AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

[MUSEU TANCAT FINS A NOU AVÍS] Activitats paral·leles a l'exposició "Nord & Sud"

VISITES COMENTADES: 
Visita dels comissaris
A càrrec de Marc Sureda i Judit Verdaguer, comissaris de l’exposició.
Dijous 20 de febrer a les 17 h. Gratuït, s’aconsella reserva.
 
Visites guiades per a públic individual
Dissabtes a les 17 h i diumenges a les 13 h. Visita inclosa amb l’entrada a l’exposició, s’aconsella reserva.  
 
Visites guiades per a grups
Prèvia concertació de dia i hora.
 
Visites familiars
“Nord i Sud. Un viatge a l’edat mitjana”        
Dissabtes 29 de febrer, 28 de març, 18 d’abril i 9 de maig a les 10:30h
Preu: 4€ per participant, s’aconsella reserva.  
 
CONFERÈNCIES: 
Nord & Sud: reconstruir l'Europa medieval des de Noruega i Catalunya, a càrrec de Marc Sureda, comissari de l’exposició. Dijous 12 de març a les 18.30 h.
 
Els tresors de fusta. Els frontals medievals pintats de Noruega i Catalunya, a càrrec de Judit Verdaguer, comissària de l’exposició. Dijous 7 de maig a les 18.30 h.
 


+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/ca/actualitat/exposicions/nord--sud-art-medieval-de-noruega-i-catalunya-11001350

Data: Del 15/02/2020 al 07/05/2020
Horari: Veure horaris
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: + info: https://www.museuepiscopalvic.com/ca/actualitat/exposicions/nord--sud-art-medieval-de-noruega-i-catalunya-11001350


         I Cicle de confinament sobre autors i autores»

La Fundació Miquel Martí i Pol, Reduccions: revista de poesia i La Cava Poesia organitzen el «I Cicle de confinament sobre autors i autores».  10 minuts sobre l'autor/a del dia. 

Data: Del 12/03/2020 al 08/04/2020
Horari: online
Lloc:

+ info: https://www.facebook.com/FundacioMMP/


         La Biblioteca Joan Triadú de Vic convoca el Concurs de microrelats Obert per confinament.

El tema, de qualsevol gènere literari, haurà de girar entorn al confinament arran de la crisi pel coronavirus. Es podran presentar microrelats en català i en castellà i hi haurà 3 categories:

Infantil (fins a 11 anys)
Juvenil (de 12 a 17 anys)
Adults (a partir de 18 anys)
Cada participant podrà presentar un microrelat de creació pròpia amb una extensió de 200 a 280 paraules, incloent el títol. Caldrà que l’enviï per correu electrònic a b.vic.jt@diba.cat seguint les indicacions de les Bases del Concurs.

Cada categoria tindrà:

Un premi al guanyador (un val de 100 euros per comprar llibres a les llibreries de Vic)
Un premi al finalista (un val de 50 euros per comprar llibres a les llibreries de Vic).
S’acceptaran originals fins 24 hores després de la reobertura de la Biblioteca Joan Triadú de Vic i el veredicte s’anunciarà 7 dies després d’aquest termini.

Data: Del 16/03/2020 al 31/05/2020
Horari: online
Lloc:

+ info: https://bibliotecadevic.files.wordpress.com/2020/03/concurs-microrelats-versic3b3-extensa.pdf


         Presentació del llibre " Entre l'Infern i la glòria"

Presentació del llibre " Entre l'Infern i la glòria"
16
abr
2020
Dijous 16 d'abril, al Temple Romà presentació de la novel·la sobre la vida de Verdaguer "Entre l'infern i la glòria", escrita per l'andorrà Àlvar Valls i editada per Ed.1984.

L'autor conversarà amb els poetes Anton Carrera i Jaume Coll Mariné, i comptarem amb la veu de Roger Usart i la guitarra de Guillem Plana, que musicaran poemes de Jacint Verdaguer.

"Entre l’infern i la glòria" és una novel·la que narra la vida i l’obra d’un dels primers escriptors catalans de tots els temps, Jacint Verdaguer, a la segona meitat del segle XIX. L’autor hi retrata una vida que per al seu protagonista va ser un infern i alhora un doble procés d’ascensió a la glòria: la glòria terrenal del poeta i la glòria celestial a què aspirava el sacerdot. És la història d’un geni de tarannà torturat, sempre insatisfet, resolut, capaç de passar de la submissió absoluta a l’Església a la rebel·lió contra el seu bisbe quan cau en desgràcia i el seu entorn natural —el catalanisme regionalista— se li gira en contra.

Data: 16/04/2020
Horari: 19:00h
Lloc: Temple Romà

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Presentacio-del-llibre-Entre-lInfern-i-la-gloria


         Parlar amb l'amor

PARAULES A COR OBERT 
Activitats públiques en el marc de l’exposició En el nom de la mare, en el nom de la terra

Les activitats tindran lloc a ACVIC (Sant Francesc, 1 Vic) si no se n’especifica un altre.

Cicle de trobades amb creadores que volen compartir una escriptura que s’origina en l’experiència viva i que vol transmetre les fonts de coneixement que van trobant al llarg del seus diversos itineraris de vida i de creació.

Són escriptures que enllacen amb una genealogia femenina de la paraula que no ha renunciat mai a desplegar-se lliurement; vulnerable però arrelada a la font portadora de sentit que és la llengua mare, la llengua viva. Escriptura a cor obert que dóna veu a molts temes que han estat tabús i dels que ara volem parlar i saber-ne més: les experiències femenines del coneixement i la transcendència, el plaer femení independent, la mística activista, i la vivència de l’amor universal.


Dimecres 22 d’abril a les 19.00 h

PARLAR AMB L’AMOR
Maia Creus
Conferència i lectura performativa de textos de Fina Miralles

Fina Miralles. Paraules Fèrtils 1972-2017són quatre volums que apleguen quaranta-cinc anys d’escriptura de l’artista, transcrits i editats per la historiadora de l’art Maia Creus en una magnífica edició de la Fundació Arts de Sabadell (2018). L’immens llegat d’aquests textos és ensenyar-nos que l’Amor és un òrgan de llum per a la vida i una força ascensional de l’ànima. El camí del cor recupera el vincle perdut entre raó i compassió i desenvolupa la profètica intel·ligència que retorna la veu del saber a l’experiència. No és un mandat ni tampoc un repte, és una disposició a escoltar els moviments del cor i el seu ritme profètic que és camí íntim de llibertat.

Lectura performàtica de textos de Fina Miralles. Acció realitzada per estudiants del Grau d’Educació Social, Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, amb direcció i acompanyament de la professora Eva Marichalar-Freixa. 

Fotografia: Silvia Gubern. Dibuix canalitzat. Cortesia de l'artista.

Data: 22/04/2020
Horari: 19:00h
Lloc: ACVic Centre d'Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/programacio-de-cursos/3019-activities-related-to-the-exhibtion-en-el-nom-de-la-mare,-en-el-nom-de-la-mare-terra


         Vetllades sobre filosofia - Bé i Art

Vetllades sobre filosofia - Bé i Art

Dimecres dia 6 de maig, a les 19 h. al Temple Romà, segona jornada sobre filosofia: Vetllades sobre el bé.
Coferència titulada "Bé i Art" a càrrec d' Albert Serra (cineasta). Modera el Dr. Abel Miró (UB).

Organitzen: Patronat d'Estudis Osonencs, Institut Superior de Ciencies Religioses de Vic i Ateneu de Vic.
 


Albert Serra és director i productor de cinema. Llicenciat en filologia hispànica i en teoria de la literatura per la Univesitat de Barcelona. Ha estat seleccionat per Cahiers du Cinéma i Fil Comment com un dels quinze nous directors cinematogràfics més importants de l'última dècada en el panorama internacional. Ha dirigit pel·lícules com Honor de cavalleria (2006), El cant dels ocells (2008), Història de la meva mort (2013), La mort de Louis XIV (2016) o bé Liberté (2019).

Data: 06/05/2020
Horari: 19:00h
Lloc: Temple Romà

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Segona-jornada-sobre-el-Be


         Vetllades sobre filosofia - El Bé metafísic

Vetllades sobre filosofia - El Bé metafísic

Dijous 4 de juny, a les 18:30 h. a la Sala d'actes Torras i Bages del Seminari de Vic, tercera jornada sobre filosofia: Vetllades sobre el bé.

Tercera jornada: ·"El Bé metafísic"
Jornada de primavera del curs 2019-2020 de l'ISCRVic

Organitzen: Patronat d'Estudis Osonencs, Institut Superior de Ciencies Religioses de Vic i Ateneu de Vic.

Conferenciant: Dr. Antoni Prevosti (UB): «L'Amor que mou el sol i les estrelles». El Bé com a causa en la cosmologia aristotèlica.
És professor titular de Filosofia per la Universitat de Barcelona i sinòleg. És autor, entre altres obres, de La física d'Aristòtil (1984), La teoria del infinito en Aristóteles (1985) i Ciència i trascendència (1987), i ha traduït al català l'Antologia metafísica de sant Tomàs d'Aquino a cura de Francesc Canals (1991), de qui es considera deixeble. En l'ambit sinològic, ha traduït al català les Analectes de Confuci. 

Conferenciant: Dr. Andreu Grau (UB): Tot és bo. El Bé com a transcendental a l'Edat Mitjana.
Doctor en Filosofia (Universitat de Barcelona) i llicenciat en Estudis Eclesiàstics (Facultat de Teologia de Catalunya). És professor d'història de la filosofia medieval a la Universitat de Barcelona. Entre altres obres, ha publicat la monografia Les fonts clàssiques i medievals de la dialèctrica de Petrus Ramus (1998) i la traducció i edició crítica de De la dignitat de l'home, de Pico della Mirandola, i de la Faula de l'home, de Joan Lluís Vives.

Conferenciant: Sra. Marta Palacin (UB): El rastre de Parmènides i Plotí en l'U-Bé de Pletó i la seva relació amb Zeus i el "Filioque".
Marta Palacín és professora d'Antropologia Filosòfica a la Universitat de Barcelona i coordinadora del cicle Filosofia i cinema. Forma part del grup d'investigació Eidos: Platonisme i Modernitat. Ha col·laborat, a Atenes, amb la National Hellenic Research Foundation. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades. El seu principal àmbit d'estudi és la filosofia renaixentista i, especialment, l'obra de Gemistus Plethon.

Modera el Dr. Abel Miró (UB-ISCRVic-PEO)
 

Data: 04/06/2020
Horari: 18:30h
Lloc: Sala d'actes Torras i Bages del Seminari de Vic

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Tercera-Jornada-sobre-el-Be-1


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.