AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Trajectòria ’18

Del 25 de maig al 24 de juny de 2018
Trajectòria ’18
Aquesta exposició serà la presentació pública dels projectes que realitza l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic al finalitzar un cicle formatiu o els estudis superiors. En aquesta ocasió, diversos alumnes exposaran els seus treballs finals de curs, així que serà una mostra ben variada de les diverses disciplines plàstiques que han treballat durant el curs.

L’exposició s’inaugurarà el 25 de maig a les 19h, i es podrà visitar fins el 24 de juny.

Data: Del 25/05/2018 al 24/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/trajectoria-18/


         Exposició "Ferro, vent i aigua"

Del 26 de maig al 8 de juliol, a la sala del primer pis del centre cívic de la Serra-de-senferm de Vic hi podeu veure l'exposició "Ferro, vent i aigua". És una exposició dels molins de vent de la comarca d'Osona realitzada per Xavier Cervera i Jordi Cervera.

A la comarca d’Osona, els molins de vent per a l’extracció d’aigua o molins aiguaders, apareixen amb la revolució industrial i comencen a decaure amb l’arribada de l’electricitat. Durant aquest temps, aquests enginys proliferen allà on hi hagi necessitat de rec, substituint els animals de les sínies o facilitant l’extracció de l’aigua dels pous per dur-los cap als masos o les hortes.

Podeu veure l'exposició tots els dies feiners de les 4 a les 6 de la tarda, i per visitar l'exposició a altres hores podeu trucar al 938854970. 

Data: Del 26/05/2018 al 08/07/2018
Horari: De 16 a 18h
Lloc: CCVIC Serra-de-senferm

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/serra-de-senferm/noticies/exposicio-ferro-vent-i-aigua


         Duo Delis

Concert

Irene Bau Rubinat, cel·lo
Irina Veselova, piano.

Iterpreten les sonates de C. Franck i S. RAchmaninov.

5€

Data: 01/06/2018
Horari: 20:00h
Lloc: Casino de Vic


         Presentació del poemari Pell d’ànima

Presentació del poemari
 Pell d’ànima
de Josep Checa
Premi Senyoriu d’Ausiàs March

A càrrec de Marcel Riera juntament amb Josep Mª Masramon, rapsode

Llibreria ANGLADA de Vic, Plaça Major 12.
Divendres dia 1 de Juny a les 8h del vespre

 

Data: 01/06/2018
Horari: 20:00h
Lloc: Llibreria Anglada


         El so de les cases. Actuacions al finestral de l'Ajuntament

MATTHEW MCDAID

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

FINESTRAL DE L’AJUNTAMENT

L’edifici de la Llotja, del segle XIV, és la part més antiga de la Casa de la Ciutat. L’any 1509, sobre la plaça de Sant Felip, es construí el finestral amb columnetes i calats, obra del picapedrer provençal Jaume Cavallers. Aquest element estava tapiat i camuflat dins els murs de l’edifici. Va ser el 1921, durant les reformes de l’edifici, quan l’arquitecte municipal Josep M. Pericas va fer la troballa. És una de les poques obres d’escultura gòtica visibles des de la via pública que està documentada i amb autoria coneguda.

MATTHEW MCDAID

Matthew McDaid és un jove cantautor oriünd de Belfast establert des de fa anys a Rupit. McDaid ha anat tenint, a poc a poc, un reconeixement cada vegada més important dins l’escena de cantautors de la música folk catalana, fet que no ha passat desapercebut als responsables de Great Canyon Records, el segell discogràfic encapçalat per la cantautora de talla internacional Joana Serrat.

Off The Beaten Track, el seu primer disc de llarga durada publicat el setembre del 2017, ha estat produït per Victor Valiente i a les mescles del disc hi han treballat Alex Vivero i la mateixa Joana Serrat. Al llarg de les 10

composicions, Matthew desgrana emocions pures, a vegades amb una subtilesa intimista, altres amb una força explosiva, filant melodies preciosistes, universals i commovedores. La seva música es dirigeix directa al cor i és balsàmica o penetrant. La defensa   amb una veu portentosa, , una guitarra acústica i l’harmònica o l’explora al costat dels The Last Minut Soldiers -la seva banda d’acompanyament- les possibilitats del Folk-Rock i la Psicodèlia.

Off The Beaten Track ha estat escollit pels redactors de la revista Mondo Sonoro com el 6è millor disc estatal de folk / americà i com un dels millors discos del 2017 pel programa de ràdio nord-americà The International Americana Music Show.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Finestral de l'Ajuntament

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/finestral-de-lajuntament/


         Exposició “Panoràmiques del món”

Fins el dia 8 de juliol, al Temple Romà exposició de fotografia de Joan Santaugini “Panoràmiques del món”.  Els horaris habituals, de dimarts a dissabte matins de 11 a 1 i tardes de 6 a 8. Diumenges a la tarda de 6 a 8.

"PANORÀMIQUES DEL MÓN" és un recull fotogràfic de paisatges en format panoràmic, fruit dels viatges de l'autor arreu del món i de la seva passió per la fotografia. Intenta mostrar la diversitat i bellesa que es pot trobar en diferents racons del planeta on la natura continua mostrant la seva força i riquesa. En aquest recull hi ha fotos de diferents païsis i continents. Indrets al costat de casa i d’altres a l’altra banda del planeta.

 

Data: Del 01/06/2018 al 07/07/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Temple Romà

         El so de les cases. Actuacions al jardí de l'església de Sant Felip

EDNA SEY

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

JAZZ BAND EMVIC

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

LABORATORI DE VENT EMVIC

Diumenge, 3 de Juny:
11.30 | 12.30 h

ESGLÉSIA DE SANT FELIP (JARDÍ)

Està documentat que, al segle XIV, en aquest indret, hi havia el carrer del Fonollar, que enllaçava el carrer dels Corretgers amb la plaça del Paradís. Al jardí, destaca la barana balustrada del segle XIX, amb gerros de fruites sobre els pilastres.

El convent, fundat el 1714, es coneixia com el casal de la Congregació de l’Oratori de Sant Felip, congregació que va donar nom al gènere musical, ja que a les reunions dels seus membres, ja en època de Felip Neri, s’escenificaven fragments de les Escriptures acompanyades de música i cant.

EDNA SEY

Cantant de The Sey Sisters entre d’altres formacions de soul i gospel de l’escena catalana obre una via en solitari. Presenta el seu projecte més personal, endinsant-se en la composició de les seves pròpies cançons.

Stay Focused és un disc potent i elegant que desprèn amor i positivisme cap a un mateix i envers els altres, perquè per poder estimar, primer ens hem d’estimar a nosaltres mateixes i així poder repartir amor sense temors.

Edna Sey: veu;  Enric Peinado: guitarra i producció

JAZZ BAND EMVIC

La Jazz Band de l’EMVIC és la formació més emblemàtica del Departament de Música Moderna de l’Escola de Música i Conservatori de Vic que justament aquest any celebra el seu vintè aniversari. Integrat per una vintena d’estudiants del conservatori que  afronten un repertori divers d’estàndards i temes del món del jazz. Des dels seus inicis, la dirigeix el  professor Marc Vernis.

LABORATORI DE VENT EMVIC

El creixement, en els darrers anys, dels instruments de vent, i molt especialment del saxo i els metalls han portat, inevitablement, al naixement de noves formacions instrumentals amb alumnes ben joves. El Laboratori de vent n’és un bon exemple. Integrat per una trentena d’alumnes d’entre nou i tretze anys, s’ha convertit en el veritable planter de la Jazz Band del conservatori. Des dels seus inicis, el dirigeix el  professor Guillem Vernis.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Església de Sant Felip (jardí)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/esglesia-de-sant-felip/


         El so de les cases. Actuacions a la tribuna de Casa Masferrer

JORDI MOLINA

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

AYUNNE + ELL SOL

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

JORDI MOLINA

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CASA MASFERRER (TRIBUNA)

Aquest casal fou construït al segle XVI per don Miquel de Clariana, en la cruïlla on es troben els carrers que conduïen, l’un, a la part baixa de la ciutat i l’altre, a l’alta. Reformat durant el segle XVIII, són remarcables la formalització barroca, els esgrafiats de la façana principal i el cos elevat en forma de torre, d’estil historicista. S’hi fundà el 1860 el “Círculo Literario”, primer nucli modern literari i cultural de la ciutat que aglutinà les persones més representatives, industrials, hisendats i menestrals amb l’objectiu de fomentar la cultura, l’associacionisme i el progrés ciutadà.

JORDI MOLINA

El compositor i tenora Jordi Molina és un referent, no tan sols a casa nostra, sinó també a nivell internacional perquè,  mogut per la seva capacitat d’innovació, ha desenvolupat una intensa activitat concertística per cinc continents. En l’àmbit tradicional ha format part de les més prestigioses cobles i orquestres, com els Montgrins o Maravella. La seva inquietud el porta l’any 1999 a la recerca personal de nous camins per a la tenora. Promoure la creació de nou repertori, crear noves propostes musicals i col∙laborar amb solistes i grups dels més diversos estils han estat els eixos del seu treball.

AYUNNE + ELL SOL

Ayunne Sule és un dels músics més influents de l’escena ghanesa al costat de King Ayisoba. Toca el kologo; guitarra de carbassa de dues cordes i pell de cabra. Originari de la regió del nord de Ghana, Bolgatanga. La veu i la sinyaka són els altres instruments que utilitza màgicament per les orelles. Canta poderosament en la seva llengua materna, (fra-fra) però també en anglès, Ayunne ens porta a passejar per una sabana musical!

Ell Sol és un sabadellenc emigrat a Holanda. És un cantautor atípic que ha fet més de 200 concerts a Europa  i a l’Àfrica Occidental. Ens presenta un espectacle de terra, cordes i paraula en un viatge sonor sense fronteres amb paisatges nòrdics, mediterranis o africans.Pwalugu és on el poble balla el ritme

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Masferrer (tribuna)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-masferrer-tribuna/


         El so de les cases. Actuacions a la terrassa de la Casa Masferrer

ALESSIO ARENA

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

ANA ROSI & BART BARENGHI

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Diumenge, 3 de Juny:
11.30 | 12.30 h

CASA MASFERRER (TERRASSA)

Terrassa d’estil modernista, però de línia molt clàssica, de finals del segle XIX. Hi destaca la balustrada amb les estàtues, que poetitzen l’espai urbà, al qual estan perfectament integrades.  Les escultures simbolitzen les quatre estacions: L’hivern, representat per l’home vell; la tardor, per una noia que porta un cistell ple de fruits al braç; l’estiu, com un xicot jove que porta un ram d’espigues, i la primavera, com una noia que porta un cistell de flors. Alhora representen els germans Masferrer i Arquimbau,  promotors de l’Esbart de Vic, establert el 1867, un dels puntals de la Renaixença al país.

ALESSIO ARENA

Cantant i escriptor s’ha format a Itàlia i a Espanya. Alessio Arena publica a Barcelona els seus primers discos amb els quals proposa una barreja inèdita de llengües i tradicions musicals. Això també passa a les seves  novel·les (tres de publicades. La més recent, l’ha publicat ala prestigiosa editorial italiana Neri Pozza) una Aquestes obres es  caracteritzen per una  escriptura original i visionària al servei de narracions i personatges valents.

L’Alessio Arena se situa a mig camí entre la cançó d’autor i la world music més visceral. El jove chansonnier del històric barri napolità Rione Sanità pinta a la seva obra els  paisatges invisibles d’un nou cançoner mediterrani.

ANA ROSSI & BART BARENGHI

El repertori d’Ana Rossi i el guitarrista Bart Barenghi el formen cançons de l’Uruguai, Argentina, Mèxic, Xile, Perú, Veneçuela, Brasil… de Castella i de Catalunya, i  composicions pròpies. Una mirada subtil i sensible de les cançons que creen un diàleg entre les lletres i els ritmes que et transporten als paisatges d’on venen, amb la frescor de la interpretació en viu.

Ana Rossi forma part de UNA cordes i veu, de Coetus i de Gafieira Miúda, entre d’altres

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Masferrer (terrassa)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-masferrer-terrassa/


         El so de les cases. Actuacions a la Casa Dou

TASTET DE GOSPEL

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Diumenge, 3 de Juny:
11.30 | 12.30 h

CASA DOU

Forma part del conjunt d’edificis del carrer de Dues Soles que representa la culminació de la remodelació de la ciutat durant el segle XVII. La família Bru de Sala, com altres de la Plana que volien ser presents a la ciutat, van establir-s´hi llavors, construint els casals sobre les restes de cases d’èpoques anteriors. El 1694 els corredors interiors que envoltaven les Muralles van passar a ser propietat privada i ocupats pels jardins. Els casals es van anar reformant fins al segle XX, respectant els elements singulars existents. A principis del segle XX s’hi va establir la família Dou.

TASTET DE GOSPEL

Gospelbreathe és amistat, emoció, passió i complicitat. Al repertori de Gospelbreathe queda patent la trajectòria de Tastet de Gospel durant aquests darrers 11 anys. El grup fa una aposta per un gospel contemporani i innovador, amb cançons de soul i pop, i fins i tot de collita pròpia. Sota la direcció de Guillem Prat, aquest cor s’esforça per transmetre emoció al seu públic. Amb unes veus solistes excepcionals i uns músics de qualitat que aporten un toc especial que el fa únic..

Un cor de mes de 40 veus que s’expressa a través de la música. Canten per emocionar. Tastet de Gospel va néixer fa 11 anys al bressol de l’escola de Música de Taradell. Des d’aleshores, s’han anat perfeccionant fins arribar al que són actualment: música, emoció i ànima. Al 2012 van enregistrar el seu primer treball, al 2014 van participar al programa Oh Happy Day! de TV3. Al 2017 han tret al mercat el seu segon disc Gospelbreathe.

Idea Gospelbreathe: Tastet de Gospel
Direcció del cor: Guillem Prat i Ainhoa Corts
Direcció musical: Guillem Soler
Solistes: Ainhoa Corts, Mònica Garcia, Marta Pratsobrerroca, Marc Arenas, Ferran Massegú, Guillem Soler, Alba Soler, Maria Sánchez, Eva Blanch, Raquel Martínez
Teclats: Guillem Soler; guitarra: Ferran Massegú; bateria: Pep Solà, i baix: Enric Puigdesens

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Dou. Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic (jardí)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-dou/


         
S'estan mostrant 10 activitats (11-20) de 29
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.