AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició "Caricatures minimalistes"

De Raul Segarra Del 14 de maig al 23 de juny de 2018

Raul Segarra mira de representar personatges coneguts d'arreu del mon a través d'un tipus de caricatura basada en el minimalisme i l'abstracció. En aquesta exposició, l'autor posa a prova l'habilitat interpretativa del visitant alhora de veure les mes de 30 caricatures.
Un dels trets que a volgut ressaltar l' artista en aquesta exposició és la representació il·lustrada de tres personatges rellevants de la comarca: Pilarin Bayés, Nandu Jubany i Anton Granero.

Data: Del 14/05/2018 al 23/06/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: Espai Romeu – Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://www.facebook.com/raul.segarra.3


         Trajectòria ’18

Del 25 de maig al 24 de juny de 2018
Trajectòria ’18
Aquesta exposició serà la presentació pública dels projectes que realitza l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic al finalitzar un cicle formatiu o els estudis superiors. En aquesta ocasió, diversos alumnes exposaran els seus treballs finals de curs, així que serà una mostra ben variada de les diverses disciplines plàstiques que han treballat durant el curs.

L’exposició s’inaugurarà el 25 de maig a les 19h, i es podrà visitar fins el 24 de juny.

Data: Del 25/05/2018 al 24/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/trajectoria-18/


         Exposició "Ferro, vent i aigua"

Del 26 de maig al 8 de juliol, a la sala del primer pis del centre cívic de la Serra-de-senferm de Vic hi podeu veure l'exposició "Ferro, vent i aigua". És una exposició dels molins de vent de la comarca d'Osona realitzada per Xavier Cervera i Jordi Cervera.

A la comarca d’Osona, els molins de vent per a l’extracció d’aigua o molins aiguaders, apareixen amb la revolució industrial i comencen a decaure amb l’arribada de l’electricitat. Durant aquest temps, aquests enginys proliferen allà on hi hagi necessitat de rec, substituint els animals de les sínies o facilitant l’extracció de l’aigua dels pous per dur-los cap als masos o les hortes.

Podeu veure l'exposició tots els dies feiners de les 4 a les 6 de la tarda, i per visitar l'exposició a altres hores podeu trucar al 938854970. 

Data: Del 26/05/2018 al 08/07/2018
Horari: De 16 a 18h
Lloc: CCVIC Serra-de-senferm

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/serra-de-senferm/noticies/exposicio-ferro-vent-i-aigua


         Presentació del poemari Pell d’ànima

Presentació del poemari
 Pell d’ànima
de Josep Checa
Premi Senyoriu d’Ausiàs March

A càrrec de Marcel Riera juntament amb Josep Mª Masramon, rapsode

Llibreria ANGLADA de Vic, Plaça Major 12.
Divendres dia 1 de Juny a les 8h del vespre

 

Data: 01/06/2018
Horari: 20:00h
Lloc: Llibreria Anglada


         Lo barber de l'Alguer

Lo barber de l'Alguer. Concert de cançó popular i tradicional algueresa amb Àngel Maresca.

Organitza: Ajuntament de Vic i Ajuntament de Manlleu

Data: 01/06/2018
Horari: 19:00h
Lloc: L'Orfeó


         DJANGOLOGIE

Una estona agradable a la fresca a ritme de gypsy jazz
 
Una formació musical que va ser pionera en l'estil gypsy jazz al nostre país, amb temes de Django Reinhardt i algun de propi. Ara es presenten renovats amb Joan Ramon Puntí a la guitarra, Coloma Bertran al violí, Marc Casas al vibràfon, Pep Solà a la bateria i Jonathan Aldunate al contrabaix.
 
Joan Ramon Puntí, guitarra
Coloma Bertran, violí
Marc Casas, vibràfon
Pep Solà, bateria
Jonathan Aldunate, contrabaix

 
Hi haurà servei de bar.

 
Durada: 1 h
Preu: 7 €

Data: 01/06/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/general/djangologie/


         El so de les cases. Actuacions al jardí de Casa Ricart

GEMMA HUMET + ESTEL SOLER

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

MAZONI

Divendres, 1 de Juny:
21.30 h

CARLA

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

PAU VALLVÉ

Dissabte, 2 de Juny:
21.30 h

FLAMINGO TOURS

Celebració del 30è aniversari del MMVV i el 20è del Festival de Jazz de Vic.

Diumenge, 3 de Juny:
12.30 h

CASA RICART (JARDÍ)

Durant les obres de rehabilitació de la finca, promogudes per Miquel Ricart i Rusconi a principis del segle XX, es va elevar el jardí, on destaca la capella, obra de l’arquitecte Antoni Ferrer, i el cedre i el roure, arbres inclosos en el catàleg d’arbres i arbredes del municipi. Treballs realitzats al subsòl han pogut determinar l’existència d’estructures, probablement associades al traçat de l’antiga muralla medieval. Des de l’interior es pot observar l’entrada a la ciutat, venint de Barcelona.

GEMMA HUMET + ESTEL SOLER

Gemma Humet i Estel Solé són dues veus destacades del panorama cultural català. A Al Cau de les paraules, les dues artistes ofereixen un viatge poeticomusical que sacseja les emocions. Solé, a través de la seva poesia i Humet, a través de les seves cançons, ens proposen un recorregut de versos i música que ens parla de la infància, de les pors, de la contradicció humana, de l’amor, de l’oblit, de l’estiu, dels pobles, de les ciutats i de la mort. El viatge que proposen acaba amb un emotiu record als refugiats i un cant a les dones.

MAZONI

Menys és més. Després de consolidar-se com un dels grans noms de l’escena pop a Catalunya, Mazoni sorprèn amb un nou disc on torna a l’essència de la cançó acompanyat únicament de la seva guitarra i fent valer la seva veu.

Carn, os i tot inclòs (Bankrobber, 2017) és un viatge cap al cor de les cançons per mostrar-ne allò que n’és imprescindible: la melodia i la lletra. No obstant les influències estilístiques són molt variades i van des del pop més melòdic (“Part d’un tot”, “Sol”) fins al rock més contundent (“Desig imbècil”, “Opinió respectable”). Pel que fa a les lletres trobem des de les narracions llargues en forma de conte, filles d’altres cançons de Mazoni (“Finis Terre”) fins a lletres que tracten la part emocional (“Mal, mel i mil i una nits”) passant per la seva visió de l’escena política (“Pedres”).

Amb aquesta nova aventura, Mazoni, refunda el seu projecte per encarar nous reptes sense oblidar les cançons que l’han donat a conèixer com “Eufòria”, “No tinc temps”, “La promesa” o la recent “Ailodiu”.

CARLA

Carla és l’alter ego musical de la vigatana Carla Serrat. Embolcallada per la boira de la plana, la CARLA dona ritme als batecs d’aquest projecte persona,l en majúscules, que es mou entre el synth-pop analògic, el bass soul britànic i l’electrònica més suggeridors. La CARLA va debutar al 2016 amb l’àlbum Night Thoughts (Sones), i el va presentar al Primavera Sound. Les cançons de la CARLA exploren la nostàlgia, la malenconia i l’anhel. Colpidora i fràgil, l’amalgama compositora de la CARLA es nodreix d’una veu intensa, ecos corals multiplicats en loop i camins evocadors de teclats i sintetitzadors. El grup prepara el seu segon disc en aquests moments.

PAU VALLVÉ

Pau Vallvé encara la recta final de la gira del seu últim disc. El 15è de la seva discografia i el 4t signat amb el seu nom. Després d’haver fet una gira de 90 concerts amb l’anterior disc (Pels dies bons, 2014) incloent-hi la gira europea. Sobre qual aquesta gira va publicar, fa uns mesos, una sèrie-documental de 14 capítols. Ara ja fa un any i mig que torna a ser damunt dels escenaris.. Aquesta serà una de les últimes oportunitats de veure’l presentant aquest disc, ja que la gira acaba aquest estiu.

FLAMINGO TOURS

El segon disc de Flamingo Tours aterra a la frontera mexicana després del viatge del seu primerRight on time on es va veure la vocació viatgera i cercavides de la banda. Una porta cap als mons que comencen a deixar-se veure ara en aquest treball.

Lucha libre és un àlbum amb poques concessions a la innocència i que transita per les venes profundes del rock-and-roll amb cara de dona, pantalons de blues, el soul vell, la cuina tex-mex i una mica de satanspell i de ritmes blues. Música d’arrels americanes, amor hillbilly, deserts de Nou Mèxic i les fronteres de la pell. Música ianqui,però aquest cop amb bitxos.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Ricart (jardí)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-ricart-jardi/


         El so de les cases. Actuacions al menjador de Casa Ricart

CHANGUÍ DUET

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

ALUMNES CONSERVATORI EMVIC

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CASA RICART (MENJADOR)

La Casa Ricart és un dels exemples més reeixits del modernisme a la ciutat. Miquel Ricart i Rusconi (1843-1912), polític, banquer i empresari del tèxtil, va rehabilitar i ampliar l’edifici existent, a principis del segle XX. El caràcter contingut de les façanes públiques contrasta amb la profusió d’elements amb gran valor artístic de la façana del jardí i dels seus interiors: paviments, fusteries, vitralls, motllures, pintures murals… L’edifici va acollir durant anys l’Orfeó Vigatà i posteriorment l’Hospitalitat de Lourdes.

CHANGUÍ DUET

Laura Marín Canellas comença els estudis als 7 anys a l’Escola de Música de Vic i acaba el grau professional sota la tutela de Quim Térmens. Estudia els estudis superiors amb en Gonçal Comellas i posteriorment amb en Yuri Volguin i la Mia Cooper a Dublin. Després d’aquests estudis continua treballant professionalment en els àmbits de la música de cambra, la docència i el treball orquestral.

Ernest Martinez Solà inicia els estudis a l’Escola de Música de Vic amb Tomàs Gonzàlez i segueix a l’ESMUC amb la violinista Eva Graubin. Més tard es trasllada a Freiburg (Alemanya) on cursa un màster amb Ulf Hoelscher i Simone Zgraggen. Actualment compagina la docència amb l’àmbit concertístic i segueix rebent consells de Lorenza Borrani.

ALUMNES DEL CONSERVATORI EMVIC

El conservatori de Vic té actualment cent-cinquanta alumnes procedents de Vic però també de tota la comarca i comarques veïnes. En general els alumnes  tenen entre dotze i divuit anys i hi dediquen una mitjana de sis hores presencials i sis més d’estudi de l’instrument a casa. L’audició amb públic és habitual i forma part del mateix aprenentatge.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Ricart (menjador)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-ricart-menjador/


         Duo Delis

Concert

Irene Bau Rubinat, cel·lo
Irina Veselova, piano.

Iterpreten les sonates de C. Franck i S. RAchmaninov.

5€

Data: 01/06/2018
Horari: 20:00h
Lloc: Casino de Vic


         El so de les cases. Actuacions al jardí particular del c. de Sant Miquel, 13

JORGE DA ROCHA

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Diumenge, 3 de Juny:
11.30 | 12.30 h

JARDÍ PARTICULAR
C/ DE SANT MIQUEL DELS SANTS, 13

Aquest espai és un exemple dels jardins particulars del centre històric que s’han conservat. El taller de fusteria de la família Bantulà-Serra, situat a la planta baixa d’aquest edifici, va acollir les despulles d‘Antoni Maria Claret i Clarà, el “Pare Claret”, fundador, el 1849 a Vic, de la Congregació dels Missioners Fills del Cor Immaculat de Maria. El cos va ser traslladat des de l’antiga església de la Mercè, on era enterrat, el 21 de juliol del 1936. Hi va romandre fins que va poder-se instal·lar al nou temple-sepulcre, acabat el 1970 i que va substituir l’antiga església.

JORGE DA ROCHA

El cantant i contrabaixista Jorge Da Rocha presenta el segon àlbum a solo: To Drop and Let Go. Una obra singular que trenca les fronteres de la seva trajectòria jazzística i la incorpora en la seva passió per la música moderna, per les músiques del món i per la cançó.

En un diàleg constant entre els sorprenents recursos de la veu i contrabaix. Jorge da Rocha ens sedueix en un viatge de descoberta emocional i musical. Un espectacle intens i delicat, protagonitzat per l’expressivitat apassionant i per la profunditat i bellesa de les seves cançons

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Jardí particular del carrer de Sant Miquel dels Sants, 13

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/jardi-particular/


         
S'estan mostrant 10 activitats (11-20) de 30
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.