AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Serà el nostre secret

De la sala La Planeta i la Cia. MITHISTÒRIMA P. PRODUCCIONS S.L.

Una de cada cinc persones a Catalunya ha patit algun tipus de violència sexual durant la seva infància. Malgrat que els abusos a menors tenen conseqüències físiques, emocionals i psicològiques per a tota la vida, impera el silenci davant d’aquests fets.


Només quan es pot explicar el que s’ha viscut, es pot començar a comprendre. La paraula dita ens fa prendre consciència, evidencia l’abús de l’agressor, la covardia dels encobridors i sacseja els valors de la nostra societat. Per això, a través del Teatre Verbatim transmetem les vivències i reflexions de persones que han passat per aquesta experiència i l’han volgut compartir amb nosaltres. Les seves paraules i les dels especialistes que ens acompanyen poden ser una via per a comprendre, sensibilitzar-nos i posicionar-nos.

 

Una producció de SALA LA PLANETA I MITHISTÒRIMA P. PRODUCCIONS S.L.

Idea original MARTA MONTIEL I ELIES BARBERÀ
Dramatúrgia i Direcció DANIELA FEIXAS
Intèrprets MARTA MONTIEL i ELIES BARBERÀ
Músic ÈRIC SERRANO
Escenografia i Vestuari ANNA TANTULL
Espai sonor i Il·luminació LLUÍS ROBIROLA
Piano Còrvus GREGORI FERRER
Fotografia PACO AMATE
Estudiant en Pràctiques JULI RIOS

Una producció de SALA LA PLANETA I MITHISTÒRIMA P. PRODUCCIONS S.L.
Idea original MARTA MONTIEL I ELIES BARBERÀ
Dramatúrgia i Direcció DANIELA FEIXAS
Intèrprets MARTA MONTIEL i ELIES BARBERÀ
Músic ÈRIC SERRANO
Escenografia i Vestuari ANNA TANTULL
Espai sonor i Il·luminació LLUÍS ROBIROLA
Piano Còrvus GREGORI FERRER
Fotografia PACO AMATE
Estudiant en Pràctiques JULI RIOS

 

Data: 25/11/2021
Horari: 20h
Lloc: ETC

+ info: https://etcvic.cat/bravo/sera-el-nostre-secret/


         RELATS FOTOGRÀFICS 11 - Exposició d'Albert Alemany i Ramon Mas

Relats fotogràfics és un diàleg entre una imatge i un text. Una imatge, creada en un context periodístic, arriba en mans d’un escriptor que, sense tenir més informació que la mateixa imatge, en prepara un text. Un text que destaca la poètica de la imatge.


Les bicicletes mig enterrades a la sorra. Les tovalloles estirades al davant. Havíem desat els sacs mal plegats a dins les motxilles, on també havíem entaforat llanternes, samarretes i un paquet de tabac humitejat. Restes d’una nit d’exploració a la intempèrie. La curiositat que crida els cossos satisfeta per primera vegada sota les estrelles. I tanmateix tinc més viva la claror del matí, les corredisses, els esquitxos, els crits que acompanyen els salts i les gotes que ens regalimen per l’esquena mentre ens enfilem a les roques. Ho revisc i em ve al cap una música que no hi era, un so de guitarra que ni tan sols s’havia inventat. És la tornada dels estius perpetus, quan desconeixies els murs que tanquen els parèntesis, i ignoraves que els paradisos no existeixen, fins que s’han perdut.


Ramon Mas


Albert Alemany Esturi (Vic, 1980) va realitzar estudis audiovisuals a ITES Imatge i So i Fotografia General a IDEP especialitzant-se en fotoperiodisme. Comença a treballar a La Marxa com a fotoperiodista, posteriorment a TVO, El 9 Nou, 9TV i Nació Digital. Col·labora i publica en altres mitjans com El País o La Vanguardia i en diverses publicacions de la Generalitat de Catalunya. El 2020 va fotografiar la pandèmia, treball publicat al programa “Quan arribin els marcians” de TV3. Actualment cursa estudis de cinematografia a l’ESCAC.


Ramon Mas (Sant Julià de Vilatorta, 1982). Llicenciat en filosofia i fundador de l’editorial Males Herbes, dedicada a la contracultura i les literatures de la imaginació. Recentment ha publicat les novel·les Afores (Edicions de 1984, 2017), Estigmes (Edicions de 1984, 2019) i L’endemà de la teràpia (Edicions de 1984, 2020), així com el llibre de poemes Òsties (AdiA edicions, 2017).

--

Imatge: El mar, Albert Alemany, 2018

Horari:

Obertura de l'exposició, dijous 25 de novembre a les 19 h

De dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h
Dissabtes de 11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h
Festius tancat

Data: Del 25/11/2021 al 08/01/2022
Horari: A consultar a la descripció
Lloc: ACVIC - Centre d'Arts Contemporànies

Fulletó informatiu

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3684-relats-fotogr%C3%A0fics-12


         DES DE LA GRADA - Exposició d'Olga Capdevila

Segona exposició dins el cicle d’Il·lustració a ACVIC. Olga Capdevila.
--
Els dibuixos de l’Olga m’acompanyen. En sentit literal i figurat.


A una paret de casa hi ha la gran presència d’un petit cartró on noies en fila es fan la trena l’una a l’altra...sempre m’ha semblat una potent versió, en femení, de la columna sense fi. I quan surto de casa i giro la cantonada topo amb uns personatges que carregen entrepans suspesos en els vidres d’un bar.


Els dibuixos de l’Olga els veig i els penso. 

Ara recordo un parell dels seus gifs vistos a instagram: avui què em poso gorro o gorra? i se’m fan presents tots els dilemes possibles (per cert hores més tard a l’escola va aparèixer amb gorra). O un altre on ens parla de l’amor, del vincle entre dues persones, amb una gota de tinta que llisca d’una figura a l’altra a l’alçada del pit.


Hi ha un poema d’Isabel Escudero que no em trec del cap “Un guioncito / entre dos cifras: /¿era eso mi vida?”. Per mi tot el treball de l’Olga explica aquest guionet, o sigui la vida amb tota la seva complexitat i matisos, i amb un to semblant a aquest vers. Les seves línies a la fulla o a la pantalla, quasi sempre blanca, són fruit de l’atenció acurada i intel·ligent a tot allò que passa al seu voltant. Només cal veure el seus quaderns, de meravellosa densitat i essencialitat.


Segueixo buscant en la poesia... i no em pregunteu per què però en alguns versos em ressona la seva obra, com en aquest d’Adrienne Rich: “¿Rasgar las viejas sábanas de boda para hacer trapos de polvo?”, o en un de Francisca Aguirre: “Estaba tan cansada por el esfuerzo de quedarme quieta / que empecé a pensar que tal vez si echaba a correr descansaría”


I acabo amb una idea de Montserrat Abelló, que penso que deu estar dins el cap de l’Olga: “Somniar llapis inexhauribles”.


Isabel Banal Xifré

--
Olga Capdevila (Malla, 1986) és il·lustradora i directora creativa. Graduada en Art i Disseny i també en il·lustració, treballa en àmbits tan diversos com editorial, publicitat, premsa, tèxtil o animació. Des de 2012 combina els projectes com a freelance amb els projectes propis, que apareixen per satisfer la seva bibliomania i l’afany de transversalitat. Destaquen algunes de les campanyes per a l’Ajuntament de Barcelona (Campanya Nadal 2020, Sant Jordi 2017) i els treballs editorials i publicitaris per a clients com Netflix, Filmin, The New Yorker, El País o Estrella Damm). Té publicats diversos llibres, tant infantils com per a adults i se l’ha reconegut amb premis entre els que destaquen el Grand Laus 2020, el Premi Nacional al llibre millor editat 2017 o el Premi Junceda 2017. Actualment viu a Barcelona on ha desenvolupat, junt amb altres creatius, el projecte BLOC Multistudio. Compagina la seva feina com a freelance amb la docència a les escoles Massana i IDEP.

--

Horaris:

De dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h
Dissabtes de 11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h
Festius tancat

 

Data: Del 25/11/2021 al 08/01/2022
Horari: A consultar a la descripció
Lloc: ACVIC - Centre d'Arts Contemporànies

Fulletó informatiu

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3681-des-de-la-grada


         
S'estan mostrant 3 activitats (11-13) de 13
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.