AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició "Oliba episcopus"

Del 27 d'octubre de 2018 al 10 de febrer de 2019

Oliba episcopus

Oliba de Cerdanya (971-1046), que fou comte, després monjo, abat i finalment bisbe, és considerat un dels personatges més rellevants de la Catalunya medieval. La majoria d’accions que el van fer famós, com la convocatòria dels sínodes de Pau i Treva, van ser possibles gràcies a la seva condició de bisbe d’Osona, que assolí l’any 1018 i que li permeté actuar en uns temps convulsos. Per comprendre la veritable importància d’Oliba cal posar-lo en el context dels grans eclesiàstics del seu temps d’arreu d’Europa, no només quant a l’acció espiritual i institucional, sinó també pel que fa a les relacions internacionals i de la creació artística.
 
L’exposició Oliba episcopus, organitzada pel Museu Episcopal de Vic en el marc del projecte Episcopus impulsat pel Bisbat de Vic, es proposa renovar la visió sobre el personatge, el seu context i els diferents aspectes de la seva trajectòria: l’origen comtal, la conversió a la vida monàstica i l’elecció abacial, l’ordenació episcopal i les tasques pròpies del bisbe, la creació artística i la promoció cultural, el paper polític i social i, finalment, la perduració de la seva memòria. Per fer-ho, la mostra reuneix els testimonis materials i documentals més importants de la vida d’Oliba, complementats amb altres d’estrictament coetanis i significatius dels llocs on ell actuà, dels personatges que l’envoltaren i d’altres realitats europees del seu temps.
 
Les peces escollides, de gran qualitat artística i estètica, procedeixen de diferents col∙leccions de Catalunya i d’Europa (Vic, Barcelona, Girona, Madrid, París, Hildesheim i Ciutat del Vaticà). Entre elles excel·leixen les dues bíblies de Ripoll i de Rodes, promogudes per Oliba, que juntament amb els fragments d’una tercera bíblia, la de Fluvià, són testimonis únics i extraordinaris de l’art català de fa mil anys, reunits per primer cop en aquesta exposició. A través de recursos tecnològics es podrà navegar per aquests volums extraordinaris, així com visitar la desapareguda catedral romànica de Vic tal com era al segle XI, gràcies a una restitució virtual dels seus edificis.

L'acte d'inauguració de l'exposició "Oliba episcopus" tindrà lloc el dissabte 27 d'octubre a les 12h, l'entrada és lliure.

El mateix dissabte a les 20h es podrà veure l'espectacle “Pau i treva”. Els espais de la catedral de Vic seran els escenaris d’aquesta acció artística que aprofundirà en el llegat del bisbe Oliba. Informació: Oficina de Turisme de Vic. 

Visites comentades a l'exposició

A través d’objectes artístics excepcionals i de documents de l’època coneixerem la figura i l’obra d’Oliba, un dels personatges més rellevents de la Catalunya medieval. Diumenges a les 13h, s'aconsella reserva

El llegat d'Oliba: 1000 anys d'art

Visita inèdita que començarà a l’exposició “Oliba episcopus” i acabarà a la catedral on veurem, entre altres espais, la gran nau romànica de la canonja edificada al segle XI en període d’Oliba i que ha estat la darrera descoberta arqueològica de la catedral de Vic.  
Dies: dimarts a les 16h i dissabtes a les 17h. Preu: 6€ per persona

Data: Del 27/10/2018 al 10/02/2019
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: http://museuepiscopalvic.com/


         Exposició fotogràfica “Work in progress. Construccións identitàries

Del 23 d’octubre al 29 de novembre
Exposició fotogràfica “Work in progress. Construccións identitàries” de Mar C. Llop

El projecte va començar la primavera del 2013, amb la idea de fotografiar i explicar, mitjançant textos, els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona/home i també, d´una manera específica, l’evolució dels cossos de les persones transsexuals. L’exposició es distribueix en quatre seccions: conceptes, persones, vincles i enTrànsit.

Us convidem a visitar les diferents seccions, en espais diferents de Vic. Transitareu per les diferents realitats, per entendre les passes, les alegries i les dificultats de viure fora de la norma establerta.

 

Lloc i horaris :
Secció Conceptes. Col•legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació Comarques Centrals
Seu de Vic (pl. del Bisbe Oliba, 2; Vic).
De dl a dj de 9 a 13 h i de 15 a 16 h, i dv de 9 a 14 h.
Secció Persones. ACVic Centre d’Arts Contemporànies (c. Sant Francesc, 1; Vic).
De dt a dv de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i ds de 11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Secció Vincles. Institut del Teatre de Vic (c. de Sant Miquel dels Sants, 20, Vic).
De dl a dv de 8-15 h i de 16-20 h (porta tancada, cal trucar a la porta).
Secció EnTrànsit. Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic (rbla. de Sant Domènec, 24;
Vic). De dl a dv de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h.
Organitza: Oficina VicDones-SIAD Osona
Activitat gratuïta

Data: Del 01/11/2018 al 29/11/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: COAC Osona I ACVIC I Instiut del Teatre I EASD Vic

+ info: http://www.vic.cat/fitxers/llibret-baixa-final.pdf


         La llegenda del Nadal en família

La llegenda del Nadal en família
Què van descobrir els tres reis savis d’Orient? Què va somiar Josep? Per què tenen ales els àngels? Amb aquesta visita coneixerem l’origen de la tradició del Nadal i els Reis i donarem resposta a aquestes i d’altres preguntes. Davant d’un frontal d’altar romànic les figures dels personatges del pessebre prendran vida.

Diumenges 2, 9, 16, 23 i 30 de desembre a les 10:30h. Per a nens i nenes a partir de 3 anys. Preu: 4€ per participant.

L'activitat es realitzarà amb un mínim de 8 persones. 
 

Data: Del 02/11/2018 al 30/12/2018
Horari: 10:30h
Lloc: Museu Episcopal de Vic

         Exposició Artist&Monts

Exposició de pintura de Montse Cardona

Data: Del 02/11/2018 al 30/11/2018
Horari: Consultar horaris
Lloc: Llibreria Muntanya de llibres

+ info: https://www.facebook.com/MuntanyaLlibres/photos/pb.109963685764988.-2207520000.1542279692./1990926137668724/?type=3&theater


         Exposició 'Viatges en el silenci'

Del 5 de novembre al 14 de desembre al CCVIC el Montseny. Inauguració dilluns 5 de novembre a les 18:30h. En el marc de la programació 'Vic viu la diversitat funcional!'. 


El CCVIC el Montseny acull l'exposició 'Viatges en el silenci', Fotografies de José Antonio Gonzàlez dels viatges arreu del món de dues persones amb diversitat funcional auditiva. Es mostren les seves vivències en diversos països afrontant les dificultats comunicatives.

Les imatges van acompanyades d'una descripció amb codi Braille per a persones cegues.

L'exposició és una iniciativa de l'Associació per la Sensibilització envers la Discapacitat Nou Barris (ASENDI NB) amb l'objectiu d'aconseguir la no discriminació de les persones amb diversitat funcional.

Forma part del programa d'actes 'Vic viu la diversitat funcional!', conjunt d'activitats per conèixer la diversitat funcional a la ciutat de Vic, organitzada per l'Ajuntament de Vic i les entitats sense ànim de lucre que treballen amb i per les persones amb diversitat funcional a Vic i a la comarca d'Osona, entorn del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional (3 de desembre).

El material de difusió ha estat elaborat conjuntament al laboratori de creació d'ADFO CET per usuaris d'ADFO i d'Autèntic (Sant Tomàs).

Us animem a participar a les activitats programades!

 

Data: Del 05/11/2018 al 14/12/2018
Horari: De 16 a 20h
Lloc: CCVIC el Montseny

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/noticies/exposicio-viatges-en-el-silenci


         Caras y lugares

PROPERA SESSIÓ // 06-11-2018 // Sessió UVic-UCC: Humanitats en transició
Caras y lugares // Agnès Varda i JR, França, 2017
Fitxa tècnica

Producció: Ciné Tamaris, Arte France Cinéma
Guió: JR i Agnès Varda
Música: Matthieu Chedid
Muntatge: Maxime Pozzi-Garcia, Agnès Varda
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: 


La veterana i prestigiosa cineasta Agnès Varda i el jove fotògraf i artista gràfic JR recorren la França rural en una furgoneta reconvertida en un fotomaton molt especial. L´objectiu és senzill: conèixer gent amb la qual intercanviar idees i històries, fotografiar aquestes persones i mostrar després les imatges a gran escala en llocs públics, per confrontar les reaccions que provoquen. La pel·lícula recull el resultat final d´aquest procés i què suposa per a Varda i JR, des d´un punt de vista personal, compartir aquesta singular i emotiva experiència. 

Varda i JR construeixen un mapa humanitzat de persones anònimes que acaben definint els paisatges i espais on viuen. Sensible (que no sensiblera), melancòlica, divertida, reflexiva, Caras y lugares és una pel·lícula viva i commovedora, una peça d´art que ens torna la confiança en el cinema i la seva gent.

Agnès Varda
Nascuda el 1928 a Brussel·les és en una de les grans figures de la Nouvelle vague francesa i una pionera del cinema feminista més combatiu. La barreja de ficció i documental ha marcat gairebé tota la seva obra, on destaquen Cleo, de 5 a 7 (1961), La felicitat (1965) i Els espigoladors i les espigoladores (2000).

Programada conjuntament amb la UVic-UCC en el marc de l´activitat transversal Humanitats en transició.

Dimarts, 6 de novembre. 21:30 h.
Idioma: VO en francès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

Data: 06/11/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=511


         EXPOSICIÓ “MOMENTS D’ESPIRITUALITATS”

EXPOSICIÓ “MOMENTS D’ESPIRITUALITATS”
DIMARTS, 6 DE NOVEMBRE
20 h
ESPAI JOSEP ROMEU
CARRER DE L'ARQUEBISBE ALEMANY, 5

Inauguració de l’exposició de fotografies
“Moments d’espiritualitats” i presentació del
calendari , del Casal Claret.
S’exposarà del 2 al 19 de novembre.

Data: Del 06/11/2018 al 17/11/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Espai Romeu – Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://gallery.mailchimp.com/e51f3f937e/files/43ce559f-f09d-4110-b7c3-856f2e204356/web_Confessions.01.pdf


         FOTOGRAFIA DE PAISATGE URBÀ

Amb Photopills, l’aplicació per excel·lència per planificar les teves fotos

Taller impartit per Jordi Cabanas Pradell

DATES I LLOC 
14 h. 7 sessions de 2 h.

Dimarts 6, 13, 20 i 27 de novembre i 4, 11 i 18 de desembre. 
De 18.00 a 20.00 h.

El curs s’impartirà a ACVic. Centre d’Arts Contemporànies [Sant Francesc, 1. 08500 Vic]

REQUERIMENTS 
És convenient dur una càmera de fotos i l’aplicació Photopills descarregada al telèfon mòbil. El taller compta amb unes sortides pràctiques pels voltants de la ciutat de Vic que es faran en el mateix horari del taller.

PREU
35 € (28 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies).

El període d’inscripció finalitza el dia 31 d’octubre. Places limitades. Es reserva plaça per ordre d'inscripció, que es considerarà realitzada un cop omplert el formulari fet efectiu el pagament. El curs s'impartirà si s'arriba a un mínim de places.

> accés al formulari d'inscripció

INTRODUCCIÓ 
El taller consisteix en aprendre el funcionament d'una de les aplicacions més utilitzades actualment pels fotògrafs professionals i aficionats del món de la fotografia per a la planificació de les seves imatges. Photopills permet imaginar, programar i planificar imatges espectaculars: fer una foto del cloquer de Vic amb la lluna plena al darrere, o una imatge del sol sortint per darrere del Puig dels Jueus. L’aplicació també permet saber si aquella imatge és possible i, si ho és, en quina data i a quina hora es pot fer.

CONTINGUTS DEL CURS
El taller combinarà la formació teòrica i pràctica sobre fotografia de paisatge urbà i fotografia nocturna.

• Com funciona Photopills? 
• El planificador, el meu material, punts d’interès. 
• Com programar una sortida o posta de sol o de lluna en un lloc determinat. 
• Exportar una ubicació a mapes, dins el meu mòbil, per trobar fàcilment el lloc escollit per fer la foto. 
• Guardar planificacions i punts d’interès. 
• Tècniques de fotografia urbana nocturna. 
• Sortides pràctiques per Vic i voltants.

A QUI VA ADREÇAT? 
El curs està adreçat a tots els públics, a qualsevol persona interessada per l’art, la fotografia, i que vulgui aprendre el funcionament d’aquesta aplicació o treure’n més rendiment. No calen coneixements previs.

PROFESSOR 
Jordi Cabanas, va estudiar a l’Institut d’Estudis fotogràfics de Catalunya obtenint el títol de grau superior en fotografia. De seguida va entrar a treballar com a fotògraf de plantilla a El 9 Nou, col·laborant puntualment amb diaris com La Vanguardia i El Periódico. 
Des de l’any 2010 té el seu propi estudi de fotografia on destaca la seva tasca de formació, tant de fotografia com de programes d’edició com Lightroom o Photoshop, a banda d’organitzar viatges fotogràfics tant pel nostre país com pel Marroc. És el fotògraf de la revista Eix Professional. Ha col·laborat en alguns llibres com Tots els colors de la llengua o Històries in dependents, 10 exemples de superació. Ha exposat la seva obra a diferents espais. Taller dut a terme gràcies al suport de l’OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural)

Data: 06/11/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/programacio-de-cursos/2702-fotografia-de-paisatge-urb%C3%A0


         
S'estan mostrant 8 activitats (11-18) de 18
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.