AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

El so de les cases. Actuacions a l'església de l'Escorial

ROSA MARI RAMÍREZ ABELLA

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

ESGLÉSIA DE L’ESCORIAL (COR)

Joaquima de Vedruna, fundadora de les Carmelites de la Caritat, va néixer a Barcelona el 1783, en una família aristocràtica. Casada amb Teodor de Mas, terratinent vigatà que exercia d’advocat a la ciutat, enviudà als 33 anys i, amb 6 fills, s’instal·là al Manso Escorial, heretat del seu marit. El 1825, decidida dedicar-se a l’educació de les noies d’origen humil, va esdevenir germana i va preparar les primeres joves per a la vida de comunitat i per al treball apostòlic, al mateix mas. El 1835 va poder adquirir quatre casetes a l’antic carrer “dels Caputxins”, embrió de l’actual Casa Mare. La Congregació, desprès de la seva mort el 1854, va construir l’església, consagrada pel bisbe Torras i Bages el 1900.

ROSA MARI RAMÍREZ ABELLA

La soprano Rosa Mari Ramírez Abella presenta Les Reines del Barroc. Nascuda el 1995 és filla, neta i besneta de músics. Les seves actuacions han estat constants des dels seus inicis als 6 anys fins a l’actual etapa professional. Ha enregistrat 2 singles i 11 CD. És la Sibil·la de la basílica de Sant Gaietà des de l’any 2007 i de l’oratori de Sant Felip Neri des del 2012. Ha obtingut el premi Capital de la Sardana 2017 a la divulgació musical per la tasca de recuperació i difusió de sardanes cantades i l’edició de CD. Locutora del programa Nostra Dansa i directora del programa música clàssica Faristols i batutes a Ràdio Manlleu.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Església de l'Escorial (cor)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/esglesia-de-lescorial-cor/


         El so de les cases. Actuacions a la cripta de la Catedral

ERNEST CRUSATS

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

ANNA URPINA

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

ERNEST CRUSATS

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CRIPTA DE LA CATEDRAL

El bisbe Oliba, entre 1018 i 1046, va erigir un nou temple romànic dedicat a Sant Pere, sobre els vestigis de tres esglésies que ja existien al segle IX. Sota l’absis major va fer construir una cripta. La catedral, excepte el cloquer, fou enderrocada el 1782 per aixecar-hi l’actual, però la cripta només va ser cegada. Va ser descoberta el 1941. Diversos elements visibles són originals dels temples anteriors: les parets perimetrals; les columnetes; els mitjos capitells de suport de la coberta; els capitells centrals califals; i el paviment, que té integrades pedres esculpides de la façana romànica.

ERNEST CRUSATS

Guitarra, veu i cançons conformen el repertori del grup La Iaia revisitades en solitari pel seu compositor.

La proposta del músic Ernest Crusats no forma part de cap gira, ni de cap presentació ni cap projecte concret. Serà un concert especial a la cripta de la Catedral i es podrà veure només durant el so de les cases. Una espai inèdit i un format exclusiu. De moment, ens guardem les etiquetes.

ANNA URPINA

Anna Urpina (Vic, 1988) es forma a la EMVIC, a la Universitat de Madison-Wisconsin amb Vartan Manoogian, al Reial Conservatori de Brussel·les amb Shirly Laub i a la Hochschule für musik de Leipzig amb Mariana Sirbu. En música antiga s’ha format a França i a l’ESMUC amb Emilio Moreno, Gilles Colliard, François Fernandez i Fabio Biondi.

Ha estat concertino i solista de la JONC i la JONDE i membre de la Gustav Mahler Jungendorchester, l’EUYO o l’Orquestra de Schleswig -Holstein. Ha actuat  al Musikverein de Viena, Konzerthaus de Berlín oConcertgebouw d’Amsterdam i en festivals com Aspen Music Festival, Kronberg Academy, Verbier Festival. Ha estat artista resident de l’Ateneu Barcelonès el 2013

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Cripta de la Catedral

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/cripta-de-la-catedral/


         El so de les cases. Actuacions al jardí de la Casa Bayés

MARC CASAS

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CASA BAYÉS (JARDÍ)

Els murs de llevant mostren els vestigis de la Universitat Literària. Els seus inicis es remunten a l’escola existent el 1388, que va donar nom al carrer. Es va consolidar el 1599, quan Felip III va accedir, per petició del Consell de la Ciutat, que els estudiants es poguessin graduar en humanitats i filosofia. Posteriorment, dels estudis de gramàtica, retòrica, jurisprudència, medicina i teologia van sorgir-ne personalitats amb gran vocació. Centralitzà els estudis civils i eclesiàstics a la ciutat. Suprimida el 1716 pel Decret de Nova Planta, els jesuïtes continuaren fent-hi classes fins a la fundació del Seminari, quan l’edifici fou abandonat i, el 1806, enderrocat.

MARC CASAS

Marc Casas Castañé (Vinyoles, 1978) Cursa els estudis de grau superior de Percussió Clàssica i Contemporània a l’ESMUC, amb el projecte final Contemporary Japanesse Percussion.

La percussió és una de les formes d’expressió musical més antigues de la humanitat i, segurament, la família d’instruments que ha evolucionat més tard.

Millores tècniques, instruments desenvolupats durant el segle XX, nous sons i noves tendències en el llenguatge musical han obert un camí molt important a la família de la percussió.

Tres solos. Marimba, vibràfon i un set-up serviran per entendre aquesta evolució i descobrir una estètica musical plena de matisos, energia i colors.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Bayés (jardí)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-bayes-jardi/


         El so de les cases. Actuacions al jardí particular del c. de Sant Miquel, 13

JORGE DA ROCHA

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Diumenge, 3 de Juny:
11.30 | 12.30 h

JARDÍ PARTICULAR
C/ DE SANT MIQUEL DELS SANTS, 13

Aquest espai és un exemple dels jardins particulars del centre històric que s’han conservat. El taller de fusteria de la família Bantulà-Serra, situat a la planta baixa d’aquest edifici, va acollir les despulles d‘Antoni Maria Claret i Clarà, el “Pare Claret”, fundador, el 1849 a Vic, de la Congregació dels Missioners Fills del Cor Immaculat de Maria. El cos va ser traslladat des de l’antiga església de la Mercè, on era enterrat, el 21 de juliol del 1936. Hi va romandre fins que va poder-se instal·lar al nou temple-sepulcre, acabat el 1970 i que va substituir l’antiga església.

JORGE DA ROCHA

El cantant i contrabaixista Jorge Da Rocha presenta el segon àlbum a solo: To Drop and Let Go. Una obra singular que trenca les fronteres de la seva trajectòria jazzística i la incorpora en la seva passió per la música moderna, per les músiques del món i per la cançó.

En un diàleg constant entre els sorprenents recursos de la veu i contrabaix. Jorge da Rocha ens sedueix en un viatge de descoberta emocional i musical. Un espectacle intens i delicat, protagonitzat per l’expressivitat apassionant i per la profunditat i bellesa de les seves cançons

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Jardí particular del carrer de Sant Miquel dels Sants, 13

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/jardi-particular/


         El so de les cases. Actuacions al menjador de Casa Ricart

CHANGUÍ DUET

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

ALUMNES CONSERVATORI EMVIC

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CASA RICART (MENJADOR)

La Casa Ricart és un dels exemples més reeixits del modernisme a la ciutat. Miquel Ricart i Rusconi (1843-1912), polític, banquer i empresari del tèxtil, va rehabilitar i ampliar l’edifici existent, a principis del segle XX. El caràcter contingut de les façanes públiques contrasta amb la profusió d’elements amb gran valor artístic de la façana del jardí i dels seus interiors: paviments, fusteries, vitralls, motllures, pintures murals… L’edifici va acollir durant anys l’Orfeó Vigatà i posteriorment l’Hospitalitat de Lourdes.

CHANGUÍ DUET

Laura Marín Canellas comença els estudis als 7 anys a l’Escola de Música de Vic i acaba el grau professional sota la tutela de Quim Térmens. Estudia els estudis superiors amb en Gonçal Comellas i posteriorment amb en Yuri Volguin i la Mia Cooper a Dublin. Després d’aquests estudis continua treballant professionalment en els àmbits de la música de cambra, la docència i el treball orquestral.

Ernest Martinez Solà inicia els estudis a l’Escola de Música de Vic amb Tomàs Gonzàlez i segueix a l’ESMUC amb la violinista Eva Graubin. Més tard es trasllada a Freiburg (Alemanya) on cursa un màster amb Ulf Hoelscher i Simone Zgraggen. Actualment compagina la docència amb l’àmbit concertístic i segueix rebent consells de Lorenza Borrani.

ALUMNES DEL CONSERVATORI EMVIC

El conservatori de Vic té actualment cent-cinquanta alumnes procedents de Vic però també de tota la comarca i comarques veïnes. En general els alumnes  tenen entre dotze i divuit anys i hi dediquen una mitjana de sis hores presencials i sis més d’estudi de l’instrument a casa. L’audició amb públic és habitual i forma part del mateix aprenentatge.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Ricart (menjador)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-ricart-menjador/


         El so de les cases. Actuacions al jardí de Casa Ricart

GEMMA HUMET + ESTEL SOLER

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

MAZONI

Divendres, 1 de Juny:
21.30 h

CARLA

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

PAU VALLVÉ

Dissabte, 2 de Juny:
21.30 h

FLAMINGO TOURS

Celebració del 30è aniversari del MMVV i el 20è del Festival de Jazz de Vic.

Diumenge, 3 de Juny:
12.30 h

CASA RICART (JARDÍ)

Durant les obres de rehabilitació de la finca, promogudes per Miquel Ricart i Rusconi a principis del segle XX, es va elevar el jardí, on destaca la capella, obra de l’arquitecte Antoni Ferrer, i el cedre i el roure, arbres inclosos en el catàleg d’arbres i arbredes del municipi. Treballs realitzats al subsòl han pogut determinar l’existència d’estructures, probablement associades al traçat de l’antiga muralla medieval. Des de l’interior es pot observar l’entrada a la ciutat, venint de Barcelona.

GEMMA HUMET + ESTEL SOLER

Gemma Humet i Estel Solé són dues veus destacades del panorama cultural català. A Al Cau de les paraules, les dues artistes ofereixen un viatge poeticomusical que sacseja les emocions. Solé, a través de la seva poesia i Humet, a través de les seves cançons, ens proposen un recorregut de versos i música que ens parla de la infància, de les pors, de la contradicció humana, de l’amor, de l’oblit, de l’estiu, dels pobles, de les ciutats i de la mort. El viatge que proposen acaba amb un emotiu record als refugiats i un cant a les dones.

MAZONI

Menys és més. Després de consolidar-se com un dels grans noms de l’escena pop a Catalunya, Mazoni sorprèn amb un nou disc on torna a l’essència de la cançó acompanyat únicament de la seva guitarra i fent valer la seva veu.

Carn, os i tot inclòs (Bankrobber, 2017) és un viatge cap al cor de les cançons per mostrar-ne allò que n’és imprescindible: la melodia i la lletra. No obstant les influències estilístiques són molt variades i van des del pop més melòdic (“Part d’un tot”, “Sol”) fins al rock més contundent (“Desig imbècil”, “Opinió respectable”). Pel que fa a les lletres trobem des de les narracions llargues en forma de conte, filles d’altres cançons de Mazoni (“Finis Terre”) fins a lletres que tracten la part emocional (“Mal, mel i mil i una nits”) passant per la seva visió de l’escena política (“Pedres”).

Amb aquesta nova aventura, Mazoni, refunda el seu projecte per encarar nous reptes sense oblidar les cançons que l’han donat a conèixer com “Eufòria”, “No tinc temps”, “La promesa” o la recent “Ailodiu”.

CARLA

Carla és l’alter ego musical de la vigatana Carla Serrat. Embolcallada per la boira de la plana, la CARLA dona ritme als batecs d’aquest projecte persona,l en majúscules, que es mou entre el synth-pop analògic, el bass soul britànic i l’electrònica més suggeridors. La CARLA va debutar al 2016 amb l’àlbum Night Thoughts (Sones), i el va presentar al Primavera Sound. Les cançons de la CARLA exploren la nostàlgia, la malenconia i l’anhel. Colpidora i fràgil, l’amalgama compositora de la CARLA es nodreix d’una veu intensa, ecos corals multiplicats en loop i camins evocadors de teclats i sintetitzadors. El grup prepara el seu segon disc en aquests moments.

PAU VALLVÉ

Pau Vallvé encara la recta final de la gira del seu últim disc. El 15è de la seva discografia i el 4t signat amb el seu nom. Després d’haver fet una gira de 90 concerts amb l’anterior disc (Pels dies bons, 2014) incloent-hi la gira europea. Sobre qual aquesta gira va publicar, fa uns mesos, una sèrie-documental de 14 capítols. Ara ja fa un any i mig que torna a ser damunt dels escenaris.. Aquesta serà una de les últimes oportunitats de veure’l presentant aquest disc, ja que la gira acaba aquest estiu.

FLAMINGO TOURS

El segon disc de Flamingo Tours aterra a la frontera mexicana després del viatge del seu primerRight on time on es va veure la vocació viatgera i cercavides de la banda. Una porta cap als mons que comencen a deixar-se veure ara en aquest treball.

Lucha libre és un àlbum amb poques concessions a la innocència i que transita per les venes profundes del rock-and-roll amb cara de dona, pantalons de blues, el soul vell, la cuina tex-mex i una mica de satanspell i de ritmes blues. Música d’arrels americanes, amor hillbilly, deserts de Nou Mèxic i les fronteres de la pell. Música ianqui,però aquest cop amb bitxos.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Ricart (jardí)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-ricart-jardi/


         DJANGOLOGIE

Una estona agradable a la fresca a ritme de gypsy jazz
 
Una formació musical que va ser pionera en l'estil gypsy jazz al nostre país, amb temes de Django Reinhardt i algun de propi. Ara es presenten renovats amb Joan Ramon Puntí a la guitarra, Coloma Bertran al violí, Marc Casas al vibràfon, Pep Solà a la bateria i Jonathan Aldunate al contrabaix.
 
Joan Ramon Puntí, guitarra
Coloma Bertran, violí
Marc Casas, vibràfon
Pep Solà, bateria
Jonathan Aldunate, contrabaix

 
Hi haurà servei de bar.

 
Durada: 1 h
Preu: 7 €

Data: 01/06/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/general/djangologie/


         Lo barber de l'Alguer

Lo barber de l'Alguer. Concert de cançó popular i tradicional algueresa amb Àngel Maresca.

Organitza: Ajuntament de Vic i Ajuntament de Manlleu

Data: 01/06/2018
Horari: 19:00h
Lloc: L'Orfeó


         El so de les cases. Actuacions a la sala de plens de l'Ajuntament

RAMON BASSAL

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Diumenge, 3 de Juny:
11.30 | 12.30 h

COR TRADICIONAL EMVIC

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

SALA DE PLENS DE L’AJUNTAMENT

La “Sala del Consell” és un dels espais inclosos en el projecte redactat el 1670 per tal d’adaptar la Casa de la Ciutat a les funcions que li pertocaven. L’obra escultòrica del portal, amb dues cariàtides i estructures arquitectòniques, del vigatà Joan Francesc Morató, i l’escut de la ciutat, a l’interior, són d’aquella època. Les portes són formades pels plafons de l’antic escon dels consellers, esculpit el 1511 per Cristòfol Martorell. La decoració pictòrica, del 1890, en què destaquen els símbols de les virtuts que han de tenir els governants, és autoria de Pere Boxó.

RAMON BASSAL

Ramon Bassal ha estudiat a la Hochschule für Musik Basel amb Thomas Demenga, la Schola Cantorum Basiliensis amb Petr Skalka i el Conservatori d’Amsterdam amb Quirine Viersen i Michael Stirling. Ha participat en cursos i classes magistrals arreu d’Europa amb els violoncel·listes Anner Bylsma, Pieter Wispelwey, Gaetano Nasillo, Marcio Carneiro, Chrisophe Coin, Gary Hoffman, Dmitri Ferschtman, Antonio Meneses, Alban Gerhardt i Torleif Thedeen.

Ha actuat com a solista al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, a  l’Auditori de Girona, al Festival de Seoripul a Corea del Sud i al Festival d’Amsterdam “Vondelpark Openluchttheater”.

COR TRADICIONAL EMVIC

A partir d’una proposta experimental sorgida de l’experiència i coneixement en el terreny de la polifonia tradicional del professor Sebastià Bardolet, el Cor Tradicional s’ha consolidat com una activitat central del cant coral a l’EMVIC. Integrat per una desena de nois a partir dels quinze anys, el Cor Tradicional és actualment una de les formacions de l’EMVIC amb més activitat fora de l’àmbit acadèmic.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament de Vic

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/sala-de-plens-de-lajuntament/


         
S'estan mostrant 9 activitats (21-29) de 29
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.