AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició de Manolo Gómez titulada "Ja venen, ja venen!" — collage / dibuix

Exposició de Manolo Gómez titulada "Ja venen, ja venen!" — collage / dibuix

Inauguració: Dissabte dia 7 de març a les 7 de la tarda.

Horari de visita:
De dimarts a diumenge de 6 a 8.
 

Manolo Gómez es defineix com a pintor al mateix temps que, paradoxalment, estripa les costures de la pintura sense miraments. «Ja venen, ja venen!» està formada per unes obres realitzades amb dibuix i collage, als quals s’afegeixen el textos contundents de diverses cançons del grup punk La Polla Records i les cites extretes de llibres d'història que introdueixen un contrapunt objectiu sobre la repressió . Amb aquests elements les obres van desplegant davant del públic un discurs crític amb els postulats dels règims autoritaris del s. XX -feixisme, nazisme, franquisme-, presents en les obres a travès dels seus lemes i de la seva simbologia, però també, i especialment, a travès de la repressió que van exercir. Un acte de memòria on passat i present se'ns mostren entrellaçats: l’autoritarisme antidemocràtic d’alguns moviments polítics, en auge en l’actualitat, s’alimenta dels feixismes d’altres èpoques, on enfonsa les seves corruptes i arrels.

Data: Del 16/06/2020 al 31/08/2020
Horari: De 18 a 20h
Lloc: Temple Romà

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Exposicio-de-Manolo-Gomez


         Visites comentades a l'exposició Nord&Sud

Visita comentada dels conservadors a l'exposició temporal
Acompanyats de Marc Sureda i Judit Verdaguer, comissaris de la mostra, descobrirem testimonis escollits de les arts de l’altar medieval procedents de Noruega i de Catalunya, dues regions al nord i al sud del continent que han conservat gran part del centenar de frontals d’altar pintats entre els segles XII i XIV que hi ha actualment a Europa.

Dia: dimecres del 17 de juny al 15 de setembre (excepte 5, 12 i 19 d'agost). 
Hora: 17h
Lloc: sala d'exposicions temporals del museu
Condicions: visita inclosa amb l'entrada a l'exposició, amb reserva prèvia.

VISITES GUIADES
Divendres i dissabtes a les 17h i diumenges a les 13h. Visita inclosa amb l’entrada a l’exposició, s’aconsella reserva.

VISITES FAMILIARS: Nord i sud. Un viatge a l’edat mitjana
Dimarts de juliol i agost i dissabtes 27 de juny, 18 de juliol, 22
d’agost les 10:30h. Preu: 4€ per participant, s’aconsella reserva. 

Data: Del 17/06/2020 al 09/09/2020
Horari: 17:00h
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/ca/actualitat/activitats/visita-comentada-dels-conservadors-a-lexposicio-temporal


         Relats fotogràfics 3

18.06 – 25.07.2020
Exposició de Pere Tordera i Irene Solà

Obertura de l'exposició, dijous 18 de juny a les 19 h
a ACVIC Centre d'Arts Contemporànies


    invisible

    [s. XIV; del ll. invisibĭlis, íd.]

    adj No susceptible d'ésser vist, que escapa a la vista. Déu és invisible. El senyor que seu a la cadira de fusta i menja, i el senyor       
    que jau al llit baix i fuma, són invisibles. El sol, invisible a causa dels núvols.

               SINÒNIMS:  indiscernible, imperceptible, impalpable, immaterial.  
               ANTÒNIMS: visible, perceptible.

Irene Solà

 


Un grup d'immigrants romanesos viuen i dormen en un dels ponts que travessa la Ronda Litoral i que els ciutadans utilitzen per accedir a la platja de la Nova Icària, de dia surten a buscar ferralla o demanar almoina, i malgrat viure al carrer hi ha molta dignitat en la manera de deixar cada dia el llit fet i l'espai net i endreçat

 

Pere Tordera i Blancafort (Tona, 1965) és llicenciat en fotografia per l’Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). Va treballar al diari El 9 Nou en les diferents edicions Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental durant vuit anys. El 1998 va obrir un estudi fotogràfic a Vic al capdavant del qual va estar durant més de 10 anys. Guanyador del Premi Agustí Centelles de periodisme gràfic (1991), el Premi Ortega y Gasset de periodisme gràfic (1992), Finalista de Fotopres (1993) i el Premi Lux d'Or reportatge social (2005). Des del 2010 és redactor i editor gràfic del diari Ara.

Irene Solà (Malla, 1990) és escriptora i artista. Ha publicat Canto jo i la muntanya balla (Anagrama, 2019), Els dics (L'Altra editorial, 2018) i Bèstia (Galerada, 2012). Les seves obres i textos s’han exposat i llegit entre d'altres llocs al CCCB, a la Whitechapel Gallery i el Jerwood Arts Centre (Londres), al Bòlit de Girona, al MAC de Mataró, a Can Felipa, ACVIC Centre d’Arts Contemporànies, a la Galeria JosédelaFuente (Santander), al Festival Internacional de Poesia de Sant Cugat, a la Festa de la Poesia de Sitges o el Festival Poesia i +. 

 

 

Fotografia: Llits. Ronda Litoral, Barcelona (18 de gener de 2018). Pere Tordera

Data: Del 18/06/2020 al 25/07/2020
Horari: Veure horaris
Lloc: ACVic Centre d'Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3161-relats-fotogr%C3%A0fics-3


         Exposició "Un minut de silenci"

18.06 – 25.07.2020
Exposició de Rosa Garcia      

Obertura de l'exposició, dijous 18 de juny a les 19 h
a ACVIC Centre d'Arts Contemporànies

[veure díptic]

Les peces de ceràmica i els rituals d’alimentació han estat lligats des que la humanitat va descobrir que modelant i assecant certs tipus de terra es podien formar objectes aptes per contenir beure i menjar. Forçosament l’aparició d’aquests utensilis havia de transformar també les relacions dins dels primers clans humans que se’n servien, permetent la provisió d’aliment i la possibilitat de calcular un repartiment proporcionat o igualitari entre els seus membres. També convocar diàleg i paciència i establir els primers codis conductuals a l’hora dels àpats que, gradualment, s’anirien fixant.

 No ens convé, però, emmirallar-nos en uns temps dels quals en coneixem poc o res, sinó tornar-hi per concebre la possibilitat del que podria ser avui i no és. 

Rosa Garcia para taula per plantejar el perquè de la violència intrafamiliar i en especial el de la violència contra la dona. Parar una taula amb els elements que simbolitzen els mals que s’han enrocat en l’estructura social i que semblen perfets i eterns, quan només són un modelatge més de fang que s’ha de poder trencar en qualsevol moment. Mals que compartim i transmetem potser sense adonar-nos-en, en cada gest quotidià que ens sembla natural, fins que realment es naturalitzen i ja no els veiem. Posats sobre la taula, lluint en el seu artifici, cada peça realment visualitzada del ritual ens retorna l’opció de transformar-nos per transformar-les. 

Un cor ennegrit al centre com el dolor petrificat d’una família que no menja res més cada vegada que es reuneix. Però la comunió que es pot fer en un àpat és una idea radicalment contrària a la destrucció de nosaltres, va lligada a la voluntat de supervivència, a la fertilitat, a l’abundància, a la vida que es manté i s’escampa; la comunió de l’àpat va lligada a entendre’ns sense distinció perquè la vida pugui ser. 

Veient i pensant el més ordinari en la seva cruesa, Rosa Garcia ens convida a no menjar mai més a la taula del que no podem permetre ja, perquè avui sí que ho podem veure i ho podem pensar i sabem, totes i tots, que ens intoxica i que és un muntatge que nosaltres consentim. 

Núria Armengol
Poeta

 

Rosa Garcia Marchant és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i titulada en l'especialitat de Ceràmica Artística per l'Escola Massana de Barcelona. Alterna l'ofici de ceramista al seu propi taller amb la docència a l'escola d'Art de Vic des de l'any 1980. La seva trajectòria dins d'aquest camp artístic es desenvolupa des de la peça objectual fins a les exposicions i instal·lacions conceptuals. Centren l'obra el mural ceràmic de petit, mitjà i gran format.

La projecció de la seva obra abasta l'àmbit més local i arriba fins a diferents llocs dels Països Catalans i també a l'estranger.

Ha participat en conferències, seminaris i taules rodones, organitzacions de fires, exposicions, certàmens i esdeveniments artístics relacionats amb l'escultura ceràmica.

 

Fotografia: Projecte Un minut de silenci, Rosa Garcia

 

Data: Del 18/06/2020 al 25/07/2020
Horari: Veure horaris
Lloc: ACVic Centre d'Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3156-un-minut-de-silenci%20


         Col·lecció permanent del Museu Episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic acull una magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d'arqueologia, orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Un fons de valor excepcional integrat per més de 29.000 peces.

TOUR VIRTUAL 360º


HORARIS

De dimarts a divendres de 10 a 19 h (d'abril a setembre) 
De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h (d’octubre a març)
Dissabtes de 10 a 19 h
Diumenges i festius de 10 a 14 h

El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el dilluns de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.
Venda d’entrades fins a mitja hora abans de tancar.


VISITES GUIADES DURANT EL JULIOL I AGOST

VISIÓ ROMÀNICA
Una visita guiada exclusiva per descobrir la col·lecció d’art medieval del museu i pujar al campanar romànic més alt de Catalunya per contemplar la ciutat de Vic. 
1 d'agost // 10:30h // 8,5€ // Menors de 10 anys gratuït // Reserva prèvia

VICUS. UNA CIUTAT EN JOC!
Un joc de gamificació perquè passeu les tardes d’estiu descobrint l’època medieval a través de proves, reptes, premis i recompenses. Animeu-vos a participar en grup! 
Dijous de juliol i agost // 17h / 5 €

JOCS I DRACS AL MUSEU PER A TOTA LA FAMÍLIA
Rufus, l’amic drac del museu, ens guiarà per un viatge a la recerca d’altres dracs. Observant, escoltant, jugant i passejant descobrirem alguns dels contes que ens expliquen les obres d’art. Un recorregut ple de sorpreses per a tota la família.
DIJOUS I DIUMENGE DE DE JULIOL I AGOST A LES 10:30H // PREU: 4€ PER PARTICIPANT // FAMÍLIES AMB INFANTS DE 3 A 10 ANYS // S’ACONSELLA RESERVA

RECORREGUT MEDIEVAL
Un recorregut fascinant per l’art medieval visitant les magnífiques col·leccions d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i el gòtic català. 
DIMECRES, DIVENDRES, DISSABTES I DIUMENGES DE JULIOL I AGOST A LES 12H

Data: Del 19/06/2020 al 30/06/2022
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/


         
S'estan mostrant 5 activitats (11-15) de 15
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.