Per l'artista art i vida són inseparables i més enllà del seu treball, que sent com un regal, planteja el concepte de la importància de l'ésser abans que el posseir. La seva obra de pintura i fotografia més recent destaca per una temàtica dedicada a la dona i la natura. El seu concepte manifesta un compromís social i reivindica la profunditat del sentir humà amb una figuració que sublima la bellesa fora dels cànons establerts. Maria Vernet dignifica l’exclòs i evoca l'acceptació del sofriment per convertir l'art en una forma d'humanitzar la vida.

L'exposició es podrà visitar del 12 de novembre al 19 de desembre.

Horari:
Matí: dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

 

 

Data: Del 12/11/2021 al 19/12/2021
Horari: A consultar a la descripció
Lloc: Temple Romà

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Exposicio-Una-revelacio-propia-de-Maria-Vernet


         Presentació del llibre "Cabells de gebre" de Teresa Sagrera

La novel·la se centra en la Blanca, una remeiera, llevadora i guaridora que va viure a Vila Maior al segle XIV. Perseguida per bruixa i metzinera, va cercar refugi al castell de Montsoriu, propietat d'una de les nissagues més poderoses del Principal, on va conèixer Bernat II, vescomte de Cabrera.

Teresa Sagrera (1966, Sant Pere de Vilamajor) és mestra i escriptora. Ha publicat diversos articles a la revista de difusió periòdica del Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor. El 2012 va quedar finalista del Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb Confidències d'una reina, editada el 2013. Ha publicat diversos relats i des del 2014 col·labora com a columnista al diari digital Nació Baix Montseny (Nació Digital) i a EL 9 NOU del Vallès Oriental. El 2019 va publicar Sal roja, en coautoria amb Ramon Gasch, i la novel·la juvenil Pots comptar amb mi.

A la presentació a Muntanya de Llibres Sagrera estarà acompanyada per Jesús Medina, director d'EL 9 NOU del Vallès Oriental.

Data: 12/11/2021
Horari: 19.00 h
Lloc: Llibreria Muntanya de Llibres

+ info: http://www.muntanyadellibres.com/


         La millor manera de donar una Benvinguda de Marta Comín

Quina és la millor manera de donar la benvinguda a un amic, una mascota, una classe d'escola bressol, un nadó recent nascut...?


Marta Comín ens explica com va fer el llibre BENVINGUDA i ens proposa un taller per construir un mòbil que doni la benvinguda a qui vulguem. 
 
Activitat Familiar per a 0-3

Inscripció prèvia: contacte@elpetittresor.com

Data: 12/11/2021
Horari: 11.00 h
Lloc: Llibreria El Petit Tresor

+ info: http://www.elpetittresor.com/


         Performance poètica "Viuen com si mai anessin a morir"

basada en la novel·la experimental Viuen com si mai anessin a morir (Aurora Cooperativa, 2021) de Ramon Furriols Franch.

Espectacle orquestrat en el submón pandèmic dels últims temps que treballa el pensament des d’una perspectiva performance multidisciplinar. Una oda al tempus fugit, que connecta diferents treballs de poesia, música i pintura concebuts a un petit soterrani de Vic.

L’acte anirà a càrrec de Ramon Furriols i altres artistes que l’acompanyaran en aquesta posada en escena pensada pel Cicle Amb Veu Pròpia.

Accés preferent amb inscripció prèvia a cultura@vic.cat.

Coorganitzat amb la Fundació Miquel Martí i Pol i l’Ajuntament de Tavèrnoles.

Data: 12/11/2021
Horari: 19.00 h
Lloc: Casino de Vic


         Dancing Vivaldi

Un viatge per la música barroca europea que ens connecta amb l’actualitat a través de la dansa


La música barroca és sens dubte una de les que connecta millor amb la societat actual i als gustos de les músiques del segle XXI. El seu ritme constant, sense els rubatos que arribarien 200 anys més tard i farien que la música entrés en el món de les emocions, la seva harmonia clara i alhora la complexitat contrapuntística enllacen perfectament amb músiques que podem escoltar en una emissora qualsevol d’avui en dia. No és casualitat que molts dels grans músics del jazz hagin fet versions en el seu estil d’obres com els concerts de Brandenburg o les fugues bachianes, i aquesta fermesa rítmica ens ha permès imaginar-nos una música perfectament coreografiable.

Data: 12/11/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/dancing-vivaldi_110795


         
S'estan mostrant 6 activitats (11-16) de 16
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.