AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició "Ferro, vent i aigua"

Del 26 de maig al 8 de juliol, a la sala del primer pis del centre cívic de la Serra-de-senferm de Vic hi podeu veure l'exposició "Ferro, vent i aigua". És una exposició dels molins de vent de la comarca d'Osona realitzada per Xavier Cervera i Jordi Cervera.

A la comarca d’Osona, els molins de vent per a l’extracció d’aigua o molins aiguaders, apareixen amb la revolució industrial i comencen a decaure amb l’arribada de l’electricitat. Durant aquest temps, aquests enginys proliferen allà on hi hagi necessitat de rec, substituint els animals de les sínies o facilitant l’extracció de l’aigua dels pous per dur-los cap als masos o les hortes.

Podeu veure l'exposició tots els dies feiners de les 4 a les 6 de la tarda, i per visitar l'exposició a altres hores podeu trucar al 938854970. 

Data: Del 26/05/2018 al 08/07/2018
Horari: De 16 a 18h
Lloc: CCVIC Serra-de-senferm

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/serra-de-senferm/noticies/exposicio-ferro-vent-i-aigua


         Exposició “Panoràmiques del món”

Fins el dia 8 de juliol, al Temple Romà exposició de fotografia de Joan Santaugini “Panoràmiques del món”.  Els horaris habituals, de dimarts a dissabte matins de 11 a 1 i tardes de 6 a 8. Diumenges a la tarda de 6 a 8.

"PANORÀMIQUES DEL MÓN" és un recull fotogràfic de paisatges en format panoràmic, fruit dels viatges de l'autor arreu del món i de la seva passió per la fotografia. Intenta mostrar la diversitat i bellesa que es pot trobar en diferents racons del planeta on la natura continua mostrant la seva força i riquesa. En aquest recull hi ha fotos de diferents païsis i continents. Indrets al costat de casa i d’altres a l’altra banda del planeta.

 

Data: Del 01/06/2018 al 07/07/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Temple Romà

         Exposició d'obres de Josep Maria Roma.

Exposició d'obres de Josep Maria Roma. 
Activitat de les V Jornades Horitzó Àsia.
Exposició d'obres de Josep Maria Roma

Espai Josep Vernis. Edifici B Miramarges (UVic-UCC)
Del dilluns 4 de juny al divendres 13 de juliol
Activitat gratuïta

Pintura, escultura, gyotaku, sumi-e i shodo.

 

Josep Maria Roma
Mestre de Sumi-e i aprenent constant d’aquestes arts orientals, Sumi-e, Shodō i Gyotaku.
Imparteix classes a Escoles, Centres Cívics, a la UVic-UCC i a l’Ateneu de Manlleu.

Data: Del 04/06/2018 al 13/07/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Espai Josep Vernis. Edifici B Miramarges (UVic-UCC)

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/mes-nits/mes-nits-2018/obres-de-josep-maria-roma


         PROPOSTA CCVIC. CREUANT FRONTERES

Creuant fronteres a Espanya i Europa

Propostes CCVIC primavera 2018

Inauguració i xerrada 11 de juny
Exposició de l’11 al 21 de juny
Taller formatiu 'Sobreviure als murs', 14 de juny
Exposició fotogràfica "Creuant fronteres a Espanya i a Europa"

- Selecció de fotografies que mostren les vulneracions dels drets humans que viuen les persones migrants i refugiades durant el viatge a través de les fronteres sud d'Espanya, així com d'altres murs d'Europa.

- L'exposició tindrà com a objectiu principal mostrar la realitat en aquestes fronteres destacant, a través de l'audiovisual i d'altres suports informatius, que aquestes situacions no només es donen com a conseqüència dels conflictes armats fora d’Europa, sinó que les polítiques espanyola i europea, tant a nivell de participació en l’origen dels conflictes, com a través de les seves polítiques públiques, són responsables de generar les vulneracions de drets humans que veiem a les fronteres.

Xerrada/Inauguració “Frontera Sud i les altres refugiades"

- Projecció d'algun dels vídeos de l'Informe Audiovisual que hem realitzat a partir de testimonis recollits a les fronteres sud espanyoles.

- Xerrada a càrrec dels fotoperiodistes autors de les imatges de l'exposició, sobre diversos contextos de persones refugiades a Europa i Espanya i la seva experiència sobre el terreny.

Taller formatiu “Sobreviure als murs” 

- Dirigit a adults a partir de 14-16 anys. Metodologia participativa i interactiva.

- Anàlisi dels contextos de les persones migrants i refugiades, durant la ruta migratòria i la seva situació a casa nostra. Els drets reconeguts i no aplicats, les vulneracions que es donen a les fronteres, els reptes d'Espanya com a país d'acollida i els interessos polítics i econòmics darrere d'aquestes situacions.

- Eines i recursos per passar a l'acció i a la mobilització a nivell local, fomentant la participació de tots i totes en la defensa dels drets humans a casa nostra.


A càrrec de NOVACT L'Institut Internacional per l’Acció Noviolenta

Web: www.novact.org
Promou accions internacionals de construcció de pau en situacions de conflicte. L’Institut neix dels esforços de la societat civil per contribuir a un món pacífic, just, digne i equitatiu.

Amb una xarxa d’experts i activistes a l’Orient Mitjà, Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia, NOVACT dona suport a moviments noviolents que treballen per la transformació social, i desenvolupa mecanismes d’intervenció civil pacífica per tal de protegir a poblacions vulnerables en situacions de violència.

Com un actor compromès i políticament independent, l’Institut promou accions, idees innovadores, investigacions i formació amb l’objectiu d’influir en les polítiques de defensa, seguretat i acció exterior a Europa i altres àmbits internacionals.  Amb seu central a la mediterrània ciutat de Barcelona, NOVACT és un projecte de Nova-Innovació Social. Nova està regida com una organització no governamental (ONG) i està qualificada davant les Nacions Unides. Rep el seu finançament de ciutadans compromesos i institucions públiques que li permetin mantenir la seva independència.

Data: Del 11/06/2018 al 21/06/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: CCVic Can Pau Raba

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-primavera-2018/creuant-fronteres


         Exposició "Metamorfosi"

Metamorfosi és una selecció de 12 il·lustracions de la col·lecció Papallones de Catalunya, que intenta despertar la fascinació per aquest grup, mostrant un tast de la gran diversitat present al territori. Es tracta d’il·lustracions d’estil realista però en composicions senzilles que posen de relleu la bellesa de les papallones i tots els seus detalls, i la seva relació amb les plantes que les acompanyen.

Les làmines exposades són reproduccions d’alta qualitat a 12 tintes sobre paper 100% de cotó Canson Etching Rag 310 gsm, que mostren amb una qualitat excepcional els detalls de la il·lustracions originals. La tècnica emprada per aquesta col·lecció és la il·lustració digital, utilitzant una tauleta gràfica Wacom Cintiq.

Martí Franch és biòleg i il·lustrador de natura. Com a biòleg treballa en l’estudi de les aus a l’Institut Català d’Ornitologia. Com a il·lustrador, els seus dibuixos de flora i fauna es troben en llibres, tríptics i plafons informatius d’espais naturals arreu de Catalunya. Inicialment centrat en les aus, darrerament s’ha especialitzat en les papallones diürnes.

En col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, el 2015 inicià la col·lecció de pòsters Papallones de Catalunya: terra baixa mediterrània (2015), muntanya mitjana (2016) i alta muntanya (2018). Els tres pòsters mostren 136 de les 200 espècies de papallones de Catalunya amb les seves plantes nutrícies i en els entorns més habituals.

Data: Del 15/06/2018 al 31/07/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Llibreria Muntanya de llibres

+ info: www.muntanyadellibres.com


         ORQUESTRA DE CAMBRA DE VIC AMB EUDALD BUCH Clàssica Jove 2018

Obres de Mozart, Bach, Pastor i Suk

 
El jove talent Eudald Buch és el protagonista del concert de l’Orquestra de Cambra de Vic, amb la interpretació del Concert per a piano en Mi major de J.S. Bach, dins el marc del cicle Clàssica Jove. Sota la direcció de Gerard Pastor, l'Orquestra de Cambra de Vic també interpretarà obres de Mozart, Pastor i Suk. El concert no només consistirà en la interpretació de les peces sinó que oferirà uns continguts pedagògics de la mà del director que permetran aprofundir i entendre millor les claus d'aquestes obres.
 
Orquestra de Cambra de Vic
Gerard Pastor, director
Eudald Buch, piano
 
W. A. Mozart: Adagio i fuga en Do menor
J. S. Bach: Concert en Re major BWV 1054
G. Pastor: selecció de la Suite de Jean François i el sentit de la vida
J. Suk: Serenata per cordes en Mi bemoll major, op.6
 
Amb la col·laboració de l’Associació d’Antics Alumnes de l’EMVIC.

Data: 17/06/2018
Horari: 18:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/classica-jove/lorquestra-cambra-vic-alba-carmona-oboe/


         FESTIVAL FI DE CURS ESTUDI DE DANSA THAÏS

SESSIÓ INFANTIL 16.30H

SESSIÓ JUVENIL 19:30H

 

COMPRAR
THAIS INFANTIL 730x270
Festival Fi de Curs Estudi de Dansa Thaïs (Sessió Infantil)
Portem a l'escenari l'esforç realitzat durant tot l'any amb una mostra de coreografies de diferents estils de dansa.
La temàtica d'aquest any és "La Nit"

Direcció: Cristina Piferrer
Companyia: Alumnat de l'Escola
 
Durada: 1 h 45 min
Preu: 11,50 €

Data: 17/06/2018
Horari: 16:30h i 19:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/altres-espectacles/promotor-extern-latlantida-festival-curs-estudi-dansa-thais-sessio-infantil/


         PROPOSTES CCVIC. APICULTURA

Orís (Saderra)
Punt de trobada al CCVIC el Montseny (Av. del Montseny, 16) a les 9:00h.

Descobrir el món de les abelles

Propostes CCVIC primavera 2018

L’objectiu d’aquesta experiència és conèixer el món de les abelles, i en particular viure el procés d’extracció de la mel en primera persona.

L’activitat començarà explicant el paper de les abelles com a pol·linitzadores i la seva gran feina desconeguda. Tot seguit, els participants es vestiran amb l’equipament adequat per a l’extracció de la mel.

Encesa de fumeres.
Obertura de les caixes per veure'n l’estat.
Observació de les parts d’una caixa.
Extracció dels quadres amb mel, sense causar cap perjudici a l’abella ni al seu cicle natural.
Explicació i observació del cicle de l’abella.
Treball a l’obrador i extracció de la mel a través de la centrífuga, precusat i filtrat.
I per últim acabarem amb un tastet de diferents mels!

 A càrrec de l’apicultor Ricard Codina.

Data: 17/06/2018
Horari: 09:30h
Lloc: Punt de sortida CCVIC Montseny

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-primavera-2018/apicultura


         ArtdePas. Xarim Aresté

Xarim Aresté és una de les cares més conegudes dels nostres escenaris i, paradoxalment, manté intacte el seu enigma. Ha tocat amb els artistes més respectats (de Josele Santiago a Maika Makovski, passant per Pascal Comelade) però d'un temps ençà posa tot l'èmfasi en el seu projecte personal. Amb l'anterior disc, "La rosada", ja li van ploure els premis: l'Altaveu, el Cerverí, l'Enderrock de la crítica al millor disc de pop-rock de l'any. Ara apuja l'aposta amb "Polinèsies", un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents. 

ArtdePas és un cicle organitzat per l'Ajuntament de Vic en col·laboració amb la Jazz Cava

 

Data: 17/06/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Plaça del Carbó

PROGRAMA ARTDEPAS 18

+ info: http://www.bankrobber.net/ca/xarimareste


         ArtdePas. Guida Sellarès. De mi a sol

Produccions Badalls presenta un espectacle familiar que pren com a punt de partida una selecció de deu cançons composades per la Guida Sellarès ple de sorpreses, música, jocs i altres aventures que ens portaran a conèixer tots els personatges que viatgen de mi a sol. El Dimoni Pelut, l'inventor, l'Elefant Joan, el drac Bernat... bufa! Si no paren de sortir personatges! I idees! Reptes de memòria, jocs de mímica, danses, històries... com ho farem per encabir-ho tot en una hora? Realment mai se sap on es pot anar a parar quan es viatja de mi a sol i si hom hi va ben acompanyat, ja ni us ho explico! Què, us hi animeu?

Duració: 1 hora aprox. 

 

Música en directe 
Guida Sellarès - acordió diatònic i veu
Marc Serrats - guitarra i baix

Data: 17/06/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Plaça de la Noguera

PROGRAMA ARTDEPAS 18

+ info: http://produccionsbadalls.blogspot.com/2017/01/de-mi-sol.html


         
S'estan mostrant 10 activitats (11-20) de 22
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.