AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

El so de les cases. Actuacions a la cripta de la Catedral

ERNEST CRUSATS

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

ANNA URPINA

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

ERNEST CRUSATS

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CRIPTA DE LA CATEDRAL

El bisbe Oliba, entre 1018 i 1046, va erigir un nou temple romànic dedicat a Sant Pere, sobre els vestigis de tres esglésies que ja existien al segle IX. Sota l’absis major va fer construir una cripta. La catedral, excepte el cloquer, fou enderrocada el 1782 per aixecar-hi l’actual, però la cripta només va ser cegada. Va ser descoberta el 1941. Diversos elements visibles són originals dels temples anteriors: les parets perimetrals; les columnetes; els mitjos capitells de suport de la coberta; els capitells centrals califals; i el paviment, que té integrades pedres esculpides de la façana romànica.

ERNEST CRUSATS

Guitarra, veu i cançons conformen el repertori del grup La Iaia revisitades en solitari pel seu compositor.

La proposta del músic Ernest Crusats no forma part de cap gira, ni de cap presentació ni cap projecte concret. Serà un concert especial a la cripta de la Catedral i es podrà veure només durant el so de les cases. Una espai inèdit i un format exclusiu. De moment, ens guardem les etiquetes.

ANNA URPINA

Anna Urpina (Vic, 1988) es forma a la EMVIC, a la Universitat de Madison-Wisconsin amb Vartan Manoogian, al Reial Conservatori de Brussel·les amb Shirly Laub i a la Hochschule für musik de Leipzig amb Mariana Sirbu. En música antiga s’ha format a França i a l’ESMUC amb Emilio Moreno, Gilles Colliard, François Fernandez i Fabio Biondi.

Ha estat concertino i solista de la JONC i la JONDE i membre de la Gustav Mahler Jungendorchester, l’EUYO o l’Orquestra de Schleswig -Holstein. Ha actuat  al Musikverein de Viena, Konzerthaus de Berlín oConcertgebouw d’Amsterdam i en festivals com Aspen Music Festival, Kronberg Academy, Verbier Festival. Ha estat artista resident de l’Ateneu Barcelonès el 2013

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Cripta de la Catedral

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/cripta-de-la-catedral/


         El so de les cases. Actuacions al jardí de la Casa Bayés

MARC CASAS

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CASA BAYÉS (JARDÍ)

Els murs de llevant mostren els vestigis de la Universitat Literària. Els seus inicis es remunten a l’escola existent el 1388, que va donar nom al carrer. Es va consolidar el 1599, quan Felip III va accedir, per petició del Consell de la Ciutat, que els estudiants es poguessin graduar en humanitats i filosofia. Posteriorment, dels estudis de gramàtica, retòrica, jurisprudència, medicina i teologia van sorgir-ne personalitats amb gran vocació. Centralitzà els estudis civils i eclesiàstics a la ciutat. Suprimida el 1716 pel Decret de Nova Planta, els jesuïtes continuaren fent-hi classes fins a la fundació del Seminari, quan l’edifici fou abandonat i, el 1806, enderrocat.

MARC CASAS

Marc Casas Castañé (Vinyoles, 1978) Cursa els estudis de grau superior de Percussió Clàssica i Contemporània a l’ESMUC, amb el projecte final Contemporary Japanesse Percussion.

La percussió és una de les formes d’expressió musical més antigues de la humanitat i, segurament, la família d’instruments que ha evolucionat més tard.

Millores tècniques, instruments desenvolupats durant el segle XX, nous sons i noves tendències en el llenguatge musical han obert un camí molt important a la família de la percussió.

Tres solos. Marimba, vibràfon i un set-up serviran per entendre aquesta evolució i descobrir una estètica musical plena de matisos, energia i colors.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Bayés (jardí)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-bayes-jardi/


         El so de les cases. Actuacions al jardí particular del c. de Sant Miquel, 13

JORGE DA ROCHA

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Diumenge, 3 de Juny:
11.30 | 12.30 h

JARDÍ PARTICULAR
C/ DE SANT MIQUEL DELS SANTS, 13

Aquest espai és un exemple dels jardins particulars del centre històric que s’han conservat. El taller de fusteria de la família Bantulà-Serra, situat a la planta baixa d’aquest edifici, va acollir les despulles d‘Antoni Maria Claret i Clarà, el “Pare Claret”, fundador, el 1849 a Vic, de la Congregació dels Missioners Fills del Cor Immaculat de Maria. El cos va ser traslladat des de l’antiga església de la Mercè, on era enterrat, el 21 de juliol del 1936. Hi va romandre fins que va poder-se instal·lar al nou temple-sepulcre, acabat el 1970 i que va substituir l’antiga església.

JORGE DA ROCHA

El cantant i contrabaixista Jorge Da Rocha presenta el segon àlbum a solo: To Drop and Let Go. Una obra singular que trenca les fronteres de la seva trajectòria jazzística i la incorpora en la seva passió per la música moderna, per les músiques del món i per la cançó.

En un diàleg constant entre els sorprenents recursos de la veu i contrabaix. Jorge da Rocha ens sedueix en un viatge de descoberta emocional i musical. Un espectacle intens i delicat, protagonitzat per l’expressivitat apassionant i per la profunditat i bellesa de les seves cançons

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Jardí particular del carrer de Sant Miquel dels Sants, 13

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/jardi-particular/


         El so de les cases. Actuacions al menjador de Casa Ricart

CHANGUÍ DUET

Divendres, 1 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

Dissabte, 2 de Juny:
18.30 | 19.30 | 20.30 h

ALUMNES CONSERVATORI EMVIC

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h

CASA RICART (MENJADOR)

La Casa Ricart és un dels exemples més reeixits del modernisme a la ciutat. Miquel Ricart i Rusconi (1843-1912), polític, banquer i empresari del tèxtil, va rehabilitar i ampliar l’edifici existent, a principis del segle XX. El caràcter contingut de les façanes públiques contrasta amb la profusió d’elements amb gran valor artístic de la façana del jardí i dels seus interiors: paviments, fusteries, vitralls, motllures, pintures murals… L’edifici va acollir durant anys l’Orfeó Vigatà i posteriorment l’Hospitalitat de Lourdes.

CHANGUÍ DUET

Laura Marín Canellas comença els estudis als 7 anys a l’Escola de Música de Vic i acaba el grau professional sota la tutela de Quim Térmens. Estudia els estudis superiors amb en Gonçal Comellas i posteriorment amb en Yuri Volguin i la Mia Cooper a Dublin. Després d’aquests estudis continua treballant professionalment en els àmbits de la música de cambra, la docència i el treball orquestral.

Ernest Martinez Solà inicia els estudis a l’Escola de Música de Vic amb Tomàs Gonzàlez i segueix a l’ESMUC amb la violinista Eva Graubin. Més tard es trasllada a Freiburg (Alemanya) on cursa un màster amb Ulf Hoelscher i Simone Zgraggen. Actualment compagina la docència amb l’àmbit concertístic i segueix rebent consells de Lorenza Borrani.

ALUMNES DEL CONSERVATORI EMVIC

El conservatori de Vic té actualment cent-cinquanta alumnes procedents de Vic però també de tota la comarca i comarques veïnes. En general els alumnes  tenen entre dotze i divuit anys i hi dediquen una mitjana de sis hores presencials i sis més d’estudi de l’instrument a casa. L’audició amb públic és habitual i forma part del mateix aprenentatge.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Ricart (menjador)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-ricart-menjador/


         El so de les cases. Actuacions al jardí de Casa Ricart

GEMMA HUMET + ESTEL SOLER

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

MAZONI

Divendres, 1 de Juny:
21.30 h

CARLA

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

PAU VALLVÉ

Dissabte, 2 de Juny:
21.30 h

FLAMINGO TOURS

Celebració del 30è aniversari del MMVV i el 20è del Festival de Jazz de Vic.

Diumenge, 3 de Juny:
12.30 h

CASA RICART (JARDÍ)

Durant les obres de rehabilitació de la finca, promogudes per Miquel Ricart i Rusconi a principis del segle XX, es va elevar el jardí, on destaca la capella, obra de l’arquitecte Antoni Ferrer, i el cedre i el roure, arbres inclosos en el catàleg d’arbres i arbredes del municipi. Treballs realitzats al subsòl han pogut determinar l’existència d’estructures, probablement associades al traçat de l’antiga muralla medieval. Des de l’interior es pot observar l’entrada a la ciutat, venint de Barcelona.

GEMMA HUMET + ESTEL SOLER

Gemma Humet i Estel Solé són dues veus destacades del panorama cultural català. A Al Cau de les paraules, les dues artistes ofereixen un viatge poeticomusical que sacseja les emocions. Solé, a través de la seva poesia i Humet, a través de les seves cançons, ens proposen un recorregut de versos i música que ens parla de la infància, de les pors, de la contradicció humana, de l’amor, de l’oblit, de l’estiu, dels pobles, de les ciutats i de la mort. El viatge que proposen acaba amb un emotiu record als refugiats i un cant a les dones.

MAZONI

Menys és més. Després de consolidar-se com un dels grans noms de l’escena pop a Catalunya, Mazoni sorprèn amb un nou disc on torna a l’essència de la cançó acompanyat únicament de la seva guitarra i fent valer la seva veu.

Carn, os i tot inclòs (Bankrobber, 2017) és un viatge cap al cor de les cançons per mostrar-ne allò que n’és imprescindible: la melodia i la lletra. No obstant les influències estilístiques són molt variades i van des del pop més melòdic (“Part d’un tot”, “Sol”) fins al rock més contundent (“Desig imbècil”, “Opinió respectable”). Pel que fa a les lletres trobem des de les narracions llargues en forma de conte, filles d’altres cançons de Mazoni (“Finis Terre”) fins a lletres que tracten la part emocional (“Mal, mel i mil i una nits”) passant per la seva visió de l’escena política (“Pedres”).

Amb aquesta nova aventura, Mazoni, refunda el seu projecte per encarar nous reptes sense oblidar les cançons que l’han donat a conèixer com “Eufòria”, “No tinc temps”, “La promesa” o la recent “Ailodiu”.

CARLA

Carla és l’alter ego musical de la vigatana Carla Serrat. Embolcallada per la boira de la plana, la CARLA dona ritme als batecs d’aquest projecte persona,l en majúscules, que es mou entre el synth-pop analògic, el bass soul britànic i l’electrònica més suggeridors. La CARLA va debutar al 2016 amb l’àlbum Night Thoughts (Sones), i el va presentar al Primavera Sound. Les cançons de la CARLA exploren la nostàlgia, la malenconia i l’anhel. Colpidora i fràgil, l’amalgama compositora de la CARLA es nodreix d’una veu intensa, ecos corals multiplicats en loop i camins evocadors de teclats i sintetitzadors. El grup prepara el seu segon disc en aquests moments.

PAU VALLVÉ

Pau Vallvé encara la recta final de la gira del seu últim disc. El 15è de la seva discografia i el 4t signat amb el seu nom. Després d’haver fet una gira de 90 concerts amb l’anterior disc (Pels dies bons, 2014) incloent-hi la gira europea. Sobre qual aquesta gira va publicar, fa uns mesos, una sèrie-documental de 14 capítols. Ara ja fa un any i mig que torna a ser damunt dels escenaris.. Aquesta serà una de les últimes oportunitats de veure’l presentant aquest disc, ja que la gira acaba aquest estiu.

FLAMINGO TOURS

El segon disc de Flamingo Tours aterra a la frontera mexicana després del viatge del seu primerRight on time on es va veure la vocació viatgera i cercavides de la banda. Una porta cap als mons que comencen a deixar-se veure ara en aquest treball.

Lucha libre és un àlbum amb poques concessions a la innocència i que transita per les venes profundes del rock-and-roll amb cara de dona, pantalons de blues, el soul vell, la cuina tex-mex i una mica de satanspell i de ritmes blues. Música d’arrels americanes, amor hillbilly, deserts de Nou Mèxic i les fronteres de la pell. Música ianqui,però aquest cop amb bitxos.

Data: Del 01/06/2018 al 03/06/2018
Horari: Veure horaris
Lloc: Casa Ricart (jardí)

+ info: http://www.elsodelescasesvic.cat/programacio/casa-ricart-jardi/


         PROPOSTA CCVIC. Intercanvi de roba i xerrada

És possible vestir-se de forma responsable ambientalment i social? Quins recursos tenim al nostre abast? En el marc de l’intercanvi de roba semestral organitzat per l’Associació Banc del temps, Narda Larrama (Associació de moda sostenible de Barcelona) explicarà els reptes de la moda ètica i les eines per a un consum responsable.

HORARIS:

Intercanvi de roba 10h a 13h.

Xerrada moda sostenible 12h.

ASSOCIACIÓ MODA SOSTENIBLE BARCELONA
Associació Moda Sostenible BarcelonaSom un grup de dissenyadors de moda, proveïdors de matèries primeres, tallers de confecció, distribuïdors, boutiques, periodistes i ciutadans que ens hem unit per demostrar que la indústria de la moda no té per què estar renyida amb els drets humans i el medi ambient. És per això que en 2013 hem fundat Moda Sostenible Barcelona.

El nostre objectiu és sensibilitzar a la societat dels avantatges de la moda sostenible així com potenciar i estimular la seva creació, producció, venda i ús.

Entenem per MODA SOSTENIBLE tota peça de roba o complements que respecti el medi ambient, la salut humana i dels treballadors i que potenciï l’ús de materials sostenibles , la reutilització de materials ja existents i la producció.

www.modasosteniblebcn.org

Data: 02/06/2018
Horari: 10:00h
Lloc: CCVIC de Santa Anna

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-primavera-2018/moda-sostenible


         Taller de Capgrossos

17:00 Taller de Capgrossos
Porta una caixa de cartró i aprendràs a fer un capgròs per la Cercavila de les Festes del Barri
Local Associació de Veïns (c/ Laura 19)

Data: 02/06/2018
Horari: 17:00h
Lloc: Local Associació de Veïns (c/ Laura 19)


         Freedom fest

El dissabte 2 de juny a partir de les 11:00 la Fàbrica de Somnis celebra el seu aniversari.  

 

Data: 02/06/2018
Horari: 11:00h
Lloc: Fàbrica de Somnis

+ info: https://www.facebook.com/lafabrica.desomnis/?ref=br_rs


         
S'estan mostrant 8 activitats (21-28) de 28
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.