AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

L’INFERN, EL PURGATORI I EL PARADÍS

Visita comentada

Redescobreix la col·lecció del MEV a través de la Divina Comèdia de Dante. Habitants de l’infern, ànimes del purgatori i éssers celestials ens acompanyaran al llarg d’un viatge que ens endinsarà en la cultura i el pensament medieval!

Dissabtes 16, 23 i 30 d’octubre i 6 de novembre

Data: Del 16/10/2021 al 06/11/2021
Horari: 17h
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/content/noticies/pdf/triptic-cicle-dante-web.pdf


         Canto jo i la muntanya balla

Una excepcional versió de la celebrada i premiada novel·la d’Irene Solà


Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrid de teatre de gest, text i música en directe.


Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius.


Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

Data: 16/10/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/canto-jo-i-la-muntanya-balla_104506


         Prometeus

L’Agrupación Señor Serrano presenta una visió crítica i desenfadada dels mites grecs destinada a infants.


Prometeu és el primer volum del Projecte Olympus, una sèrie teatral basada en una visió crítica i desenfadada dels mites grecs destinada a un públic infantil. L'objectiu és que puguin gaudir de l’espectacle amb autonomia sense la presència dels pares i mares a la sala. Una porta d’entrada per als més joves al món de la mitologia, on trobarem històries antigues revisades i connectades amb l’actualitat. Olympus és un intent de robar el foc a Netflix per donar-lo als infants.


Un narrador, que mitjançant un relat oral, la manipulació de maquetes i miniatures, l’ús del vídeo en temps real, les projeccions, recursos virtuals i la
interpel·lació directa amb els nens i nenes, construeix un recorregut narratiuexplicatiu que parla del mite de Prometeu, el relaciona amb el Dr. Frankenstein i deixa la porta oberta a investigar la figura de Julian Assange com a possible Prometeu contemporani.


El prestigiós col·lectiu Agrupación Señor Serrano s’endinsa per primera vegada en el món del teatre familiar de la mà dels mites grecs. Un nou públic i noves històries sense perdre la seva coneguda visió crítica i irònica del món. Prometheus és una sèrie que es representa en directe online (per Zoom i per a un nombre limitat d’espectadors) amb un narrador i figures de joguina. El protagonista del primer capítol de la sèrie és precisament Prometeu, el tità amic dels éssers humans castigat per Zeus per haver-los lliurat el foc i, en conseqüència, haver-los alliberat de la seva condició animal. Els mites ens permeten interrogar-nos sobre la naturalesa humana sense trobar per força respostes unívoques. 


S'entregarà el dossier pedagògic als pares i mares perquè sàpiguen què han vist els infants.


Recomanada de 6 a 11 anys.

Data: 16/10/2021
Horari: 18.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2 Joaquim Maideu

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/prometeus_114348


         Canto jo i la muntanya balla

Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrid de teatre de gest, text i música en directe.  

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius.  

Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció. 

A partir de la novel·la d’Irene Solà  

Dramatúrgia: Clàudia Cedó
Direcció: Guillem Albà i Joan Arqué
Música: Judit Neddermann
Amb Laura Aubert, Diego Lorca, Amaia Miranda, Anna Sahun, Ireneu Tranis, Caterina Tugores 

Una producció de La Perla 29 

Data: 16/10/2021
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/canto-jo-i-la-muntanya-balla_104506


         
S'estan mostrant 4 activitats (11-14) de 14
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.