Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016
ESPAIS CULTURALS

Museu de l'Art de la Pell

La seu del Museu és l’antic Convent del Carme, edifici del segle XVIII que va ser cedit a la Generalitat pel col·leccionista Andreu Colomer. Es va rehabilitar i es va adaptar totalment a les funcions museològiques, seguint el projecte dels arquitectes Andreu Bosch i Lluís Cuspinera.

El museu, inaugurat el 1996, aplega la col·lecció de l’industrial vigatà Andreu Colomer i Munmany, el qual va tenir cura durant més de cinquanta anys de reunir més d’un miler de peces elaborades totalment o parcialment amb pell, provinents d’arreu del món, de diferents èpoques i de tipologia variada (baguls, paravents, frontals d’altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, figures per a teatre d’ombres, etc.).

Les peces, de gran riquesa, mostren una varietat de tècniques de treball de la pell. Destaquen les elaborades amb la tècnica del guadamassil (pell daurada i policromada) utilitzada per a la confecció de revestiments murals, frontals d’altar, paravents, etc... També cal remarcar l’aplicació del cordovà (pell de cabra de gran qualitat) en el recobriment d’arquetes i caixes.

Recentment, la col·lecció Andreu Colomer Munmany de Vic, ha estat reconeguda com a museu pel Registre de Museus de la Generalitat de Catalunya.

+ info: http://www.museuartpell.vic.cat


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.